Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

Ghidul mineralelor

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
ramona
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 276
Varsta: 33
Localizare: Mangalia
DESPRE NOI: Ramona Ionela - mama,Cosmin Petru - copil 1 & Albert Fabian - copil 2
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Ghidul mineralelor   Mar Mar 25, 2008 11:48 am

Citeste ghidul de mai jos pentru a fi sigura ca alimentatia copilului tau contine toate mineralele necesare unei cresteri si dezvoltari sanatoase:

Calciu
• Produse lactate, glabenus de ou, sardine, somon, soia, nuci, migdale, seminte de floarea soarelui, legume cu frunze verzi, fasole uscata

• Esential pentru sanatatea dintilor si a oaselor, dar si pentru coagularea sangelui, muschi, nervi si functionarea inimii.

Crom
• Pui, lapte, unt, orez brun, paine de orez, oua, morcovi, salata, varza, ciuperci, fasole verde, pastarnac, cartofi, banane, portocale, mere, capsuni, crustacee, drojdie de bere

• Participa impreuna cu insulina la metabolismul glucidelor, regleaza concentratia glucozei in sange, accelereaza metabolismul proteinelor si reduce nivelul colesterolului din sange.

Iod
• Fructe de mare, legume crescute in sol bogat in iod

• Ajuta la producerea tiroxinei (hormon tiroidian) necesar pentru buna functionare a metabolismului si a functiilor mentale.

Fier
• Ficat, carne rosie, galbenus de ou, nuci, ovaz, orez brun, cartofi, seminte de floarea soarelui, mazare verde, ciuperci, broccoli, sparanghel, patrunjel, cirese, banane, avocado, prune uscate, stafide

• Necesar pentru producerea celulelor rosii, folosit pentru producerea energiei si ajuta metabolizarea vitaminelor B.

Magneziu
• Legume verde inchis, morcovi, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, cartofi, pui, crab, porumb, seminte, lamai, grapefruit, migdale, nuca de cocos, stafide

• Necesar pentru metabolismul calciului, nervi si muschi, asigura energie.

Seleniu
• Germeni de grau, ton, rosii, broccoli, nuca de cocos

• Antioxidant, face vitamina E mai eficienta, ajuta la folosirea oxigenului in corp.

Zinc
• Carne, oua, fructe de mare, sardine, drojdie de bere, ton, germeni de grau, seminte de floarea soarelui si de dovleac, orez brun, nuci, migdale, nuca de cocos, morcovi, salata

• Necesar pentru metabolismul proteinelor, pentru crestere, sarcina, producerea enzimelor si esential pentru organele reproductive.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Lun Apr 07, 2008 11:22 am

Foarte interesant si articolul acesta! Dar ce ne facem cu mofturosii?? Cum putem sa ii fentam sa manance corect?
Sus In jos
cornelia.matyas
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3699
Localizare: cluj-napoca
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana
Data de inscriere: 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Sam Iun 14, 2008 2:37 pm

iris eu o mai fentez cu unele mancaruri.de ex adaugand iaurt.care-i place ft mult..in mancarurile care nu le prea agreaza.si da rezultat super.incearca si tu.adauga-i ceva in mancarurile care nu le papa.ceva ce stii tu ca papa cu placere.vezi poate functioneaza
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13637
Localizare: Turnu Magurele
Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Dum Iun 15, 2008 12:51 pm

eu nu am treaba in privinta mancarii,papa ce ii dau
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Dum Iun 15, 2008 2:44 pm

Mario papa cam de toate,dar tot slabuc este
oare cum sal ingras putin? :()
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Varsta: 31
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Dum Iun 15, 2008 8:02 pm

Lasa Noiemi ca se vor ingasa ei,asa e si Tony minca d etoate si char bine dar totusi nu se vede asa li soiul
Sus In jos
cornelia.matyas
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3699
Localizare: cluj-napoca
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana
Data de inscriere: 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Joi Iun 19, 2008 2:52 pm

nici Alexia nu-i grasuta.si oricat ar manca tot slabuta va fi..asa ii e soiul vorba juliei
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13637
Localizare: Turnu Magurele
Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Mier Dec 03, 2008 1:32 pm

noemi80 a scris:
Mario papa cam de toate,dar tot slabuc este
oare cum sal ingras putin? :()

poate asa ii e felul Noemi!lasa sanatos sa fie!
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Varsta: 32
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: Ghidul mineralelor   Sam Dec 13, 2008 6:11 am

Asa e ,sa fie sanatosi.Nici Isa mea nu e garsa,e slabuta,dar sunt multumita.Acum iid au calciu cu magneziu pentru oase .
Sus In jos

Ghidul mineralelor

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: COPIII NOSTRI :: COPILUL MIC(1-3 ANI )-