ramona

Numarul mesajelor: 276 Varsta: 33 Localizare: Mangalia DESPRE NOI: Ramona Ionela - mama,Cosmin Petru - copil 1 & Albert Fabian - copil 2 Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Ghidul mineralelor Mar Mar 25, 2008 11:48 am | |
| Citeste ghidul de mai jos pentru a fi sigura ca alimentatia copilului tau contine toate mineralele necesare unei cresteri si dezvoltari sanatoase:
Calciu • Produse lactate, glabenus de ou, sardine, somon, soia, nuci, migdale, seminte de floarea soarelui, legume cu frunze verzi, fasole uscata
• Esential pentru sanatatea dintilor si a oaselor, dar si pentru coagularea sangelui, muschi, nervi si functionarea inimii.
Crom • Pui, lapte, unt, orez brun, paine de orez, oua, morcovi, salata, varza, ciuperci, fasole verde, pastarnac, cartofi, banane, portocale, mere, capsuni, crustacee, drojdie de bere
• Participa impreuna cu insulina la metabolismul glucidelor, regleaza concentratia glucozei in sange, accelereaza metabolismul proteinelor si reduce nivelul colesterolului din sange.
Iod • Fructe de mare, legume crescute in sol bogat in iod
• Ajuta la producerea tiroxinei (hormon tiroidian) necesar pentru buna functionare a metabolismului si a functiilor mentale.
Fier • Ficat, carne rosie, galbenus de ou, nuci, ovaz, orez brun, cartofi, seminte de floarea soarelui, mazare verde, ciuperci, broccoli, sparanghel, patrunjel, cirese, banane, avocado, prune uscate, stafide
• Necesar pentru producerea celulelor rosii, folosit pentru producerea energiei si ajuta metabolizarea vitaminelor B.
Magneziu • Legume verde inchis, morcovi, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, cartofi, pui, crab, porumb, seminte, lamai, grapefruit, migdale, nuca de cocos, stafide
• Necesar pentru metabolismul calciului, nervi si muschi, asigura energie.
Seleniu • Germeni de grau, ton, rosii, broccoli, nuca de cocos
• Antioxidant, face vitamina E mai eficienta, ajuta la folosirea oxigenului in corp.
Zinc • Carne, oua, fructe de mare, sardine, drojdie de bere, ton, germeni de grau, seminte de floarea soarelui si de dovleac, orez brun, nuci, migdale, nuca de cocos, morcovi, salata
• Necesar pentru metabolismul proteinelor, pentru crestere, sarcina, producerea enzimelor si esential pentru organele reproductive. |
|
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Ghidul mineralelor Lun Apr 07, 2008 11:22 am | |
| Foarte interesant si articolul acesta! Dar ce ne facem cu mofturosii?? Cum putem sa ii fentam sa manance corect? |
|
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: Ghidul mineralelor Sam Iun 14, 2008 2:37 pm | |
| iris eu o mai fentez cu unele mancaruri.de ex adaugand iaurt.care-i place ft mult..in mancarurile care nu le prea agreaza.si da rezultat super.incearca si tu.adauga-i ceva in mancarurile care nu le papa.ceva ce stii tu ca papa cu placere.vezi poate functioneaza |
|
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Ghidul mineralelor Dum Iun 15, 2008 12:51 pm | |
| eu nu am treaba in privinta mancarii,papa ce ii dau |
|
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Ghidul mineralelor Dum Iun 15, 2008 2:44 pm | |
| Mario papa cam de toate,dar tot slabuc este oare cum sal ingras putin? :() |
|
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Ghidul mineralelor Dum Iun 15, 2008 8:02 pm | |
| Lasa Noiemi ca se vor ingasa ei,asa e si Tony minca d etoate si char bine dar totusi nu se vede asa li soiul |
|
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: Ghidul mineralelor Joi Iun 19, 2008 2:52 pm | |
| nici Alexia nu-i grasuta.si oricat ar manca tot slabuta va fi..asa ii e soiul vorba juliei |
|
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Ghidul mineralelor Mier Dec 03, 2008 1:32 pm | |
| | noemi80 a scris: | Mario papa cam de toate,dar tot slabuc este oare cum sal ingras putin? :() |
poate asa ii e felul Noemi!lasa sanatos sa fie! |
|
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Ghidul mineralelor Sam Dec 13, 2008 6:11 am | |
| Asa e ,sa fie sanatosi.Nici Isa mea nu e garsa,e slabuta,dar sunt multumita.Acum iid au calciu cu magneziu pentru oase . |
|