Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

Apa si soarele de mare. Calirea organismului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
patricia2006
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 336
Varsta: 27
Localizare: bologna
Joburi/Distractii: mamica de printesa
Stare de spirit: optimista
Data de inscriere: 23/03/2008

MesajSubiect: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mier Apr 16, 2008 9:59 pm

Cura heliomarina

Atat razele ultraviolete cat si aerosolii apei sarate actioneaza benefic asupra organismului in crestere. Toate acestea reprezinta o reala dezinfectie naturala, fiecare element participand la purificarea atmosferei inconjuratoare. Efectele terapeutice sunt completate si de umiditatea creata de vaporii bogati in clorura de sodiu.

Actiunea razelor ultraviolete determina la nivelul pielii un proces biochimc de transformare a sterinelor in ergosterol. Adica o categorie de compusi organici din tesuturi, cu rol foarte important in metabolismul organismului, sub actiunea razelor ultraviolete, se activeaza si se transforma intr-o substanta care produce vitamina D.

Astfel soarele intervine in metabolismul calciului sustinand procesele de osificare si prevenind in felul acesta sau inlaturand manifestarile rahitismului.
De asemenea, functia de aparare a sistemului limfatic este stimulata de influenta deosebit de benefica a curelor de mare. Datorita curei de mare, copiilor li se vindeca sau cel putin li se amelioreaza afectiuni cronice precum adenoidite (inflamatii ale tesutului glandular din regiunea nazofaringiana, provocate de o infectie microbiana sau virotica), amigdalite, faringite si complicatii ale acestora ca otitele, sinuzitele, adenopatiile cervicale (inflamarea ganglionilor limfatici) etc.

Este contraindicata aceasta cura copiilor care prezinta afectiuni acute sau boli infectioase, de asemenea celor care se afla in perioada de convalescenta, dupa ce au suferit de tuse convulsiva sau rujeola.

Mobilizarea si scaderea calciului din sange, datorita razelor ultraviolete, determina la unii copii, dupa primele zile de cura, manifestari neobisnuite precum agitatie, insomnie sau chiar convulsii. De aceea este bine sa se administreze copilului devitaminizat sau nevitaminizat corect, un preparat de calciu, recomandat de medicul pediatru, cu cateva zile inainte de a incepe cura si pe tot parcursul sederii sub actiunea razelor ultraviolete.

Legat de varsta la care se recomanda cura de mare propriu-zisa, parerile sunt controversate. Unii considera ca numai dupa varsta de doi ani sunt indicate. Altii sustin ca dupa un an si jumatate si chiar mai devreme, copiii sunt pregatiti sa se bucure de efectele curei de mare cu conditia ca expunerea sa se faca progresiv, dupa un program stabilit, ce duce la o adaptare fara riscuri chiar si pentru aceasta categorie de varsta.

Copiii suporta foarte bine cura in general, iar efectele binefacatoare merita din plin.

Prima plaja a copiilor si contactul cu apa de mare

Se recomanda ca plaja sa se faca in prima parte a zilei, dimineata, intre orele 8 si 11.

- Pentru prima si a doua zi de plaja, perioada de expunere va fi de 5-7 minute de soare, 5-7 minute de balaceala si 15 minute la umbra. Expunerea se repeta de 3-4 ori, fara insa ca statul pe plaja sa depaseasca o ora si jumatate sau doua.
- In a 3-a si a 4-a zi, 8-10 minute de soare sunt suficiente, de asemenea 7-8 de apa si apoi 15 minute de umbra, intervale care se repeta de 3-5 ori in ziua respectiva.
- Din a 5-a zi, statul la soare creste progresiv, nu acelasi lucru se poate spune si despre statul in apa, care va respecta timpii din zilele precedente. Ramane in schimb la fel, mentinerea la umbra.
- Din ziua a 6-a sau a 7-a, copilul se poate expune un timp mai indelungat atat la soare cat si in apa caci, teoretic a trecut de faza in care pielea i-a fost sensibila si inrosita, prezentand acum rezistenta si o bronzare uniforma. De acum se pot sta cate 3-4 ore la plaja.

Contactul cu apa, in general, este foarte important. Reprezinta una dintre metodele foarte eficiente de calire a organismului. Actiunea apei stimuleaza schimburile nutritive, dar mai ales se resimte asupra vaselor de sange din piele, responsabile cu adaptarea la variatiile de temperatura care vin in contact cu corpul, crescandu-i astfel rezistenta la raceli.

Temperatura apei determina intrarea copilului in apa. Daca e prea scazuta, nu se recomanda. Dar pentru a nu pierde total efectele sale profilactice, se poate recurge in masura in care este posibil, la transportarea apei de mare in cada de baie, unde poate fi adusa la o temperatura fara efecte neplacute, prin adaosul de apa dulce, incalzita. Copilul se poate balaci aici, pana la 15-30 de minute.

Apa sarata in general, dar mai ales apa de mare are drept efecte stimularea si tonifierea mucoaselor din regiunea faringiana, de asemenea fortificarea activitatii amigdalelor, intarirea tegumentelor si tesutului muscular. De aceea este bine ca intrarea in apa sa se faca agitat, in joaca, producandu-se multi stropi in jur, care sa ajunga in faringe si prin nas, si prin gura, intarind astfel rolul de aparare al tesutului limfatic, foarte vulnerabil la copii si in general afectat.

Copiii predispusi frecvent la faringite, adenoite, amigdalite, se pot vindeca in urma acestor cure de mare, infectiile devenind din ce in ce mai rare, mai usoare sau chiar disparand de tot, la unii dintre ei.

Important este si spalatul copilului cu apa dulce, dupa orele de plaja, nefiind de neglijat din cauza posibilei actiuni iritante a sarii la nivelul pielii.

Urmeaza o jumatate de ora pana la o ora de odihna, in liniste, in camera umbrita si apoi servitul mesei, ci nu inainte.

Tinandu-se cont de aceste cateva reguli simple, se pot evita disconfortul si multe dintre neplaceri, in prima experienta a micutului la mare, dar si a parintilor, odata cu el.
Sus In jos
rozyca76
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7341
Varsta: 36
Localizare: ploiesti
Stare de spirit: o mamica fericita si implinita
DESPRE NOI: mama: Rozalia, tatal: Adrian, bebe: Bianca Nicoleta
Data de inscriere: 26/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mier Apr 16, 2008 10:23 pm

un subiect interesant!noi nu am ajuns inca la mare si nici nu vom ajunge anul acesta!dar oricum e bine de stiut ptr. ca plaja nu poti face numai la mare> :flower: :88:
Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3923
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Joburi/Distractii: asistenta medicala
Stare de spirit: o mamica fericita
DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Apr 17, 2008 2:38 am

da e un subiect f interesant..noi vom ajunge anul asta la mare... :oops:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Apr 17, 2008 8:09 am

multumim pt material..si noi mergem in iulie...yupiiiiiiiii
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Apr 17, 2008 10:16 am

AS VREA S AAJUNGEM LA MARE..DAR SUNTEM ASA DEPARTE....DIN BIOSTRITA PANA LA CONSTANTA FACEM 1 ZI JUMATE...

SI ACUM E INC AMICUT..POATE PESTE 1 AN SAU 2
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Vin Mai 02, 2008 11:19 pm

Eu am dus-o pe Yvo la mare anul trecut, cand avea 6 luni. Am stat doar 4 zile. La bulgari. Apa era destul de rece si nu prea i-a placut in mare, dar a fost in culmea fericirii in piscina de la hotel (cea interioara avea apa putin incalzita).
E drept ca e greu cu ei pe plaja. Atunci era mica si nu prea se misca dupa cearceafuri, dar anul asta nu stiu daca o sa ma duc cu ea. Mai ales ca o sa si nasc in august. As vrea sa mergem cateva zile in sept, dar sotul zice ca va fi prea mic baietelul, vom vedea pana atunci cum ne descurcam cu toata trupa.

Sus In jos
gabyy
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 418
Localizare: Bucuresti
DESPRE NOI: ---
Data de inscriere: 18/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Vin Mai 02, 2008 11:32 pm

Si noi am fost cu Niko la mare, avea 7 luni, am ferit-o de soare dar tot s-a bronzat

Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 6:25 pm

eu cred ca daca ai nervi tari poti sa ii iei peste tot
eu ma gandesc cu groaza ca va veni bb2 si nu stiu cum o sa mai scap cativa ani, pana se fac mai mari
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 7:17 pm

superbe poze,super materilal
si apropo am auzit ca sunt conditii super bune la Bulgari si e foarte ietin fata de noi
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Varsta: 31
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 8:22 pm

super material ,noua nea recomandat si medicul pt tony ,anul trecut am fost dar nu am stat numai 3 zile sper ca anul asta sa recuperez
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 9:25 pm

La bulgari e f frumos. Sunt intradevar profesionisti si eu m-am plimbat destul de mult prin strainatate. E drept ca am stat la un hotel de 4* la ei, restul nu stiu exact cum sunt.
Aveau f multe terase si al fiecare era seara un spectacol, fie popular, fie muzica usoara live ...
Noi am stat in Ctin &Elena, statiunea nu e cine stie ce, cam paraginita prin unele locuri, seamana cu ce e la noi. Dar am vizitat si Nisipurile de aur, care intradevar este o super statiune. Fiecare hotel are cel putin o piscina (chiar daca e pe malul marii), sunt toate f frumoase, f luxoase. Mancarea e destul de ieftina, vazusem o reclama la un bar acvatic (stai in piscina si bei) la care orice cocktail era 2E, etc ...

Uite cateva poze pe aici, sa vedeti ca intradevar merita. Nu stiu cat de bune sunt statiunile pt pers care vor sa se distreze ... cred ca nu prea sunt multe alternative, dar pt familisti cu copii sunt excelente.
http://www.dropshots.com/iriss27#albums/Bulgaria
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 9:40 pm

sunt superbe pozele iris
Sus In jos
rozyca76
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7341
Localizare: ploiesti
Stare de spirit: o mamica fericita si implinita
DESPRE NOI: mama: Rozalia, tatal: Adrian, bebe: Bianca Nicoleta

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 9:46 pm

Superbe pozele iriss..speram la anul sa ajungem si noi acolo...au fost si niste prieteni de familie ai nostri si au fost foarte multumiti si de preturi ,de cazare, de mancare tot.si in aceeasi perioada cu voi la sfarsitul lui august.. :cat:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 9:57 pm

ff dragutze irina...abia astept si eu anul asta sa mergem....deja ma gandesc ....
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 03, 2008 10:28 pm

si eu as mai merge anul asta, sa vad cum o sa ma descurc cu 2 teroristi :()
Sus In jos
patricia2006
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 336
Localizare: bologna
Joburi/Distractii: mamica de printesa
Stare de spirit: optimista
Data de inscriere: 23/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 12:17 am

eu anul trecut am fost de multe ori la mare cu pitica chiar daca era micuta. ca sa nu va zic ca odata am stam cu cortul 4 zile. a fost super experienta,anul asta in afara ca o sa mergem si aici la mare, mergem la barcellona, de abia astept, ma gandesc ca o sa fie greu cu ea ca a cum nu sta locului deloc, anul trecut era bine, statea cuminte, acum nu sta o secunda. :()
Sus In jos
Mihaela
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 818
Varsta: 38
Localizare: BUCURESTI
DESPRE NOI: Eu sant Mihaela,fetita mea Maria Alexandra si tati Marian si santem din Bucuresti
Data de inscriere: 31/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 7:38 am

eu an fiecare an merg la mare cu fata mea....e foarte ancantata mereu ....plecam mereu la anceputul lui august...fiinca pe 4 august e ziua lui Marian si mereu o aniversam la mare

Sus In jos
gabyy
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 418
DESPRE NOI: ---
Data de inscriere: 18/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 2:04 pm

Ce scumpa e fetita ta Mihaela, se vede ca ii place la mare!
Sus In jos
florina
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1817
Varsta: 30
Localizare: Costinesti,Constanta
Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea
DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut
Data de inscriere: 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 2:48 pm

Foarte frumoase pozele fetelor,noi stam la mare si daca ma credeti ca pana sa-l avem pe Rares d-abia daca faceam 5 plaje toata vara,anul trecut avand copilul am mers mai des mai mult dimineata in jur de 8-9 ca sa avem loc cu copilulcaci la Costinesti e nebuneala mare.Oricum anul trecut avea 8-9 luni si tot era chin cu el sa traga de cearcaf,sa bage mana in gurita plina de nisip.Nu stiu ce vom face anul asta ca sigur e si mai greu.E innebunit dupa apa,vrea de acum plimbat pe faleza sa mergem la apa.
Sus In jos
Noxa_Kitty
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4502
Varsta: 24
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;))
DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel
Data de inscriere: 05/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 3:18 pm

Frumoas pozele, fetelor, si eu vreau sa merg pe plaja cu pitica mea, acum sa ajungem pana atunci si om vedea. Interesant articolul, mai stiam si eu ca ar vindeca unele boli expusul la soare si baia in mare.

Lilypie 1st Birthday PicLilypie 1st Birthday Ticker
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 7:13 pm

Kitty, tu esti chiar la malul marii, te poti duce cu ea mereu. Noi batem sute de km ca sa ne balacim si sa stam la soare, e pacat sa nu profiti de mare si de soare. Eu as vrea sa am si in Bucuresti locuri de plaja si de scaldat, unde sa ma duc cu pitica, din pacate, in afara de piscinele unor mari hoteluri sau bazine speciale pt copii unde sunt niste taxe infiorator de mari nu prea am alte variante. Pana si in Brasov am vazut mai multe piscine ca in bucuresti. Cand eram eu mica se facea plaja si baie pe malul lacurilor din oras (Tei, Floreasca, etc). In fiecare duminca eram pe plaja cu ai mei (vedeam de la balcon cand se strangea lumea la plaja si ii terorizam pe parinti pana nu ne duceau si pe noi). Abia asteptam sa se inceapa sezonul de plaja. Erau si vaporase pt plimbari si barci cu vasle, super fain era. Imi pare asa de rau ca nu mai putem beneficia de aceste mijloace de relaxare ...
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 04, 2008 7:21 pm

si noi irina...la fel ...nici noi nu avem aici locuri de mers la plaja.... :()
Sus In jos
Mihaela
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 818
Varsta: 38
Localizare: BUCURESTI
DESPRE NOI: Eu sant Mihaela,fetita mea Maria Alexandra si tati Marian si santem din Bucuresti
Data de inscriere: 31/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Lun Mai 05, 2008 8:56 am

eu una sant anebunita dupa mare...se pare ca fata ma mosteneste
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Lun Mai 05, 2008 10:39 am

ce faine poze florina si Mihaela
eu inca nu am fost cu copilasii lka mare dinpacate mereu a intervenit ceva
ori banii au fost problema ori sotul nu a avut conceiul
speranul asta sa ajungem
Sus In jos
Noxa_Kitty
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4502
Varsta: 24
Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;))
DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Lun Mai 05, 2008 12:43 pm

Ma gandesc sa nu fie prea mica...

Lilypie 1st Birthday PicLilypie 1st Birthday Ticker
Sus In jos
MARYNA
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 673
Stare de spirit: happy everyday !!
DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia
Data de inscriere: 17/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mier Mai 07, 2008 11:45 pm

vara, mare , soare, distractie!!!!!!! yupy ...dabia astept!!....chiar ii spuneam sotului zilele trecute...ca dabia astept sa vina luniile calduroase si sa mergem cu fata la mare
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mier Mai 07, 2008 11:50 pm

nu e prea mica kitty, poti sa o duci linistita
obligatoriu cu crema de protectie pt bebelusi (gasesti la farmacie) si cu palariuta pe cap; o tii la umbra, o bagi in mare cand e apa mai calda sau o minipsicina pe care o impli cu apa :55: ... desi cred ca o sa fie prea mica pt asta
eu i-am luat un colac de bebelusi, are un fel de chilot special intre picioare, ca sa nu se scurga copilul :elephant:
o sa doarma de minune pe plaja! fiica-mi i-a placut la nebunie, avea 6 luni si toata lumea s-a socat ca ne ducem cu ea la mare asa mica
ca sa nu mai zic ca la 2 luni jumatate am dus-o la Viena, cu masina :34:
Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Vin Mai 09, 2008 11:24 pm

abia astept vara sa fugim la mare... :oops: ne facem provizi de creme protectoare si colaci de apa, oricum gabita cred ca va sta numai in apa...ii place la nebunie in apa :55: ..a si sa nu uitam de bascuta :34:
Sus In jos
corina28
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2304
Localizare: Cluj-Napoca
Joburi/Distractii: familia mea
Stare de spirit: fericita si implinita
DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina.

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 10, 2008 2:41 pm

bravo,distractie placuta de pe acum,noi nu pupam decit strandurile vara asta. :scratch:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 10, 2008 8:47 pm

bine ca sunt si alea .. ca in bucuresti e groaznic de slaba oferta
Sus In jos
eutu47
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 43

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 10, 2008 10:49 pm

Si noi am fost la mare cu Gogosarul cand el avea un an si jumatate si la doi ani jumatate. Din pacate, anul acesta nu vom ajunge la mare din motive financiare si imi pare rau de mor, ca tare pine i-ar fi prins o cura de trei ani la mare.

A fost bine, foarte bine. In primul an am plecat cu masina de...ziceai ca ne mutam. Daca deschideai portierele se darama tot. Si am stat in Costiniesti, la gazda, aporpae ca saream din casa in mare. asa am vrut, ca nu aveam chef sa tar de bagaje in toata statiunea
Gazda avea casa la curte si a fost superb. Seara, pana mai tarziu Victor se putea juca in curte, cu cei doi baieti ai gazdei. Anul trecut am fost si noi la Bulgarica. Excelent! Excelente conditii, mancare, vreme si ce mai vrei! Si am spart toti banii! Apoi am fost in Ardeal.

Aici - in Bulgarica de ziua lui tati si aniversarea casniciei

Aici, la Manastirea Barsana in Ardeal

Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 11, 2008 9:45 pm

f faine pozele eutu47
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Dum Mai 11, 2008 9:56 pm

superbe pozele Eutu
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Lun Mai 12, 2008 6:23 am

Tare faine poze. Fetelor,crema de soare cu protectie mare pentru copii.Isa s-a bronzat ieri pe manute la padure. deabia astept vara! Eu am mers cu Isa de la 2 luni la plaja.dormea ca berila cand ajungeam pe plaja.

Sus In jos
cornelia
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 950
Varsta: 30
DESPRE NOI: eu cornelia pritesa ce-a mare cristina si porubita ce-a mica denisa iar tati gigi

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Lun Mai 12, 2008 8:26 am

ce frumos doarme
Glitter Graphics

Angel Glitter Graphics

Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Lun Mai 12, 2008 12:48 pm

ce frumos doarme isa acolo...
eutu sunt superbe pozele...
Sus In jos
simohrencsar
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2239
Localizare: lugoj
Stare de spirit: vesela

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Mai 15, 2008 2:04 pm

super pozele,ce bine de voi care stati la mare,va invidiez,cine stie poate reusim sa venim si noi la anul la mare
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Mai 15, 2008 8:01 pm

Va asteptam cu drag fetelor!
Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Mai 15, 2008 11:12 pm

si eu abia astept sa vina vara sa dam fuguta un week la mare...
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9052
Localizare: constanta
Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita
DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn
Data de inscriere: 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mar Mai 27, 2008 11:07 am

si eu mi-am dus fata la mare si vreau sa spun ca ia prins tare bine ,noi nu am avut probleme de sanatate cu ea...chiar aseara faceam planuri cu tati si cu cea mica ,am zis ca ea va merge cu tati la plaja si eu cu bebita ne vom plimba cu caruciorul pe faleza mai la umbra este si asta un mod de a face plaja mai ales ca ea va fi nou nascuta.
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mar Mai 27, 2008 1:22 pm

Oau sant superbe pozele
Sus In jos
simohrencsar
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Mar Mai 27, 2008 9:30 pm

ce va-ti distrat,dar nu a fost rece apa?
Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Mai 29, 2008 12:09 am

cat sunt de superbe pozele..vreau si eu la mare....abia astept sa ajung macar un wek... :oops:
Sus In jos
simohrencsar
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Joi Mai 29, 2008 11:47 am

ce bine de voi ca sunteti aproape
Sus In jos
tania
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 14087
Localizare: ancona-satu mare
DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa
Data de inscriere: 25/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Vin Mai 30, 2008 4:08 pm

si noi toata ziua suntem la mare ca doar o avem in fata casei(pe timop de vara si cand avem timp).am dus-o pe arianna de la 3 luni anul trecut.cred ca anul asta va si inota singurica cu colacei pe brate ca a invatat in piscina si-i place apa in mod exagerat!chiar acum ca e timp frumos ar trebui sa-mi fac timp sa mergem putin pe plaja ca ma tot pornesc si numai nu ajung :()
Sus In jos
simo
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 518
Varsta: 29
Localizare: Dej, jud.Cluj
Joburi/Distractii: Profesor
Stare de spirit: mereu fericita
Data de inscriere: 29/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Vin Mai 30, 2008 4:47 pm

Super Tania, ce mi-ar placea sa am si eu marea in fata casei............si noi vrem sa o ducem anul asta pe Ariana la mare, sper sa ajungem cat mai repede
Sus In jos
tania
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 14087
Localizare: ancona-satu mare
DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa
Data de inscriere: 25/03/2008

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Vin Mai 30, 2008 11:27 pm

haideti la noi!asa cand vom striga o data arianna!!! se vor intoarce amandoua :suspect:
mai ales ca e si diferenta mica de varsta (4-5 zile daca nu ma insel)...si acelasi nume!!!:23:
Sus In jos
GABITA
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 627
Varsta: 33
Stare de spirit: o mamica implinita

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 31, 2008 8:28 pm

noi nu am ajuns inca la mare...dar cu siguranta vom merge anul asta
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4796
Varsta: 39
Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy
Stare de spirit: tot ceea ce este frumos
DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 31, 2008 8:33 pm

luni cred ca mergem la mare dar nu facem baita pt e inca apa rece .deja am cumparat piscina,umbrela,cutie frigorifica,dar totusi mi_ar placea mai mult la lac (poate ne intilnim cu papap care vine in vacanta la acel lac,)deoarece apa e mai calda
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Apa si soarele de mare. Calirea organismului   Sam Mai 31, 2008 9:31 pm

ce bine de voi care stati aproape de mare
Sevi sunt superbe pozele
si Stefy la fel
vreau si eu :geek:
Sus In jos

Apa si soarele de mare. Calirea organismului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: COPIII NOSTRI :: COPILUL MIC(1-3 ANI )-