|
| Autor | Mesaj |
|---|
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Bebelus fara un out... Mar Iun 10, 2008 6:28 pm | |
| Buna!Dupa cum stiti am nascut de curand un baietel de 3.900kg si 52 cm.In spital ni s-a spus ca nu i-a coborat un out si daca pana la 1 an nu ii coboara trebuie sa mergem sa-l operam.Mi-a spus cineva ca exista niste injectii din Franta care sunt mai bune decat operatia.Stiti ceva despre asa ceva?I s-a mai intamplat cuiva asa ceva? |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Iun 11, 2008 10:30 am | |
| Testiculele sunt glandele reproductive masculine. Ele produc atat sperma cat si hormonul masculin, testosteron. La barbatul normal sunt doua testicule care se afla suspendate in scot (punga de piele de la baza penisului, care adaposteste testiculele). Testiculele sunt foarte sensibile la schimbarile de temperatura, o temperatura ridicata scazand productia de sperma. Temperatura optima "de lucru" este cu 1 - 2 grade Celsius mai scazuta decat temperatura corpului. De aceea ele se afla in scrot, in afara organismului, pentru a se putea "ventila". Daca temperatura ambientului este scazuta (vreme rece, inot in apa rece) ele se pot retrage in cavitatea abdominala, pentru a pastra o temperatura cat mai constanta.
Inainte de nastere testiculele se dezvolta in interiorul corpului fatului, in abdomen. In jurul lunii a 8-a de sarcina incep sa coboare in scrot.
Testiculul necoborat (criptorchidism sau monorchism) este o afectiune des intalnita, intre 3 - 4 % din copii nascuti la termen si 30 % din copii nascuti prematur. Un testicul este considerat coborat daca la nastere se afla in cavitatea scrotului chiar daca ulterior se va retrage temporar din cauza unui reflex muscular (reflex cremasteric). Un testicul care este retras in cavitatea abdominala de catre muschiul cresmateric este un testicul retractil si nu este considerat a fi o afectiune. Acesta poate fi observat coborat cand copilul face baie in apa calda sau sta in relaxat. In mod normal testiculul necoborat, coboara la locul lui in intervalul primelor luni de viata. Dupa primul an de viata numai 3 - 4 la mie din baieti vor avea, inca, testiculul necoborat. Daca aceasta coborare nu are loc pana in primul an de viata atunci este putin probabil ca va mai avea loc. De aceea este bine ca daca coborarea testiculului nu are loc in primulele 6 luni de viata parintii sa discute cu medicul pentru a se corecta acecasta situatie.
Din punct de vedere al pozitiei lui, un testicul necoborat poate fi : • partial necoborat - se afla in zona 1) abdominala, 2) inghinala, 3) prepubica. • ectopic - se afla in alt loc decat traiectul normal, adica 4) penil, 5) femural, 6) perineal
Nu exista nici un fel de simptome specifice in afara faptului ca testiculul nu poate fi gasit, la examinare prin palpare, la locul lui - in scrot. La examinarea vizuala scrotul pare mic sau asimetric. Pot apare dureri in zona inghinala sau in scrot. In acest caz trebuie ca medicul pediatru sa intervina imediat fiindca este posibil ca sa se fi produs o torsionare a testiculului necoborat.
Un testicul care nu coboara poate degenera sau nu se dezvolta. De aici rezulta o functionare anormala - un nivel scazut al hormonului testosteron secretat va avea ca rezultat o dezvoltare intarziata a caracterelor sexuale secundare (pilozitatea, musculatura, vocea), o productie scazuta de sperma - infertilitate. Testiculul care nu a coborat in mod natural este considerat ca fiind anormal si de aceea chiar si dupa un tratament reusit este considerat ca exista o probabilitate crescuta de infertilitate sau cancer.
Tratamentul consta in interventie chirurgicala (orchiopexie), terapie hormonala sau ambele. Operatia chirurgicala este recomandata in primele 9 - 15 luni de viata.
Este bine ca orice fel de observatie in dezvoltarea anormala testiculelor copilului - testicule prea mici, testicule prea mari sau testicul lipsa - sa fie discutata imediat cu medicul pediatru. |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Iun 11, 2008 10:34 am | |
| Eu, din pacate,nu te pot ajuta mai mult caci nu am auzit nimic de o astfel de problema :no: |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Iun 11, 2008 11:42 am | |
| imi pare tare rau Analis,dar lasa ca o sa fie bine |
|
 | |
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 8:34 am | |
| Testiculul este si sesimte la palpare acolo sus.Sper sa nu existe probleme si sarevina singurin saculet. :geek: |
|
 | |
MARYNA

Numarul mesajelor: 673 Varsta: 27 Localizare: bucuresti Stare de spirit: happy everyday !! DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia Data de inscriere: 17/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 9:55 am | |
| nu stiu nimika despre asa ceva....imi pare rau!! :geek: sper sa iasa totul bine...si sa nu fie nici un fel de problema |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 11:48 am | |
| |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 4:14 pm | |
| Din cate m ia povesti soacra a avut prob sotu dar la 10 ani i sa ridicat un coit si numai cu ceva tratament a coborit la loc ,nu pot sa zic altceva ca nu stiu stiu doar ca imi zicea medicul de familie sa fiu atenta tot timpu ca se mai poate ridica cateodata. Sper sa fie bine ,apropo cu puti cum santeti? Acum te intreb pt ca cred ca nici tu nu prea sti cum e cu baieti ,cum eram si eu ! |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 5:16 pm | |
| analis si eu avut cu baiatul cel mare tot aceeasi problema am descoperit cind avea 8 ani la operatia de apedincita ca,are un testicol mai sus si am fost nevoita sa il operez,e ceva usor si nu trebuie sa te temi |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 5:45 pm | |
| |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iun 12, 2008 8:10 pm | |
| Grija mar ca tare sensibil e ,ai grija la pielicica sa tragi jos zilnic sa speli |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Vin Iun 13, 2008 7:25 am | |
| Da!Asa o sa facem!La fiecare baita! |
|
 | |
lvero2004

Numarul mesajelor: 129 Varsta: 30 Localizare: galati Joburi/Distractii: invatatoare Stare de spirit: bunicica Data de inscriere: 29/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Vin Iun 13, 2008 8:58 am | |
| sanatate multa la bebe,analis! |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Vin Iun 13, 2008 1:57 pm | |
| |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Vin Iun 13, 2008 4:04 pm | |
| Analis,nici eu nu stiu ce sa zic,Ai mai fost si la alt medic sa ceri o parere? |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Dum Iun 15, 2008 9:04 am | |
| Nu am mai fost.Noua ne-a spus doctorita din spital.Se pare ca injectiile sau operatia sunt singura solutia in cazul in care acesta nu coboara pana la 1 an. |
|
 | |
Noxa_Kitty

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Dum Iun 15, 2008 9:08 am | |
| Nu te impacienta deocamdata, pana la un creste bebe mult, poate o sa fie bine! |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Lun Iun 16, 2008 7:23 am | |
| Pai mai e pana la an.O sa vezi ca va fii bine./ |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 9:16 am | |
| Am fost la doctoritade familie si mi-a spus ca pana la 2 ani ar trebuin sa coboare si daca nu o sa se intample asta ...operatia este usoara.Mi-a spus ca injectiile nu sunt necesare pentru ca sunt hormonale. |
|
 | |
medyflor

Numarul mesajelor: 6826 Varsta: 35 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 9:34 am | |
| Draga Analis...noi ne-am operat la 1 luna (nu de asta), iar in spital am mai vazut baietei cu aceiasi pb ca si voi...s-au operat si erau ok. SANATATE MAXIMA |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 9:38 am | |
| Multumim mult!`Sper sa fie bine in final.Oare din ce cauza nu i-o fi coborat? Cateaodata stau si magandescca e vina mea. |
|
 | |
medyflor

Numarul mesajelor: 6826 Varsta: 35 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 9:45 am | |
| NU Analis nu are nici o legatura,nu e vina ta...asa s-a intamplat.Asa am zis si eu si am plans,m-am consumat dar apoi m-am intarit si am facut tot posibilul ptr piciu si acum e o bucurie. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 10:25 am | |
| Cum sa fie vina ta Analis?Nu are nici o legatura.Asa se mai intampla la baietei,ca si fimoza.Sanatate si pupici. |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 11:54 am | |
| |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iun 21, 2008 3:16 pm | |
| Nu te invinovati Analis tu nu aiu nici o vina ,lasa ca va fi bine credema ,si hai nu te mai stresa sa ai lapte! |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mar Iun 24, 2008 11:20 pm | |
| multa sanatate la copii sper sa fie bine analis si sa nuti faci probleme ca am mai auzit si nu este grav baietii nasei mele amandoi au avut aceiasi probleme dar nau ajuns la dr ca sa descurcat masa prin frecare in fiecare zi sau mai des dar parerea mea este ca mai bine la doctor |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Dum Iun 29, 2008 5:42 pm | |
| Avem noutati!A inceput sa coboare singurel outul! :face: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Dum Iun 29, 2008 7:02 pm | |
| Uau ce bine,ma bucur pt tine Analis ai vazut ca teai panicat pe degeaba baietelul lui cumnata a fost asa si a fost operat la Cluj la 1 an operatia a decurs normal ,nu au fost complicatii oricum vad ca la voi e totul ok nu mai trebuie sa ajungeti la operatie tot timpul sai verifici outele in baita caci la apa calda coboara ele |
|
 | |
Noxa_Kitty

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Dum Iun 29, 2008 10:41 pm | |
| Chiar vroiam sa intreb, Analis! Felicitari, aisa vezi ca totul va fi bine! |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Lun Iun 30, 2008 6:43 am | |
| Ce ma bucur Analis.Ai vazut ca iti faceai griji degeaba? Bravo! |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Lun Iun 30, 2008 8:44 am | |
| |
|
 | |
dani23ela

Numarul mesajelor: 287 Varsta: 31 Localizare: Iasi (zona Tatarasi - Dispecer) Joburi/Distractii: familia : David si sotul si apoi celelate Stare de spirit: optimista tot timpul DESPRE NOI: mama: Daniela - Alina, tata: Dumitru - Daniel, baietelul: Dumitru - David Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Iul 05, 2008 9:35 pm | |
| o sa fie bine mai ales dc a inceput sa coboare....stiu si eu pe cineva care a avut pb asta cu baietelul doar ca a descoperit cand era mai maricel si a tb operat dar la bebe tau dupa cum citit a inceput sa coboare asa ca nu cred ca tb sa-ti mai faci griji pt interventie chirurgicala doar ca tb sa fii atenta si sa vezi cum evouleaza ..... |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Iul 16, 2008 8:47 am | |
| Mai avem putin si ajunge in pozitia normala. |
|
 | |
dani23ela

Numarul mesajelor: 287 Varsta: 31 Localizare: Iasi (zona Tatarasi - Dispecer) Joburi/Distractii: familia : David si sotul si apoi celelate Stare de spirit: optimista tot timpul DESPRE NOI: mama: Daniela - Alina, tata: Dumitru - Daniel, baietelul: Dumitru - David Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Iul 16, 2008 12:45 pm | |
| |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Iul 16, 2008 2:56 pm | |
| Buuuuuuuun!!!! Gata,a trecut sperietura!!!!!! Ma bucur pentru voi! |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Iul 24, 2008 1:00 am | |
| sanatate multa la toti bebii :pig: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Aug 13, 2008 12:12 pm | |
| | analis a scris: | | !Dupa cum stiti am nascut de curand un baietel de 3.900kg si 52 cm.In spital ni s-a spus ca nu i-a coborat un out si daca pana la 1 an nu ii coboara trebuie sa mergem sa-l operam.Mi-a spus cineva ca exista niste injectii din Franta care sunt mai bune decat operatia.Stiti ceva despre asa ceva?I s-a mai intamplat cuiva asa ceva? |
Analis acelasi lucru l-am patit si eu cu Andrei dar din fericire la Andrei sa ridicat la varsta de 1 anisor |
|
 | |
analis

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Lun Sept 15, 2008 10:46 am | |
| Antonio are unul mai sus decat celalalt.Sotul meu zice ca nu trebuie sa fie amandoua la egalitate. |
|
 | |
alina

Numarul mesajelor: 113 Varsta: 27 Localizare: timisoara Data de inscriere: 26/06/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Sept 24, 2008 3:47 pm | |
| buna mamici si eu am probleme cu outale ca nu i-au coborat nici unul si trebuie sa mergem la dr specealist sa vedem ce tratament ne da sper sa-i coboare cu tratamet altfel trebuie sa ne operam ma bucur ca voua va coborat cu celalalt nu am avut probleme dar depinde de fiecare copil |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Sept 24, 2008 4:59 pm | |
| Alina,poate va fi bine si la voi.Mai asteapta,poate coboara outul. |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Joi Sept 25, 2008 12:42 pm | |
| sper sa fie bine Alina si sa nu ajungeti la operatie |
|
 | |
stoicadana

Numarul mesajelor: 7757 Varsta: 29 Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare Stare de spirit: mai mereu optimista...... DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT Data de inscriere: 23/03/2008
 | Subiect: Re: Bebelus fara un out... Mier Oct 08, 2008 1:14 am | |
| analis ma bucur ca totul e ok. alina fara probleme. eu cand am fost cu robert la control cu asa zisa hernia a zis ca nu e coborat un out. dar acu ultima oara totul era ok.am fost la control cu vro 2 saptamani inainte sa faca 1 anisor. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Bebelus fara un out... Sam Oct 18, 2008 11:10 am | |
| Adica nu mai aveti probleme Dana? |
|
 | |
|