Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

vaccinul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
tania
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 14088
Varsta: 27
Localizare: ancona-satu mare
DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa
Data de inscriere: 25/03/2008

MesajSubiect: vaccinul   Joi Iun 19, 2008 4:44 pm

fetelor am nevoie de o informatie pt sora mea
trebuie sa-i faca la bebe vaccinul de un an si doctorita ei i-a zis ca nu se vinde in farmacie si trebuie comandat la ea...asa castiga si ea ceva ca are comision cu siguranta
intrebarea este: se gaseste sau nu in farmacie acest vaccin
ea vrea sa-l cumpere ca i s-a copt piciorusul la unul dintre vaccinurile de la stat pt ca sunt impure zicea...
multumesc!!!
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Varsta: 32
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Iun 19, 2008 5:29 pm

Se gaseste in farmacii!
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Varsta: 31
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Iun 19, 2008 9:56 pm

Apropo de vaccinurile cumparate chiar azi am povestit cu un profesor universitar is medic [Dr Miu seful clinici pedi 2 din cluj] referitori la vaccinurile cumparate ,el a zis ca nu e de acord decat cu cele obligatori ,totul e bine acum dar in viitor nu se stie ce reacti adverse poate avea ,cica pt asa ceva nu sa facut inca studi ,nu stiu ce sa zic eu nu am facut decat cele oblogatori.
Chiar zicea Corina ca acum la 2 ani coasta 170 ron cele cumparate ,acum nu mai stiu ce sa cred ,totusi eu sant de parere ca a zis ceva bun medicul asa ,nu?
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Iun 19, 2008 9:58 pm

eu am facut mereu vaccinurile de la stat
nu au fost probleme
si nu am facut nici un alt vaccin in plus
Sus In jos
tania
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 14088
Varsta: 27
Localizare: ancona-satu mare
DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa
Data de inscriere: 25/03/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Iun 20, 2008 7:04 am

eu la ari in plus i-am facut cel de meningita
sora-mea s-a lecuit de cel de la stat.ingerasul..i s-a copt piciorusul si trebuia sa mearga la stors...ce durere pt bietul ingeras....
multumesc de informatii!
Sus In jos
corina28
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2304
Localizare: Cluj-Napoca
Joburi/Distractii: familia mea
Stare de spirit: fericita si implinita
DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina.
Data de inscriere: 26/03/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Iun 20, 2008 8:59 am

eu i-am facut la alessia acum la 2 ani 2 vaccinuri care nu se afla in schema de vaccinuri gratuite,cele obligatorii i l-eam facut si eu cele gratuite si categoric se gasesc in farmacii,daca stie cum se numesc sa cumpere.
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13637
Varsta: 33
Localizare: Turnu Magurele
Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Iun 20, 2008 12:51 pm

si noi le-a facut pana acum pe toate
Sus In jos
marinela_marin
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 535
Varsta: 30
Localizare: CONSTANTA
Data de inscriere: 09/06/2008

MesajSubiect: NOU NASCUT Vaccinurile - dureroase, dar sanatoase!   Dum Iul 20, 2008 12:17 am

De ce se fac vaccinurile? Cine plateste? Nu te impacienta, iata informatiile de care ai nevoie.

Il tii cu greu imobilizat, asistenta se aproprie cu seringa pregatita si i-o infige in piciorus. Daca pana acum puiul tau era cumintel si vesel, interesat de fetele noi din jur, intepatura acului il transforma intr-un pui de dragon! Dumnezeule, cum poate sa planga! E rosu tot, lacrimile curg fluviu, insa cele mai dureroase sunt privirile pe care ti le arunca. Tu stai insa "nemiloasa " si impasibila pentru ca stii cat bine se afla in seringa buclucasa. Nimic nu-l va proteja mai mult decat vaccinul, arma moderna de a tine departe bolile transmisibile!

Care-i mecanismul?
La nastere, sistemul imunitar al copilului este asa de slab si de nestiutor, incat poate deveni o prada usoara pentru milioanele de germeni diferiti prezenti in jurul nostru - germeni care in marea lor majoritate sunt inofensivi pentru adulti. Prin lapte (colostru), mama isi ajuta pruncul, transmitandu-i legiuni intregi de anticorpi care-l vor proteja pe parcursul primelor luni de viata. Treptat, sistemul imunitar al copilului se dezvolta si incepe sa lupte din ce in ce mai eficient cu "invadatorii". Vaccinurile au tocmai rolul de a arata sistemului imunitar cum arata dusmanul, dandu-i astfel posibilitatea sa pregateasca strategiile de aparare impotriva unei posibile invazii!
Reactii adverse
Ca orice medicament, vaccinurile au cateva reactii adverse modeste si tranzitorii, care nu trebuie sa opreasca administrarea lor: la locul injectiei poate aparea o roseata trecatoare sau chiar un mic nodul (dispare in 2-3 saptamani). Un procent foarte mic de copii prezinta simptome ce simuleaza raceala (febra usoara - peste 37,5 grade Celsius etc.) pentru care medicul pediatru va recomanda paracetamol pentru copii.

Cand se amana un vaccin?
Exista situatii in care vaccinarea trebuie amanata: infectii, medicatie ce afecteaza sistemul imunitar (antibiotice - in infectii; chimioterapie - in cancer; antiinflamatoare steroidiene etc.), boli ale diverselor celule implicate in apararea organismului (leucemii), reactii alergice la oua (o parte importanta din vaccinuri sunt preparate folosindu-se culturi de oua), tulburari de coagulare a sangelui. Medicului trebuie sa i se reaminteasca toate aceste detalii legate de istoricul medical al copilului inainte de a se lua decizia de vaccinare.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Iul 20, 2008 1:19 am

Vaccinurile / imunizarile reprezinta un capitol foarte important in ingrijirea copilului dumneavoastra. Ele protejeaza copilul de o serie de boli infectioase potential grave. In prezent difteria si poliomielita sunt aproape eradicate, iar rujeola si tusea convulsiva apar rareori. Totusi atat timp cat exista pericolul de imbolnavire, copiii trebuie vaccinati la timp. In Romania, vaccinarea copiilor este garantata gratuit, insa parintii trebuie sa stie ca ei sunt cei care administreaza drepturile copiilor lor. Unul din aceste drepturi este de a fi protejati prin vaccinare.

Ce trebuie sa stii despre VACCINARE

De ce are nevoie copilul meu de atatea vaccinari?
Imediat dupa nastere copiii sunt protejati fata de multe boli infectioase datorita anticorpilor pe care ii au in sange, primiti in viata intrauterina, de la mama. Cantitatea acestor anticorpi se diminueaza in timp si copilul devine vulnerabil la boala. Vaccinarea determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. Injectia este lucrul care ii sperie foarte tare pe parinti. Dar daca stii ce trebuie sa faci dupa vaccinare, vei putea sa-i diminuezi durerea.

Cum actioneaza vaccinurile?

Vaccinurile sunt facute din bacterii sau virusi care determina bolile respective, dar cu actiune diminuata sau chiar morti. Atunci cand acesti virusi sau aceste bacterii modificate sunt injectate in corpul copilului, sistemul imunitar actioneaza in sensul stimularii organismului in a produce anticorpi.
Odata produsi, acesti anticorpi ramani activi in corpul copilului tau si sunt gata de actiune daca apare pericolul unei boli reale
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Iul 20, 2008 1:20 am

Schema vaccinurilor obligatorii si gratuite in ROMANIA (2007)

VarstaVaccinDescrierea vaccinului
0-7 zileBCG – maternitateVaccinare impotriva tuberculozei (vaccinarea se face in maternitate
HB#1 – maternitateVaccinare impotriva hepatitei B (in maternitate)
2 luniDTP-VP (oral, intramuscular) + BH#2Vaccinare antihepatica B, vaccinare antipoliomelitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis
4 luniDTP – vp (oral, intramuscular)Vacciare antipoliomelitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis
6 luniDTP +VP + HB#3Vaccinare antihepatica B, vacciare antipoliomelitica, antitetanica / antipertusis
12 luniAR (se poate opta doar pentru ROR la 12 luni)Vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis si vaccinare antipoliomelitica
12 luniR1 DTP + R1 VP (rapel 1) ROR (Priorix)Vaccinare antirujeolica
30-5 luniR2 DTP (rapel 2)Vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertusis
7 aniDT - ARVaccinare antirujeolica, antidifterica, antitetanica
9 aniVPOT (oral trivalent)Vaccinare antipoliomelitica, vaccinare antihepatita B
14 aniDT - BCGVaccinare antituberculoasa si antidifterica / antitetanica
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Iul 20, 2008 1:20 am

Despre bolile severe ce pot sa apara daca nu respecti calendarul imunizarilor

Difteria:

Difteria este o boala infectioasa severa, in care se poate forma o membrana in portiunea posterioara a nasului si gatului, impiedicand astfel respiratia. Se poate preveni prin vaccinarea DTP.

Rujeola:
Rujeola este o boala potential severa. Ea poate determina febra mare si complicatii de tipul infectiei la nivelul ochiului si al urechii medii, surditate, crup, pneumonie si mult mai rar, complicatii la nivelul creierului. Se poate preveni prin vaccinare VVR.

Tusea convulsiva:
Este o infectie bacteriana periculoasa, mai ales la sugari. Tusea are un aspect particular – copilul are crize de tuse “latratoare” care se termina printr-un “horcait”. Acest “horcait” inspirator poate fi in;ocuit printr-un stop al respiratiei. Complicatiile include convulsii, pneumonie, infectie otica, hernii si uneori complicatii cerebrale. Se poate preveni prin vaccinare DTP.

Tetanosul:
Tetanosul este o infectie care poate duce la deces. Ea apare atunci cand o rana (chiar superficiala) este contaminata cu pamant continand spori de tetanos. Afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Este foarte important sa preveniti boala prin vaccinare si revaccinare periodica. Se poate preveni prin vaccinare DTP.

Poliomielita:
Este o boala virala care afecteaza sistemul nervos central. Poate determina paralizii ale membrelor, si uneori paralizii extensive, cuprinzand muschii respiratori, meningita si chiar moartea.Protectia impotriva acestei boli este esentiala. Se poate preveni prin vaccinare anti-polio VPO.
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Sept 11, 2008 3:48 pm

Careva zice ca a facut vaccin la 2 ani ,de care?
Ca pe mine nu ma sunat doctorita deloc sa mergem la vaccin
Sus In jos
florina
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1817
Localizare: Costinesti,Constanta
Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea
DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut
Data de inscriere: 24/04/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Sept 11, 2008 4:32 pm

Julia eu stiu ca la 2 ani si jumatate se mai face un vaccin.Nici noi n-am luat alte vaccinuri ci cele de la stat,i-am facut in plus antigripalul,caci noi stam aproape de scoala,gradinta,si la 12 cand ieseau copii de multe ori eram pe strada la plimbare si mai toti se opreau sa vorbeasca cu Rares ,sa-l bage in seama si mai e faza ca la noi pe str sunt 7 copii cu diferenta de 1 luna,doua intre ei si cum raceste unul,racesc toti.In noiembrie 2007 cand a facut enterocolita au facut toti,fusese virus la o fetita si au luat toti,stam si foarte aproape unii de altii
Sus In jos
stoicadana
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7757
Varsta: 29
Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare
Stare de spirit: mai mereu optimista......
DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT
Data de inscriere: 23/03/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Sept 11, 2008 5:51 pm

mihaela83 super tabelul cu vaccinuri.
acus acus il facem si noi pe cel de un an. sper sa nu avem probleme.
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Sept 13, 2008 3:43 pm

florina a scris:
Julia eu stiu ca la 2 ani si jumatate se mai face un vaccin.Nici noi n-am luat alte vaccinuri ci cele de la stat,i-am facut in plus antigripalul,caci noi stam aproape de scoala,gradinta,si la 12 cand ieseau copii de multe ori eram pe strada la plimbare si mai toti se opreau sa vorbeasca cu Rares ,sa-l bage in seama si mai e faza ca la noi pe str sunt 7 copii cu diferenta de 1 luna,doua intre ei si cum raceste unul,racesc toti.In noiembrie 2007 cand a facut enterocolita au facut toti,fusese virus la o fetita si au luat toti,stam si foarte aproape unii de altii

Si eu cel de stat am facut ,am fost la medic si nu a zis nimic de vaccinuri ,de aia v am intrebat
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Sept 13, 2008 3:46 pm

nici eu nu am auzit de vaccinul de la 2 ani
doar de ala de la 3
Florina zici ca i-ai facut antigripalul?si cum a fost?A mai racit de atunci?Ca i-as face si eu iarna asta
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Sept 14, 2008 1:09 pm

Si eu vreau sa fac ,orcum de luni incep sa dau imunogripul ,nu mai stiu cum am dat trebuie sa caut pe net un prospect .

Ce pt raceli mie a zis ca dupa 2 ani se pot face ,azi am si tusit deja acum sa vedem sper ca nu ne racim chiar acum
Sus In jos
chira
Mamica experta

feminin
Numarul mesajelor: 5529
Varsta: 35
Localizare: Bucuresti
DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena

Data de inscriere: 03/12/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Dec 04, 2008 11:46 pm

Noi le-am cumparat pe toate, si le-am facut si pe cele care nu sunt obligatorii...

Se face un vaccin si la 2 ani, ca il avem si noi de facut si il vom face in tara, ca oricum vom ajunge...si nu ne mai complicam...

Am fost la pediatru in Italia, si ne-a spus ca numai are ce vaccin sa ne faca, ca le-am facut pe toate, pe unele nici ea nu le face...Ne-a facut unul antigripal...

Reactii adverse nu a avut la niciunul, poate ca si la cele gratuite ar fi reactionat la fel...Noi am procedat asa la recomadarea dr nostru, care este dr de spital, nu dr de familie, si avem incredere in el...
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14738
Varsta: 34
Localizare: SIBIU
Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista.
DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Dec 06, 2008 6:51 pm

Fetele se face vaccin la un an jumate?
Sus In jos
chira
Mamica experta

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Dec 07, 2008 12:29 am

noi am facut la 1 an si 6 luni Hiberix, pe care l-am mai facut si la 3 , 5 , 7 luni , nu este obligatoriu...dar noi le-am facut pe toate...
Sus In jos
Claudia
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 16869
Localizare: Baicoi, PH
Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui!
Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie!
DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad
Data de inscriere: 08/06/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Dec 07, 2008 9:22 am

Vladutz le-a facut pe cele de la stat si a fost bine pana acum, fara rpobleme.
Multumim de informatii, fetele, sunt excelente.

Ce ziceti de vaccinul pneumococic? Se face campanie si la TV. Stiti ceva despre el, la cat timp se face? Cica ar fi recomandat....

Ultima editare efectuata de catre claudia.dinu in Lun Dec 08, 2008 8:28 am, editata de 1 ori
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14738
Localizare: SIBIU
Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista.
DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Dum Dec 07, 2008 1:35 pm

Eu nu am auzit de el Clau.
Eu i-am facut vaccinurile cele cumparate si nu stiu dak se face si la 1 an jumate.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Dec 08, 2008 7:30 am

Este optional Chry acela.Uite aici vaccinurile optionale.

Vaccinul antirubeolic asigura protectie impotriva rubeolei - boala virala eruptiva cunoscuta si sub numele de pojarul german de trei zile.
Cea mai de temut complicatie o reprezinta sindromul rubeolei congenitale, care apare la copiii nascuti din mame cu infectie rubeolica in timpul sarcinii (in special, in primele 20 saptamani); sindromul se caracterizeaza prin malformatii congenitale si afectari organice multiple (oftalmologice, cardiovasculare, neurologice)
vaccinul e cu virus viu atenuat.
se administreaza ca singura doza si este indicat tuturor fetelor cu varsta intre 10-14 ani si femeilor neimunizate aflate la varsta fertila.
Vaccinul antiurlian asigura protectie impotriva oreionului/ parotiditei epidemice (boala virala produsa de virusul Urlian, caracterizata prin largirea dureroasa a parotidelor si a altor glande salivare).
De mentionat ca exista un vaccin combinat pentru rujeola, rubeola, oreion care, in multe tari face parte din vaccinurile obligatorii. Incepand cu luna mai a acestui an, acest triplu vaccin a fost introdus si la noi in calendarul national de vaccinari, inlocuind vaccinarea antirujeolica de la varsta de 12-15 luni. Dupa prima vaccinare de la 12-15 luni, urmeaza revaccinarea la patru-sase ani.
Posibile reactii dupa vaccin: eritem moderat la locul injectarii, febra moderata (la cinci-12 zile dupa vaccin), usoara eruptie, limfadenopatie ("umflarea" ganglionilor), catar oculo-nazal si chiar parotidita.

Vaccinul antihaemophilus influenzae tip B protejeaza impotriva infectiilor cu haemophilus influenzae tip B (bacterie care poate produce infectii respiratorii superioare-otite/epiglotite, pneumonii sau meningite. Anual, sunt citate circa 350.000 cazuri de pneumonii (reprezentand 10-15% din pneumoniile copilului) si circa 230.000 cazuri de meningite la copilul sub cinci ani, cauzate de acest germen, motiv pentru care aceasta vaccinare este obligatorie in multe tari.
in functie de tipul vaccinului (de producator) si de varsta de administrare sunt prevazute unul (la copilul peste un an) sau mai multe vaccinari ( trei la copilul sub un an - la doua, patru si sase luni), cu un rapel dupa varsta de doi ani.
poate fi administrat ca vaccin monovalent sau in cadrul unui vaccin combinat (de exemplu cu DTPa, DTPw sau cu cel antihepatita B).

Vaccinul antivaricelos asigura protectie impotriva infectiei cu virusul varicelo-zosterian - care produce ca boala primara varicela - boala eruptiva extrem de contagioasa, cu complicatii importante ca: pneumonie variceloasa, infectii bacteriene secundare, encefalita, sindrom de varicela congenitala (la copiii proveniti din mame cu infectie variceloasa in primul sau al doilea trimestru de sarcina, caracterizat prin atrofia membrelor, afectiuni oculare si neurologice). Ulterior, virusul ramane cantonat la nivelul ganglionilor, putandu-se reactiva, producand zona zoster. Vaccinul este cu virus viu atenuat si face parte din vaccinurile obligatorii in multe tari.

Vaccinul antihepatita asigura protectie impotriva hepatitei virale tip A. Se administreaza doua doze la interval de sase-12 luni. Exista si in forma de vaccin combinat (cu vaccin impotriva hepatitei B).

Vaccinul antimeningococic asigura protectie impotriva infectiei cu Neisseria meningitidis (bacterie ce produce meningita). Nu este recomandat de rutina, ci doar in cazul contactului copiilor cu aceasta infectie, in izbucniri epidemice, in anumite colectivitati sau in calatoriile in zone cu risc.

Vaccinul antipneumococic asigura protectie impotriva infectiei pneumococice. Este adresat anumitor grupe de copii - cei cu siclemie, splenectomizati, cu boli cronice pulmonare, cardiace sau renale, imunodeficiente sau diabet zaharat.

Vaccinul antigripal previne formele grave de boala; este un vaccin care se revizuieste anual, datorita marii plasticitati antigenice a virusului gripal. Este indicat anumitor grupe populationale cu risc crescut (bolnavi cronici, cu diabet zaharat, imunodeprimati, cei din colectivitati sanitare, personal sanitar etc). Vaccinarea de rutina a copiilor si adultilor sanatosi este controversata. Este un vaccin cu virus viu atenuat.

Sfaturi legate de vaccinare
informeaza-te cat mai exact despre calendarul vaccinarilor, discuta-l cu medicul pediatru al copilului tau.
fii sigura ca este sanatos (nu are febra, diaree sau alte simptome), inainte de a duce copilul la vaccin; de altfel, pediatrul il va consulta oricum inaintea administrarii vaccinului.
aplica o compresa rece la locul inocularii, imediat dupa vaccin; eventual administreaza si un preparat antitermic (de exemplu, paracetamol in doza recomandata de pediatru).
fii in}elegatoare cu copilul dupa vaccinare -poate fi mai marait, ii intri greu in voie, poate chiar sa faca febra (nu te speria, este o reactie normala!).
exista anumite precautii la vaccinare daca copilul tau primeste tratament cortizonic, are o boala cronica sau a avut convulsii, nu inseamna insa ca nu trebuie vaccinat.
daca ai "sarit" (motivat sau nemotivat) o vaccinare, nu intra in panica - nu va trebui sa refaci schema de la inceput; trebuie, insa, sa iei legatura cu pediatrul!
Sus In jos
Claudia
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 16869
Localizare: Baicoi, PH
Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui!
Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie!
DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad
Data de inscriere: 08/06/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Dec 08, 2008 8:34 am

Stefytza a scris:

Vaccinul antipneumococic asigura protectie impotriva infectiei pneumococice. Este adresat anumitor grupe de copii - cei cu siclemie, splenectomizati, cu boli cronice pulmonare, cardiace sau renale, imunodeficiente sau diabet zaharat.

Multumesc, Stefy, pentru informatii! Deci acesta este recomandat pentru copilasii mai 'sensibili'... auzisem si eu de asta, dar ma interesau si parerile voastre.

Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Dec 08, 2008 1:29 pm

Eu nu i-am facut nici unul optional si nici nu cred ca ii voi face.
Sus In jos
Mosutza
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 56
Joburi/Distractii: job:asistent medical:distractii:orice distractie in familie
Stare de spirit: mereu vesela,energica,buna si glumeata.
DESPRE NOI: mami Emilia,bebe MATEI si tati TITI.
Data de inscriere: 16/01/2009

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 12:38 pm

fetele,ati facut prevenarul,vaccinul ptr meningita?o fi asa eficient cum se spune? e mare nebunie cu el acum.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 1:24 pm

Emilia,nu i-am facut.Si nici nu o sa ii fac vreunul optional.Am o vara asistenta si a auzit multe lucruri nasoale despre vaccinurile astea optionale,chir si despre vaccinul anti-gripal.Are un baiat de 5 ani si nu i-a facut nici un vaccin optional,desi e asistenta medicala.
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2922
Localizare: resita
Stare de spirit: vesela
DESPRE NOI: mama DELIANA tata VALI si copiiil MARIO-VALENTIN ANDREI si ANA-MARIA
Data de inscriere: 09/10/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 1:37 pm

nici eu nu i-am facut nici unul obtional, acum trebuie sa il fac cel de 1 an dar inca nu il au pe stoc dupa data de 30 trebuie sa sun la farmacie sa vad daca l-au primit, oricum o sa vb cu dr sa vad ce ma sfatuieste cu cele optionale
Sus In jos
mihaela mihai
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1439
Varsta: 29
Localizare: Craiova
DESPRE NOI: Mami Mihaela si fetita Daria Maria.
Data de inscriere: 19/06/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 1:46 pm

eu am fost cu daria la dr acum 3 sapt si am intrebat si despre vaccinuri. Am intrebat daca considera ca ar fi necesar sa facem si noi alte vaccinuri pe care nu le-am facut si pe care le-am vazut prin tot felul de reclame. Mi-a zis ca urmatorul se face la 4 ani, sau 4 ani jumate (nu mai stiu) si ca nu ma sfatuieste sa fac tot felul de vaccinuri copilului pe care le vad prin tot felul de reclame pt ca nu are nevoie . Eu le-am facut pe cele obligatorii in varianta cumparata pt ca erau mai complete cu o tulpina sau doua, dar nu cred ca voi mai face alt vaccin pana la cel obligatoriu.
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin
DESPRE NOI: mama DELIANA tata VALI si copiiil MARIO-VALENTIN ANDREI si ANA-MARIA

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 1:49 pm

poate sa imi zoica cineva daca ii curge nasucul ii face vaccin? trebuie luni sa il sun pe dr sa il intreb
si eu am facut tot varianta cumparata si am fost tare multumita nu a avut nici un fel de reactie dupa vaccin parca nici nu la luat
Sus In jos
chira
Mamica experta

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 2:44 pm

noi am facut Prevenar, si le-am facut si pe cele optionale, iar pe cele obligatorii, le-am cumparat ...
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 3:14 pm

Deliana,nu ai voie sa ii faci vaccinul daca ii curge nasucul,daca e racit,are rosu in gat.trebuie sa fie super sanatos! Ai grija,sora finei mele era sa moara ca ii curgeea un pic nasucul si asistenta a spus ca nua re nimic.A stat cu ea masa in spital 1 luan!
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Vin Ian 23, 2009 10:14 pm

wow bine ca mi-ai zis stefy multumesc luni merg cu el la dr sa il consulte
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Ian 24, 2009 6:04 am

Pupici si sanatate Deliana!
Sus In jos
ingerasulseby
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1892
Joburi/Distractii: sa-mi plimb ingerasul
Stare de spirit: o mamica fericita
DESPRE NOI: mami Violeta, tati Cosmin si bebe Seby
Data de inscriere: 19/10/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Mar Ian 27, 2009 6:07 pm

Si lui Seby i-am facut numai vaccinurile obligatorii de la stat.I-a mers foarte bine. L-am avut un pic racit luna trecuta si l-a facut un pic mai tarziu pe cel de an. Pe toate asistenta i le-a facut in fundulet si nu a fost nici o problema. Mai avem luna ce vine pe cel in manuta si urmeaza la 3 ani. Nu am auzit nici eu de cel pentru 2 ani.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Mier Ian 28, 2009 6:28 am

Si noi am scapat cu bine si fara probleme de vaccinuri.si i-am intarziat si eu de 2 ori vaccinul de 6 luni si cel de an.Nu-i bai.
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Ian 29, 2009 6:44 pm

maine vom merge si noi la vaccin sper sa fie bine ca si pina acum
Sus In jos
maria_isabela
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2575
Localizare: bucuresti
Stare de spirit: mereu vesela
DESPRE NOI: Ma numesc Stefania si am o fetita pe nume Maria Isabela, Iulian (sotul)
Data de inscriere: 17/09/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Joi Ian 29, 2009 6:46 pm

Dodo tinem pumnii maine la vaccin ,sa decurga totul bine fara probleme! :pig:
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Ian 31, 2009 5:33 am

Cum a fost cu vaccinul Deliana? E ok Mario?
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Ian 31, 2009 3:13 pm

da totul a fost in regula a plins putin cind la intepat si cind la consultat medicul sa speriat de tetoscop ca a fost rece dar in rest a fost bine , vad ca nu a avut nici o reactie urata ieri
mai avem unul in martie si apoi pana la 4 ani gata
Sus In jos
maria_isabela
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2575
Localizare: bucuresti
Stare de spirit: mereu vesela
DESPRE NOI: Ma numesc Stefania si am o fetita pe nume Maria Isabela, Iulian (sotul)
Data de inscriere: 17/09/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Sam Ian 31, 2009 6:45 pm

dodo ma bucur ca totul a decurs f bine!Sanatate multa!
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Feb 02, 2009 5:26 am

Bravo,ma bucur ca nu a facut febra Deliana!
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Feb 02, 2009 12:21 pm

multumim dorim ca toti copilasii sa se comporte ca si mario pina acum sa le fie bine si sa nu ii doara piciorusul
:23:
Sus In jos
lavinia
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1419
Localizare: bucuresti, titan
Joburi/Distractii: plimbarile cu ingerasul meu alexandra
Stare de spirit: implinita ca sotie si mamica
DESPRE NOI: mama-lavinia tati-laurentiu comoara lor alexandra maria
Data de inscriere: 14/07/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Feb 02, 2009 3:47 pm

bravo Mario! esti baiat mare de acum!
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Feb 02, 2009 3:52 pm

hihihi da sunt mare si vaccinat asa ca .... :57:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: vaccinul   Lun Feb 02, 2009 5:33 pm

Bravo Mario
si Mario sa comportat mereu bine la vaccinuri
sa vedem ce va fii la ala de 3 ani
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Mar Feb 03, 2009 9:27 am

pai in martie ce vaccin ii faci Deliana?
eu nu i-am mai facut de la 1 an si nici pe asta de gripa,nepotul meu l-a facut si mai rau raceste,a racit de 3 ori pana acum
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Mier Feb 04, 2009 5:29 am

Parca e vaccinul de 1 an si 2 luni Mihaela.Ai sarit peste el?
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9052
Localizare: constanta
Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita
DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn
Data de inscriere: 22/04/2008

MesajSubiect: Re: vaccinul   Mier Feb 04, 2009 7:00 am

da m-ati facut si pe mine sa ma uit in carnetel asa este miha mai este unu la 15 luni si apoi mai este un vaccin la 30 si 35 luni ala de la 30 luni ma speriat rau de tot pe mine nu stiam ca asa reactioneaza de la acel vaccin melis a venit bine de la medic dar la cateva ore nu mai putea calca pe picior si schiopata dupa am aflat ca asa reactioneaza de la vaccinul asta
ia trecut cam in 3 zile

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: vaccinul   Mier Feb 04, 2009 7:21 am

mai fetelor chiar nu stiu nimic,altfel ma anunta doctora cum a facut-o mereu,am sa o intreb
Sus In jos

vaccinul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: COPIII NOSTRI :: COPILUL MIC(1-3 ANI )-