| | Alimente interzise la bebelusi | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
ramona

Numarul mesajelor: 276 Varsta: 33 Localizare: Mangalia DESPRE NOI: Ramona Ionela - mama,Cosmin Petru - copil 1 & Albert Fabian - copil 2 Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Alimente interzise la bebelusi Mar Mar 25, 2008 11:39 am | |
| La copiii sub 1 an nu sunt recomandate urmatoarele alimente:
1. Laptele de vaca si albusul de ou - pot fi greu de digerat sau pot provoca reactii alergice copiilor sub 1 an.
2. Alimentele mici sau lipicioase il pot ineca – alune, nuci, floricele de porumb, seminte, struguri, morcovi cruzi, bomboane, caramele sau bezele.
3. Mierea si siropul de porumb (corn syrup)– pot transmite botulism (sistemul gastrointestinal al bebelusilor pana la 1 an nu este pregatit pentru a face fata sporilor de botulism din mierea nepasteurizata).
4. Nucile – pot provoca o severa reactie alergica.
5. Produse cu cafeina – creeaza agitatie (nervozitate) si scad absortia calciului.
6. Sucul de fructe nediluat (sucul de portocala mai ales) – poate fi prea acid pentru bebelusi. Asteapta pana cand bebelusul a implinit macar 6 luni si apoi dilueaza sucul cu apa.
7. Sarea – rinichii sunt imaturi si o metabolizeaza cu greu. Pana la 1 an nu este necesara.
Jucati precaut: patrati aceste alimente pentru mai tarziu, cand bebelusul va fi mai mare! |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Mar 29, 2008 10:04 pm | |
| mango sau papaya poate sa manince un bb de 7 luni |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Mar 29, 2008 11:24 pm | |
| |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Mar 31, 2008 5:26 pm | |
| Cam despre cele de mai sus am auzit si eu . As mentiona in plus fructele care pot provoca alergii , cum ar fi capsunele si kiwi . Alexandru a papat foarte bine fructele cat a fost bebelus , dar acum le refuza categoric :geek: . |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Mar 31, 2008 6:01 pm | |
| Nu e bai Janet,asa face si Isa.Papa fructe bine si de 2 luni nici nu vrea sa puna gura! |
|
 | |
simo

Numarul mesajelor: 518 Varsta: 29 Localizare: Dej, jud.Cluj Joburi/Distractii: Profesor Stare de spirit: mereu fericita Data de inscriere: 29/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Apr 01, 2008 4:28 pm | |
| Noi nu am avut probleme in ceea ce priveste fructele......le-a papat de la inceput foarte bine si acum face la fel |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Vin Apr 04, 2008 10:19 pm | |
| da,asa stiu si eu ca pana la 1 an cele de mai sus sunt interzise . eu inca respect aceste reguli,avem doar 8 luni,si n-am curajul sa le incalc. as putea sa mai zic un aliment interzis ? GLUTENUL,cartea zice sa nu-i dai pana la un an ( grau,gris,cereale cu gluten ). |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 05, 2008 11:36 am | |
| eeeeeee,glutenul,eu i-am dat Isei fainos ca nu lua in greutate.Normal nu se da produse care contin gluten. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 05, 2008 2:31 pm | |
| la ce varsta i-ai dat ? as vrea sa stiu. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Apr 06, 2008 8:42 am | |
| Pai cred ca de la 7 luni ii puneam un biscuite in fructe.Unul pe zi. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Apr 07, 2008 4:56 pm | |
| biscuiti pt. copii sau.... ? |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Apr 08, 2008 10:56 am | |
| Nu, i-am dat petit beure. Nu e un capat de lume.Noi am crescut cu mar si biscuite! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mier Apr 09, 2008 10:31 pm | |
| asa e. dar de curand isi faceau pediatrii mai vechi mea culpa pe la TV,ca ani de zile au fost de acord cu mar cu biscuite la varste mici,gris cu lapte de vaca ,si acum nu mai sunt,ziceau ca ce alergii au vazut la gluten si la laptele de vaca ,asa cu tot tacamul : soc anafilactic. avem 8 luni.... o sa incercam ! |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mier Apr 09, 2008 10:39 pm | |
| Fetelor eu ii dau lapte de magazin care e pasteurizat de tot,iar grasimi nu are,l-am pus sa ii fac iaurt si a stat 3 zile la caldura ,s_a acrit dar iaurt nu s_a facut. I_am mai dat lapte tot de la magazin cind avea 2 luni deoarece de la alpte praf se constipa ,iar eu cit timp eram la munca tati ii dadea 50 ml la o masa Aici in italia sunt 3 tipuri de lapte -latte intero---lapte care spun ei ca are grasimi (e acela care l-am pus eu sa se faca iaurt si de care ii dau lui mario) -latte partialmente scremato---lapte cu jumatate de grasime -latte scremato--lapte fara grasime adik pt e un tip de apa dar alba |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Joi Apr 10, 2008 6:10 am | |
| Asa e si la noi laptele Mihaela.Eu stiam ca nu e bine sa le dam lapte pasteurizat pana la an. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: buna Joi Apr 10, 2008 7:07 am | |
| eu i-am dat aproaper orice...nu am tinut cont ca nu trebuie..putin...dar am dat... si nu avem nimic..nu am facut nici o alergie..etc etc |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 12, 2008 7:42 am | |
| Asa e,cate un pic nu strica. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 12, 2008 10:07 am | |
| am in bloc o vecina..care si-a crescut copilul dupa carte..
acum are 14 ani...nu manaca aproape nimic..decat ce manca cand era mic..lapte ,cereale, dulciuri...ce sa mai spun de mancare gatita...nici nu se atinge, |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 12, 2008 1:26 pm | |
| nasol asa carmen.....asa e depinde de mama cum il invata |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 12, 2008 2:40 pm | |
| Nici chiar dupa carte fetelor.Ca nu e bine. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Sam Apr 12, 2008 8:59 pm | |
| asa am spus si eu...adica am facut cum am crezut eu ca bine... si imi mannaca aproape orice... cu exceptia perioadelir cand...spun eu...tine regim..se gandeste la silueta..nu vrea sa manance nimic :face: |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Apr 13, 2008 1:23 am | |
| si gabita papa de toate ba chiar si ce nu are voie, am inteles ca, carnea de porc e interzisa pana la 3 anisori...si el s-a infipt intr-o sarmaluta de porc si amancat mai mult de jumate dar nu am avut probleme cu el... |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Apr 13, 2008 11:04 am | |
| E,Petruta,o data nu strica,nu are ce sa ii faca.Si eu ii dau sa guste papa de la noi. |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Apr 13, 2008 11:10 am | |
| da si el papa de la noi ca inainte gateam separat pt el, acum ce papam noi papa si el... |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Apr 13, 2008 4:05 pm | |
| bravo petruta...felicitari pt gabitza ca nu e mofturos...asa si dia...papa orice...eee si o sarma acolo la gabitza...mere...ca e marisor...asa de pofta.. |
|
 | |
rozyca76

Numarul mesajelor: 7346 Varsta: 36 Localizare: ploiesti Stare de spirit: o mamica fericita si implinita DESPRE NOI: mama: Rozalia, tatal: Adrian, bebe: Bianca Nicoleta Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Apr 13, 2008 10:55 pm | |
| felicitari tuturor mancaciosilor!Si Bianca mananca orice!Asta seara i-am dat un cartofior de la noi,alta data i-a dat sotul un pic de cozonac( nu era cald).Mananca chiar bine! :57: :evil: |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Apr 14, 2008 1:35 am | |
|  bianca... :pig: |
|
 | |
rozyca76

Numarul mesajelor: 7346 Varsta: 36 Localizare: ploiesti Stare de spirit: o mamica fericita si implinita DESPRE NOI: mama: Rozalia, tatal: Adrian, bebe: Bianca Nicoleta Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Apr 14, 2008 10:08 am | |
| multumim fetelor!tocmai ii fak peste cu legume. Ii place la nebunie! :bball: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Joi Apr 17, 2008 7:52 am | |
| |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Apr 21, 2008 9:24 pm | |
| Pestele este chiar sanatos,si noi facem des peste la cuptor ,pane cand cum dar ne place muuuuuuuuult |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Apr 21, 2008 10:21 pm | |
| de la ce varsta se incepe cu pestele si de care? |
|
 | |
rozyca76

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Apr 21, 2008 11:39 pm | |
| eu ii dau de la 8 luni si numai file de peste si sa aibe carnea alba. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Apr 22, 2008 9:08 am | |
| Eu i-am dat file de salau.Si i-am mai dat si macrou,ca papam noi.Ii dau de la 7 luni.Cate putin. |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Apr 22, 2008 9:56 am | |
| si eu de la 7 luni am inceput su macrou si salau |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Apr 22, 2008 11:44 am | |
| Noi inca suntem cu tzatzica :face:   |
|
 | |
rozyca76

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Apr 22, 2008 11:52 pm | |
|  Kity.Noteaza ce gasesti aici , ia lectii ca sa stii ce te asteapta! :suspect: |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mier Apr 23, 2008 6:05 am | |
| Asa Elena.Cand ne vedem sa iti dau o carte cu retete pentru bebe,am luat-o de pe net si eu. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Vin Mai 09, 2008 3:39 pm | |
| si eu am zis sa incep cate un pic cu pestic....sa vedem dak ii place |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Mai 12, 2008 6:36 am | |
| Isa e topita dupa pestic.incearca Vali. |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Mai 12, 2008 10:31 am | |
| eu am inceput sa ii dau peste de la 8 luni,i-am dat stiuca si acum ii dau salau.........ii place foarte mult! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Mai 12, 2008 3:04 pm | |
| ufff ce pofta mi-ati facut cu pestele vostru ::: |
|
 | |
MARYNA

Numarul mesajelor: 673 Varsta: 27 Localizare: bucuresti Stare de spirit: happy everyday !! DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia Data de inscriere: 17/04/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Lun Mai 19, 2008 11:08 pm | |
| si andreea mea papa peste....este preferatul ei si cu mamaliguta...(salau si iam dat si macrou) |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Joi Mai 22, 2008 9:15 am | |
| Noi facem peste la cuptor ca ne place... Ma refer la mine si sotul meu...Fata papa mai tarziu de la mine :face: |
|
 | |
MIHAELA 73

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Vin Mai 23, 2008 6:36 pm | |
| noi mincam peste de la 6 luni din acela din borcanele si acuma mincam prospat de 2 ori pe saptamin si ne place, |
|
 | |
danielad

Numarul mesajelor: 153 Localizare: Olanda Data de inscriere: 07/05/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Dum Mai 25, 2008 5:58 pm | |
| Pestele e f bun pt copii,sa fie de apa dulce,asa am citit.Si nu la aceeasi masa cu alimente bogate in nitriti-sfecla,spanac.Alimente interzise si peste 2 ani -carne de porc,afumatura,fasole uscata. |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14088 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Iun 03, 2008 2:03 pm | |
| eu la ari nu i-am dat niciodata peste de apa dulce decat de mare....si e ffff sanatos,ii si place.il aduce tati pescuit cu cateva ore inainte.sanatate curata. in schimb...gluten,si toate minunile ...hm i-am dat tot felul...si noi am crescut bine cu ele!la 5 luni am inceput diversificarea...la inceput am acultat de pediatru apoi de la 11 luni lapte de magazin,mancare gatita.acum ii dau ce fac si pt noi mai ales ca nu mancam sare si pot face pt toata familia! |
|
 | |
MIHAELA 73

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Iun 03, 2008 6:30 pm | |
| bv tania,si eu ii dau peste tot de apa sarata si nu maninca doar un tip,am aici o pescarie si eu ii cer ce are mai proaspat,iar mincare gatita pt noi maninca si Mario,eu nu pun sare deloc sau foarte putina,cum sa nu ii dau o bors de gaina facut cu bors proaspat,sau sarmalute facute doar cu orez,carne de vitel si multa verdeata proaspata(eu nu prajesc nimik,) |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mar Iun 03, 2008 9:25 pm | |
| eu ii dau tot ce gatesc si nu este fitos la mancare |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14088 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mier Iun 04, 2008 5:23 pm | |
| ari mai face figuri dar nu las dupa ea...daca nu-mi mananca ceva atata insist in zilele urmatoare pana papa....da ce mama dracului...nu merge cu figuri la mine...ca doar nu o sa gatesc cate 10 feluri de mancare doar ca puiutul meu sa pape ceea ce vrea sufletelul ei...nu!!!!!nu iti place ce este?papi maine! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Alimente interzise la bebelusi Mier Iun 04, 2008 7:11 pm | |
| ei ceapa ta poi si mie imi place orice de la restaurnat .doar sa nu gatesc |
|
 | |
| | Alimente interzise la bebelusi | |
|