| | | Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? | |
| |
| Autor | Mesaj |
|---|
laly

Numarul mesajelor: 2542 Varsta: 36 Localizare: New Berlin - USA Joburi/Distractii: pictura, fotografia Stare de spirit: happppppyyyyyyy DESPRE NOI: mami laly, tati gabi si cele doua iubiri ale noastre Alex si Bella
Data de inscriere: 17/02/2009
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Ian 12, 2010 9:08 pm | |
| e bine sa incepem sa-i invatam cat mai multe decand sunt mici, pentru ca exista o fereastra intre 2-5 ani in care pot asimila foarte usor informatiile. Alex al meu a invatat destul de usor literele si cifrele, formele geometrice, culorile. Iar limba engleza a invatat-o singur de la emisiunile de copii sau de la copii prietenilor. Noi vb in casa doar romaneste si ne minuneaza ca el vb doar engleza , mai combina cu romana doar cuvintele pe care nu le stie . E adevarat ca gradinita ii ajuta tare mult pe copii sa se dezvolte dar si educatia acasa e la fel de buna si spun asta pentru ca am exemple contrete. Niste prieteni americanii au decis sa-si scolarizeze copii acasa, se ocupa mama de ei , pe toate domeniile, baiatul are 5 ani si fata 7 ani. Urmeaza aceeasi programa ca si la scoala si se descurca foarte bine, pot faca asta pana termina liceul , daca parintii pot tine pasul cu toate studiile. Primesc aceeasi diploma si recunostere a studiilor ca si cum ar fi mers la scoala. Pe de o parte ii admir ca se ocupa atat de mult de copii si pot tine pasul cu toate, avand in vedere cate tentatii si lucruri rele se intampla in scoli e intradevar mult mai sigur pentru copii. Pe de alta parte ma gandesc ca fiind atat de feriti de viata reala pot avea un anumit soc cand vor fi pusi in fata vietii si problemelor din afara casei. Poate fi cu doua taisuri faptul ca sunt scolarizati acasa. |
|  | | medyflor

Numarul mesajelor: 6956 Varsta: 36 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mier Ian 13, 2010 11:58 pm | |
| si noi i-am luat un joculet magnetic cu litere si cifre sper ca usurel sa le invete |
|  | | tania

Numarul mesajelor: 14388 Varsta: 28 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Ian 23, 2010 10:19 pm | |
| mai hiar ma gandeam ca trebuie sa ma apuc de lectii,cifre ,litere,cateva le cunoaste dar nu reuseste sa le scrie inca le mai recunoastea _________________   |
|  | | MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4962 Varsta: 40 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Ian 23, 2010 10:41 pm | |
| eu acest joc i l-am luat lui mario de craciun,are numerele,literele mari si mici,formele geometrice si culorile  |
|  | | tania

Numarul mesajelor: 14388 Varsta: 28 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Ian 23, 2010 10:56 pm | |
| super fainn e am swi computerino cu litere si cifre,tabla magnetica...una alta,carticele.dar mi s-a parut prematur sa o invat.zilele trecute ma gandeam ca ar fi cazul e f fain asta ce l-ai luat la mario ii place? _________________   |
|  | | Happy mom Mamica Exclusa

Numarul mesajelor: 799 Varsta: 29 Localizare: Bucuresti Stare de spirit: DESPRE NOI: Andreea,mami de Bianca-Alexandra si de Clara-Andreea(zisa si Bubu),doua printese blonde cu ochi albastri,iubarete si energice. Data de inscriere: 04/01/2010
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Ian 23, 2010 11:04 pm | |
| Si mie imi place setul,e super frumos si util! O sa ii iau si eu Biancai. |
|  | | MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4962 Varsta: 40 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Ian 23, 2010 11:09 pm | |
| | tania a scris: | super fainn e am swi computerino cu litere si cifre,tabla magnetica...una alta,carticele.dar mi s-a parut prematur sa o invat.zilele trecute ma gandeam ca ar fi cazul e f fain asta ce l-ai luat la mario ii place? |
ii place plus ca stie sa scrie mama,mario,imi arata numerele pina la 10,si are avantajul ca literele si numerele sunt duble de ex eu i-au o litera si il pun sa caute in cuburii litera respectiva,asa ii trezesc imaginatia a vrut sa ii iau si eu compiuter ,avem deja unu mai vechi,dar le aude nu poate sa ti le arate sa le caute,sa le vada jocul i l-am luat de la toys si am dat 20 euro |
|  | | tania

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Ian 23, 2010 11:30 pm | |
| la toys au o gramasa de jocuri educative.de acolo ii luasem plansele alea de lemn si anm invatat animale,fructe,jocuri.....locul unde se pozitioneaza...chiar ar trebui sa dau o fuga sa vad ce mai au ca n-am fost de ceva vreme _________________   |
|  | | Anca

Numarul mesajelor: 13931 Varsta: 35 Localizare: jud. Brasov Joburi/Distractii: cadru didactic DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara Data de inscriere: 16/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Feb 11, 2010 10:11 am | |
|  mario!! in curand ne jucam si noi de-a alfabetul. cateva cifre le stie deja, le recunoaste doar, nu le scriem. cu literele nu am incercat decat in numele ei S A R A. o sa ii cumpar si eu litere magnetice, deocamdata la mine in orasel nu gasesc, poate ii comand de pe net. |
|  | | Claudia

Numarul mesajelor: 20633 Varsta: 31 Localizare: Baicoi, PH Joburi/Distractii: Director Tehnic / Sa imi petrec timpul cu familia mea Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie! DESPRE NOI: mami Claudia, baietelul Vlad si fetita Delia Data de inscriere: 08/06/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Feb 11, 2010 10:25 am | |
| ooo,  , copilasi, si al meu e fascinat de litere si cifre, le stie aproape pe toate, le recunoaste.... i-am facut din autocolant litere si cifre si i le-am pus pe mobila... citeste cand isi aduce aminte, apoi avem cuburi, forme magnetice cu litere si cifre si ne jucam mereu, numaram pe degete... numaram carlige, e placerea lui, si multe altele... |
|  | | Anca

Numarul mesajelor: 13931 Varsta: 35 Localizare: jud. Brasov Joburi/Distractii: cadru didactic DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara Data de inscriere: 16/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Oct 22, 2010 4:26 pm | |
| poate v-am mai spus, noi am invatat toate literele, chiar si pe cele mai grele q, w, k, y. citeste cuvinte destul de lungi si desparte in silabe destul de bine. i-am luat si tablita magnetica pana la urma si carti de joc cu litere si ne jucam periodic, scriem cuvinte simple si mai scurte. nu am fortat-o cu nimic, a luat-o ca o joaca de la inceput si acum sunt mandra de ea, dar sper ca nu ii va dauna mai incolo daca a invatat deja asa de mica. am pus si un videoclip saptamana trecuta unde citea, poate l-ati vazut  |
|  | | tania

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Oct 22, 2010 8:41 pm | |
|  sara!!!!!!!!!!!!!!!! cred ca esti mandra eu spre rusine mea nu-mi gasesc in veci timp sa fac astfel de jocuri cu ea...de fapt cand era numai ari ne jucam mult.acum nu pot de meli _________________   |
|  | | chira

Numarul mesajelor: 5613 Varsta: 36 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena
Data de inscriere: 03/12/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Oct 22, 2010 10:06 pm | |
| Bravo Sara. Nici noi nu stim mare lucru, nu ma pot lauda, dar sincer nici nu am insistat... |
|  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Oct 23, 2010 1:30 pm | |
| multumesc, fetelor! adevarul e ca nici eu nu stiam daca sa insist, dar in cazul ei a plecat de la ea, nu de la mine, si incet-incet am vazut-o tot mai preocupata, asa ca i-am "dat de lucru" daca am vazut ca poate si ii place. daca nu avea inclinatie de pe acum pt citit, o lasam moale, fireste. fiecare copil cu ritmul lui, asa e  |
|  | | pufosul

Numarul mesajelor: 18717 Varsta: 32 Localizare: iasi Joburi/Distractii: infinite.... Stare de spirit: de obicei...vesela DESPRE NOI: irina&david Data de inscriere: 22/07/2009
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Lun Oct 25, 2010 12:42 pm | |
|  sara, am vazut videoclipul cum citea ea din practic scumpa de ea, este o fetita desteapta si trebuie sa te mandresti cu asta ca doar e performanta copilului tau al meu stie sa numere dar il sare pe 8 nu stiu de ce dar literele nu le stie si nici eu nu insist ....toate la vremea lor |
|  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Noi 27, 2010 2:56 pm | |
| irina, invata-l sa numere pe melodie, si ai sa vezi ca nu il mai sare pe 8. asa am patit cu sara cand am invatat-o zilele saptamanii, ca nu le tinea minte ordinea, dar am gasit un cantecel si le-a invatat cantandu-le si acum nu le mai incurca. |
|  | | chira

Numarul mesajelor: 5613 Varsta: 36 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena
Data de inscriere: 03/12/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Dum Noi 28, 2010 8:26 am | |
| da Anca si noi tot pe cantecel am invatat sa numaram, avea 2 ani, cu zilele saptamanii, la noi e cam asa : luni, marti, joi si week-end  , anotimpurile cand le nimereste, cand nu, dar le invata la gradi, asa ca nu-mi fac probleme, deocamdata... |
|  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Dum Noi 28, 2010 10:18 am | |
| ce simpatica chira asa si noi, dar acum cel putin zilele saptamanii le stie bine. |
|  | | mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1464 Varsta: 32 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Lun Noi 29, 2010 3:34 pm | |
| Ai mei stiu cifrele,dar literele inca nu i- am invatat...Am tot cautat joc educativ cu litere cuburi,insa nu am gasit decat in engleza....Nu ar fi fost o problema,daca in dreptul fiecarei litere nu era un obiect care incepea cu litera respectiva! Am gasit in schimb litere magnetice,dar mie mi s-a pus pata pe cuburi!Mai caut prin hipermarket cand mai ajung.... |
|  | | inatas

Numarul mesajelor: 21988 Varsta: 35 Localizare: brasov Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana
Data de inscriere: 01/02/2009
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Noi 30, 2010 12:18 pm | |
| am gasit ceva tare fain Litera ACand ne nastem fiecare Spunem AAA in gura mare! A-A-A ! Ce mai rasunet! Se aude – deci e sunet: Il numim sunetul A Dar de-l desenam colea Devine litera A. Parca ar fi un varf de casa Cu un geam si o terasa. Daca vreau ca sa ma joc Ii gasesc lui A un loc. Am sa-l pun chiar la-nceput In cuvantul asternut, Sau la arici, albina, arc, Acvariu, avion si ac. Uite, vezi ca nu e greu? De-acum sa inveti mereu! Litera BDupa A, in alfabet Vine B cu pas incet. Parca ar fi greier bortos Nici urat, dar nici frumos. Cu B incepe cuvantul ban, Broscuta, barza si borcan, Buburuza si bondar Hai cu B-ul in insectare Litera CPe un camp cu floricele A si B aduc cu ele Intr-un Car tras de doi Cai Inca o litera: un C. Dar Vai! Ma uit la C si-mi este mila. O fi Cocoasa de Camila? Sau poate e un Covrigel Din care a mancat nitel Impins de foame un Catel? Asa e, ca de gandim putin Grivei e cu stomacul plin Fiindca litera C vine de la Cozonac, Carne, Cascaval, Clatite si Colac! Doamne! Cate s-au adunat! Dintr-un C Grivei s-a saturat. Chiar o fi bun C-ul de mancat? Litera DA, B, C … urmeaza D Parca ar fi un dovlecel Turtit pe-o parte nitel. Si nu cred ca e un fleac, Cum sustine Mos Dovleac Care l-a turtit pe-o parte Pe motiv ca-i sta in coaste. Uite-asa D s-a nascut Si-am sa-l pun la inceput In cuvant ca: director Dulap, deget si doctor! Litera EA,B,C,D… vine acum litera E E-E-E.Trebuie urgent s-o schimb! Prea pare un pieptan stirb Bun de pieptanat chelii Sa devina mai hazlii. Dar de gandim serios E-ul este de folos: Cu el scriem elefant. elev, elice si elegant, Elicopter, etcetera, Pana maine le poti insira. Litera F A, B, C, D si acum… apare FCum e F ? E ca o coasa. Tunde iarba langa casa. F-ul daca nu ar fi, Cate oare ne-ar lipsi? Nu am avea furculite Si nici fete cu fundite, Ferestre, foarfeci si fragi, Nici filmele cele dragi, Fazani, fluturasi si flori! Aoleu! Ma trec fiori… Frunzele fosnesc, mi-e frica! Daca vine o furnica Si ma pisca ? Ei si ce? E-asa de micaaaa…. Bun e F-ul! Las-sa fie In oricare farmacie! Litera GA,B,C,D,E,F… este randul acum lui G Slabanog si cocosat G e-un lacat descuiat. Tocmai a deschis garajul La masina cu bagajul Indesat in geamantan, De Goguta Galigan. Alaturi in gradinita Un gandac si-o gargarita Au gasit o garofita S-o dea Gogu la fetita. Pun galosii in picioare Si-am plecat, deci salutare! Cu atatia G-n cuvinte Cine sa le tina minte? Litera HA.B.C.D.E.F.G… huta-huta, hop si H Uite-l mai, spun vorba dreapta: H e scara cu o treapta! Si-i bine sa tineti minte, Cu H incep multe cuvinte: Herghelie,hora si homar Hamster, harta si hilar Si cred ca H se face vinovat De vestea ce am aflat: Cum ca Horia cel hoinar Nici nu ar avea habar Ca hulubii din hangar Iau hameiul din hambar. Hotarat sa curm hotia Imi pun haina, iau hartia Si reclam harababura Ca doar nu ma doare gura! Litera IA,B,C,D,E,F,G,H… iata ca apare I Degeaba se tine I batos! E doar semnul mirarii-ntors, Sau un bat si sus pe el Un punct negru mititel. Totusi daca i n-ar fi, La iaurt nici n-am gandi. Nici la iezii pe imas Sau iubitul iepuras. Inimioara n-am avea! Se poate asa ceva? Nu! I este important Si ce-am aflat e incitant: Ion iesind din iarmaroc Nevazand de cozoroc, S-a impiedicat in iarba Si s-a izbit drept in barba! Sa-i facem o frectie Si urgent, injectie! Litera ÎÎ seamănă cu o săgeată Către ceruri îndreptată. Cu Î(â) e mai complicat Fiindcă e reprezentat De două semne, neapărat: Cu î scriem la început Cum ar fi în “imprumut”; Dar când este în cuvânt Îl vom scrie â, ca-n “sfânt”. La sfârşit daca îl scrim Tot pe î îl pricopsim, De exemplu “hotărî”. Ei, dar nu te amărî, Fiindcă sigur le înveţi Dacă singur le repeţi: Într-o zi un împarat, Rău si neînduplecat, Hotărî să joace-n horă Învârtita timp de-o oră. O oră să repeţi şi tu Cum şi unde-l pui pe Î (Â)! Litera JA,B,C,D,E,F,G,H, I, Î… si jucând apare J J, parcă ar fi o coasă Cu partea de jos întoarsă. Cum cu J pot scri jurnal, Va spun ştirile. Normal! -Joi Jianu jinduia Jucăria altcuiva. -In Japonia o junincă Dadea lapte la pisică. -Domnul Jan manca jambon Stând in jilţ ca pe un tron. -Jupâneasa Jeni are Doar jumari pentru mâncare Si jiletca jerpelita… Jur ca nu se mai marită. Litera KA,B,C,D,E,F,G,H,I,I,J… cu paşi mari apare K Parcă ar fi om în mişcare Când se duce la plimbare Şi parcurge kilometri Să îi duca flori cumetrei, Ba şi kiwi un kilogram, coca-cola şi salam. Vrea să-i dea pe săturate Să poată face karate In costum kaki deschis, Fiindca tot cu k e scris. Litera LEste L? Eu credeam ca e colţar! De literă n-aveam habar! Dar acum voi putea scrie: Lac, livadă, librărie, Lacăt, lalea şi lamâie; Sau despre Labuş cel leneş Care latră lung la lună Ca n-ar fi lumina bună, Ori c-ar fi de mămăligă Şi nu poate să o lingă. Lasă că îi dau eu lapte Sa înghită atât cât poate, Să-l leorpăie cu limbuţa Ca să nu-şi ude lăbuţa. Litera MVa-ntrebaţi cum e M mare? Ca doua beţe-n picioare Şi-ntre ele unul frînt Sa mă credeţi pe cuvânt; Iar trei bastoane lipite Fac m mic, sa ţineţi minte! Acum poti scrie marar, Mierlă, muzica,marinar, Mare, magădan, măgar. Cine vrea mai mult sa ştie Am sa-i spun o poezie: Mioara e mânioasă Că are murdar in casa Musafirii sunt la uşa (Un motan şi o matuşă). Muţunache-i mârâie, Mâţu vrea sa-i zgârie! Marş caţel şi zât pisoi Ca nu vine un maimuţoi. Vă rog fiţi manieraţi, Şi să spuneţi doar: Intraţi! Litera NA,B,C,D,E,F,G,H,I,Î,J,K,L,M… iată ca apare N N? E o scară la care-o treaptă E cam strâmbă. Nu e dreaptă Şi pe care, ieri, Ninel, Cel cu nasul mititel Numai cât un năsturel, S-a urcat să prind-un nor Crezând că va fi uşor! Norul însă, fugea-ntr-una, De parcă venea furtuna! Şi se duce… s-a tot dus! Unde oare s-a ascuns? Nelu, Nicu şi cu Nina, Neştiind care-i pricina Supărării lui Ninel, I-au adus un scăunel, Un cui şi un ciocănel Să-ndrepte treapta niţel. Litera OA,B,C,D,E,F,G,H,I,Î,J,K,L,M,N… şi-acum se rostogoleşte O Seamănă cu-n ou, aşa tare, Încât crezi ca-i de mâncare. Când colo cu el doar scrii La copii poveşti hazlii:Doi ortaci s-au ospătat La o cârcimă din sat. Omidoiul, (obraznicul) Le-a stricat tot praznicul, Fiindc-n oale a intrat Si-n orez s-a strecurat. Ospatarul oropsit Alt ospaţ le-a oferit, Cu gogoşi şi cu ardei Numai să scape de ei. ******** Oana, fata cu codiţe Are-acasă opt oiţe. Cu blăniţa ondulată Ocupând ograda toată. Când se urcă pe coteţ Ţi se face părul creţ. Iar când behaie, măi frate, Ai ofta o zi şi-o noapte, Că oriunde te-ai afla Zbiară în urechea ta. Litera PP apare ca un steag Care stă sus pe catarg Anunţînd in lung şi-n lat Cat e P de important: Când îl punem în cuvânt Scriem  pe Pământ. Şi tot pe P îl folosesc Când am sa va povestesc Cum Petre şi Pufulici Prinseră patru pisici Ce pândeau opt pitulici. Tocmai când picau în nadă, Le-a-hăţat Pufi de coadă. Litera RR? Parc-ar fi un om pe stradă Bătând pasul de paradă. Cu R cunosc multe nume! Câteva, vă şi pot spune: Radu, Relu şi cu Richi Ronţăie râzând ridichi Din grădina lui Retuţa Care pleacă cu căruţa In rariştea de la râu, Unde iarba-i pân-la brâu, Să anunţe vreo trei raţe, Ca vulpea stă să le-nhaţe. Litera SS, e simplu de comparat Cu un şarpe adevărat. Sâsâie şi se ascunde Nimeni să nu ştie unde. Un sticlete-aici prezent Strigă cu un glas strident Vrând pe şarpe sa-l alunge. El e sus şi nu-l ajunge. O broscuţă speriată, Stă în apă scufundată. Sandu, Silviu şi Stanică, Scuturându-se de frică Stau pe scară speriaţi. Hei! Săriţi să îi salvaţi! Câtă spaimă fără rost! Este doar un şarpe prost. Doarme ca soldatu-n post! Litera ŞŞ, ca S, e tot un şarpe Cu un solz căzut din spate, Ce stă nelegat sub el Şi-o să-l ia un şoricel. Dacă nu o să-l păzim, N-o să mai putem să scrim: Şapte şmecheri în şosete Şed ca şefii în şarete Şi-şi spun bancuri ştrengăreşti Cu şopârle, şoimi şi peşti. Litera TPe T pot să îl compar Doar cu-n micuţ balansoar. Titel, Tache şi Tinel Tropăie pe lângă el. Tică trage trotineta, Tudor sună cu trompeta Şi un toboşar trasnit Bate toba înnebunit. Trei tăuni bâzâie tare Enervând pe coana mare, Care tună şi trăzneşte Rasturnând tot ce-ntâlneşte. Toţi au întrecut măsura! Şi în toată tevatura Doar motanul cel tărcat S-a băgat tiptil sub pat! Oare T l-a speriat? Litera ŢSub T pun o virguliţă Şi îl  pe Ţ bădiţă, Ca să pot să povestesc Şi pe Ţ să-l folosesc: În ţinutul Ţăndărei Am aflat că pe la trei Mâncau, ţapul şi căpriţa, Căpiţa ţaţei Mariţa Şi-un ţânc ţopăia ţop-ţop, Ţinând ţăndări într-un clop. Dar deodata l-a oprit Un ţâr-ţâr nesuferit: Ţârâia ţâfnos ţânţarul Inţepându-l pe ţăranul Ce ţinea ţelina afară Sus pe ţiglă, de aseară. Litera UUuuuuu! Şuieră trenul De alungă motănelul. Hauuu-u, urlă şi lupul, De cutremură pământul Si strigă copiii-n cor: Lume bună! Ajutooor! Au, au, au, cam ce să fac Cu-acest U să vă împac? O idee-mi vine-acu, Să va spun cine e “U”: Litera U e o potcoavă Pusă-n sus cu partea cavă In gentuţa lui Lenuţa Să îi poarte ei noroc (Fiindcă nu-i iese deloc) Să citească clar, curat, Acest text cam încurcat: CÂT ERA EL DE UNCHIAŞ, LA URCUŞ CU UŞURINŢĂ UN UŞOR UŞER UŞARNIC ÎŞI USCA UŞA UDATĂ UŞUIND CU-N UMERAŞ ULIUL ACELA URIAŞ. Litera VÎl prezint pe V acum. Cum arată? Iată cum: Două beţe alăturate Jos se află-mpreunate Însă sus sunt depărtate. Acum pot să  cu el: Vulpe, vacă şi viţel, Vijelie, val-vârtej Vine vântul ca un vrej, Viforând vâlcelele, Viscolind viroagele, Vestind iarna cea geroasă. Vino s-o privim din casă! Litera ZO linie frânta-n trei, Este Z, şi dacă vrei Pe caiet să scrii “Zoreşti” Nu mai ai cum să greşeşti. Ba chiar poţi să povesteşti Că zăpada este mare Şi zarzărul zărit în zare, Este nins de parcă-i floare. Zdreanţă zburdă fericit În zăvoiu-nzăpezit Şi la zvon de zurgălăi, Latră şi se-ascunde-n clăi. E-un căţel mai zăpăcit, Zvăpăiat şi zbânţuit: Zbier la el şi-l trag de zgardă, El zvâcneşte din zăpadă, Sare-n sus şi dă din coadă! *********Cine se crede isteţ? Îi propun un textuleţ! Hai, încearcă, nu e greu Dacă-ai să repeţi mereu: DE ZĂPUSEALĂ, ZVĂPĂIATA ZINA ZĂBOVI ZĂCÂND ÎN ZĂVOI, ZICÂND ZÂMBIND CĂ ZĂRI ÎN ZARE ZECE ZUGRAVI ZORZONAŢI ZORNĂIND ZORIŢI ZURGĂLĂI-N ZORII ZILEI, ZĂPĂCIND CU ZGOMOTUL ZEBRELE ZGRIBULITE! Litera XDacă vedeţi desenate, Două beţe-ncrucişate, Să ştiţi că acela-i X Şi l-aţi invaţat … la fix, Dar de stau şi mă gândesc, Pe X nu-l prea folosesc, Numai că pe sora mea, O cheamă chiar Xenia Şi e musai ca să ştiu Litera X cum s-o  . Cu un pix şi un caiet, La expoziţie merg direct, Fiindcă acolo sunt expuse (După cum Axinte-mi spuse) Instrumente muzicale: Xilofoane şi ţambale. Daca-mi iau şi-un saxofon, O orgă şi un trombon, Pot să dau chiar un concert Pentru veselu-ALFABET ! Literele W,Q şi YW, Y şi Q, litere de împrumut, Să le uit, cum am putut? Watt Disney cum pronunţam Literele de nu ştiam ? De yacht nici că pomeneam Pe y de nu-l aveam. Sau Quebec, oraş frumos. Mă uitam de sus în jos Şi nu ştiam cum să-i zic, Motivând că eu sunt mic! Dar de-acum,orice literă o ştiu S-o citesc şi să o  . Singur pot ca să citesc Şi să  tot ce doresc. Printre litere acum, Sigur voi avea drum bun! _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|  | | riana

Numarul mesajelor: 19631 Varsta: 32 Localizare: Sibiu City Joburi/Distractii: plafar Stare de spirit: intotdeauna e loc si de mai bine DESPRE NOI: mami Anamaria, tati Marian si printesa Alexandra Data de inscriere: 06/08/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Noi 30, 2010 12:35 pm | |
| super fain  |
|  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Noi 30, 2010 12:39 pm | |
| foarte frumoase, intr-adevar. am gasit si in "draga mea pt copii" intr-un numar asemenea versuri pt invatarea alfabetului. |
|  | | pufosul

Numarul mesajelor: 18717 Varsta: 32 Localizare: iasi Joburi/Distractii: infinite.... Stare de spirit: de obicei...vesela DESPRE NOI: irina&david Data de inscriere: 22/07/2009
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Noi 30, 2010 12:50 pm | |
| chiar sunt frumoase , multumim simo,  |
|  | | mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1464 Varsta: 32 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Dec 03, 2010 3:59 pm | |
| Sunt foarte frumoase si haioase poeziile,simo! Multumim!  |
|  | | MIHAELA 73

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Dec 03, 2010 8:32 pm | |
| fetelor care este cintecul cu zilel saptaminii,saracu mario al meu le spune cam asa :luni,martedi,mercuri,giovedi,vineri,sabato una in romana,una initaliana,si cind incepe cu lunedi in italiana,martea o spune pe romaneste alfabetul il stie,de ma inebuneste ,cind mergem cu autobuzul spune toate literele de pe reclame,de ma intreaba lumea citi ani are cind le pun ca are numai trei ani si trei luni,ramin uimiti daca ar fi dupa taicasu intro luna ar invata sa citeasca,are un stil de a se juca cu el incit ii stirneste curiozitatea dar i-am spus sa o lase ami moale ca in grupa pregatitoare nu o sa mai fie e atent la ce spune educatoarea,o sa se plictiseasca |
|  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Dec 04, 2010 2:59 pm | |
| miha, lasa-l sa invete daca vrea. asa patesc si cu sara. am intrebat pe multa lume, inclusiv pe educatoarea ei, si mi-a spus ca daca ea vrea, sa o las sa asimileze cat si cand vrea ea. mai grav e cand impingi tu copilul de la spate sa invete prea repede ceva, dar daca totul pleaca de la ei, daca interesul e al copiilor, nu al tau, sa lasam copiii sa invete in ritmul lor. |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Dec 04, 2010 3:51 pm | |
| Miha,  lui! Daca e curios sa invete cat mai multe lucruri,nu cred ca ar trebui sa iti faci probleme ca se va plictisi la grupa pregatitoare..Din contra,va fi mandru ca stie dinainte si poate chiar se va oferi sa ii ajute si pe ceilalti copilasi,ceea ce cred eu e un lucru bun!  |
|  | | tania

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Dec 09, 2010 4:50 pm | |
| miha io duc si pe ari la cristi io nu am nervi sa stau in fundul ei _________________   |
|  | | MIHAELA 73

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Dec 09, 2010 9:22 pm | |
| astazi am primit o carte de la edicola,avea si pistol carte este si de colarat dar are si literele alfabetului,e o carte pt copii de clasa intii,sunt cuvinte scise de tipa si mai jos are rinduri unde copii le pot copia,plus ca este si de colorat tania,depinde si de copil cit de curios este,mariuca mea e soacramea in picioare |
|  | | tania

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Dec 09, 2010 9:28 pm | |
| no lasa ca-s dor ca soacrele si a mea are ceva din neamu lor _________________   |
|  | | MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13728 Varsta: 34 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Dec 18, 2010 2:05 pm | |
| stie si al meu alfabetul,nu in ordine pe sarite dar stie,eu ma fac ca nu stiu iar el imediat ma corecteaza,ba mai nou se uita pe you tube si acolo e un cantec in lb engleza cu alfabetul si deja la memorat aproape pe tot |
|  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Dec 18, 2010 5:30 pm | |
| | MIHAITZA29 a scris: | | stie si al meu alfabetul,nu in ordine pe sarite dar stie,eu ma fac ca nu stiu iar el imediat ma corecteaza,ba mai nou se uita pe you tube si acolo e un cantec in lb engleza cu alfabetul si deja la memorat aproape pe tot |
cosmin. sara nu stie alfabetul in ordine a, b, c..... dar stie toate literele, inclusiv x, w y, z, q. |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Feb 08, 2011 3:35 pm | |
| De ceva vreme au invatat si copilasii mei literele...sa le citeasca,nu sa le spuna pe de rost. Le-am luat pana la urma tablita magnetica,dupa care un puzle in care erau si animale in dreptul fiecarei litere.Acum il fac fara poza in fata. |
|  | | pufosul

| |  | | Anca

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Feb 08, 2011 6:53 pm | |
| spre fericirea mea, noi recunoastem toate literele si citim cam orice, chiar si ge gi, ce ci in cuvinte pe care le cunoaste si ea. cu che chi e mai greu. nu e stalp sau panou pe care sa fie lipit ceva si pe langa care trecem, sa nu citeasca ce e scris. iar in magazine ne recunosc vanzatoarele si ne opresc sa le citeasca de pe te miri ce produse  cateodata ma apuca nervii, imi dau seama ca e o performanta la varsta ei, dar in schimb parca nu e normal si ma supar ca nu are preocupari pt 4 ani, nu se joaca cu papusile ca fetitele, ea sta cu nasul in cartile cu activitati de gradinita  |
|  | | riana

Numarul mesajelor: 19631 Varsta: 32 Localizare: Sibiu City Joburi/Distractii: plafar Stare de spirit: intotdeauna e loc si de mai bine DESPRE NOI: mami Anamaria, tati Marian si printesa Alexandra Data de inscriere: 06/08/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mier Feb 09, 2011 9:03 am | |
| ale stie toate literele de tipar, si sa le scrie si sa citeasca, dar cu cele de mana nu m-am stresat s-o invat..o sa invete la scoala |
|  | | MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13728 Varsta: 34 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Feb 12, 2011 1:22 pm | |
| astazi se juca pe leptopul lui si tare incantat era de alfabet |
|  | | julia22

Numarul mesajelor: 7653 Varsta: 32 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN si pitica ALYSA REBEKA Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Dum Mar 27, 2011 9:54 am | |
| eu am o dilema mare cu cifra 1 ,am vazut la Tony ca face invers adica face linia mare si pe urma coada ,noi faceam invers.Ma luptam cu el ca nu asa trebuie,el tot imi zicea ca ba da mami asa se face la gradi,ieri la servici a venit baiatu la o colega de 6 ani si el tot asa a facut ,oare e noua generatie de scris????????? |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mier Mar 30, 2011 3:05 pm | |
| Asa o fi moda acum..cine stie,Iulia? De ceva vreme,Costin al meu stie sa zica alfabetul fara nici un ajutor. |
|  | | Iony

Numarul mesajelor: 9745 Varsta: 25 Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO
 Data de inscriere: 07/06/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mier Mar 30, 2011 4:02 pm | |
| Julia,si fabio il face pe 1 la fel,i-am aratat ca se face invers dar degeaba,il las asa important este ca il face bine  Costin foarte bine _________________ "Mai bine putin cu dreptate,decat un mare castig cu nedreptate"-(Proverbele 16:8)
|
|  | | MIHAITZA29

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Sam Dec 03, 2011 2:01 pm | |
| Ioni sa sti ca si Cosmin il face pe 1 tot invers,eu am zis ca unde e el stangaci si scrie cu stanga dar vad ca si voi aveti aceeasi problema alfabetul il stie si el nu in ordine dar cunoaste toate literele si mai nou ii  eu cate un cuvant si el spune pe litere si apoi tot cuvantul,e tare incantat...e mai greu cu scrisul,dupa ce ca scrie cu staga numai heroglife face.......nu am pretentii inca e mic dar nici nu are vointa ii place si matematica,mai ales sa facem adunari,scaderi mai putin.prima data a invatat pe numaratoare,apoi pe degete si acum calculeaza in gand si apoi zice,bine nu calcule grele ci numai pana la 10,oricum sunt foarte multumita de el,il duce capul nu gluma :) |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Ian 27, 2012 10:02 pm | |
| Bravo,Mihaita! Daca faci si exercitii de mate inseamna ca esti baiat mare.  |
|  | | MIHAITZA29

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Mar Oct 16, 2012 7:38 pm | |
| daaa pe zi ce trece imi cere mai mult. acum ma bate la cap sa-i  propozitii si el sa citeasca,se descurca destul de bine si asta ma bucura mult |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Vin Oct 19, 2012 3:46 pm | |
| Stiti care e faza tare la ai mei..?Ca stiu sa citeasca ,sa scrie si sa numere ...dar nu stiu sa faca liniute.  Abia acum invata la gradi pentru ca mie nu mi s-au parut importante,oricum sunt destul de atenti si prind repede ideea cum trebuie sa faca... Doamnele educatoare mi-au spus ,si nu o data,ca sunt copii model .Va dati seama ca mi-a crescut inima in mine ,desi stiam ca am acasa... |
|  | | inatas

Numarul mesajelor: 21988 Varsta: 35 Localizare: brasov Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Oct 25, 2012 8:53 am | |
| eu am inceput sa ii las sa se joace mai mult sa povestim caci vad la raul care a invatat de la gradi lucruri de clasa I si uneori se plictiseste ne-au zis si la sedinta ca sunt copii care citesc,  si nu mai sunt atenti la ora.era plictisit raul de liniute abia asteapta sa inceapa scrisul cu litere de mana dar o vor face dupa vacanta.de aia eu pe ari o las sa se joace mai mult ii este suficient ce fac la gradi mai ales ca ea repeta grupa mare _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|  | | Miky

Numarul mesajelor: 9347 Varsta: 34 Localizare: aproape de voi Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE Data de inscriere: 22/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Oct 25, 2012 9:40 am | |
| nici eu nu il pun sa faca acasa . mi s-a spus ca la scoala face tot ce i se spune , si foarte bine . cum spui simo nu vreau sa il stresez , acasa ii place mult sa deseneze .
atata timp cat la scoala face ce i se spune pentru mine e mai mult decat perfect . la scoala il voi da timp plin sa-si faca temele acolo . |
|  | | inatas

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Oct 25, 2012 11:11 am | |
| exact miky uite ca eu i-am stresat si pe raul si pe nati,pentru ca auzeam tot felul de chestii ca trebuie sa stie sa scrie si sa citeasca in clasa I prostii la scoala ce mai fac se plictisesc isi pierd interesul am simtit la raul care mi-a zis ce eu fac iarasi aceleasi chestii? _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|  | | Claudia

Numarul mesajelor: 20633 Varsta: 31 Localizare: Baicoi, PH Joburi/Distractii: Director Tehnic / Sa imi petrec timpul cu familia mea Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie! DESPRE NOI: mami Claudia, baietelul Vlad si fetita Delia Data de inscriere: 08/06/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Oct 25, 2012 11:19 am | |
| aveti dreptate fetelor! eu il mai pun acasa sa faca si nu vrea mereu, nu vreau nici eu sa-l mai stresez, pe mine ma enerveaza ca lui nu-i place sa coloreze deloc... mai bine scrie litere, cifre, liniute si altele.... asa alfabetul il stie, stie sa numere, e de ajuns, mai ales ca el e grupa mare si mai are si clasa 0 dupa |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Oct 25, 2012 3:22 pm | |
| Eu am mai lucrat cu ei acasa si inca o fac ,dar nu sa ii stresez...cat vor ei si cand vor ei... Acum,nu stiu ce sa mai zic...vorba voastra ,mai incolo s-or plictisi...Dar la gradi ne spun ca ceea ce invata acolo,trebuie exersat si acasa...altfel degeaba mai fac... A,sa va spun...deja au inceput sa scrie literele...Ai mei oricum le stiau dar ma intreb asa...la scoala ce-or mai invata...integrale?! |
|  | | Miky

Numarul mesajelor: 9347 Varsta: 34 Localizare: aproape de voi Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE Data de inscriere: 22/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? Joi Oct 25, 2012 3:32 pm | |
| scoaterea radacinilor :)))) |
|  | | | | Cum sa ii invatam pe copii alfabetul? | |
|
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| | Calendare personalizate |  |
| www.minichic.ro |  |
| www.happy-toys.ro |  |
| www.reteauasociala.ro |  |
|