julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie Lun Feb 20, 2012 10:42 am | |
| De la 1 martie, amandoi parintii vor fi obligati, oficial, sa aiba grija de bebelusul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatal si-l poate lua pentru cresterea nou-nascutului, cel putin o luna ii va reveni celuilalt partener.
Romania pune astfel in aplicare o directiva europeana care spune ca si tatal, mai mult absent in viata celui mic, trebuie sa-i schimbe scutecele si sa-i faca piureuri de fructe din cand in cand.
Levi este tata de gemeni - Iulia si David - iar sotia lui nu s-ar fi descurcat singura cu doi copii deodata. Ceea ce face Levi, trebuie sa invete de acum toti barbatii cu bebelusi de care se ocupa, in general, sotia. Macar o luna din concediul de un an al mamelor, le va reveni obligatoriu tatilor.
In acest timp, mama va merge la munca si nu va mai primi in acea perioada indemnizatia de crestere a copilului, dar, in schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat dupa aceeasi regula: 75 % din media veniturilor nete, realizate in cele 12 luni dinaintea nasterii copilului.
Noua reglementare se aplica pentru copiii nascuti dupa 1 martie 2012. Tatii care au deja bebelusii acasa par impacati cu ideea, dar nu se stie cum vor reactiona cei care se vor trezi intr-adevar singuri acasa, cu pruncul in brate.
Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi 3.400 de lei si, pana acum, putea fi luata ori de mama, ori de tata, dupa cum isi dorea fiecare cuplu in parte. |
|
riana

Numarul mesajelor: 18350 Varsta: 31 Localizare: Sibiu City Joburi/Distractii: plafar Stare de spirit: intotdeauna e loc si de mai bine DESPRE NOI: mami Anamaria, tati Marian si printesa Alexandra Data de inscriere: 06/08/2008
 | Subiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie Lun Feb 20, 2012 10:43 am | |
| am citit si eu..practic e foarte aiurea treaba |
|
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie Lun Feb 20, 2012 10:44 am | |
| Mi se pare o prostie ,sotul meu se implica si asa destul de mult fara nici o lege. Acum sunt curioasa cum va fi cu indemnizatia si sotu sta 4 luni pana ce vin bani???? |
|
AndreeaM

Numarul mesajelor: 5209 Varsta: 22 Localizare: Constanta DESPRE NOI: eu: Andreea, sotul meu: Marian si minunea noastra david-sebastian Data de inscriere: 10/01/2011
 | Subiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie Lun Feb 20, 2012 11:20 am | |
| o prostie.oricum pe mine ma ajuta sotul foarte mult dar nu cu indemnizatia ci de placere. |
|
inatas

Numarul mesajelor: 21260 Varsta: 34 Localizare: brasov Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana
Data de inscriere: 01/02/2009
 | Subiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie Lun Feb 20, 2012 7:03 pm | |
| off ca numai tampenii apar,pai sunt unii care nu se descurca stau mamicile linistite la munca.si daca alaptezi ce faci?astia gandesc cu orice dar nu cu capul _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|
Claudia

Numarul mesajelor: 16869 Varsta: 30 Localizare: Baicoi, PH Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui! Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie! DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad Data de inscriere: 08/06/2008
 | Subiect: Re: Tatii trec la schimbat scutece. O directiva europeana se aplica si in Romania, de la 1 martie Lun Feb 20, 2012 7:55 pm | |
| sincer, mi se pare o mare tampenie, astia de sus se plictisesc, le mai vine o idee si mai scot si ei o lege tampita! _________________ Claudia mami si Vlad Stefan (5 martie 2007)  |
|