Mamici active

Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

Situatii dificile si solutii practice

Impartiti

Anca
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 13370
    Varsta: 33
    Localizare: jud. Brasov
    Joburi/Distractii: cadru didactic
    DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara
    Data de inscriere: 16/05/2008

Situatii dificile si solutii practice

Mesaj Scris de Anca la data de Joi Apr 22, 2010 10:46 am

haideti sa comentam cateva situatii in care ne gasim inevitabil toate, mai devreme sau mai tarziu, situatii mai dificile sau mai putin dificile legate de cresterea si educatia copiilor nostri mici. am gasit sfaturi tare utile, ce ati zice sa ne dam cu parerea, sa vedem unde gresim (daca gresim?) vis-a-vis de copiii nostri.
    pupic

un prin caz:
    Merg pe stradă. E vară și a plouat zdravăn; baltoacele nu s-au zvântat încă. În fața mea, un puști de vreo 3-4 ani pe care bunica îl ține de mână strâns, să nu se tragă și să sară în stradă. Nu stă de vorbă cu el, ci merge gândindu-se, probabil, la ale ei. Când ajungand in dreptul unei băltoace, bunica trece pe lângă ea, dar puștiul ,,o ia" razant, cu un picior. Bunica protestează, apoi, din nou, tace. Peste alți câțiva metri, altă baltă, lucrurile se repetă. A treia oară, bunica nu mai rabdă și-l face nesimțit și murdar, necivilizat, sălbatic, îi reproșează că își murdărește hainele, că altădată nu-I mai ia la plimbare etc. Puștiul a pus capul în piept. Gata cu distracția, plictiseală mare! Păcat că bunica a uitat ce grozav e să treci prin băltoace, să te joci cu pământ, să faci castele de nisip, să te tăvălești prin iarbă. Și dacă tot a uitat, măcar de i-ar fi ținut de urât copilului vorbindu-i și ajutându-I să-și dezvolte și vocabularul, spiritul de observație. Așa, plictisit și ignorat, a încercat și el să se amuze singur.

MIHAITZA29
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 13563
    Localizare: Turnu Magurele
    Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
    DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
    Data de inscriere: 04/04/2008

Re: Situatii dificile si solutii practice

Mesaj Scris de MIHAITZA29 la data de Vin Apr 23, 2010 1:22 pm

interesant subiect..vis a vis de acea bunica pe undeva are si dreptate dar si greseste.in primul rand erau la plimbare era normal sa ii zica ceva avand in vedere ca se murdareste insa a vorbit urat cu el,ia aruncat vorbe jignitoare ceea ce nu se face,copilul vroia sa se joace si el,e normal la urma urmei e copil si cred ca majoritatea fac asa.eu una cand suntem acasa si sunt lacuri pe strada ii dau cizme de cauciuc si il las sa faca ce vrea,mereu l-am lasat,am zis sa se bucure si el ca la fel faceam si noi ba chiar mai rau

pufosul
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 18718
    Varsta: 30
    Localizare: iasi
    Joburi/Distractii: infinite....
    Stare de spirit: de obicei...vesela
    DESPRE NOI: irina&david
    Data de inscriere: 22/07/2009

Mesaj Scris de pufosul la data de Vin Apr 23, 2010 7:43 pm

anca, mda faze de acest gen intalnesti destul de des in ziua de azi, copilul se va interioriza si din lipsa de repect si cuvinte jignitoare se va razbuna dra stii cum........cand scapa va face la fel.....
    eu am exemplu pe david azi.....la magazinul de jucarii voia o masina din aia la 5 mil...bun, il chem pe taica-su el nu i nu...se pune pe bocit, crize de personalitate si tot tacamul...dar ignorat ca baiatul trebuia sa-si faca somnul la acea ora nu sa-mi fac acrize de personalitate prin magazine cerand a...nu stiu cata masina in colectia lui care e destul de marisoara ptr cei 2 ani jumate ai lui......
    am sa mai revin cu exemple ptr ca e...abia inceputul tavalesc

Anca
    Mamica activa

feminin

Mesaj Scris de Anca la data de Vin Apr 23, 2010 8:12 pm

irina, asa-i, nici eu nu aplec urechea la toate mofturile nejustificate si incerc sa ii distrag atentia, cateodata merge, cateodata nu hihi

mihaitza, sunt de acord cu ce spui, trebuie lasati mai liber, sa experimenteze singuri, dar psihologii zic sa avem grija la urmatorul lucru:
    copilul are voie si faca orice cata vreme:
    • nu isi face rau lui
    • nu face rau celorlalti
    • nu face rau lucrurilor

alt caz:
    Mădălina (5 ani) este un copil căruia mama și tata nu-i refuză nimic. Are atâtea jucării, încât nu mai apucă să se joace cu toate. Cele mai vechi stau aruncate grămadă, într-un coș imens. Cele mai noi sunt pe rafturi, la vedere. Cu toate acestea, nu suportă să le împartă cu nimeni, mai ales cu surioara ei mai mică (un copil de doi ani, absolut incredibil de generos și tolerant dat fiind că de abia gângurește). ÎI sfătuiesc pe tatăl ei, care este preotul unei parohii sărace, să o învețe pe Mădălina să facă milostenie. Fetița este un copil sensibil și acceptă pe loc să doneze câteva din jucăriile ei mai vechi unor copii săraci. O las pe ea să decidă de ce anume să se despartă și îmi pune în sacoșă mult mai multe jucării decât se așteptau mama și tata (care au fost nevoiți să o întrebe de câteva ori dacă e sigură că nu mai are nevoie de cutare sau cutare lucru). Căminul Mădălinei nu este luxos, dar e confortabil, călduros, plăcut. Odată ajunsă în casele familiilor nevoiașe, confruntată cu sărăcia, Mădălinei nu îi vine să creadă că sunt pe lume copii care nu au nici o jucărie și regretă că nu a adus mai multe cu ea. E atât de impresionată de lipsurile copiilor pe care îi întâlnește și de bucuria pe care le-o face acestora dându-le ceva ce ei îi prisosea, încât o apucă plânsul. Unul dintre copii o impresionează în mod deosebit. ÎI găsește atât de slăbuț și firav, încât le cere părinților voie să-I aducă la ei, măcar din când în când, să-I hrănească, să-I scoată din casa lui de chirpici rece și sărăcăcioasă și să-I înveselească. Părinților nu le vine să creadă că aceasta e fetița lor care până ieri țipa ca din gură de șarpe dacă îi lua cineva jucăria să se joace.

Anca
    Mamica activa

feminin

Mesaj Scris de Anca la data de Vin Mai 07, 2010 7:52 pm

despre moderatie:
    Moderația este un exercițiu pe care copilul trebuie să îl învețe de la o
    vârstă fragedă si care prinde bine toată viața si de la tine, mama sau
    tatăl lui, el poate să învețe cel mai bine.

si spune psihologul:
    Când eram mică, tata îmi cumpăra zilnic ciocolată si frigiderul era
    întotdeauna plin. Mama încerca să-mi pună oprelisti, tata pleda să
    mă lase în pace, iar eu, având undă verde de la el si provizii consistente, mă îndopam cât puteam. Era, de fapt, plăcerea lui să-mi
    vadă ochii sclipind lacomi la vederea ciocolatei, asa simțea el că își
    manifestă dragostea față de mine. Ani de zile mi-au trebuit, la maturitate, să învăț să mă opresc si, dacă n-as fi atât de vanitoasă încât să țin la siluetă, as mânca ciocolată până as da în diabet. Și
    acum, când scriu aceste rânduri, salivez gândindu-mă la deliciosul
    desert!
    Am lucrat o dată cu o tânără femeie care nu consuma niciodată mai mult de "un pătrățel" de ciocolată pe zi. "Cum de poți?", am întrebat-o uimită (si roasă de invidie). "N-am probleme", mi-a răspuns ea, "asa m-a învățat mama de când eram mică si, dacă mănânc mai mult de atât, îmi cade greu". Orice comentariu e, cred, de prisos ...

mami_de_gemeni
    Mamica incepatoare

feminin
    Numarul mesajelor: 1369
    Varsta: 31
    Localizare: Bucuresti
    Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde
    Stare de spirit: o mamica implinita
    DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin
    Data de inscriere: 05/05/2009

Mesaj Scris de mami_de_gemeni la data de Vin Iul 23, 2010 10:21 pm

Este adevarat ca ni se umple sufletul de fericire cand ne vedem copilasii bucurosi cand primesc ceva dulce...Insa exista proverbul "ce e mult,strica!"... si e valabil in orice situatie...

Acum este: Mier Feb 08, 2012 5:06 am