julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Cum alegem pantofi potriviti? Vin Mai 30, 2008 2:03 pm | |
| Cum sa ii alegem pantofi fara sa gresim? Criterile importante... Bine de stiut: pantofii copiilor se cumpara intr-un magazin specializat unde vanzatoarele vor sti sa va sfatuiasca pentru modelul care convine cel mai bine copilului dumneavoastra.
Cum sa masuram marimea piciorului? In magazine de pantofi specializate, in general aveti la dispozitie un fel de matrice (ca la pediatru pentru inaltime) care va va permite sa aflati lungimea (deci marimea) piciorului, se numeste pedimetru. Cereti-i copilului sa stea in picioare, piciorul asezat bine la orizontal pe pedimetru. Este foarte important sa procedati astfel pentru ca piciorul micutului este moale, si pus la orizontala, poate castiga usor 1 cm chiar si 1 cm si jumatate in lungime.
Pentru a va usura cumparaturile, veti gasi la sfarsitul acestui articol: . un tabel de conversie a marimilor internationale ale pantofilor . un calapod pe care il veti putea imprima si eventual plastifica.
Forma incaltarilor Incaltamintea nu trebuie sa fie total plata, ci este bine sa aiba un toc de 1-2 centimetri. Varful incaltarilor trebuie sa fie rotund si lat, pentru ca degetele de la picioare sa poata sa se intinda (pentru a evita unghiile incarnate). Va sfatuim sa verificati ca pantofii au o bolta plantara pentru ca este foarte utila pentru cei mici deorece picioarele unui bebelus, grasute si rotunde, sunt deseori plate din cauza insuficientei musculare a boltei plantare. Aceasta va incepe sa se formeze doar pe la 18 luni-2 ani.
Alegerea buna Ce sistem de inchidere? In primul an, un copil mic trebuie sa poarte neaparat pantofi inalti pentru a sprijini bine glezna, si cu sireturi pentru a adapta strangerea la morfologia fiecaruia. Mentinerea este mai buna si sireturile se adapteaza mai bine la forma labei piciorului. De stiut: cu cat snurul este mai jos, cu cat pantoful se va deschide mai larg. Va fi mai comod si mai usor pentru a-l incalta pe micutul dumneavoastra.
Pentru cei mai mari (uneori de la 2 ani) care incep sa-se incalte si sa se descalte singuri, se recomanda incaltarile cu “arici” (inchizatoare auto-adeziva), care sunt mai usor de incaltat decat cele cu siret. Astfel va si dobandi autonomie mai repede. Totusi, daca alegeti incaltaminte cu siret, aveti grija ca sireturile sa inceapa destul de sus pe picior, pentru a nu strange degetele picioarelor si sa tina bine incaltamintea pe piciorusele micutului.
Ce material? Cumparati articole de piele interior si exterior; este foarte important pentru ca piciorul copilului trebuie sa respire, ceea ce nu este posibil cu materiale sintetice. Si pe de alta parte, este singurul material care evita alergiile. Partea de deasupra piciorului trebuie sa fie flexibila, in timp ce staiful (partea din spate a incaltarilor) trebuie sa fie rigid, pentru ca piciorul sa nu se rasuceasca in timpul mersului.
Talpa incaltarilor trebuie sa fie rezistenta, din elastomer sau din crep (cel putin partea de dedesubtul varfului piciorului) pentru a nu aluneca. Dar aveti grija sa nu fie prea rigida pentru a nu ingreuna mersul piticului dumneavoastra.
Joase sau inalte? Exista doua tipuri de pantofi, cei pentru copilul care invata sa mearga si cei pentru copilul care merge intr-adevar. In primul caz, se vorbeste de „pre-mers” in general de la 10 la 12 luni si atunci pantoful trebuie sa fie inalt dar moale, avand totodata o mentinere buna. Pantofii josi sunt total nepotriviti pentru cei micuti dar in schimb, mai tarziu, permit gleznelor sa se intareasca mai bine. Modelele inalte sustin mai bine piciorul si imobilizeaza calcaiul. Dar nici prea inalte nu este bine pentru ca mentin prea mult piciorul, ingreuneaza mersul si determina o lene musculara.
Pe urma, gama de „mers” se adreseaza copiilor care sunt deja autonomi si aceasta pana la varsta de 3 sau 4 ani. Pantofii sunt atunci un pic mai rigizi, mai ales la nivelul contrafortului din spate, pentru a evita sa se „roteasca” glezna in anumite circumstante. Toate modelele au in general o bolta si este necesar pentru ca, la copil, aceasta nu este inca formata pana la 4 ani.
Punctele care trebuie verificate Talpa trebuie sa fie bine tinuta, piciorul nu trebuie sa alunece si latimea trebuie sa fie cea a piciorului copilului.. Marimea incaltarilor trebuie sa fie cea corecta, perfect adaptata la dimensiunea piciorusului copilului. Sa nu faceti economii cand cumparati pantofi, si nu cumparati cu „o marime mai mare pentru ca oricum piciorul ii va creste”. Este un calcul foarte gresit.
Atentie: daca puteti „reutiliza” hainele copilului cel mare pentru cel mic, nu trebuie sa faceti acest lucru pentru pantofi. Fiecare picior „isi face” pantoful pe forma proprie si ar fi chiar rau sa poarte pantofi deja conformati la o alta morfologie. Tenisii si baschetii sunt total nerecomandati la aceasta varsta, cu exceptia unor ocazii rare sau doar pentru a avea o pereche de schimb in caz de..., ce este intr-adevar indispensabil.
Vizitarea magazinelor Este absolut necesar sa-i cumparati incaltaminte micutului doar dupa ce a probat-o, chiar daca stiti ce marime poarta. Incaltamintea nu este facuta mereu in acelasi mod, si marimile variaza, uneori, de la o marca la alta.
Cateva sfaturi pentru a alege cel mai bun moment: Mergeti la cumparaturi mai degraba dupa-amiaza, deoarece piciorul este putin mai umflat decat dimineata.
Evitati zilele aglomerate, deoarece, fiind prea multe zgomote si miscari, copilasul nu se va simti in largul lui, ba chiar va fi nervos. Cumpararea unei perechi de incaltaminte pentru micut este deja destul de stresanta pentru el, nu este cazul sa adaugati noi factori de stres!
Incercati incaltarea mai intai pe piciorusul lui mai mare.
Iata doua sfaturi pentru ca procesul cumpararii de incaltaminte pentru cei mici sa se desfasoare in cele mai bune conditii: • Ganditi-va la posibilitatea de a lua jucarii sau carti pentru a-l tine ocupat pe copil in timp ce il probati. • Explicati-i copilului ca a avea incaltaminte inseamna ca este mare, este ceva pozitiv si ca sunteti foarte mandri de el. |
|
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Lun Iun 30, 2008 5:42 pm | |
| Si noi avem incaltaminte si avem doar 4 luni :face: Nu mai e ca pe timpul lui Ceasca, cand statema infasati pana hat, acum toti bebii au ghetute de cand se nasc :face: |
|
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Vin Iul 25, 2008 12:18 am | |
| eu iam luat glezniere mai mereu stiu cas buni dar incaltata tot calca pe varfuri nu mereu dar se prosteste |
|
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Mar Iul 29, 2008 4:57 pm | |
| Cu talonet si glezniera neaparat. |
|
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Mar Iul 29, 2008 7:17 pm | |
| pt el nu ma uit la bani,pe o pereche de sandalute marimea 21 de la Originales Marines i_am dat 40 E, |
|
gianninna

Numarul mesajelor: 387 Varsta: 33 Localizare: spania DESPRE NOI: mama-gianina,tati-catalin.bebe mario-catalin Data de inscriere: 15/07/2008
 | Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Mar Iul 29, 2008 7:28 pm | |
| si eu am papucei,desi am doar 3 luni mami imi cumpara.......... |
|
chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008
 | Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Lun Aug 11, 2008 6:29 pm | |
| Pai in ziua de azi,se gaseste de toate,pentru orice varsta si pentru toate buzunarele. |
|
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Cum alegem pantofi potriviti? Mar Aug 12, 2008 11:49 am | |
| Nu am altfel de probleme are piciorul fff frumos si ii cumpar pantofi ff usor chiar dc nu este cu mn |
|