|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: ochelari Joi Mai 15, 2008 8:54 pm | |
| Atat de mic si poarta ochelari... Nici un parinte n-ar vrea ca micutul lui sa poarte ochelari. Dar ce te faci daca are intr-adevar nevoie de ei? Dintre toate simturile cu care suntem inzestrati, vazul este poate cel mai pretios. Ca parinte, iti doresti tot ce-i mai bun pe lume pentru micutul tau. Dar in primul rand sa fie sanatos - acest lucru incluzand si o privire "de vultur". Ei bine, sunt si copilasi care se nasc cu anumite defecte de vedere (vicii de refractie) mai mult sau mai putin grave. Acestia trebuie sa poarte ochelari pentru a vedea bine. Responsabilitatea ta ca parinte este sa-l duci la medicul oftalmolog - cu cat mai repede cu atat mai bine - si sa respecti intocmai instructiunile acestuia.  Ce defecte pot aparea? Miopia - sau "vederea scurta"reprezinta acel viciu de refractie caracterizat prin vedere buna in plan apropiat si incetosata la distanta. Aproximativ 5% dintre copii sunt miopi la nastere (miopie congenitala, care, de obicei, este o miopie forte), dar cel mai frecvent miopia apare la varsta scolara. Miopia va creste in perioada adolescentei (este legata de cresterea organismului, a ochiului, independent de conditiile de iluminare, odihna, munca sau consumul de vitamine), stabilizandu-se in jurul varstei de 25 de ani. De aceea, copilul miop trebuie adus anual la control oftalmologic pentru repetarea masuratorilor de dioptrii si verificarea evolutiei miopiei. In functie de rezultatul masuratorilor, se modifica periodic si ochelarii. Miopia se corecteaza prin lentile divergente (cu "minus"). Exista si forme grave de miopie cu evolutie mai rapida (creste cu mai mult de o dioptrie pe an) si care se insotesc si de modificari de structura ale ochiului - modificari de fund de ochi. Hipermetropia - sau "vederea lunga" este caracterizata printr-o vedere buna la distanta si incetosata in plan apropiat. La nastere, aproximativ 85% dintre copilasi sunt hipermetropi, insa la valori mici ale hipermetropiei ei nu necesita ochelari (pot vedea clar atat de aproape cat si la distanta cu ajutorul unui proces numit acomodatie). Pe masura ce copilul creste, hipermetropia scade, astfel incat, la varsta adulta el nu mai are nici un defect de dioptrii (in mod normal). In hipermetropiile de peste trei dioptrii, muschii acomodatiei nu mai pot face fata "defectului" si apare vederea incetosata, disconfortul vizual sau chiar strabismul convergent (ochisorii "incrucisati"). In aceste situatii, copilul trebuie sa poarte ochelari cu "plus" (lentile convergente). Astigmatismul - da o vedere distorsionata si incetosata atat in plan apropiat cat si la distanta, motiv pentru care acest defect necesita corectie optica permanenta cu lentile cilindrice. In general, valoarea astigmatismului nu se modifica cu cresterea. Anizometropie - foarte multi copii au o diferenta de dioptrii intre cei doi ochi (anizometropie). In aceasta situatie, ochelarii sunt esentiali pentru o vedere clara si pentru a preveni instalarea ambliopiei (ochi lenes) la ochiul cu defectul mai mare. De multe ori ambliopia este asociata cu devierea ochiului respectiv (strabism), deoarece ochiul care nu vede bine, nu are nici o pozitie corecta. Strabismul - este situatia in care axele globilor oculari nu sunt paralele intre ele, astfel incat ochisorii (unul sau ambii) sunt deviati fie spre nas (strabism convergent), fie spre ureche (strabism divergent). Uneori, oftalmologul poate prescrie ochelari de vedere care sa ajute si la "indreptarea" ochilor. Alteori, cand copilul nu are defect de ochelari, se pot folosi pentru tratamentul strabismului niste ochelari speciali, fara dioptrii (cu prisme). Tratamentul strabismului este foarte complex si, de aceea, el trebuie facut numai sub indrumarea unui oftalmolog cu experienta. |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Joi Mai 15, 2008 11:10 pm | |
| momentan nu avem nici un fel de probleme cu ochisori... eu nu sunt de acord nici cu ochelari de soare...am vazut multe mamici care le dau copiilor... |
|
 | |
gabyy

Numarul mesajelor: 418 Varsta: 32 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: --- Data de inscriere: 18/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Vin Mai 16, 2008 12:06 am | |
| Eu port ochelari, Niko vede foarte bine, vede si firul de par pe care eu nu-l vad daca e pe o culoare inchisa ,si scamele . E bun si un control pt linistea noastra, dar cred ca e micuta acum .nu stiu daca ar putea sa raspunda la un control ce vede, si decat sa o consulte mai amanuntit si sa-i bage in ochisori nu stiu ce luminite, mai bine mai asteptam sa se faca mai maricica. |
|
 | |
Mihaela

Numarul mesajelor: 818 Varsta: 38 Localizare: BUCURESTI DESPRE NOI: Eu sant Mihaela,fetita mea Maria Alexandra si tati Marian si santem din Bucuresti Data de inscriere: 31/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Vin Mai 16, 2008 8:47 am | |
| pana la 3 anisori nu-ti dai seama daca copilul are probleme...normal la 3 ani se duce la un control ....la aceasta varsta se fac analizele toate..nimeni din neamul meu nu are prob. cu ochii ...din pacate fata mea are...pe parcurs se va face bine ...deocamdata purtam ochelari...globul ocular se dezvolta foarte greu la fata mea  de la 3 ani fata mea poarta ochelari |
|
 | |
gabyy

Numarul mesajelor: 418 Varsta: 32 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: --- Data de inscriere: 18/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Vin Mai 23, 2008 3:57 pm | |
| La 3 ani si-a dat seama educatoarea de la gradinita la mine ca nu vad bine, mergeam pe langa perete, si de atunci port continuu. |
|
 | |
simo

Numarul mesajelor: 518 Varsta: 29 Localizare: Dej, jud.Cluj Joburi/Distractii: Profesor Stare de spirit: mereu fericita Data de inscriere: 29/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Vin Mai 23, 2008 4:02 pm | |
| Nici noi nu avem deocamdata probleme |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Vin Mai 23, 2008 5:16 pm | |
| Noi am avut ceva prob la 6 luni cica aveam al 3 lea ploapa ,dar cu timpu fara tratament a disparut |
|
 | |
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Sam Iun 14, 2008 2:50 pm | |
| noi i-am facut un control la ochi alexiei la 6 luni.ca ni se parea ca nu se uita bine cu un ochisor...dar totul a fost ok.un examen complet se poate face dupa 3 ani..Alexia se uita bne acum cu ochisorii...speram ca totul sa fie ok.....oricum daca ceva vi se pare in neregula e bine sa se faca un consult oftalmologic |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Sam Iun 14, 2008 3:31 pm | |
| Sanatate puiutilor Mihaela dar cum de ai dus-o a dr?ai obser5vat ceva in neregula?sau doar asa ? |
|
 | |
Mihaela

Numarul mesajelor: 818 Varsta: 38 Localizare: BUCURESTI DESPRE NOI: Eu sant Mihaela,fetita mea Maria Alexandra si tati Marian si santem din Bucuresti Data de inscriere: 31/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Sam Iun 14, 2008 7:07 pm | |
| | noemi80 a scris: | Sanatate puiutilor Mihaela dar cum de ai dus-o a dr?ai obser5vat ceva in neregula?sau doar asa ? |
nu mi-am dat seama ca are probleme,la 3 ani i-am facut toate controalele sange,plamani,ecografie...etc si la ochi ...atunci mi-au spus ca are probleme ...dar ea vede fara ochelari...e ceva de globul ocular...se dezvolta mai greu e lenes si-i trebuie ochelari ptr. a ajuta globul ocular...are dioptria mare +5,50 |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Sam Iun 14, 2008 7:14 pm | |
| aha am inteles o sal duc si eu pe Mario in jurul varstei de 3 anisor te pup si mersi inca odata sanatate la familia ta |
|
 | |
Mihaela

| Subiect: Re: ochelari Sam Iun 14, 2008 7:16 pm | |
| | noemi80 a scris: | aha am inteles o sal duc si eu pe Mario in jurul varstei de 3 anisor te pup si mersi inca odata sanatate la familia ta |
mersi Noemi sanatate si familiei tale :santa: |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Dum Iun 15, 2008 12:40 pm | |
| Cosmin a avut pana pe la 8 luni strabism,stiu ca majoritatea au o forma usoara dar la el era evident iar de multe ori se uita crucis,dr mi-a zis sa nu-mi fac griji ca o sa isi revina pana la 1 an si asa a fost,acum nu se ma observa |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Dum Iun 15, 2008 12:41 pm | |
| ma bucur pt Cosminel ca nu au fost probleme pupcei |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Lun Iun 16, 2008 12:26 pm | |
| DAAA si eu ma bucur mult ca tare necajita am mai fost |
|
 | |
florina

Numarul mesajelor: 1817 Varsta: 30 Localizare: Costinesti,Constanta Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut Data de inscriere: 24/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Mier Iun 18, 2008 7:09 am | |
| Rares momentan nu are probleme cu ochii si sper din suflet sa nu aibe vreodata,in schimb eu port ochelarii si sigur mi se trage de la o cazatura in cap,am cazut la 5 ani de pe o bara si pt cateva ore n-am mai vazut,m-a dus maica-mea la oftalmolog,mi-a facut o injectie,niste picaturi in ochi si dupa jumatate de ora mi-am revenit.Dar de atunci nu m-a mai dus la control si cand eram in clasa a 8-a am descoperit ca cu ochiul stang vedeam in ceata si de atunci tot port ochelari.Faza e ca noi suntem 4 frati si toti 4 purtam ochelari si cred ca ne-am mai stricat vederea si mai mult din prostie caci eu cand eram mica le mai luam ochelarii lor si nu erau nici slabi caci cam toti avem -3.-4 dioptriile.Daca fratii mei au cam aceleasi dioptrii,la mine e mai ciudat caci am probleme doar la ochiul stang-4 si la dreptul foarte putin-0,25,mai mult e obosit din cauza ca a fost solicitat mai mult.Stiu caacum se si pot opera astfel de probleme si chiar as vrea ca pe viitor sa scap de ochelari. Chestia haioasa e ca Rares s-a invatat cu mine cu ochelari si daca nu-i am la ochii mi i-a de unde sunt si mi da sa-i pun la ochii,sau cand ii dau jos incepe sa planga ::: |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Mier Iun 18, 2008 10:04 am | |
| mititelu de el s-a invatat cu tine asa cu ochelari. |
|
 | |
florina

Numarul mesajelor: 1817 Varsta: 30 Localizare: Costinesti,Constanta Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut Data de inscriere: 24/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Joi Iun 19, 2008 12:27 pm | |
| Da Miha,asa e,aseara m-am bagat in pat langa el sa facem nani si mi-am dat ochelarii jos si m-a vazut,s-a pus pe plans rau de tot si a trebuit sa-i pun la loc la ochi pana l-a luat somnul pe el |
|
 | |
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Joi Iun 19, 2008 2:28 pm | |
| Florina ce simpatic e baietelul tau.s-a obisniuit cu tine cu ochelari dulcicul:) |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Mar Iun 24, 2008 11:42 am | |
| Alicia nu are probleme cu ochii si nimeni din familie,dar vreau sa va spun ce mi s-a intamplat azi: am fost la un magazin de copii sa cumparam cate ceva si am gasit o pereche ochelari de soare pt copii,i-am luat,am iesit din magazin si pe strada m-a oprit o d-na si mi-a zis ca nu am minte daca ii pun asa ceva la ochi fetitei ca o sa am probleme cu ea cu vederea.stiti cumva daca dauneaza?dar sunt dintr-un mag de copii. ::: |
|
 | |
mihaela mihai

Numarul mesajelor: 1439 Varsta: 29 Localizare: Craiova DESPRE NOI: Mami Mihaela si fetita Daria Maria. Data de inscriere: 19/06/2008
 | Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 6:01 pm | |
| Off, din pacate noi nu cred ca vom scapa de ochelari. Daria are o forma de strabism divergent (ochisorul stang ii fuge uneori) si din pacate nu s-a indreptat pana acum. A fost o perioada cand nu se mai observa si m-am bucurat ca s-a reparat , dar acum a revenit iar. Saptamana viitoare vom merge din nou la oftalmo, dar cred ca nu vom scapa de ochelari. La primul consult dr. zicea ca se pun dupa varsta de 2 ani. Sa vedem ce ne mai spune saptaman viitoare. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 6:16 pm | |
| | alicia a scris: | Alicia nu are probleme cu ochii si nimeni din familie,dar vreau sa va spun ce mi s-a intamplat azi: am fost la un magazin de copii sa cumparam cate ceva si am gasit o pereche ochelari de soare pt copii,i-am luat,am iesit din magazin si pe strada m-a oprit o d-na si mi-a zis ca nu am minte daca ii pun asa ceva la ochi fetitei ca o sa am probleme cu ea cu vederea.stiti cumva daca dauneaza?dar sunt dintr-un mag de copii. ::: |
uite ce am gasit Alte articole din Social » Vine canicula!
» Postul Sfinþilor Apostoli Petru ºi Pavel
» Arsurile solare nu se trateazã cu iaurt
» Societãþile europene în tranziþie ● Pentru protejarea vederii de razele puternice ale soarelui, medicii sustin ca ochelarii de soare pentru copii sunt absolut necesari ● Copiii petrec foarte mult timp afara si o pereche de ochelari de soare ii protejeaza de aparitia unor afectiuni oculare ce se pot dezvolta in timp, cum ar fi cataracta ● Parintii trebuie sa gaseasca anumite metode pentru a-l determina pe copil sa poarte ochelari. O pereche de ochelari scumpa nu garanteaza si calitatea
Ochelarii de soare nu sunt neaparat un accesoriu, ci protejeaza vederea pe timpul verii de razele soarelui cand sunt puternice, dar si pe timpul iernii, cand zapada reflecta lumina. Medicii recomanda parintilor ca ochelarii de soare sa fie purtati si de copii, dar cei de calitate buna. Chiar daca micutii sunt atrasi de ochelarii cu lentile colorate, distractive, medicii nu garanteaza o sanatate perfecta a ochilor. "In special, in cazul in care copilul petrece foarte mult timp afara, ceea ce se intampla foarte des, copilul are nevoie de o pereche buna de ochelari de soare.
Mult timp petrecut in lumina directa a soarelui, fara o protectie adecvata, presupune un risc crescut de aparitie a unor afectiuni ce pot sa apara in timp, cum ar fi cataracta. Sunt si copii care nu vor sa poarte ochelari, indiferent daca sunt de soare sau de vedere, dar cei care ii pot determina sa faca acest lcuru sunt parintii. In fond, parintii sunt cei care dau un exemplu bun copiilor. Daca copilul este invatat de la o varsta frageda sa poarte ochelari de vedere, de soare este sigur ca, treptat, ii va accepta si va intelege importanta acestui lucru", a declarat dr. Solange Rosu, seful Unitatii de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Maria. Aceasta a tinut sa precizeze ca, in momentul in care parintii intampina dificultati din partea copilului pentru a-l determina sa poarte ochelarii atat de necesari, ar trebui sa-i permita acestuia sa isi aleaga singur perechea care ii place. "Protectia impotriva razelor solare este importanta inca din perioada copilariei. Soarele este necesar organismului, pentru producerea vitaminei D. Insa, nu este necesar sa se exagereze cu expunerea la soare, mai ales in cazul copiilor. Copiii expusi excesiv la soare inaintea implinirii varstei de 18 ani prezinta un risc crescut de producere prematura a ridurilor. Sunt copii, mai ales din mediul rural, care stau la soare fara a avea un minim de protectie. Astfel, soarele si-a lasat amprenta pe obrazul lor. Expunerea la soare reprezinta un risc major in perioada copilariei si din aceasta cauza este foarte important sa se actioneze inca din primii ani de viata ai copilului", a spus medicul Solange Rosu. Medicii pediatri au afirmat ca parintii sunt cei care trebuie sa gaseasca anumite metode pentru ca micutul sa nu simta o povara atunci cand li se cere sa poarte ochelari de soare. "Nu este obligatoriu ca parintii sa cheltuiasca o suma importanta de bani pe o pereche buna de ochelari pentru copil. O pereche scumpa de ochelari nu garanteaza si calitatea. Indicatiile de pe etichetele ochelarilor trebuie citite cu atentie", a declarat seful Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Sf. Maria. acum nu stiu ce sa zic eu mai bine optez pt sepcute cu cozoroc sau palarioare |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 9:43 pm | |
| Interesant articol ,chiar azi discutam cu un medic pediatru care e de acelasi parere ,sant bun ochelari de soare dar nu din astea chinezesti ,ci cele speciale |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 9:49 pm | |
| fetelor eu sunt o tocilara ochelarista |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 9:50 pm | |
| e lasa sorina atita bai sa fie ,si sotu are la citit si noaptea la condus ,nu e neaparat nevoie dar macar nu il doare capu |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 9:53 pm | |
| Da julia ...eu m-am obisnuit cu ei dar nu-i port decat in casa |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 9:55 pm | |
| cred ca si eu am nevoie daca citesc mult ma dor ochii si capu ,sper sa ajung si acolo la control cat de curand |
|
 | |
corina28

Numarul mesajelor: 2304 Varsta: 31 Localizare: Cluj-Napoca Joburi/Distractii: familia mea Stare de spirit: fericita si implinita DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina. Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Mar Iul 15, 2008 9:58 pm | |
| Si eu trebuia sa-mi fac ochelari de cind eram la liceu dar am tot amanat si acum sunt tot fara ei,nu stiu de ce dar nu cred ca m-as putea obisnui cu ei.Cu Alessiutza slava domnului nu am probleme. |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Mier Iul 16, 2008 6:41 am | |
| Mihaela,poate se corecteaza totusi pana in 2 anisori si nu ajungeti la ochelari! |
|
 | |
mihaela mihai

Numarul mesajelor: 1439 Varsta: 29 Localizare: Craiova DESPRE NOI: Mami Mihaela si fetita Daria Maria. Data de inscriere: 19/06/2008
 | Subiect: Re: ochelari Mier Iul 16, 2008 9:25 am | |
| | Stefytza a scris: | | Mihaela,poate se corecteaza totusi pana in 2 anisori si nu ajungeti la ochelari! |
Multumesc frumos. Sa dea DD sa se rezolve pt ca nu imi doresc sa ii pun ochelari. De aceea merg iarasi la oftalmo sa vedem daca a avansat. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Mier Iul 16, 2008 9:59 am | |
| offf mititica de ea,sper sa fie bine si sa nu fie nevoie de ochelari |
|
 | |
mihaela mihai

| Subiect: Re: ochelari Mier Iul 16, 2008 10:06 am | |
| | MIHAITZA29 a scris: | | offf mititica de ea,sper sa fie bine si sa nu fie nevoie de ochelari |
Sper si eu Miha. DD ajuta. Pupicei lui Cosminel. |
|
 | |
DianaJidavu

Numarul mesajelor: 1891 Varsta: 37 Localizare: Cluj-Napoca Joburi/Distractii: muzica,fotografiile,florile, calatoriile Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: Diana-mama, Alexandru (Dumitru)-puiutul lui mami si tati, Mircea-tata Data de inscriere: 02/06/2008
 | Subiect: Re: ochelari Mier Iul 23, 2008 1:07 pm | |
| si lui Alex ii tot fugea un ochi si ne-am dus la control ca ne-a trimis medicul de familie(care zicea ca are strabism) si la ofta mi-au spus ca pana la 2 ani se poate corecta si abia apoi sa mergem la un alt control. Mie mi se pare ca acum e mult mai bine. Dar dupa 2 ani vom merge la control sa stam linistiti. |
|
 | |
florina

| Subiect: Re: ochelari Joi Iul 24, 2008 5:38 pm | |
| Sper sa nu ajungeti la ochelari,dar daca trebuie,trebuie |
|
 | |
cornelia.matyas

| Subiect: Re: ochelari Joi Iul 24, 2008 5:46 pm | |
| Diana daca ti se pare ca nu e ok fa un control la 2 ani.ca sa stati linistiti.pusici |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: ochelari Vin Iul 25, 2008 12:54 am | |
| | DianaJidavu a scris: | | si lui Alex ii tot fugea un ochi si ne-am dus la control ca ne-a trimis medicul de familie(care zicea ca are strabism) si la ofta mi-au spus ca pana la 2 ani se poate corecta si abia apoi sa mergem la un alt control. Mie mi se pare ca acum e mult mai bine. Dar dupa 2 ani vom merge la control sa stam linistiti. | daca eram in locul tau mergem si la alt dr sa aflu si alta pare pe mine ma linisteste cand ma duc la mai multi dr asa nu stiu ce sa zic daca nu asteapta pana la 2 ani sper sa se corecteze pana atuci multa sanatate la puit si tie mami |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Dum Noi 30, 2008 1:10 pm | |
| nepotelul meu a purtat ochelari de micut,avea strabism ca tatal lui si acum are 5 ani si l-a operat acum 1 an jumate dar tot mai poarta ochelari |
|
 | |
mihaela mihai

| Subiect: Re: ochelari Dum Noi 30, 2008 3:28 pm | |
| | MIHAITZA29 a scris: | | nepotelul meu a purtat ochelari de micut,avea strabism ca tatal lui si acum are 5 ani si l-a operat acum 1 an jumate dar tot mai poarta ochelari |
Miha, m-ai speriat ::: Eu sper din suflet sa se rezolve cu ochelari, dar pana la doi ani nu am ce fac decat sa astept |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Dum Noi 30, 2008 9:58 pm | |
| off Miha nu vreau s ate speri dar asa e,el a purtat ochelari de micut ! iti pun 2 poze inainte de operatie si dupa ca sa iti dai seama cum e uite am gasit o poza cand era mai micut fara ochelari  aici aveam ca in jur de 2 ani si aici cu ochelari la 4 ani jumate'  |
|
 | |
mihaela mihai

| Subiect: Re: ochelari Lun Dec 01, 2008 9:13 am | |
| Da Miha, dar avea o forma mult mai grava de strabism decat are Daria. Ei doar ii fuge putin ochisorul stang intr-o parte si asta numai cateodata.
Oricum, vad ca el este foarte bine dupa operatie. |
|
 | |
sevi_80

Numarul mesajelor: 9052 Varsta: 32 Localizare: constanta Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn Data de inscriere: 22/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Lun Dec 01, 2008 9:31 am | |
| mihaela eu zic sa nu te panichezi daca nu-i fuge atat de rau ochiul si la noi de mica mi sa parut ca lui melis ii fuge un pic ochiul dar nu i se incrucisa privirea noi am fost anul trecut la 2 ani jumate medicul sa uitat la reflexe si mi-a zis ca e bine dar nu am fost convinsa pentru ca a fost o consultatie facuta superficial si mi-a zis sa revin dupa 2 ani sa poata colabora cu ea.Am fost acum 1 luna la o dr foarte buna despre care eu am auzit tarziu ea se ocupa si de copii mai mici de 3 ani numai ca suni acum si te programeaza peste 3-4 luni atat de aglomerata este...vreau sa zic ca la consultatie am fost si cu baietelul altei mamici are 2 ani jumate si chiar a colaborat bine cu el este foarte rabdatoare si vorbeste frumos cu copil iar consultatia dureaza in jur de 1 ora pe melis a pus-o sa recunoasca imaginile de pe panou ne-a pus picaturi am iesit 10 minute am revenit iar sa ne puna picaturi si am mai intrat dupa alte 30 de minute unde a consultat-o iar. Fata mea are asigmatism diferenta de dioptrii ne-a dat sa purtam ochelari si urmatoarea consultatie este in luna martie atunci vom vedea daca scapam de ochelari sau daca ii purtam in continoare...sincer eram ingrijorata ca ii va rupe imediat dar este foarte grijulie si nu ii scoate singurica vine la mine sa-i scot. Mihaela se vede ameliorarea de dupa operatie la nepotelul tau bine ca s-au ocupat parintii de el si nu l-au lasat asa.  |
|
 | |
mihaela mihai

| Subiect: Re: ochelari Lun Dec 01, 2008 9:55 am | |
| Multumesc Sevi pentru incurajare. Trebuie sa astept si eu sa mai creasca Daria pentru ca acum nici nu cred ca ar colabora cu dr. si nici nu cred ca ar purta ochelarii, dar sper din suflet sa fie ceva usor si sa se remedieze repede.
Sper din suflet ca si lui melis sa i se corecteze repede. Oricum e o dulce si are niste ochelari foarte frumosi. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Lun Dec 01, 2008 12:25 pm | |
| eu zic Miha ca nu egrav daca i fuge putin ochiul..........si Cosminel cand era mai mic se uita asa mai ales cu stangul si dr spunea ca isi va reveni si acum numai are |
|
 | |
sevi_80

Numarul mesajelor: 9052 Varsta: 32 Localizare: constanta Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn Data de inscriere: 22/04/2008
 | Subiect: Re: ochelari Lun Dec 01, 2008 9:30 pm | |
| da mihaela ideea e sa te duci si la un medic bun eu cu melis am fost anul trecut si nimic dr asta ne-a zis ca un medic bun in mod normal poate depista ca sunt probleme ea practic de anul trecut ar fi trebuit sa poarte,nu-i nimic important e ca nu e asa de grav daca ii fugea mult mai rau ochiul intram in panica dar asa sper sa se rezolve....asa ca mihaela nu te stresa prea tare o sa fie bine |
|
 | |
fluturas

Numarul mesajelor: 1486 Varsta: 44 Localizare: Rosiori de Vede DESPRE NOI: Cristina si Alex Darius Data de inscriere: 05/07/2008
 | Subiect: Re: ochelari Lun Dec 01, 2008 11:00 pm | |
| Eu sunt ochelarista,mioapa de la 13 ani......cu cat am inaintat in varsta s-a atenuat... Alex nu are,din fericire,probleme cu ochii |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Mar Dec 02, 2008 1:16 pm | |
| asta e foarte bine Cristina ca nu are,uite nepotul meu il mosteneste pe tatal lui |
|
 | |
chira

Numarul mesajelor: 5529 Varsta: 35 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena
Data de inscriere: 03/12/2008
 | Subiect: Re: ochelari Joi Dec 04, 2008 11:17 pm | |
| cand era micuta Chira se uita putin intr-o parte, mai ales cand era obosita, dar dr ei ne-a spus ca pana la 9-12 luni e ceva normal...acum e ok, dar ne-a spus ca abia dupa 3 ani putem sa-i facem un control... |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: ochelari Sam Dec 13, 2008 6:08 am | |
| Asa,e cand sunt mici se uita si ei mai aiurea si nu poti sa i-ti dai seama daca au probleme sau nu la ochisori. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: ochelari Dum Dec 14, 2008 1:20 pm | |
| ia s avedeti ce diferenta e de cand era mic la 5 luni si acum   de la inceput dr mi-a zis ca are o forma de strabismin,dar cu timpul si-a revenit |
|
 | |
florina

| Subiect: Re: ochelari Dum Dec 14, 2008 3:12 pm | |
| Miha prea putin se vedea si atunci cand era mititel,iar acum vad ca e foarte bine.Nici noi nu avem probleme cu Rares,dar am zis sa se mai mareasca si il voi duce la un control,asa pt linistea mea |
|
 | |
|