| | Diversificarea alimentatiei bebelusilor | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
michelle

Numarul mesajelor: 43 Varsta: 27 Localizare: Bucuresti Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Diversificarea Lun Mar 24, 2008 9:57 pm | |
| Buna mamici,noi suntem la perioada diversificarii.Cred ca ar fii ok sa postam aici despre metode ale diversificarii si etapele ei. |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Mar 25, 2008 6:43 am | |
| Cand? Diversificarea propriu-zisa incepe pentru sugarul nascut la termen, care a luat normal in greutate, alaptat la san, la 6 luni, chiar 6 luni si jumatate. Laptele matern este cel mai bun si mai complet aliment pentru puiul tau: daca il alaptezi, el nu are nevoie de altceva, lucru pe care il vezi in cum creste. Atata timp cat ia normal in greutate, nu are nevoie nici macar de ceai!
Daca bebe este pe alimentatie artificiala, adica primeste lapte praf, diversificarea incepe mai devreme, in jur de 4 luni.
Exceptie de la aceasta regula fac sucurile de fructe preparate in casa – citrice, mar, morcov, pe care poti sa incepi sa i le dai de la 2 luni, incepand cu cateva picaturi, mergand pana la cateva lingurite.
Reguli de aur ale diversificarii: Inainte de a introduce un nou aliment, copilul trebuie sa fie in perfecta stare de sanatate. Alimentul nou introdus se da incepand cu cateva picaturi, crescand treptat cantitatea pentru a-i testa toleranta digestiva. Alimentul nou introdus se va administra cu lingurita! Nu se introduc simultan doua alimente noi. Daca unul dintre ele nu va fi tolerat, nu vei sti care este. Daca bebe refuza alimentul, nu insista, incearca mai tarziu, peste cateva saptamani. Daca insisti, s-ar putea sa-i creezi o legatura nedorita intre neplacerea lui si alimentul respectiv. Daca bebe face diaree dupa noul aliment, nu i-l mai dai si incerci mai tarziu, dupa 2-3 saptamani, cand toleranta lui digestiva va fi mai buna.
Fructele Incepi cu sucul preparat in casa din mar, portocala sau mandarina, morcov (chiar daca nu e fruct!). Apoi poti introduce suc de struguri, rosii, caise, iar dupa 6 luni suc de pere pergamute, incepand cu cateva picaturi, pana la 30-60 ml repartizat in 2 prize. Dupa 3-4 luni, ii poti da piure de fructe – mar ras, banana, piersici. Dupa 6 luni se pot administra compoturi de fructe – zeama si pulpa.
Atentie! Fructele nu se incalzesc, pentru ca se inactiveaza vitaminele! Masa de fructe pregatita nu se pastreaza la frigider! Nu se dau copilului sub 1 an zmeura, capsuni, fragi, pentru ca sunt puternic alergizante!
Legumele Se pot folosi de la 4 luni morcov, cartof, patrunjel, telina, pastarnac, spanac, dovlecei, rosii, ardei grasi, ceapa, fasole verde, initial ca supa strecurata, apoi supa imbogatita cu fainos si ulei vegetal, iar de la 5-6 luni - piure de legume cu unt si lapte.
Fainosul De la 4 luni, poti combina piureul de mere proaspete cu fainos – iti recomand cereale fara gluten, biscuiti fara gluten (chiar asa se numesc). Glutenul este o componenta a graului cu actiune alergizanta pe mucoasa digestiva, astfel incat sub 8 luni se recomanda faina de orez (orezina) sau faina de porumb (zeamilul), iar abia dupa 8 luni faina de grau (grisul). Daca este introdus prea de timpuriu, glutenul poate duce la un sindrom celiachiform, manifestat prin scaune diareice permanente, cu malabsorbtie si fara crestere ponderala.
Branza de vaci si iaurtul Se da incepand cu 5 luni, amestecata in fructe sau in piureul de legume. Se poate folosi branza de vaci clasica sau, mai ales la sugarii mici, branza calcica. Aceasta se obtine din 250 ml lapte de vaca cu 2 tablete de calciu lactic, ce se fierb pe aragaz pana ce se branzeste laptele. Din portia rezultata se pune la 2 mese. Branza de vaci cu mamaliguta se poate introduce in alimentatie incepand cu 8-9 luni. Iaurtul poate fi preparat in casa sau cumparat, dar trebuie sa fie simplu si nu cu fructe.
Carnea Da-i bebelusului tau carne de pui - piept sau pulpe superioare – si de vita, fiarta si mixata in supa sau piure, incepand cu 20-30 gr/zi, de 3-4 ori pe saptamana, crescand apoi treptat cantitatea. 100gr carne macra de pui corespund la 50 g carne fiarta, in timp ce vita scade mai putin la fiert, cam 100 gr cruda la 75 fiarta. Dupa 6 luni, se poate da ficat de pasare (fiert, cu legume!), iar dupa 10 luni peste alb (salau, pastrav, stiuca). Ciorbita de perisoare se introduce dupa 8-9 luni, in timp ce chiftelutele prajite dupa 1 an.
Atentie! Nu se da carne de porc sau oaie decat dupa 3 ani!
Oul Fiert tare, 10 minute, se da galbenusul de la 6 luni, inglobat in piure, de 2-3 ori pe saptamana, iar albusul poate fi dat abia dupa 1 an, fiind alergizant. Se incepe cu o optime de galbenus, crescandu-se treptat. |
|
 | |
ramona

Numarul mesajelor: 276 Varsta: 33 Localizare: Mangalia DESPRE NOI: Ramona Ionela - mama,Cosmin Petru - copil 1 & Albert Fabian - copil 2 Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Mar 25, 2008 11:38 am | |
| De obicei diversificarea alimentatiei bebelusilor se incepe cu fructe, inaintea mesei de lapte de la ora 10. Intai o lingurita de piure diluat cu sucul propriu (mar sau piersica). Se creste in cateva zile la 8-20 lingurite (40-100g) de piure si se poate adauga suc de portocala (3-4 lingurite), suc de morcov sau cateva picaturi de suc de lamaie pentru a dilua amestecul.
• Pentru bebelusi, nutritionistii recomanda banana dupa un an pentru a evita rectiile alegice. Pana la un an sunt interzise si fructele cu seminte mici: capsune, fragi, zmeura, kiwi si cele care irita colonul sau provoaca diaree: pere, prune, cirese, struguri, pepene.
• Piureul de legume se da inaintea mesei de lapte de la pranz. Se incepe cu 2-5-6 lingurite si apoi se creste treptat cu cate 5-6 lingurite pana inlocuiesti complet masa de lapte (180-200g).
• Piureul se prepara din morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, dovlecei, ardei gras, frunze de salata sau spanac, ceapa(se scoate dupa fiert, nu se paseaza). S-ar putea ca bebelusul sa nu-l accepte cu atatea legume si atunci este de preferat sa pasezi doar morcovii si cartofii.
• In momentul servirii piureului se poate adauga ulei de masline (o lingurita) si cateva frunze de marar sau patrunjel (sunt bogate in vitamina C care mareste absortia fierului).
• Cand bebelusul ajunge sa manance 12-14 lingurite de piure de legume(60-70g) se adauga carne- piept de pui sau vita. Carnea se fierbe separat de legume pana la 7 luni. In prima zi se adauga o lingurita de carne. Necesarul de carne la o masa este 60-80g.
• Dupa ce bebelusul s-a obisnuit cu carnea se indroduce galbenusul de ou fiert tare, 10 minute (albusul de ou este interzis pana la un an, provoaca alergii). Un sfert de galbenus in prima zi amestecat in piureul de legume (fara carne), apoi jumatate de galbenus. Dupa o perioada de acomodare se recomanda un galbenus intreg la 2-3 zile. Intr-o saptamana alternezi carnea cu oul: 4 zile pe saptamana adaugi carne in piure, iar in restul zilelor amesteci galbenus de ou in piure de cartofi preferabil (fierul din ou se asimileaza mai bine in combinatie cu amidonul din cartofi).
Este foarte important ca alimentul nou sa fie primit cu placere, sa se tina cont de gusturile si reactiile individuale ale bebelusilor, astfel se face un pas semnificativ in educatie: se respecta individualitatea fiecarui copil. |
|
 | |
ramona

Numarul mesajelor: 276 Varsta: 33 Localizare: Mangalia DESPRE NOI: Ramona Ionela - mama,Cosmin Petru - copil 1 & Albert Fabian - copil 2 Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Mar 25, 2008 11:41 am | |
| Cand sa incepeti diversificarea alimentatiei bebelusilor?
Pe langa varsta, 6 luni (recomandare generala asociatii internationale de pediatrie), trebuie sa tineti cont de starea de sanatate (diversificarea se incepe la copilul sanatos) si de dezvoltarea generala a copilului (are peste 5 kg, isi sustine bine capul, sta in sezut). Daca vi se pare ca nu se mai satura cu laptele, cereti sfatul padiatrului pentru a incepe diversificarea alimentatiei.
Reguli de baza in diversificarea alimentatiei: • Diversificarea alimentatiei se face intodeauna cu lingurita, inaintea mesei de lapte.
• Alimentele noi pentru bebelusi se introduc pe rand, cate unul, la cateva zile distanta pentru a se obisnui organismul si pentru a putea observa eventualele reactii alergice.
• Diversificarea este flexibila, adaptata preferintelor si tolerantei digestive ale fiecarui bebelus, poti incepe cu piureul de legume (supa) la masa de pranz sau cu fructele la masa de la ora 10.
• Nu se adauga sare pana la un an (rinichii nu sunt suficient maturati) si nici zahar.
Este foarte important ca alimentul nou sa fie primit cu placere, sa se tina cont de gusturile si reactiile individuale ale sugarului, astfel se face un pas semnificativ in educatie: se respecta individualitatea fiecarui copil. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Mar 26, 2008 1:36 pm | |
| si noi am inceput acum 1 luna jumate diversificarea...merge super bine...si e o mancacioasa mica...si asa si noi respectam regulile scrise de stefytza...sunt f imoprtante..pupici. |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Mar 27, 2008 4:32 pm | |
| si noi mincam fara probleme,pina acuma nu mi_a refuzat nici un aliment ,chiar si cind avea febra din cauza dintilor minca sau cind avea diareie minca orezul cu morcov |
|
 | |
michelle

Numarul mesajelor: 43 Varsta: 27 Localizare: Bucuresti Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Mar 29, 2008 12:01 am | |
| si noi mancam de aproape 2 luni,saptamana aceasta am introdus ficatelul.a raspuns ff bine la diversificare,fara nici o problema. :x |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Mar 29, 2008 10:33 am | |
| Ce program de papa au bebeii vostrii?Isa papa la 6 dimineata 150 ml lapte.La 10 100 de fructe sau iaurt si 100 lapte.La 16 100-150 mancarica si 50-100 lapte,la 20 100 iaurt sau mancarica si 150 lapte.Pe la 23-00 mai papa 100 lapte.O fii bine? |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Mar 29, 2008 10:13 pm | |
| noi mincam la 7 lapte cu biscuiti ,la 10 cind ne trezim fructe cu biscuiti sau cereale sau brinzica,13.30 -14 mincare solida adik carnita cu legume,peste din borcanel sau piure de legume cu brinzica,si un pik de lapte dar nu intodeauna,la 17 iaurt sau fructa sau lapte ,la 20 mar copt sau fiert,lapte si la 23 ,100 ml lapte |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Mar 29, 2008 11:22 pm | |
| Buuuuun! isei nu ii plac fructele nici lactatele.Fug dupa ea ca sa ii dau. |
|
 | |
simo

Numarul mesajelor: 518 Varsta: 29 Localizare: Dej, jud.Cluj Joburi/Distractii: Profesor Stare de spirit: mereu fericita Data de inscriere: 29/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Dum Mar 30, 2008 5:42 pm | |
| Noi am inceput diversificarea la 4 luni si acum la un an papam orice Ziua noastra incepe asa.....8 dimi fructe cu piscot sau biscuit 12 amiaza supica sau ciorbita 4-5 dupa masa felul doi, taitei cu lapte, gris cu lapte, iaurtel depinde de ce avem pofta 8 seara cereale cu laptic |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Lun Mar 31, 2008 5:23 pm | |
| Cate carti citesti , atatea scheme de diversificare gasesti :() . Eu chiar nu am auzit pana acum ca banana ar fi contraindicata pana la 1 an ::: . Noi am inceput diversificarea cu suc de morcov , apoi de mar . A urmat supa de legume si piureul de legume , branzica , iaurtul , oul , carnita de vita si pui , ficatul , pestele , etc . Nu am avut rabdare sa-i dau cu lingurita alimentele lichide , dar nu am intampinat niciun fel de greutate cand am trecut la lingurita . Copilul meu nu a refuzat niciodata sanul , asa ca nu m-am temut sa-l hranesc cu biberonul . Eu cred ca fiecare mamica trebuie sa faca asa cum simte ca e mai bine pt ea si puiul ei . |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Lun Mar 31, 2008 6:03 pm | |
| Asa este,insa ne mai uitam si noi pe ici colo,sa mai aflam cate ceva.Poate un bebe sa faca alergie si la mar! depinde mult si de copil. |
|
 | |
MIHAELA 73

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Lun Mar 31, 2008 10:42 pm | |
| si eu nu ii mai fac pasta de legume ,i le fac cu furculita ,marul il dau pe razatoare normala(nu cea mare),doar carnea eu pun in blender |
|
 | |
simo

Numarul mesajelor: 518 Varsta: 29 Localizare: Dej, jud.Cluj Joburi/Distractii: Profesor Stare de spirit: mereu fericita Data de inscriere: 29/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 01, 2008 1:59 pm | |
| Eu nici carnea nu o pun in blender ci o tai marunt si asa o mananca |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 01, 2008 2:14 pm | |
| Noi am avut oarece probleme cu supa de legume , asa ca am intrerupt si am reluat dupa vreo 2 saptamani . In rest a mers destul de bine . A avut preferintele lui , dar am incercat sa-i dau din toate . |
|
 | |
simo

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 01, 2008 3:48 pm | |
| Eu sincer fetelor m-am saturat de cate pareri si opinii am citit asa ca fac doar ce consider ca e bine pt Ariana si nu mai citesc nimic decat daca chiar nu stiu cum sau ce sa fac.......atat |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 01, 2008 6:42 pm | |
| Pai citim si alegem ce credem ca e bun.Eu asa fac. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 01, 2008 6:46 pm | |
| vreau sa va intreb si eu...voi le dati bb-ilor vostri pufuleti? dak da de la ce varsta ? dak nu ...de ce? ca eu una nu ii dau dar am auzit ca multe mamici le dau ...asa ca poate ma aflu si alte pareri.pupici. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 02, 2008 6:35 am | |
| Ee,eu ii dau pufuleti simpli.Bine,au sare.Dar ii plac.Cand papam mancarica mai indeasa si cate un pufulete! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 02, 2008 7:19 pm | |
| Serban,mananca orice,conform varstei,bineinteles. probleme avem cu suculetul de fructe,nu vrea sa-l bea nicicum. dar mai incercam. :face: |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 02, 2008 9:56 pm | |
| Ce bine de voi1Isei daca ii dau mai mult de 50 ml iaurt sau fructe varsa! |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Apr 05, 2008 5:30 am | |
| si noi papam pufuleti de la 8 luni dar nu multi cativa,dupa el ar manca toata punga |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Apr 05, 2008 11:29 am | |
| Bravo!Eu ii dau cativa,mai nou stiksuri cu susan. |
|
 | |
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Apr 05, 2008 2:26 pm | |
| Eu am inceput diversificare pe la 4 luni si jumatate. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Sam Apr 05, 2008 2:34 pm | |
| vai.... saracuta ! eu am un mare mancacios ! :57: |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Dum Apr 06, 2008 3:28 pm | |
| si eu tot la 4 luni jumate am inceput cu suculet de morcov cu mar si supica de zaezavat |
|
 | |
rozyca76

Numarul mesajelor: 7341 Varsta: 36 Localizare: ploiesti Stare de spirit: o mamica fericita si implinita DESPRE NOI: mama: Rozalia, tatal: Adrian, bebe: Bianca Nicoleta Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Dum Apr 06, 2008 10:31 pm | |
| Imi [are bine fetelor ca sunteti multumite de copii vostri!Eu ce sa va zik? Bianca e o mare mancacioasa si asa a fost de la inceput.Nu am avut probleme cu diversificarea alimentatiei.Mananca orice.Nu va mai spun ce cearta e pe noi cand termina de baut un biberon de suc de 130ml. Daca s-ar putea sa curga suc non=stop ar fi bine!Ii combin morcov,mar,mandarina sau portocala.I=am bagat si para , struguri.Sunt foarte multumita de ea in aceasta privinta! :cat: :57: :54: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Dum Apr 06, 2008 10:38 pm | |
| si dianei ii place mult suculetul...si iaurtul la fel...il papa f bine...ii dau campina simplu... |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Lun Apr 07, 2008 7:44 am | |
| si eu tot campina ai dau sau tnuva si ii place iar de suculet ce sa mai zic nu vrea de niciun fel |
|
 | |
corina28

Numarul mesajelor: 2304 Varsta: 31 Localizare: Cluj-Napoca Joburi/Distractii: familia mea Stare de spirit: fericita si implinita DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina. Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Lun Apr 07, 2008 11:43 am | |
| Am un sfat pt fetele care sunt la inceput cu diversificarea daca vreti sa-l luati in seama:nu faceti mincarea prin blender sa fie pasta,mai bine pasati cu lingurita pt ca riscati ca mai tirziu sa va refuze mancarea pisata din cauza ca nu vor sau nu stiu sa mestece,stiu cazuri concrete care la 1 an si 2-3 luni nu papa numai mancarica facuta pasta din cauza ca nu vrea sa mestece.Nu spun ca e o regula dar vi se poate intimpla si e important sa invete sa mestece.Va pupacim. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Lun Apr 07, 2008 4:44 pm | |
| Eu pana la 9 luni i-am dat doar pasta facuta papica,ca daca gasea o bucatica,vomita.Acum papa pasat cu furculita,nu imi mai este teama.Daca ii dadeam un biscuite se inneca cu el.O data i-am dat cartof prajit si l-a vomat.Era prea mare si ea l-a indesat pe gat,ca nehalici! |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 08, 2008 10:32 am | |
| eu de la 8 luni am inceput sa o pasez cu furculita si chiar ii place iar piureul de fructe,adica marul si para am dat-o de la inceput pe razatoare si acum nu am probleme cu el,mananca si mai mare! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: ceau Mar Apr 08, 2008 2:24 pm | |
| am si eu o intrebare:fetita mea are 3 luni....ce pot sa ii dau?iam dat suc de morcovi si de mere si ia placut...dar alt ceva ce pot sa ii mai dau? :sunny: :sunny: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 08, 2008 5:43 pm | |
| supica de zarzavat,dar numai apa in care au fiert + lapte in completare. suc de piersica/nectarina... dar am o intrebare: ce-i dai san sau lapte praf ? |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mar Apr 08, 2008 7:42 pm | |
| Ca si Isa mea.Tare greu e asa.Ca se vor invata mai greu cu papa solida. |
|
 | |
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 09, 2008 8:12 am | |
| Analis manca foarte multe banane.Dupa a avut o perioada de respiro.Acum au inceput sa-i placa iar. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 09, 2008 10:32 am | |
| eu cu supica am inceput de la 4 luni jumate dar din pacate nu a vrut zeama ci legumele pasate in apa in care a fiert! |
|
 | |
monica_2008

Numarul mesajelor: 207 Varsta: 41 Localizare: Baia-Mare Joburi/Distractii: sa am grija de fetitele mele Data de inscriere: 31/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 09, 2008 10:53 am | |
| eu am inceput de la patru luni sa-i dau suc de morcov,mar si la cinci luni am inceput sa-i dau supica de zarzavat,pireu de legume,mar cu biscuite sau branza,cate un pic din fiecare si nu i-am bagat doua feluri de mancare noua intr-o saptamana nu e voie,de la sase luni i-am bagat galbenus de ou fiert cu cartofi pireu,carnita de pui ficatel,sii ii mai dau si danonino(de pe la trei luni) |
|
 | |
michelle

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 09, 2008 8:12 pm | |
| noi pe 15 apr facem 8 luni,si diversificarea am inceput-o la 6 luni. ana-maria papa la 6.30 titi,la 10 fructe cu biscuti sau fara,la 14 supa sau piurre,l 18 lapte cu cereala sau branzica d vaci cu banana,la 22lapte biberon si titi.ea papa deja,ficatel,puiut,galbenus,peste.....legume d tot felul |
|
 | |
MIHAELA 73

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Mier Apr 09, 2008 10:17 pm | |
| si eu am inceput diversicarea la 4 luni ,cu suc de morcov si mar dar la o saptamina din greseala i-am dat un pik de piure de mar si gata nu a mai vrut sucul ,doar piure de mar cu suc |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 7:04 am | |
| noi am inceput pe la 4 luni jum..cu suc de mar..de la nestle..si apoi cu suc natural de portocala si portocala cu mar si biscuite pasata, apoi dupa circa 2 saptamani cand a avut o masa numai de fructe am trecut la masa de pranz....pireut de cartofior, de legume in general....fara rosii..si supica...si apoi treptat am introdus carnita de pui piept.si apoi de vitelus, nu mananca in schimb peste ....tot 2 saptamani pana a avut si pranzul fara lapte si apoi la masa de seara..cereale , grisuc, iaurt, cert este ca in cam 2 luni am trecut pe mancare ziua si numai noaptea lapte...
mananca inca de la 4 luni din 4 in 4 ore...si intre mese ii mau pufuleti de la 5 luni, ciocolata de la 6 luni cate o bucatica mica din milka aerata, saratele, etc etc...biscuiti...acum cel putin mananca mancare de la noi....
eu am ore stabilite la el.. masa de dim-ora 8.30-9..masa de fructe...orice fruct. aprox...120 gr masa de pranz-ora 13..00-13.30- masa de legume, ciorbite, tocanite, cu carnita de toate inclusiv de porc...dar putina...mai nou ii fac ciorbita de legume congelate din comert cu carnita de pui ., ori supica de galuste din gris, ori supici simple...si papa cate o farfurie mare mare..plus tocanita..tot legume congelate dar diverse tipuri..mananca absolut orice aprox..250-300 gr cand a facut 1 an..( pana la 1 an....manca aproximativ 120 gr de ciorbita pireut( atunci pasam legumele) masa de seara-ora 17-17.30-masa de fainoase....de regula cereale, sau danonino, sau lapte cu gris, crema de gris, budinca de gris etc etc ..aprox..120-130 gr
intre mese..alex mai mananca pufuleti, napolitane naty, biscuiti....etc etc..
la 10 sear a..lapte...12-140 ml..in somn..dupa 1 an...bea 200 ml la ora 2 dim...lapte..120-130 ml.....dupa 1 an200 ml si la ora 6 dim...100 ml ...dupa 1 an 150 ml asta este meniul lui alex si orele..
dar dupa 1 an...am introdus..mai ulte..mezeluri, cartofiori prajiti, carnaciori, si multe multe altele..
_________________ |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 10:42 am | |
| asa si Cosmin daca ii dau numai banana ii place iar daca ii ddau in combinatie cu alte fructe nu vrea |
|
 | |
Miky

Numarul mesajelor: 8623 Varsta: 33 Localizare: aproape de voi Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE Data de inscriere: 22/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 12:28 pm | |
| Lu marco al meu ii place mult fideluta iar ca fructe mananca orice .ii plac in special portocalele ... ii dau lui tot in manuta sa pape.biscuitii si pufuletii sunt preferatii lui. |
|
 | |
GABITA

Numarul mesajelor: 627 Varsta: 33 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica implinita Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 3:50 pm | |
| pufuleti sunt desertul preferat si al lui gabita |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 5:39 pm | |
| daaaaaaa,si la al meu ii plac fffff mult pufuletii! |
|
 | |
simo

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 6:05 pm | |
| cred ca la toti copii le plac pufuletii...si Ariana papa la pufuleti mai ales dimineata. Eu nu i-am mai pus mancarea in blender de la 5 luni ci i-am pasat-o la inceput foarte bine si pe urma mai marisor, iar acum nu avem treaba....n-o mai pasam deloc, am invatat sa mestecam si nu ne inecam |
|
 | |
MIHAELA 73

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 10, 2008 10:21 pm | |
| noi duminica am mincat pt prima data pufuleti la o prietena care are magazin romanesc aici,si iau placut era de aceea fara sare in legatura cu mincarea ,eu ii pasez totul cu furculita vb de mincarea fiarta sau coapta doar carne o fac mai marunta |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Dum Apr 13, 2008 2:51 am | |
| noi am inceput diversificarea de la 5 luni cu putin suc de morcov si de mar..el oricum a fost un mancacioos de mic.. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Diversificarea alimentatiei bebelusilor Joi Apr 17, 2008 7:52 am | |
| asa e si dia...papa orice ii dau...am un super noroc ca nu face nazuri |
|
 | |
| | Diversificarea alimentatiei bebelusilor | |
|