| | Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
ramona

Numarul mesajelor: 276 Varsta: 33 Localizare: Mangalia DESPRE NOI: Ramona Ionela - mama,Cosmin Petru - copil 1 & Albert Fabian - copil 2 Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mar Mar 25, 2008 11:57 am | |
| Cand doi copii mici se joaca impreuna, chiar daca se plac foarte mult, se intampla de multe ori sa nu se inteleaga pentru ca nu vor sa-si imparta jucariile.
Impartitul este o capacitate care nu se invata peste noapte, ci in mai multi ani. Este mai dificil la copiii mici, care s-ar putea sa nu fie 100% siguri de diferenta dintre “impartitul jucariilor” si “datul jucariilor”. Daca imparte ursuletul favorit, il mai primeste inapoi? La varsta de 2-3 ani, copiii invata sa socializeze. Gradinita va ajuta, este un loc unde copiii invata sa se joace impreuna si sa imparta jucariile. Copiii invata imitand ceea ce vad, asa ca aratati-i copilului cum sa imparta. Cand o faceti, folositi verbul “a imparti” pentru a descrie comportamentul vostru. •“Mananc un mar foarte bun, mi-ar placea sa-l impart cu tine. Vrei si tu putin?”. (mancati impreuna o prajitura pe care ati facuta impreuna, cu participarea speciala a copilului la decorare).
• “Hai sa impartim masinutele, tu ce culoare vrei, galbena sau rosie?” (sau va jucati pe rand cu masinuta rosie).
• Laudati-l de fiecare data cand isi imparte jucariile (“Foarte frumos din partea ta ca l-ai lasat si pe Adrian sa se joace cu tractorul tau”) si incercati sa nu faceti mare caz cand nu a reusit sa imparta jucariile sau mancarea, niciodata nu-l pedepsiti – ii puteti arata ca sunteti putin tristi sau dezamagiti, dar doar atat.
Puteti minimiza conflictele dintre copii, pregatind campul de joaca:
• Cumparati duplicate de jucarii populare si ieftine cum ar fi lopatele sau greble pentru cand mergeti in parc.
• Cand vine un prieten in vizita puneti la vedere jucariile din care aveti mai multe: puzzle, cuburi, papusi, masinute etc.
• Inainte sa vine prietenii in vizita il puteti lasa sa aleaga cateva jucarii speciale pe care nu vrea sa le imparta (ursuletul cu care doarme de exemplu) si ajutati-l sa le puna de o parte pe perioada vizitei, dar asigurati-va ca a inteles ce se intampla - jucariile ramase sunt pentru toti copiii.
• Gasiti activitati care sunt mai distractive in doi, cum ar fi pictatul unei cutii sau construirea unor figurine din plastilina – in felul acesta se vor implica in aceleasi activitati distrative fara sa fie nevoiti sa imparta.
• Limitati timpul de joaca la o ora sau doua, copiii mici nu au rabdare pentru evenimente sociale prelungite si programati intalnirirle de joaca cand sunt odihniti si relaxati.
p.s. A imparti este greu, chiar si pentru...unii… adulti – cand partenerul vrea sa imprumute masina noua, cum va simtiti? |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Mar 29, 2008 10:58 pm | |
| da avem si noi probleme de genul asta numai ca noi dam jucariile la toti copii si abia le mai primim inapoi, problemele cele mari sunt la mingi vrea sa dea si el gol cu toate mingiile copiilor din parc, chiar daca are si el mai frumoasa este a lui luca, eu sper sa trecem cu brio si peste genul asta de problema... :pig: |
|
 | |
corina28

Numarul mesajelor: 2304 Varsta: 31 Localizare: Cluj-Napoca Joburi/Distractii: familia mea Stare de spirit: fericita si implinita DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina. Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Apr 05, 2008 3:01 pm | |
| Intradevar o mare problema cu jucariile.Mie mi-e groaza cind ma duc cu ea in parc si vrea jucariile altor copii,desi are si ea,pe ale ei nu le da si le-ar lua si ale altor copii,un adevarat razboi,nu stiu cum o sa fie la vara cind o sa fie pline parcurile de copii si jucarii,sper sa reusesc sa o invat sa imparta pina atunci jucariile.Daca stiti o reteta minune sa-mi spuneti si mie. |
|
 | |
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Apr 05, 2008 3:04 pm | |
| Orice copil are probleme cu impartitul.Sper ca o sa reusesc sa o dezvat de obiceiul asta. |
|
 | |
Crina

Numarul mesajelor: 702 Varsta: 37 Localizare: Suceava DESPRE NOI: Crina mami si fetita mea Denise. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Apr 05, 2008 7:47 pm | |
| La inceput Denise impartea jucariile cu ceilalti copii.Dar acu e cam rautacioasa si le vrea pe toate pentru ea. |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mar Apr 08, 2008 3:17 pm | |
| eu cred ca vad la copii mai mari ca nu le da si lor jucariile in parc si invata dupa ei...si asa nu mai dau nici ei jucarioarele la alti copilasi... |
|
 | |
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Apr 09, 2008 8:02 am | |
| E posibil.Poate si daca nu au fratiori cu care sa le imparta sau alti copiii in casa. |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Apr 12, 2008 2:15 am | |
| astazi in parc era un baietel la nisip si mamica lui statea pe banca, gabita al meu cand vede ceva nou vrea si el sa se joace un pic si le da inapoi, si aveam si noi jucariile la noi dar le-a vazut el mai frumoase pe cele ale baietelului....mamica lui cand a vazut ca se duce gabita la el, a venit repede si i-a strans jucariile le-a pus in punga si s-a asezat din nou pe banca...nu l-a mai lasat nici pe fisu sa se joace...pana la urma cred ca si uni parinti ii invata sa nu imparta jucariile... |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Apr 12, 2008 7:44 am | |
| ::: Ce mamica rea! Eu daca eram in locul ei,ii dadeam celuilalt copil jucariile si al meu sa se joace cu jucariile celelalte. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Lun Apr 21, 2008 9:28 pm | |
| ce scarboasa mamica sa o fac in nas de nesimtita,eu mooooor cand aud din astea bietul copilas ce mama are oare aia nu stie ce inseamna sa imparti ceva cu cineva? |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Lun Apr 21, 2008 9:44 pm | |
| vai e chiar nesimtita ,sincer nici eu nu prea duc jucari de nisip ca sant alti care stiu siguur ca duc ,mai ales ca nu are rost sa duc ca tony nu sta intr un loc nici 1 minut . nu avem prob poate si pt ca ne cunoastem intre noi |
|
 | |
ralu192000

Numarul mesajelor: 521 Varsta: 34 Localizare: Ploiesti Stare de spirit: Fericita! Data de inscriere: 06/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Mai 03, 2008 5:09 pm | |
| Am patit miercuri o chestie cu fi-mea: au venit niste prieteni la noi, cu o fetita de 3 ani si 8 luni, deci cu fix 2 ani mai mare ca Ana. Toate bune si frumoase pana cand am adus o canita pentru celalta fetita(Ana o avea deja pe a ei). Cand a vazut Ana ca i-o dau pe cealalta Irinei, a inceput o adevarata criza de nervi! A luat amandoua canile si turna din una in alta, numai sa nu dea niciuna... :() Degeaba i-am zis sa pastreze una si sa o dea pe cealalta, ca nu avem cu cine ma intelege! Asa ca am lasat-o nebagata in seama sa se joace cu amandoua canile pana cand i-a fost atrasa atentia de faptul ca Irina se juca cu mingea ei.Evident, atunci a uitat de cani si le-a abandonat pe amandoua, cerandu-si drepturile asupra mingei... Groaznic a fost, va zic sincer!Noi nu avem parcuri aici si nici pe drum cu copiii nu am lasat-o, ca imi e teama de masini. Sper sa se rezolve problema din toamna, cand o vom duce la cresa in oras. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Mai 03, 2008 5:20 pm | |
| | ralu192000 a scris: | Am patit miercuri o chestie cu fi-mea: au venit niste prieteni la noi, cu o fetita de 3 ani si 8 luni, deci cu fix 2 ani mai mare ca Ana. Toate bune si frumoase pana cand am adus o canita pentru celalta fetita(Ana o avea deja pe a ei). Cand a vazut Ana ca i-o dau pe cealalta Irinei, a inceput o adevarata criza de nervi! A luat amandoua canile si turna din una in alta, numai sa nu dea niciuna... :() Degeaba i-am zis sa pastreze una si sa o dea pe cealalta, ca nu avem cu cine ma intelege! Asa ca am lasat-o nebagata in seama sa se joace cu amandoua canile pana cand i-a fost atrasa atentia de faptul ca Irina se juca cu mingea ei.Evident, atunci a uitat de cani si le-a abandonat pe amandoua, cerandu-si drepturile asupra mingei... Groaznic a fost, va zic sincer!Noi nu avem parcuri aici si nici pe drum cu copiii nu am lasat-o, ca imi e teama de masini. Sper sa se rezolve problema din toamna, cand o vom duce la cresa in oras. |
Ralu aceeasi problema am si eu nu vrea sai deala nimeni nimic ce e a lui. :no: nu mai stiu cum sal fac s ainteleaga ca trebuie sasi imparta jucariile cu alti copii :scratch: |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Mai 03, 2008 8:26 pm | |
| lasa ca poate e varsta asta |
|
 | |
MARYNA

Numarul mesajelor: 673 Varsta: 27 Localizare: bucuresti Stare de spirit: happy everyday !! DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia Data de inscriere: 17/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Mai 07, 2008 11:56 pm | |
| fetelor eu stiti cum fac... cand ies afara cu andreea ne adunam mai multe mamici cu copii care ne cunoastem.....si fiecare vine cu jucarii de acasa.....si fac schimb toti intre ei de jucarii...ala o ia pe a lui ala...si tot asa...si nu avem treaba cu ei.....andreea se intelege foarte bine cu ei...dabia asteapta cand se duce la uta,uta |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Mai 09, 2008 11:21 pm | |
| | MARYNA a scris: | fetelor eu stiti cum fac... cand ies afara cu andreea ne adunam mai multe mamici cu copii care ne cunoastem.....si fiecare vine cu jucarii de acasa.....si fac schimb toti intre ei de jucarii...ala o ia pe a lui ala...si tot asa...si nu avem treaba cu ei.....andreea se intelege foarte bine cu ei...dabia asteapta cand se duce la uta,uta |
asta pt ca va cunoasteti mamicile intre voi...dar eu nu ma duc in acelasi parc in fiecare zi si sunt diferite mamici care nu dau ele juk la alti copii...asa ca, nush ce sa zic.. |
|
 | |
corina28

Numarul mesajelor: 2304 Varsta: 31 Localizare: Cluj-Napoca Joburi/Distractii: familia mea Stare de spirit: fericita si implinita DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina. Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Mai 10, 2008 2:25 pm | |
| nu e o solutie pt totii copiii,Alessia de ex. le vrea si pe ale ei si pe ale altora desi am incercat sa-i explic ca si ea trebuie sa-si dea jucariile. |
|
 | |
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iun 14, 2008 2:46 pm | |
| inca sunt mici piticii.si nu toti reactioneaza la fel.unii isi impart jucariile altii nu..dar asta nu inseamna ca asa i-am invatat noi...instinctul cred ca le dicteaza..eu cred ca oadata cu trecerea timpului vor invata sa-si imparta si jucariile.. |
|
 | |
florina

Numarul mesajelor: 1817 Varsta: 30 Localizare: Costinesti,Constanta Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut Data de inscriere: 24/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Iun 18, 2008 7:16 am | |
| Vai eu nu stiu ce sa ma mai fac cu Rares,e asa posesiv cu ce-i al lui...nu da nimic din mana si nici nu accepta ca cineva sa puna mana pe jucarii nici macar cand mergem la plimbare cu caruciorul si ne oprim sa vb cu cineva,daca-i pune mana pe carucior ii da la o parte.Dar nu inteleg caci ne intalnim zilnic cu aceiasi copii,vecinii nostri ii cunoaste,dar nu vrea sa dea din jucarii.Eu il tot cert,ii zic ca nu-i frumos,ca trebuie sa imparta,dar are momente cand da si cand nu da,sau mai bn zis sunt anumite persoane cu care se joaca frumos si carora le da jucarii si am observat ca face chestia asta cu copii mai mari decat el,dar sunt prea putini cei mari care accepta sa se joace cu pici |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13635 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Iun 18, 2008 10:09 am | |
| am intalnit in parc foarte multi copii posesivi,mi s-a intamplat ca ieri sa mergem in parc si Cosmi a pus mana pe pedala la bicicleta unei fetite,la care fetita foarte revoltata a vrut sa-l calce cu piciorul pe manuta |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Iun 18, 2008 2:32 pm | |
| Da din pacate si noi ne am intalnit cu copii din astea ,unu chiar i a dat in cap cu masina la o fetita ca sa urcat pe masina lui ,si noi mai santem cateodata dar rar ,nu prea il intereseaza jucariile lui mai inportante sunt de la alti copii |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Iun 18, 2008 3:08 pm | |
| noi am invatat de la copilasi mai mari sa nu dam jucariile...si zice al meu, al meu... :geek: inainte dadea jucariile la toti copii acum si juk.copiilor sunt ale lui...dar vom trece si de faza asta... |
|
 | |
florina

Numarul mesajelor: 1817 Varsta: 30 Localizare: Costinesti,Constanta Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut Data de inscriere: 24/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Joi Iun 19, 2008 12:25 pm | |
| Asa Petruta,Rares al meu nu e bataus,nu bate copiii,numai ca le da manutele la o parte de pe carucior,sau daca pun mana pe jucarii le ia repede,vreau sa va zic ca nici pe mine nu ma lasa sa pun mana pe vre-un copil,sau ce sa mai zic sa iau alt copil in brate e jale,e gelos rau.nici pe taica-su nu-l lasa sa ma pupe,are el momentele lui cand ne pune sa ne pupam :face: |
|
 | |
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Joi Iun 19, 2008 2:32 pm | |
| Alexia e inca micuta..dar ma tot gandesc cum va reactiona cand v-a mai creste in situatiile astea cu impartitul de jucarii.....Florina ca tot povesteai de faza cu pupacitul.tot asa ma pupaceam cu tati si alexia statea.se uita la noi si radea.dupa ce ne-am terminat de pupacit a fugit glont la tati si i-a dat fruntea la pupat de cateva ori....am crezut c-o pap toata asa dulce a fost... |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Joi Iun 26, 2008 7:44 am | |
| acum Alicia imparte cu toata lumea jucariile,dar nu stiu cum o fi cand o sa mai creasca.sper sa fie la fel de darnica cum e acum. |
|
 | |
lavy80

Numarul mesajelor: 35 Varsta: 31 Localizare: constanta Data de inscriere: 27/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 05, 2008 11:24 am | |
| SI LA MINE SINT ACELEASI PROBLEME COPII MEI IMPART JUCARILE CU ALTI COPII DAR INTRE EI NU SI AR TREBUI INTRE EI CA SINT FRATI |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 05, 2008 12:03 pm | |
| off deci nu sunt eu singura cu aceasta problema nici Mario nu da la nimeni nimic fie vorba de jucarii,dar nici mancare daca am ceva nu ma lasa sai dau o bucatica si la alti copii dar el vrea de la toti ma dispera si cu pupatul si luatul in brate cu altii,la fel nu am voie s apup pe nimeni,nici pe sot ,nici pe fratele lui urla si vine si il trage d ela mine |
|
 | |
lavy80

Numarul mesajelor: 35 Varsta: 31 Localizare: constanta Data de inscriere: 27/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Lun Iul 07, 2008 7:06 am | |
| pai cu pupatu nam treaba da cu datu jucariilor da el vrea dela toti dar el sa nu dea la nimeni e greu cu copii astia nustii cum sa faci sa inteleaga ca trebuie sa dea si la alti nu trebuie sa tina doar pt ei |
|
 | |
GABITA

Numarul mesajelor: 627 Varsta: 33 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica implinita Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Lun Iul 07, 2008 2:13 pm | |
| cand era mai mic dadea jucariile, acum nu vrea sa le mai dea....si stie exact care sunt ale lui |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Iul 09, 2008 2:37 pm | |
| da si gabita la fel..dadea jucariile fara nici o treaba...acum daca ii i-a cineva o jucarie de-a lui zice a mea si i-o trage din mana la copil...eu intotdeauna incerc sa-i explic si sa mai facem schimb cu copii la jucarii si tine faza asta... |
|
 | |
MARYNA

Numarul mesajelor: 673 Varsta: 27 Localizare: bucuresti Stare de spirit: happy everyday !! DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia Data de inscriere: 17/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Joi Iul 10, 2008 4:59 pm | |
| si noi iam cumparat duminica andreei un carucior de joaca nou... si vreau sa zic ca chiar nu a vrut sa il dea la nici un copiil duminica in parc.....iar acuma sa plictisit de el si nici nul mai baga in seama si noi ii explicam tot timpul sa intealaga cum este cu jucariile astea...off!!...dar asa sunt ei au multa personalitate...si vad si la alti cum plang dupa jucariile lor...si se influenteza...o sa treaca si de perioadata asta..eu nu imi fac probleme |
|
 | |
GABITA

Numarul mesajelor: 627 Varsta: 33 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica implinita Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Iul 11, 2008 12:43 pm | |
| ai dreptate maryna...dar pana va trece aceasta perioada mai este |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13635 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Iul 11, 2008 2:01 pm | |
| ieri am fost in parc la nisip si cum a vazut jucariile la copii a rupt-o la fuga,dar ma asteptam sa nu se joace,el doar le lua si le arunca,iar o fetita incepuse sa planga ca ii arunca jucariile |
|
 | |
medyflor

Numarul mesajelor: 6826 Varsta: 35 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Iul 11, 2008 2:07 pm | |
| Fetelor uneori aceiasi jucarie la alt copil e mai frumoasa decat a lui...poate in timp cand vor mai creste vor intelege cand le explicam. Poate asa eram si noi la varsta lor |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Iul 11, 2008 11:32 pm | |
| jucariile celorlalti copii sunt mult mai frumoase ca ale lui chiar daca sunt identice si au alte culori...el treb sa le i-a sa se joace cu ele, credeti-ma ca unele mamici isi strang jucariile cand il vad pe gabita ca se duce la jucariile copiilor, am intalnit atatea mamici :() unele f dragute altele de iti vine sa le iei la pumni...
ieri o mamica cand a vazut ca gabita i-a luat tractorul lui fisu l-a chemat pe cel mic cu tractorul sa il bage in punga :() si doar facusera schimb ca are si gabita dar ale copiilor sunt mult mai frumoase ca ale lui....asa i se pare lui... |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 12, 2008 6:06 am | |
| Eu cand merg cu Isa in parc,dau jucariile ei altor copii si primesc de la ei jucariile.Bine,fac lucrul acesta cu cei care accepta.E mai bine asa cred eu. |
|
 | |
medyflor

Numarul mesajelor: 6826 Varsta: 35 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 12, 2008 11:09 am | |
| Asa este Stefytza.Si cu ocazia asta cred ca se invata sa mai dea si jucarii.Acum depinde si de ceilalti parinti |
|
 | |
corina28

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 12, 2008 11:24 am | |
| asa facem si noi stefy,schimbam jucariile cu ale altor copii dar citeodata alessia le vrea si ale ei si ale copiilor si atunci iese taraboi ,degeaba ii explic ca nu vrea sa inteleaga,e mai incapatinata din fire.Sotul meu nici nu vrea sa mearga cu ea in parc ca stie ce face si atunci mai bine se plimba cu ea. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 12, 2008 11:38 am | |
| | petruta a scris: | jucariile celorlalti copii sunt mult mai frumoase ca ale lui chiar daca sunt identice si au alte culori...el treb sa le i-a sa se joace cu ele, credeti-ma ca unele mamici isi strang jucariile cand il vad pe gabita ca se duce la jucariile copiilor, am intalnit atatea mamici :() unele f dragute altele de iti vine sa le iei la pumni...
ieri o mamica cand a vazut ca gabita i-a luat tractorul lui fisu l-a chemat pe cel mic cu tractorul sa il bage in punga :() si doar facusera schimb ca are si gabita dar ale copiilor sunt mult mai frumoase ca ale lui....asa i se pare lui... |
am intalnit si eu asemenea mamici,eram cu baiatul la nisip si a pus si el mana pe masina unui baietel,la care bunica copilului zice,mai dar ia copilul de acolo,nu vezi ce frumos se joaca al meu,,iti spun ca am ramas uimita cand am vazut reactia ei si m-am luat la cearta cu ea |
|
 | |
GABITA

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 12, 2008 11:48 am | |
| si gabita are un tractor care nu vrea sal dea la nici un copil....cum vede ca il ia cineva se duce si il ia de la copil.....am incercat de atatea ori sai spun sal lase la copil dar nu vrea....zice al meu, al meu....daca nu il dadea incepea sa planga si sa se tavaleasca pe jos.....pana la urma am renuntat de al mai da copiilor lundul de la el din mana.....nu mai pot....daca il ia de la copil din mama il las in pace |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Dum Iul 13, 2008 12:13 am | |
| | Stefytza a scris: | | Eu cand merg cu Isa in parc,dau jucariile ei altor copii si primesc de la ei jucariile.Bine,fac lucrul acesta cu cei care accepta.E mai bine asa cred eu. |
si eu fac la fel..dar el a vazut la copii mai mari cum fac si zice mereu acum al meu, al meu... |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Dum Iul 13, 2008 6:50 am | |
| Chiar daca plange dupa jucarie,trebuie sa il lasi si sa nu il bagi in seama si se va linisti pana la urma.Altfel devenim robotii lor.Isa daca vrea un lucru cu care nu are voie ,nu i-l dau,ii dau altceva in schimb,si daca incepe sa maraie,o las in pace,nu voprbesc cu ea sis e linisteste.Pacat de asa parinti sau bunici Mihaitza.Din cauza lor devin copii egoisti.Noi trebuie sa iiinvatam cum sa se poarte frumos. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Dum Iul 13, 2008 10:16 am | |
| asa e Stefitza,intalnesti fel si fel de lume |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Lun Iul 14, 2008 9:13 pm | |
| Mihaita asa faceam si eu crede ma pacat de astfel de parinti si bunici ,ce invata copilul ala?numai rautate,noi nu avem probleme acum,ne ma mai linistit chiar daca vrea ceva si plinge explic ca nu e a noastra si pe urma ne trece repede |
|
 | |
ONE-VLAD

Numarul mesajelor: 108 Varsta: 31 Localizare: Pitesti Data de inscriere: 18/07/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Iul 25, 2008 11:18 pm | |
| Asa este fiecare copil...Ei sunt posesivi si nu vor sa imparta jucariile cu nimeni , insa noi daca intervenim la timp putem sa le schimbam mentalitatea si sa-i facem mai darnici... |
|
 | |
sevi_80

Numarul mesajelor: 9051 Varsta: 32 Localizare: constanta Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn Data de inscriere: 22/04/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Vin Iul 25, 2008 11:22 pm | |
| melis in general imparte jucarioarele insa are momente cand devine egoista sau poate pur si simplu nu-i place acel copil si nu vrea sa-si dea lopatica sau ce are ea.Ii vorbesc tot timpul ca trebuie sa imparta numai ca i sa intamplat de cateva ori prin parc ca alti copii sa o loveasca pentru jucaria ei si probabil asta o face uneori sa fie si ea asa. Eu sper totusi sa-i treaca peste 1 luna jumate cand va merge la gradi ma gandesc ca in colectiv se va schimba totusi |
|
 | |
GABITA

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 26, 2008 11:54 am | |
| am inteles ca la gradinita se schimba mult....eu imi doresc din suflet acest lucru, pentru ca cu mine face tot ce vrea el....nu vrea sa ma asculte deloc |
|
 | |
Anca

Numarul mesajelor: 13591 Varsta: 34 Localizare: jud. Brasov Joburi/Distractii: cadru didactic DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara Data de inscriere: 16/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Sam Iul 26, 2008 8:19 pm | |
| eu, in general, evit sa ies cu jucariile afara. daca ne intalnim afara cu copii care au jucarii, de regula reusesc sa o indepartez atragandu-i atentia in alta parte. dar daca copiii au mingea cu ei, nu am scapare!!! are un fix cu mingea, am inceput sa iesim cu propria minge peste tot, caci peste tot vede numai mingi!! am intrat intr-un magazin doldora de jucarii, care mai de care, colorate, frumoase, masinute, carucioare, papusele, etc, etc. eeeeei din toate jucariile astea, Sara mea nu vedea decat MINGILE!!!! in casa are vreo 3 sau 4 si se joaca cu ele mereu!!! pana acum nu ma pot plange, Sara da din manuta orice, nu e egoista, daca ceri, iti da! inclusiv jucariile. nu stiu cum o sa fie mai incolo, dar deocamdata vad ca imparte cu ceilalti. |
|
 | |
GABITA

| Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Lun Iul 28, 2008 2:04 pm | |
| si gabita cand era mai mic dadea....dar acum nu mai vrea, dar a si vazut in parc copii mai mari care nu dadeau jucari si cred ca de aceea nu mai da nici el |
|
 | |
Anca

Numarul mesajelor: 13591 Varsta: 34 Localizare: jud. Brasov Joburi/Distractii: cadru didactic DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara Data de inscriere: 16/05/2008
 | Subiect: Re: Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? Mier Iul 30, 2008 1:42 pm | |
| | GABITA a scris: | | si gabita cand era mai mic dadea....dar acum nu mai vrea, dar a si vazut in parc copii mai mari care nu dadeau jucari si cred ca de aceea nu mai da nici el |
tot ce e posibil, ca ei inregistreaza tot! sa vedem mai incolo! |
|
 | |
| | Cum sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile??????? | |
|