Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Varsta: 31
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie   Lun Feb 20, 2012 10:42 am

De la 1 martie, amandoi parintii vor fi obligati, oficial, sa aiba grija de bebelusul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatal si-l poate lua pentru cresterea nou-nascutului, cel putin o luna ii va reveni celuilalt partener.

Romania pune astfel in aplicare o directiva europeana care spune ca si tatal, mai mult absent in viata celui mic, trebuie sa-i schimbe scutecele si sa-i faca piureuri de fructe din cand in cand.

Levi este tata de gemeni - Iulia si David - iar sotia lui nu s-ar fi descurcat singura cu doi copii deodata. Ceea ce face Levi, trebuie sa invete de acum toti barbatii cu bebelusi de care se ocupa, in general, sotia. Macar o luna din concediul de un an al mamelor, le va reveni obligatoriu tatilor.

In acest timp, mama va merge la munca si nu va mai primi in acea perioada indemnizatia de crestere a copilului, dar, in schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat dupa aceeasi regula: 75 % din media veniturilor nete, realizate in cele 12 luni dinaintea nasterii copilului.

Noua reglementare se aplica pentru copiii nascuti dupa 1 martie 2012. Tatii care au deja bebelusii acasa par impacati cu ideea, dar nu se stie cum vor reactiona cei care se vor trezi intr-adevar singuri acasa, cu pruncul in brate.

Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi 3.400 de lei si, pana acum, putea fi luata ori de mama, ori de tata, dupa cum isi dorea fiecare cuplu in parte.
Sus In jos
riana
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 18350
Localizare: Sibiu City
Joburi/Distractii: plafar
Stare de spirit: intotdeauna e loc si de mai bine
DESPRE NOI: mami Anamaria, tati Marian si printesa Alexandra
Data de inscriere: 06/08/2008

MesajSubiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie   Lun Feb 20, 2012 10:43 am

am citit si eu..practic e foarte aiurea treaba
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie   Lun Feb 20, 2012 10:44 am

Mi se pare o prostie ,sotul meu se implica si asa destul de mult fara nici o lege.
Acum sunt curioasa cum va fi cu indemnizatia si sotu sta 4 luni pana ce vin bani????
Sus In jos
AndreeaM
Mamica experta

feminin
Numarul mesajelor: 5209
Varsta: 22
Localizare: Constanta
DESPRE NOI: eu: Andreea, sotul meu: Marian si minunea noastra david-sebastian
Data de inscriere: 10/01/2011

MesajSubiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie   Lun Feb 20, 2012 11:20 am

o prostie.oricum pe mine ma ajuta sotul foarte mult dar nu cu indemnizatia ci de placere.
Sus In jos
inatas
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 21260
Varsta: 34
Localizare: brasov
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana

Data de inscriere: 01/02/2009

MesajSubiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie   Lun Feb 20, 2012 7:03 pm

off ca numai tampenii apar,pai sunt unii care nu se descurca stau mamicile linistite la munca.si daca alaptezi ce faci?astia gandesc cu orice dar nu cu capul

"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe"
Sus In jos
Claudia
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 16869
Varsta: 30
Localizare: Baicoi, PH
Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui!
Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie!
DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad
Data de inscriere: 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie   Lun Feb 20, 2012 7:55 pm

sincer, mi se pare o mare tampenie, astia de sus se plictisesc, le mai vine o idee si mai scot si ei o lege tampita!

Sus In jos

Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: LEGISLATIE :: LEGISLATIA ROMANEASCA-