haideti sa comentam cateva situatii in care ne gasim inevitabil toate, mai devreme sau mai tarziu, situatii mai dificile sau mai putin dificile legate de cresterea si educatia copiilor nostri mici. am gasit sfaturi tare utile, ce ati zice sa ne dam cu parerea, sa vedem unde gresim (daca gresim?) vis-a-vis de copiii nostri.

un prin caz:
Merg pe stradă. E vară și a plouat zdravăn; baltoacele nu s-au zvântat încă. În fața mea, un puști de vreo 3-4 ani pe care bunica îl ține de mână strâns, să nu se tragă și să sară în stradă. Nu stă de vorbă cu el, ci merge gândindu-se, probabil, la ale ei. Când ajungand in dreptul unei băltoace, bunica trece pe lângă ea, dar puștiul ,,o ia" razant, cu un picior. Bunica protestează, apoi, din nou, tace. Peste alți câțiva metri, altă baltă, lucrurile se repetă. A treia oară, bunica nu mai rabdă și-l face nesimțit și murdar, necivilizat, sălbatic, îi reproșează că își murdărește hainele, că altădată nu-I mai ia la plimbare etc. Puștiul a pus capul în piept. Gata cu distracția, plictiseală mare! Păcat că bunica a uitat ce grozav e să treci prin băltoace, să te joci cu pământ, să faci castele de nisip, să te tăvălești prin iarbă. Și dacă tot a uitat, măcar de i-ar fi ținut de urât copilului vorbindu-i și ajutându-I să-și dezvolte și vocabularul, spiritul de observație. Așa, plictisit și ignorat, a încercat și el să se amuze singur.

un prin caz:
Merg pe stradă. E vară și a plouat zdravăn; baltoacele nu s-au zvântat încă. În fața mea, un puști de vreo 3-4 ani pe care bunica îl ține de mână strâns, să nu se tragă și să sară în stradă. Nu stă de vorbă cu el, ci merge gândindu-se, probabil, la ale ei. Când ajungand in dreptul unei băltoace, bunica trece pe lângă ea, dar puștiul ,,o ia" razant, cu un picior. Bunica protestează, apoi, din nou, tace. Peste alți câțiva metri, altă baltă, lucrurile se repetă. A treia oară, bunica nu mai rabdă și-l face nesimțit și murdar, necivilizat, sălbatic, îi reproșează că își murdărește hainele, că altădată nu-I mai ia la plimbare etc. Puștiul a pus capul în piept. Gata cu distracția, plictiseală mare! Păcat că bunica a uitat ce grozav e să treci prin băltoace, să te joci cu pământ, să faci castele de nisip, să te tăvălești prin iarbă. Și dacă tot a uitat, măcar de i-ar fi ținut de urât copilului vorbindu-i și ajutându-I să-și dezvolte și vocabularul, spiritul de observație. Așa, plictisit și ignorat, a încercat și el să se amuze singur.

, iar eu, având undă verde de la el si provizii consistente, mă îndopam cât puteam. Era, de fapt, plăcerea lui să-mi
aceste rânduri, salivez gândindu-mă la deliciosul

» Clasa 0, in cadrul scolii sau al gradinitei?
» La Multi Ani Lorenzo si Gabriele
» SA NE VOTAM INTRE NOI
» VOTEAZA-NE IN TOP
» Ce gatim astazi ( 7 )
» Voteaza cel mai zvapaiat copil!
» Sa felicitam vedetele forumului ''MAMICI ACTIVE '' !!!
» Voteaza cel mai cuminte copil!
» La Multi Ani Mario (baietel dododandreea)
» La Multi Ani Ana-Maria (fetita dododandreea)
» Cel mai zvapaiat copil (inscrie poza)!
» Minivedeta saptamanii! (inscrie poza)
» Cel mai cuminte copil (inscrie poza)!
» Voteaza minivedeta saptamanii!
» Voteaza minivedeta saptamanii!
» Voteaza cel mai cuminte copil!
» La Multi Ani Liviu(sot Andrea27)
» La Multi Ani Marian (sot andreeam)
» La Multi Ani Laura(laly)