Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Distribuiti | .

Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
Iony
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9745
Varsta: 25
Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova
Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei
Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista
DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO

Data de inscriere: 07/06/2008

MesajSubiect: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 10:18 am

aici putem pune citate din bilblie si explicatia lor

Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 19631
Varsta: 32
Localizare: Sibiu City
Joburi/Distractii: plafar
Stare de spirit: intotdeauna e loc si de mai bine
DESPRE NOI: mami Anamaria, tati Marian si printesa Alexandra
Data de inscriere: 06/08/2008

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 10:24 am

ioni, te asteptam pe tine, ca doar te pricepi pupic
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 10:45 am

Anamaria ,nu ma pripep prea bine,inca am multeeeeee de invatat,dar din putinul care il stiu va spun si voua
toata Biblia imi place,unele citate sunt mai greu de inteles dar incet incet cunoscand tot o sa le intelegem
este foarte important sa cunoastem adevarul ,si parerea lui Dumnezeu despre toate lucrurile pe care le facem
unul dintre citatele preferate este Matei 7:7-11 (((Continuati sa cereti si vi se va da,continuati sa cautati si veti gasi,continuati sa bateti si v-i se v-a deschide.caci oricine cere primeste,caci oricine cauta gaseste si oricui bate i se va deschide.intradevar cine este omul acela dintre voi care,adca fiul sau ii cere o paine,ii da o piatra?sau adca ii cere un peste ii d aun sarpe?daca voi desi sunteti rai stiti sa le dati daruri bune copiilor vostri,cu cat mai mult Tatal vostru care este in ceruri,va da lucruri bune celor ce i le cer)))
deci orice cerem in numele lui si al fiului lui Isus n.i se va da,binenteles facand lucrurile placute lui

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 11:19 am

asa e ioni
Sus In jos
pufosul
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 18717
Localizare: iasi
Joburi/Distractii: infinite....
Stare de spirit: de obicei...vesela
DESPRE NOI: irina&david
Data de inscriere: 22/07/2009

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 1:43 pm

Matei 7:7-11 Continuati sa cereti si vi se va da,continuati sa cautati si veti gasi,continuati sa bateti si v-i se v-a deschide.caci oricine cere primeste,caci oricine cauta gaseste si oricui bate i se va deschide.intradevar cine este omul acela dintre voi care,adica fiul sau ii cere o paine,ii da o piatra?sau adca ii cere un peste ii d aun sarpe?daca voi desi sunteti rai stiti sa le dati daruri bune copiilor vostri,cu cat mai mult Tatal vostru care este in ceruri,va da lucruri bune celor ce i le cer

daca fiul meu imi cere o paine eu ii dau o piatra......trebuie sa invatam sa fim buni unii cu altii ptr ca cea mai mare porunca pe care d-zeu a lasat-o meste sa ne iubim unii pe latii si sa il iubim pe d-zeu cu toata inima, fiinta si cugetul nostru ptrca un exemplu in toata biblia l-am gasit in IOV ........a ramas fara copiii, fara casa si cu o nenorocire mare pe capul lui ...o buba din crestet pana in varful picioarelor pana si sotia a spus ,,blastama pe d-zeul tau si mori,, la care IOV a spus ca ce ....noi suntem invatati sa primimi numai binele ....ptr ca d-zeu a luat, d-zeu a dat.....
e important sa ne multumim cu cat ne ofera d-zeu ptr ca de asemenea d-zeu le vorbea apostolilor sai in pilde si ii invata ca un bogat va ajunge cu greu in imparatia lui d-zeu ptr ca nu poate sa se lase de bogatiile lui, are inima prinsade ele
de aceea zilnic ma rog la d-zeu sa castig doar [painea care imi trebuie, sa-mi mareasca credinta si sa ma ajute sa il iubesc cu toata inima, cugetul si fiinta mea ptr ca iov a fost un exemplu de conduita spirituala pe care nu stiu ce om firesc poate accepta ce a facuit el
Sus In jos
riana
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 4:37 pm

foarte frumos scrieti fetelor dertg
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 4:51 pm

intradevar scrisoarea lui Iov este ft frumoasa si avem la multe ce medita acolo
Matei 7:13-20------- intrati deci pe poarta cea stramta ,caci larga si spatioasa este calea care duce la distrugere si multi sunt cei ce intra pe ea,in timp ce stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt cei ce o gasesc
paziti-va de profetii falsi, care vin la voi in haine de oi dar care pe dinauntru sunt lupi pradatori.dupa roadele lor ii veti cunoaste.se culeg vreodata struguri din spini sau smochine din maracini?.Tot asa orice pom bun da roade bune,dar orice pom rau da roade rele;pomul bun nu poate da roade rele,nici pomul rau nu poate da roade bune.Orice pom care nu da roade bune este taiat si aruncat in foc.[/b]INTRADEVAR DUPA ROADELE LOR II VETI RE CUNOASTE PE OAMENII ACESTIA
----------

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 5:24 pm

sa facem fapte demne de pocainta...caci da intradevar dupa rodul lor ii veti cunoaste darrrrrr poate intunericul sa stea cu lumina sau pot merge doi pe acelas drum daca nu se invoiesc la drum...
omul nu stie in primul rand ce inseamna a fi pocait...
pocainta e o cainta, o parere de rau ca ai pacatuit.....
credinta......e o incredere neclintita a lucrurilor care nu se vad
sunt multe de spus la acest capito;l, nu mie rusine sa spun ca eu nu am adus roade demne de pocainta dar ma straduies de acum inainte sa fiu placuta lui d-zeu si sa fac doar voia lui in viata mea ptr ca stiu ca EL stie nevoile mele de zi cu zi, stie framantarile mele...stie ca am nevoie de o casa...stie ca am nevoie de sanatate darrrrrrrrrrrrr........TREBUIE SA AVEM RABDARE CU D-ZEU, EL CUM ARE CU NOI SI NE SUPORTA atatea?
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 6:05 pm

irinaratoi a scris:

sunt multe de spus la acest capito;l, nu mie rusine sa spun ca eu nu am adus roade demne de pocainta dar ma straduies de acum inainte sa fiu placuta lui d-zeu si sa fac doar voia lui in viata mea ptr ca stiu ca EL stie nevoile mele de zi cu zi, stie framantarile mele...stie ca am nevoie de o casa...stie ca am nevoie de sanatate darrrrrrrrrrrrr........TREBUIE SA AVEM RABDARE CU D-ZEU, EL CUM ARE CU NOI SI NE SUPORTA atatea?

ai dreptate,toate la timpul lor

ioan 3:36 zice "cine manifesta credinta in Fiul are viata vesnica.Cine nu asculta de Fiul nu va vedea viata,ci mania lui Dumnezeu ramane peste el"
deci credinta inseamna= ascultare

Iacov 2:26 zice" Intradevar asa cum corpul fara spirit este mort,tot asa si credinta fara fapte este moarta"
ascultare = fapte,cred ca la asta te refereai tu Irina pupic

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 6:30 pm

exact iony , suntem in acelas cuget, pupic
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 19, 2010 7:06 pm

[quote="irinaratoi"]
credinta......e o incredere neclintita a lucrurilor care nu se vad
sunt multe de spus la acest capitol quote]
si cum ai zis tu ca suntmulte de vb la capitolul asta am venit cu alte citate,ma bcuur ca te implici si tu pupic
Evrei 11:1-3,6-8,39 Credinta este asteptarea sigura a lucrurilor sperate ,demonstrarea evidenta a realitatilor care totusi nu se vad.Caci prin ea au primit marturieoamenii din vechime.Prin credinta intelegem ca lucrurile din univers au fost create prin cuvantul ui Dumnezeu,astfel ca ceea ce se vede a venit din existenta din ceea ce nu se vede.De astfel fara credinta este imposibil sa-i placem,fiindca cel ce se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca el exista si ca devine rasplatitorul celor ce il cauta staruitor.Prin credinta,Noe, dupa cea fost avertizat de Dumnezeu cu privire la lucruri care inca nu se vedeau,a a aratat teama sfanta si a construit o arca pentru salvarea familiei sale.Prin aceasta credinta el a condamnat lumea si a devenit mostenitor al dreptatii care este potrivit credintei.
Si totusi,toti acestia,desi au primit marturie prin credinta lor,n.au primit iplinirea promisiunii,ptr ca Dumnezeu a avut in vedere ceva mai bun ptr noi,ca ei sa nu fie facuti perfecti fara noi

si referitor la ultimele 2 propozitii de mai sus am alt citat 2 Petru 3:9iehova nu este incet cu privire la promisiunea sa,cum considera unii incetineala,ci este rabdator cu voi,findca nu doreste ca vreunul sa fie distrus,ci doreste ca toti sa ajunga la cainta

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 21, 2010 4:23 pm

Ca sa-L poti primi pe Hristos in inima ta , in fiinta ta ai nevoie de ceva mai mult decat respectabila postura a omului religios.
Religiozitatea nu asigura si nu poate asigura singură comuniunea cu Dumnezeu. Mai este nevoie de ceva.
Ca sa-L cunoastem pe Dumnezeu trebuie însă sa-L cunoastem pe Fiul Sau. Pentru acest lucru avem însă nevoie de cunoașterea, de initierea de tip spiritual.
Spiritualitatea include religia si nu invers dragele mele. Un initiat v-a invăța încă de la început că potențele de credință pe care le are trebuiesc conștientizate ca apoi să poată fi manifestate.
Credința in Dumnezeu afirmată dar nemanifestată se numește tot ateism.
Un credincios adevarat poate fi trist dar niciodată deprimat, deznădăjduit. Un credincios adevarat poate fi supărat dar niciodată nu se va erija în judecător al acelora care i-au produs supărarea.
Un credincios adevarat v-a pute ierta și implicit iubi tot ce mișcă în jurul său cât și pe sine însuși.
La aceste performațe spirituale ajung extrem de puțini oameni și asta în primul rând că în această lume, pe aceasta mare în care toți înotăm căutând corabia salvatoare nu există la nivelu instituțional o educație de tip spiritual.
Educația religioasă este bună dar numai în prima fază. Dogmele nu pot ține loc de cunoaștere.
De aceea avem un gust amar, pentru ca și noi la rândul nostru mai avem extrem de multe lucruri de învățat și mai ales de făcut pe linia perfecționării noastre spirituale.
acest articol l-am gasit recent si am crezut de cuviinta sa-l postez aici.
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 21, 2010 8:54 pm

vreau sa va arat ce zice Biblia despre numele lui Dumnezeu
daca aveti biblie acasa cautati in urmatorul versicul Psalmul 83:18 sau 83:19( in unele biblii)" ca sa se stie ca tu al carui nume este Iehova,numai tu esti Cel Preainalt peste tot pamantul"

Matei 6:9 -]"Tatal nostru care esti in ceruri,sa fie sfintit numele tau....."

Ioan 12:28 -Tata,glorifica-ti numele!.Atunci din cer s-a auzit un glas:"L-am glorificat si il voi mai glorifica!"

Ioan 17:6,26-Le-am dezvaluit numele tau oamenilor pe care mi i-ai dat din lume.Ai tai erau si tu mi i-ai dat,iar ei au respectat cuvantul tau

deci de ce era asa important ptr Isus numele lui Dumnezeu? de ce ne-a arata ca este atat de important si ptr noi incat ne-a spus sa il sfintim,in rugaciune?
Ca sa intelegem asta sa vedem cum vedeau numele in general oamenii din timpurile biblice.Dumnezeu a pus omul sa dea nume tuturor lucrurilor.Primul om a avut numele :Adam.cand Dumnezeu a creat-o pe Eva,Adam a chemat-o"femeie".dupa aceea i-a dat numele de Eva ce inseamna"traire" ptr ca ea trebuia sa ajunga mama tuturor celor vii(Geneza 2:19,23;3:20).si in ziau de azi este o obisnuita sa dam nume tuturor,adevarul este ar fi foarte dificil daca nu am avea nume:p
De ex in timpul israelitilor oamenii aveau nume semnificative.de exemplu Isaac inseamna " ras",aminteste de rasul pecare l-au avut parintii lui cand au aflat ca o sa aiba un fiu,desi veau o varsta inaintata. Solomon inseamna"pace".sunt m multe exemple aici dar la unele nu le stiu denumirea in romana,de ex la Iacov in ro aici se zice Santiago,,,

Ne mai putem da seama cat de important este numele ptr Dumnezeu din Luca1:13,3 unde un inger i-a aparut lui Zaharia, si i-a zis ca sotia sa Elisabeta v-a naste un fiu caruia ii va pune numele de Ioan(este vb de IOan Botezatorul),iar in Luca1:31 cand un inger i-a aparut Mariei si i-a spus ca o as aibe un fiu si o sa ii puna numele Isus.

si sunt multe exemple de genul...

Pana ce si ingerii au nume.Luca 1:26 zice Cand ea era in luna a a7-a,ingerul Gabriel a fost trimis de la Dumnezeu intr-un oras din Galuleea numit Nazaret.. iar in Iuda:9 zice dar arhanghelul Mihail cand s-a impotrivit Diavolului.........
Omul pune nume tutuor lucrurilor:rauri,munti,orase,sate,stele,planete ptr ca il imita pe Dumnezeu.in Isaia 40:26 zice ca Dumnezeu chema pe nume toate stelele "Ridicati-va ochii si priviti! cine a creat aceste lucruri?este Cel ce face sa iasa dupa numar armata lor.El le cheama pe toate pe nume.Datorita marii lui energii dinamice si puterii sale nemarginite niciuna nu lipseste"
deci,da ptr Dumnezeu este ft important numele,el a pus in om dorinta de a identifica persoanele prin nume..ptr asta,ingerii persoanele,animale etc au nume.nu t-i se pare ciudata ca Dumnezeu sa nu aiba nici un nume?

Sunt multe biblii moderne care nu au numele lui Dumnezeu, asa e departe de a fi " sfintit " asa cum ne-a zis Isus.
ca sa ne dam seama de cuma fost tradus-utilizat numele lui Dumnezeu sa ne uitam la cateva traduceri,cu urmatorul versicul unde apare numele lui Dumnezeu:Psalmul 83:18(83:19 in unele biblii)

Noua biblie spaniola 1975 :si sa recunoasca ca te numesti Domn,si tu esti stapanitorul pamantului
versiunea Valera,1934 :si sa recunoasca ca numele tau este Iehova,tu Preainalt de pe pamant
biblia ierusalim,1976 :ca sa stie ca numai Tu ai numele de Yahveh,Preainat peste tot pamantul
Bartina.Rocher,1971 :si sa cunoasca ca Tu,al carui nume este Yahweh,Preainaltpeste tot pamantul
de ce este atat de diferit numele lui Dumnezeu in aceste versiuni?este numele lui Domnul,Iehova,Yahveh,Yahweh sau altceva de genul?sau se accepta toate ceste forme?
Ca sa ne dam seama,treb sa ne gandim ca bilbie nu a fost scrisa in spaniola,engleza etc...scriitorii bibliei erau evrei si au scris biblia in limba lor si in limba greaca.noi nu vorbim limba lor dar biblia a fost tradusa in multe limbi moderneca sa o studiem cand dorim
Crestinii respecta Biblia si cum este corectcred ca toata scriptura este inspirata d Dumnezeu----Timotei 3:16 Daca cineva schimba sau omite in mod intentionat continutul bibliei ,acelei persoanese aplica urmatoarea avertizare Apocalipsa 22:18,19 Eu depun marturie oricui aude cuvintele profetiei din acest sul:Daca cineva adauga ceva la aceste lucruri ,Dumnezeu ii va adauga palgile care sunt scrise in acest sul,Si daca cineva scoate ceva din cuvintele sulului acestei profetii,Dumnezeu ii va scoate partea de la pomii vietii si din orasul sfant,lucruri despre care s.a scris in acest sul

Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 6595
Varsta: 35
Localizare: targoviste
Joburi/Distractii: profesor
Stare de spirit: vesnic indragostita
DESPRE NOI: mami luminita tati sabin, bebe mult asteptat annya mihaela si bb2 luca naum
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 21, 2010 9:14 pm

frumos ati spus, fetelor
sincer va spun, eu nu le am cu versetele, nici in facultate, sau tocmai pentru ca in facultate eram obligati sa invatam versete pe dinafara nu am invatat versete. ideea e ca ce am citit am retinut cu cuvintele mele. daca ar fi sa spun ce citat imi place cel mia mult din bibilie, si cum acum nu am biblia langa mine, va voi trimite la citatul despre dragoste din epistolele Sf Apostol Pavel - pe scurt dragostea toate le iarta, toate le suporta, toate le primeste si toate le da. o sa gasesc citatul cand ajung acasa. eu cred ca aici sta intelepciunea credintei noastre: in dragoste: Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat toate le iarta si ne da toate, iar noi, ca sa ajungem la indumnezeire, la chipul lui Dumnezeu dupa care ne-a facut El (dupa chipul si asemanarea Lui nu se refera la figura, si la posibilitatea indumnezeirii, a sfinteniei), nu trebuie decat sa iubim. asta e marea porunca, marea taina si suprema credinta: IUBIREA! sa invatam sa iubim atat de mult incat sa uitam de noi, sa devenim iubire.
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 21, 2010 9:23 pm

Multe religii invata ca numele lui este Dumnezeu sau Domnul,dar aceastea nu sunt nume proprii,ci titluri,cum ar fi" rege", si " presedinte".Biblia ne arata ca Dumnezeu are multe titluri printre care si Dumnezeu si Domnul,insa bilbia ne mai invata ca Dumnezeu are un nume personal:Iehova.Chiar Iehova spune in Exodul6:3"Eu m-am aratat lui Avraam,lui Isaac si lui Iacov,ca Dumnezeu cel Atotputernic;dar nu am fost cunoscut de ei sub numele Meu ca "DOMNUL" .Adevarul este ca numele lui Dumnezeu apare de mii de ori in manuscrisele vechi ale Bibliei.Asadar,Iehova doreste sa ii cunosti numele si sa il folosesti.s-ar putea spune ca Dumnezeu vrae sa faci cunostinta cu el prin internediul Bibliei
[b]Dumnezeu si-a luat un nume semnificativ.Numele sau ,Iehova,semnifica faptul ca Dumnezeu isi poate duce la imdeplinire toate promisiunile si obiectivele.Numele lui Dumnezeu este unic.nimeni nu mai poarta acest nume.Iehova este unic si in alte privinte..despre asta am sa va spun pe parcurs:)

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 21, 2010 9:33 pm

etinc3lle a scris:
frumos ati spus, fetelor
sincer va spun, eu nu le am cu versetele, nici in facultate, sau tocmai pentru ca in facultate eram obligati sa invatam versete pe dinafara nu am invatat versete. ideea e ca ce am citit am retinut cu cuvintele mele. daca ar fi sa spun ce citat imi place cel mia mult din bibilie, si cum acum nu am biblia langa mine, va voi trimite la citatul despre dragoste din epistolele Sf Apostol Pavel - pe scurt dragostea toate le iarta, toate le suporta, toate le primeste si toate le da. o sa gasesc citatul cand ajung acasa. eu cred ca aici sta intelepciunea credintei noastre: in dragoste: Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat toate le iarta si ne da toate, iar noi, ca sa ajungem la indumnezeire, la chipul lui Dumnezeu dupa care ne-a facut El (dupa chipul si asemanarea Lui nu se refera la figura, si la posibilitatea indumnezeirii, a sfinteniei), nu trebuie decat sa iubim. asta e marea porunca, marea taina si suprema credinta: IUBIREA! sa invatam sa iubim atat de mult incat sa uitam de noi, sa devenim iubire.

Lumi cred ca textul de care zici tu il am eu acum la semnatura
intradevar prima porunca este sa il iubim pe Dumnzeu mai mult decat orice pe lumea asta(a iubi pe Dumnezeu inseamna ai face vointa) iar a doua porunca este ca sa ne iubim aproapele ca pe noi insine
si da ne-a factu dupa chipul lui adica cu calitatile lui,avem constiinta ca s aputeam lua decizia cea mai buna,iubire,rabdare,iertare etc
exacta as zice in biblie in 1 Ioan 4:8 :"cine nu iubeste nu a ajuns sa il cunoasca pe Dumnezeu,ptr ca Dumnezeu este iubire"
dar ptr a merita ceea ce el ne-a promis:viata vesnica nu e dejuns doar iubirea,dar stiu un singur lucru :ca adca nu ai iubire ptr D-zeu si semenul tau,poti sa faci tu absolut tot ce ne cere in biblie absolut...nu conteaza,ptr ca iubirea este ce-a m importanta

in Ioan 3:16 zice:"Fiindca attat de mult a iubit Dumnezeu lumea,incat l-a dat pe Fiul sau unic-nascut,ptr ca oricine manifesta credinta in el sa nu fie distrus,ci s aaibe viata vesnica"

eu va spun ce zice Biblia cuvantl lui Dumnezeu,adica ce vrea Dumnezeu de la noi,nu va spun ce cred eu,daca v-am v-am scris ceva de la mine a fost ptr ca sa intelegeti mai bine dertg

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 21, 2010 10:31 pm

vreau sa pun cateva poze cu numele lui Dumnezeu scris pe obiecte ft vechi
sunt multe de zis despre tema astea,greu de crezut dar adevarat:)
cand o sa am timp zilele urmatoare am sa va arat de zice BIblia despre ce se intampla cu noi dupa ce murim si de ce permite Dumnezeu suferinta

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 6:18 am

Noi dupa ce murim ajungem in Rai sau in Iad...Dar animalele dupa ce mor unde se duc?

raspuns alesBiblia nu oferă învățături specifice referitoare la posibilitatea ca animalele să aibă "suflete" sau dacă ele vor merge sau nu în Rai. Cu toate acestea, putem analiza câteva dintre principiile Scripturistice generale pentru a face oarecum lumină în această problemă. Dumnezeu a dat suflare de viață omului (Geneza 2:7) și animalelor (Geneza 1:30; 6:17; 7:15,22). Diferența primordială între ființele umane și animale este că omul a fost făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (Geneza 1:26-27). Prin contrast, animalele nu sunt făcute după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. A fi făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu înseamnă că o ființă umană este precum Dumnezeu, capabilă de spiritualitate, cu gândire, emoții și voință - și – deține un aspect al ființei reprezentat de continuarea existenței după moarte. Dacă animalele au un "suflet" sau caracteristică imaterială, trebuie ca acesta să fie diferit și având o "calitate" inferioară. Această diferență probabil că înseamnă că "sufletele" animalelor nu mai există după moarte.

Un alt factor ce trebuie luat în considerare în această chestiune este că Dumnezeu a făcut animalele ca parte a procesului Său de creație prezentat în Geneza. Dumnezeu a creat animalele și apoi a spus că acesta a fost un lucru bun (Geneza 2:25). Prin urmare, nu există nici un motiv pentru care să nu existe animale pe noul pământ (Apocalipsa 21:1). Și în mod clar vor exista animale în timpul împărăției de o mie de ani (Isaia 11:6; 65:25). Este imposibil să spunem dacă unele dintre aceste animale ar putea să fie animale care să fi trăit înainte pe pământ. Știm însă că Dumnezeu este drept și că atunci când vom merge în Rai, vom fi noi înșine în acord cu decizia Sa în această problemă, indiferent care ar fi ea.
Sus In jos
pufosul
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 6:36 am

Doamne cât de minunat este să contemplezi la lucrările, viața cu tine este un drum plin de binecuvântări, totul este al Tău căci Tu mi-ai dat tot ceea ce am. Fiecare clipă ce-o petrec cu Tine este un har, cum aș putea să trec pe lângă tine fără să Te observ, cum aș putea să spun că nu Te cunosc… Nu, astfel aș fi cea mai “” ființă pe care tu ai creat-o, dar de care Ți-ar fi fost milă. “Tu” ești în tot ce se numește “Viață”. Ești chiar în inima mea, cum, cum aș putea să zic un astfel de lucru. TU mi-ai dăruit cele mai frumoase clipe din viața mea, m-ai făcut să cunosc ce înseamna fericirea cu adevărat și de aceea Îți mulțumesc Tăticul meu cel bun.
Sus In jos
Anca
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13931
Localizare: jud. Brasov
Joburi/Distractii: cadru didactic
DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara
Data de inscriere: 16/05/2008

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 10:32 am

fetelor, credeam ca gasesc citate frumoase din Biblie aici, dar parca transformati subiectul in unul greoi, de studiu, cum ziceti voi. sa nu va suparati pe mine, dar asta e parerea mea. nu voi posta, stiti voi, sa nu intram cumva in polemici hihi va respect credinta si nu intervin nicicum. va pup fetelor pupic
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 11:22 am

eu cand am deschis subiectul am scris ca aici putem pune versete din Biblie si explicatia lor . nu cred ac este vreo problema daca am pun si nite pozici .si dacac e de studiu inseaman ac explicam citatul ca doar nu pun din mintea mea ce gandesc eu.
cum crezi tu,daca citesti e ptr tine,ptr voi,eu va pun sa cautati dar adca nu vreti inseamna ca nu va intereseaza
in Ioan 17:14,26] Isus zice referitor la discipolii sai:Le-am dat cuvantul tau dar lumea i-a urat,fiindca ei nu fac parte din lume,asa cum nici eu nu am facut parte din lume.Eu le-am facut cunsocut numele tau si-l voi mai face cunoscut,ptr ca iubirea cu care m-ai iubit tu sa fie in ei si eu in unitate cu ei
[b]Matei 24:3-14
-In timp ce statea pe muntele Maslinilor,discipolii s-au dus al el deoparte si i-au zis:"spune-ne:Cand vor avea loc aceste lucruri si care v-a fi semnul prezentei tale si al incheierii acestui sistem?"Raspunzand Isus le-a zis:Luati seama ca nimeni sa nu va induca in eroare, ptr ca vor veni multi in numele meu zicand:"eu sunt Cristosul" si ii vor induce pe multi in eroare.Veti auzi de razboaie si vesti despre razboaie.Vedeti sa nu va ingroziti ptr ca aceste lucruri trebuie sa se intample dar inca nu este sfarsitul.Se va ridica natiune contra natiune si regat contra regat,vor fi lipsuri de alimente si cutremure de pamant dintr-un loc in altul.Toate acestea sunt inceputul durerilor.Atunci va vor da necazului,va vor omori si veti fi urati din cauza numelui meu si atunci multi se vor poticni,se vot trada unii pe altii.Si se vor ridica multi profeti falsi si ii vor induce in eroare pe multi iar din cauza inmulirii nelegiuirii ,iubirea celor mai multi se va raci.Dar cel care va persevera pana la sfarsit ,acela va fi salvat.ACESTA VESTE BUNA DESPRE REGAT VA FI PREDICATA PE TOT PAMANTULCA MARTURIE PTR TOATE NATIUNILE.SI ATUNCI V-A VENI SFARSITUL""

Matei32-34 -"Invatati din ilustrarea despre smochin:cand mladita lui este frageda si ii dau frunzele,stiti ca vara este aproape.Tot asa si voi,cand vedeti aceste lucruri,sa stiti ca el este aproape,la usi.Adevarat av spun ca aceasta generatie nu av treece nicidecum pana nu se vor intampla toate aceste lucruri.Cerurile si pamantul vor trece,iar cuvintele mele nicidecum nu vor trece""
mai evident de atat cred canu se poate

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 12:17 pm

anca, cine doreste poate citi cine nu ....iarasi e bine
nu judecati ca sa nu fim judecati....
Sus In jos
Anca
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 1:06 pm

tocmai, fetelor, ca nu judec, altfel as fi intervenit sa imi zic parerea. pupic
Sus In jos
pufosul
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 1:15 pm

anca, ma aplec in fata ta tot respectul iubita jyvds
Sus In jos
Anca
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 1:23 pm

hai, mai irina, ca exageram acum hstht iony stie ce parere am eu despre martori, chiar nu vreau sa intervin nicicum. stiu ca nici tu nu esti ortodoxa, nici macar nu stiu carui cult apartii, ai fost un pic vaga, dar am promis ca nu mai pun intrebari. pana la religie, suntem toate prietene pupic in rest, fiecare cu ale lui. cred ca asa ar trebui sa fim pe un forum, eu ma uit la mamica din voi, asta ne uneste, ca suntem mame, nu? va respect pe fiecare in parte, sa stiti pupic scuze pt off topic.
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 2:25 pm

Ce spune biblia despre :
ce se intampla cu noi cand murim?
de ce murim?
Eclesiatul 9:5,6,10-"Fiindca cei vii sunt constienti ca vor muri dar cei morti nu sunt constienti de nimic si nu mai au nici o rasplata,caci si amintirea lor se uita.Si iubirea lor si ura lor si gelozia lor au pierit deja si nu mai au parte niciodata de ceea ce este sub soare""
Psalmult 146:4 -"Spiritul lui iese,el se intoarce in pamant si in aceeasi zi ii pier si gandurile
Ioan 11:11-14-"Dupa ce le-a spus aceste lucruri,le.a zis:"Lazar,prietenul nostru ,se odihneste,dar am duc acolo sa il trezesc din somn".Discipolii i-au zis"Doamne,daca se odihneste,se va vindeca".Isus vorbise despre moartea lui ,dar ei credeau ca vorbea despre odihna prin somn. Atunci Isus le-a spus deschis:"Lazar a murit"""
Deci Isus a comparat somnul cu moartea.Lazar nu se afla nici in cer,nici in focul iadului.el nu era alaturi de ingeri sau de stramosii sai,pur si simplu dormea in moarte ac si cum s-ar fia flat intr-un somn adanc fara visuri
mai sunt si alte versete care compara moartea cu somnul:
faptele 7:60- spune despre discipolul Stefan care a fost omorat cu pietre-""Apoi a ingenunchiat si a strigat cu voce puternica:"Iehova nu le pune la socoteala pacatul acesta!"Si,dupa ce a spus aceasta,a a doarmit in moarte""
si apostolul Pavel a scris despre unii din zilele lui ca" au adormit in moarte"(1 Corinteni 15:6

Fcaea parte moartea din scopul initial al lui Dumnezeu?Nicidecum,Iehova i-a creat pe oamni ca sa traiasca ptr totodeauna pe pamant,Dumnezeu i-a asezat pe primii oamnei intr-un paradis incantator,binecuvantandu-i cu o sanatate perfecta.normal ac le voia numai binele.Exista vreun parinte iubitor care sa ii doreasca copilului sau sa treaca prin chinurile batranetii si sa moara?
Biblia spune ca Dumnezeu ne-a creat cu dorinta de a trai vesnic sia luat masusi ca aceasta dorinta s afie indeplinita.Eclesiatul 3:11 -"Iehova a pus in inima lor si vesnicia"""".

Atunci de ce mor oamenii???
ca sa aflam raspunsul trebuie sa vedem ce s-a intamplat pe pamant cand existau doar un barbat si o femeie.Biblia ne spune:"DOMNUL Dumnezeu a facut sa creasca din pamant tot felul de pomi ,placuti la vedere si buni de mancare" Geneza 2:16,17.Exista totusi o restrictie.Iehova i-a zis lui Adam:"poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina; dar din pomul cunostintei binelui si al raului s anu mananci caci in ziua cand vei manca din el vei muri negresit"GENEZA 2:16,17.Aceasta porunca nu era greu de respectat ptr ca existau o multime de pomi din care Adam si Eva puteau manca.Asa l-i se oferea prilejul de a demonstra recunostinta fata de cel care le oferea totul,inclusiv viata perfecta.,Ascultand ei ar fi aratat,de asemeanea,ca resppectra autoritatea Tatalui lor ceresc si ca doresc indrumarea lui iubitoare.deci asta era o proba ptr ei ca sa dovedeasca ce am scris mai sus,fiind perfecti si avand"liber albitru" adica constiinta ca sa faca tot ce vor si sa ai o decizie buna,nu ne-a lasat ca niste roboti ,sper sa intelegeti
Din nefericire ei au ales sa nu il asculte de Iehova.prin intermediul unui sarpe,Satan i-a vorbit Evei si a intrebat-o:"Oare a zis Dumnezeu cu adevarat:" sa nu mancati din toti pomii din gradina?".Eva i-a raspuns" Putem sa mancam din rodul tuturor pomilor din gradina.dar despre rodul pomului din mijlocul gradinii,Dumnezeu a zis"sa numancati din el si nici sa nu va atingeti de el,ca s anu muriti"-Geneza 3:1-3........"Hotarat ca nu veti muri",a spus Satan."Dumnezeu stie ca ,in ziua cand veti manca din el,vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu,cunoscand binele si raul"-Geneza 3:4,5.Satan a vrut ca Eva sa creada ca era in avantajul ei sa manance din fructul interzis.Potrivit spuselor lui Satan ,ea avea dreptul sa decida ce era bine si ce era rau;era libera sa faca ce vrea..Eva l-a crezut pe satan ,a luat fruct si a mancat,apoi i-a dat s sotului ei care a mancat si el.ei nu au actionat din ingnoranta ,stiau ca fac exact ce Dumnezeu le spusese sa nu faca,mancand din frut au incalcat cu buna stiinta o porunca simpla si rezonabila,ei l-ai dispretuit pe tatl lor ceresc si i-au desconsiderat autoritatea.gandestete cum te-ai simti daca fiica ta sau fiul tau,pe care l-ai crescut cu toata dragostea,te-ar desconsidera dovedind lipsa de respect si de iubire?
Intrucat Adam si Eva au fost neascultatori.,Iehova nua vea motive sa ii tina in viata vesnic..Ei au murit,asa cum ii avertizase Dumnezeu,Adam si Eva au incetta s aexiste.Ei nu s.au dus in lumea spiritelor.STim asta din cuvintele spuse de Iehova lui Adam" te vei intoarce in pamant caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce"(Geneza 3:19).Dumnezeu l-a facut pe Adam din tarana pamantului(Geneza 2:79.Adam nu existase inainte.deci cand Iehova a spus ca Adam se va intoarce in tarana,el s-a referit la faptul ca acesta urma sa revina la o stare de inexistenta,Adam urma sa fie lipsit de viata ac tarana din care a fost creat.
Adam si Eva ar fi trait si azi daca ar fi ascultat de Dumnezeu si nu ar fi pacatuit.Noi murim din cauza ca Adam le-a transmis tuturor urmasilor sai pacatul si moartea.Romani 5:12 zice :"De aceea ,asa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea,si astfel moartea s-a extins la toti oamenii fiindca toti au pacatuit..
Acest pacat este ca o boala ereditara necrutatoare,de care nimeni nu scapa.Moarte,consecinta pacatului,este ca un blestem;

deci asa cum am scris mai sus,Dumnezeu ne-a spus in Biblia ca mortii nu sufera ,nu trebuie sa ne fie frica de ei,deoarece nu ne pot face nici un rau,ei nu au nevoie de ajutorul nostru si nici nu ne pot ajuta.Ei nu pot vbi cu noi si nici ei nu pot vbi cu noi.Multi conducatori religiosi petind in mod fals ca ii pot ajuta pe morti,iar oamenii care ii cred sunt dispusi sa plateasca ptr asta.insa cunoscand adevarul noi nu suntem o prada usoara ptr cei care predau astfel de invataturi false.
este religia ta de acord cu ceea ce e invata biblia despre morti?majoritatea nu sunt.de ce? ptr ca invataturile lor au fost influentate de satan.el se foloseste de religia falsa ptr ai face pe oameni sa creada ca dupa moartea corpului,ei continua sa traiasca in lumea spiritelor.acesta este una dintre minciunile foloste de satan ptr ai indeparta pe oameni de Iehova Dumnezeu.in ce sens?..unele religii isi invata enoriasii ca oamenii care comit fapte rele merg dupa moarte intr-un loc al chinului vesnic.Aceasta invatatura il dezonoreaza pe Dumnezeu al iubirii;el nu i-ar afce niciodata pe oameni s asufere in acest mod..1ioan 4:8 spune " cine nu iubeste nu a a juns sa il cunoasca pe Dumnezeu,ptr ca Dumnezeu este iubire".ce ai crede despre cineva care si-ar pedepsi copilul neascultator bagandu-i mana in foc?Ai putea s aasculti un astfel de om? dimpotriva nici macar nu ai vrea sa il cunosti,ai spune mai degraba ca e lipsit de inima.si totusi satana vrea s acredeam ca Iehova ii chinuieste pe oemani intr-un foc vesnic

si aici sunt mai multe de spus,daca aveti intrebari va astept aici pe forum sau pe mes pupic

Ultima editare efectuata de catre ionifabio in Joi Apr 22, 2010 3:20 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 2:28 pm

ancagabriela a scris:
hai, mai irina, ca exageram acum hstht iony stie ce parere am eu despre martori, chiar nu vreau sa intervin nicicum. stiu ca nici tu nu esti ortodoxa, nici macar nu stiu carui cult apartii, ai fost un pic vaga, dar am promis ca nu mai pun intrebari. pana la religie, suntem toate prietene pupic in rest, fiecare cu ale lui. cred ca asa ar trebui sa fim pe un forum, eu ma uit la mamica din voi, asta ne uneste, ca suntem mame, nu? va respect pe fiecare in parte, sa stiti pupic scuze pt off topic.

te pup si eu Anca,nu avem de ce sa ne suparam
eu spun doar ce spune biblia si explicatie logica,daca vreti sa ascultati e ptr voi
eu nu am nimic de castigat si nici de pierdut

si te inteleg ca doar spune aici ca asa o sa fie
Ioan 17:14,26] Isus zice referitor la discipolii sai:""""Le-am dat cuvantul tau dar lumea i-a urat,fiindca ei nu fac parte din lume,asa cum nici eu nu am facut parte din lume.Eu le-am facut cunsocut numele tau si-l voi mai face cunoscut,ptr ca iubirea cu care m-ai iubit tu sa fie in ei si eu in unitate cu ei """

Deci pana si pe Isus nu l-au crezut,el care a facut si fapte a vindecat atattia si numai de bine le zicea si l-au omorat ca pe un talhar deci nu facuse absolut nimic rau din contra a facut ce nimeni nu a putut face niciodata

asa ca nu ma mira sa nu ne credeti pe noi, desi va spun numai din biblie nu ce zice cutare ctare prin cartile lui ,oricum stiti doar ac vine ziua cand o sa se vada cine are dreptate sau nu
voi cautati singure daca simtiiti nevoia

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 2:42 pm

anca, pe forum nu discut de partenenta mea religioasa si n ici ce fac si dreg cu sotul in casa...imi ajunge dragostea care o nutim ptr copilasii nostri, pupic
iony, bravo iubita
Sus In jos
Berbecuta
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 8412
Varsta: 31
Localizare: Undeva in Ro
DESPRE NOI: Visatori.

Data de inscriere: 21/05/2008

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 4:00 pm

Fetelor, eu va spun cu sinceritate ca la biserica am mers doar cand eram mica,iar acum de 6 ani merg la slujba de Paste.
In sinea mea cred pt ca mereu El m-a ajutat cand eram intr-un moment crucial fie de sanatate,examene.

Mi-au placut versetele postate de voi.
Eu de 2 ori m-am apucat sa citesc Biblia si tot de atatea ori am renuntat.
Sus In jos
vivi.emilia
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3023
Varsta: 27
Localizare: buzau
Stare de spirit: vesela, optimista////
DESPRE NOI: mami vivi si scumpetea mea emilica
Data de inscriere: 02/01/2010

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 4:05 pm

nici eu nu prea merg la biserica si ptr asta imi spun rusinica
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 4:14 pm

poi sa nici nu te duci la biserica Clara,ptr ce? sa te minta ca mortii se duc in cer si in biblie spune altceva?,sa spuna ca Dumnezeu nu are nume si in biblie,cuvantul lui Dumnezeu spune altceva? etc etc
iuii cand am sa vin in tara am s ama duc la preot sa imi arate mie unde pune in biblie ce spune el .pe ei ii intereseaza sa aiba serviciul si sa ia banii oameni lor si atat
daca ai inceput de 2 ori sa citesti biblia inseamna ca esti constinta de necesitatile tale spirituale cum zice Matei 5:3 -" Fericiti sunt cei constienti de necesitatile lor spirituale
si am mai gasit un verset care mie imi place mult
Matei 5:11,12,-"Fericiti sunteti voi cand oamenii va batjocoresc si va persecuta si,mintind spun tot felul de lucruri rele impotriva voastra din cauza mea!.Bucurati-va si saltati de bucurie,fiindca rasplata voastra este in ceruri:caci asa i-au persecutat si pe profetii dinaintea voastra!

limpede ca apa

Mamica activa

feminin
DESPRE NOI: mami luminita tati sabin, bebe mult asteptat annya mihaela si bb2 luca naum

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 6:04 pm

iony, a ramas ca nu intram in polemici. eu nu sunt de acord cu martorii lui iehova, dar nu incep sa insir lucrurile cu care nu sunt de acord, desi mi se par aberante, scuze. deci te rog sa nu mai jignim religiile celelalte si preotii, care, scuze, dar nu stii ca se invata la facultatea de teologie. poate ca inainte sa arunci cu piatra ar trebui sa incerci sa citesti si scrierile Sfintilor Parinti, care oricum erau mai invatati decat suntem noi, si ai sa-ti schimbi parerea pupic nu am nimic cu tine ca studiezi biblia cu martorii lui iehova, dar putin respect pentru cei care au invatat nu mai putin de 9 ani (5 ani seminar si 4 ani facultate) s anu mai punem master sau doctorat jyvds nu vreau, chiar nu vreau sa intru in amanunte, ca imi esti tare, tare draga si tu stii asta, dar nu crede nici tu tot ce ti se spune
un singur lucru: nu stiu daca ti s-a spu de unde vine Iehova: de la Iahve: "Eu sunt Cel ce sunt!", iar acest nume vine de la israeliti jyvds pupic
gata, e ultimul lucru pe care il spun, am vrut doar sa te rog sa ne respecti, asa cum si noi va respectam, k?
Sus In jos
Anca
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 7:13 pm

lumi, ma bucur de interventia ta.
iony, nu poti sa arunci cu niste cuvinte biblice in mine acum, in conditiile in care eu am zis ca nu vreau sa ma bag in discutii, atata tot. sincer, prin citatul ala chiar vrei sa insinuezi ca te urasc? nu iubita, departe de mine gandurile astea, nu o lua nici personal, nici in alt fel. credinta se poarta in suflet, nu exista "explicatie logica" (cum scrii tu) in "credinta", ar trebui sa iti dai seama ca cei doi termeni se exclud unul pe celalalt. si sa stii ca exista TAINE pe care numai cine crede le poate intelege. unii vor logica in tot ce citesc si cand dau de TAINE, nu le pot intelege cu mintea. un exemplu simplu, nu toata lumea intelege cum Fecioara Maria a ramas virgina dupa ce L-a adus pe lume pe Iisus, etc etc deci nu stiu, nici macar viziunea voastra asupra credintei nu o pot intelege. m-ai provocat sa intervin, incerc sa ma tin deoparte totusi. e un subiect mult prea delicat.
Sus In jos
Berbecuta
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 8412
Varsta: 31
Localizare: Undeva in Ro
DESPRE NOI: Visatori.

Data de inscriere: 21/05/2008

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 7:19 pm

Nici mie nu-mi plac polemicile si cu toate astea cunosc personal unii preoti care lasa de dorit dar asta e pacatul lor nu a invataturilor din Biblie,oricum nu ii pun pe toti in aceiasi oala, pt ca astfel i-as jigni pe strabunicii sotului meu si pe fam lui.
Va pupic
Sus In jos
etinc3lle
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Joi Apr 22, 2010 8:52 pm

da, si eu am cunoscut o multime de preoti care lasa de dorit, avand in vedere ca sabin a vrut sa se preoteasca si nu a putut din simplul fapt ca nu am avut banii necesari -destul de multi. dar cum si doctorii au viciile lor, si cu toate astea ne ducem la ei pentru ca ne fac bine, asa si preotii au viciile lor, dar ei ne sunt doctori sufletesti
dar am cunoscut si foarte multi preoti cu har si cu multa intelepciune
ma opresc aici, nu mai vreau sa intervin, fiecare are credinta lui, atata doar- iony, nu zic de tine, sa nu te simti tu vizata, spun in general - imi pare rau ca ne e atat de usor sa ne indepartam de la credinta noastra fara macar sa avem curiozitatea sa o studiem, asta e singurul meu regret... in scoala am incercat sa le ofer elevilor mei o ora de educaie religioasa pe luna, prima mea specialitate este teologia, apoi lb franceza, si incerc sa ii fac s ainteleaga ca viata nu exclude religia, sa inteleaga de fapt ca religia si credinta inseamnamai mult decat mersul formal la biserica si o rugaciune spusa din varful buzelor, inseamna ce v-am spus mai sus: iubire, fata de Dumnezeu, fata de aproapele, fata de animale, fata de noi pana la urma urmei, iar daca te duci la biserica nu sa te duci formal ca sa te vada lumea cat esti de credincios, ci sa te duci cu emotie si cu frica la intalnirea cu Domnul
va pupic dulce si iony, inca odata te rog nu te supara pe mine, faptul caaici discutam "discutii" nu ma face sa te indragesc mai putin, mi se pare noemal sa nu gandim toate la fel
va pupic pe toate
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Vin Apr 23, 2010 12:20 am

Lumi si tu imi esti draga si cum ai zis in ultimele propozitii discutiile de aici nu am fac sa imi schimb atitudinea fata de tine si mie m-i se pare logic sa avem pareri diferite.. eu nu consider ca am jignit pe nimeni spunand adevarul.. pe care eu il vad cu ochii meiin fine ..nu mai intru in discutii ca sa nu iasa si mai multe discutii caci oricum nu o sa ajungem la nici un rezultat,tot timpul a fost "cearta" peste tot din cauza religiilor si din cauza asta se vbeste deja ca sa se puna o singura religie peste tot. si cu asta se implineste si una dintre ultimele profetii.dar totusi nu inteleg de ce preotii ne spun alte lucruri si nu spun ce spune biblia caci deasta sunt pusi acolo nu? de ex cu icoanele in bibilie spune sa nu ne facem idoli ( numi aduc aminte versetul acum,am sa il pun maine) si ei au toata biserica plina de asa ceva?chiar nu inteleg.de morti ce sa m zic. m-a marcat ,caci eu aveam incredere ca sunt oamnii lui dumnezeu si ne spun adevarul
si de martori ce sa zic nu cred in cuvintelelor ca eu cred tot ce imi arata cu biblia si ce eu vad logic ,altceva nu zic,vbim pe mes si imi zici ce nu iti place din ce fac ei ca sa nu marim subiectul aici
eu nu simt ca m-am schimbat de religie ci ca am gasit adevarul adica biblia pe care ei o respecta,daca nu fac anumite lucruri este ptr ca au un motiv anume care sigur are legatura cu Dumnezeu sau biblia iar de studiat ,faculatte etc e degeaba daca nu pun si in practica
in fine credeti ce vreti,ptr mine sunt prea evidente lucrurile ca sa nu le vad,eu decid care este edvarul nu" imi baga nimeni in cap "ciudatenii

Acum sa revin la subiect..mi-a placut urmatoarea ilustare a lui Isus
Matei 13:3--23--"Atunci el le-a spus mai multe lucruri in ilustrari,zicand:""Iata ca un semanator a iesit sa semene,si in timp ce semana,unele seminte au cazut de-a lungul drumului,iar pasarile au venit si le-au mancat.Altele au cazut pe locuri stancoase unde nu aveau mult pamant si au incoltit indata caci pamantul lor nu era adanc.dar cand a rasarit soarele au fost arse si ptr ca nu aveau radacina s-au uscat.Altele au crescut printre spini si spinii au crescut si le-au inabusit.Si altele au cazut pe pamant bun si au inceput sa dea rod:una o suta,alta saizeci si alta treizeci.Cine are urechi sa auda!.Si discipolii s.au apropiat si i-au zis:" de ce le vorbesti in ilustrari?".Raspunzand el le-a zis:" Voua va este dat sa intelegeti secretele sacre ale regatului cerurulor dar acelor oameni nu le este dat.Caci celui ce are i se va mai da si va-a avea din belsug dar ceului ce n-are i se va lua chiar si ce are.De aceea le vbesc in ilustrari ptr ca desi privesc ,privesc in zadar,desi aud,aud in zadar si nu inteleg.Si cu ei se implineste profetia lui Isaia care zice"Auzind ,veti auzi,dar nicidecum nu veti intelege si privind ,veti privi,dar nciidecum nu veti vedea.Caci inima acestui popor a ajuns insensibila,au auzit cu urechile,dar au ramas indiferenti,si si-au inchis ochii ca nu cumva sa vada cu ochii,sa auda cu urechile,sainteleaga cu inima si sa se intoarca,iar eu sa ii vindec
Totusi fericiti sunt ochii vostri ca vad si urechile voastre ca aud.Caci adevarat va spun ca multi profeti si oameni drepti au dorit sa vada lucrurile pe care le vedeti voi,dar nu le-au vazut, si sa auda lucrurile pe care le-ati auzit voi dar nu le-au auzit
Ascultati ilustrarea despe samanator.Cand cineva aude cuvantul despre regat,dar nu-l intelege,vine cel rau si fura ce i-a fost semanat in inima.Aceasta este cea semanata de-a lungul drumului.Cat de cea semanata pe locuri stancoase,aceasta este cel ce aude cuvantul si il primeste imediat cu buburie ,dar fiindca nu are radacina in el,ramane doar ptr un timp si cand vine un necaz sau o persecutie din cauza cuvantului,imediat se poticneste.Cat despre cea semanata printre spini,aceasta este cel care aude cuvantul dar ingrijorarile acestui sisitem si puterea amagitoare a bogatiilor inabusa cuvantul si el ajunge neroditor.cat despre cea semanata in pamant bun,aceasta este cel ce aude cuvantul si il intelege,cel ce da rod si produce:unul o suta,altul saizeci si altul treizeci""

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Vin Apr 23, 2010 8:44 am

iony pupic iubita ce ti-am zis pe mes spun si aici: din pacate la ora actuala majoritate din cei care aua juns preoti su ajuns preoti pentru ca au dat bani, am vazut cum se face si cum ti se spune direct in fata cat sa dia, dar asta nu inseamna ca religia ortodoxa este reprezentat de ei, sau numai de ei. sunt multi preoti cu har, dar preferam sa nu-i vedem.
doar un singur lucru mai vreau sa raspund, ca problema icoanelor se pune mereu: icoanele nu sunt idoli! prima icoana a fost pictata de Sf Apostol Luca si era o pictura a Sf Maria. noi nu ne inchinam la icoane, icoanele reprezinta o "fotografie", o reprezentare a acelui sfant sau a Domnului, asa cum si noua cand ne e dor de cineva si luam o poza si o sarutam, nu iubim poza, ci pe cel din poza. icoanele au aparut in scop catehetic, adica in scop de invatare, pentru ca inainte cei fara carte, cei multi, aveau nevoie de o reprezentare a ceea ce inseamna credinta, era un fel de "film" ca sa poata intelege - doar nu ne imaginam raiul si iadul asa cum e reprezentat pe biserici, cu cazane cu smoala si campii cu flori jyvds
hai ca intru in amanunte, nu ma mai intind, nu mai zic nimic, va pupci dulce fiecare are parer8ile lui si gata, exact cum ai zis, au fost, sunt si vor fi vesnic certuri in ceea ce priveste religia. pupic dulce
asa e, veretul este cel de la tine de la semnatura ininim
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Vin Apr 23, 2010 9:17 am

pup Lumi,fiecare cu parearea lui si cum vrea sa inteleaga dertg

Toata scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete ,sa mustre,sa indrepte lucrurile,sa disciplineze in dreptate,ptr ca omul lui Dumnezeu sa fie pe deplin competent,complet pregatit ptr orice lucrarare buna. (2 Timotei 3:16,17)

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Sam Apr 24, 2010 11:41 am

Părinților, nu ațâțați la mânie pe copiii voștri, ca să nu se deznădăjduiască.

Iar Iisus a zis: Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor.

mie astea imi plac, sunt legate de copii pupic
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Sam Apr 24, 2010 11:51 am

si mie imi plac Anca pupic chiar aseara am cititi asta
este Luca 9::48-"si el le-a zis" cine il primeste pe acest copilas in numele meu ,ma primeste pe mine si cine ma primeste pe mine ,il primeste pe cel ce m-a trimis pe mine.Fiindca cel ce se poarta ca unul mic printre voi toti,acela este mare"

si aceasta imi place multttttt
ce-a mai importanta dintre porunci
1Corinteni 13:1-7-"Daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti,dar nu as avea iubire,as fi o bucata de alarma sunatoare sau un cimbal zanganitor.Daca as avea darul profetirii,daca as cunoaste toate secretele sacre,si as avea toata cunostinta,daca as avea toata credinta asa incat sa mut muntii,dar nu as vea iubire,nu sunt nimic.Si daca mi-as da bunurile ca sa ii hranesc pe altii,daca mi-as da si corpul ca sa ma laud,dar nu asa avea iubire nu-mi foloseste la nimic.Iubirea este indelung rabdatoare si buna.iubirea nu este geloasa,nu se lauda,nu se inganfa,nu se comporta necuviincios,nu isi cauta propriile interese ,nu se irita.Nu tine cont de raul suferit.Indura totul,crede totul,spera totul,suporta totul"^

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Dum Apr 25, 2010 8:18 pm

jyvds asta este, iony, mie mi se pare ca rezuma toata invatatura data de Dumnezeu
Sus In jos
pufosul
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 26, 2010 9:49 am

Iubirea nu face rau aproapelui; iubirea este deci implinirea legii. (Romani 13:10)

Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. (Corinteni 13,4)

Fiti dar urmatori ai lui Dumnezeu, ca niste fii iubiti, si umblati intru iubire, precum si Hristos ne-a iubit pe noi si S-a dat pe Sine pentru noi, prinos si jertfa lui Dumnezeu, intru miros cu buna mireasma. (Galateni 5:1-2)

Iar nadejdea nu rusineaza pentru ca iubirea lui Dumnezeu s-a varsat in inimile noastre, prin Duhul Sfant, Cel daruit noua. (Romani 5:5)

Imbracati-va, dar, ca alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si prea iubiti, cu milostivirile indurarii, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga-rabdare,
Ingaduindu-va unii pe altii si iertand unii altora, daca are cineva vreo plangere impotriva cuiva; dupa cum si Hristos v-a iertat voua, asa sa iertati si voi.
Iar peste toate acestea, imbracati-va intru dragoste, care este legatura desavarsirii. (Coloseni 3:12-14)

Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul.
Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii. (Ioan 13:34-35)

Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
Mai mare dragoste decat aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui sa si-l puna pentru prietenii sai. (Ioan 15:12-13)

Dragostea sa fie nefatarnica. Urati raul, alipiti-va de bine.
In iubire frateasca, unii pe altii iubiti-va; in cinste, unii altora dati-va intaietate. (Romani 12:9-10)

Nimanui cu nimic nu fiti datori, decat cu iubirea unuia fata de altul; ca cel care iubeste pe aproapele a implinit legea. (Romani 13:8)

Domnul sa va inmulteasca si sa prisositi in dragoste unul catre altul si catre toti. (1 Tesaloniceni 3:12)

Curatindu-va sufletele prin ascultarea de adevar, spre nefatarnica iubire de frati, iubiti-va unul pe altul, din toata inima, cu toata staruinta. (1 Petru 1:22)

Si aceasta este porunca Lui, ca sa credem intru numele lui Iisus Hristos, Fiul Sau, si sa ne iubim unul pe altul, precum ne-a dat porunca. (1 Ioan 3:23)

Iubitilor, sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.
Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.
Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi, ca pe Fiul Sau cel Unul Nascut L-a trimis Dumnezeu in lume, ca prin El viata sa avem.
In aceasta este dragostea, nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.
Iubitilor, daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, si noi datori suntem sa ne iubim unul pe altul.
Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita.
Din aceasta cunoastem ca ramanem in El si El intru noi, fiindca ne-a dat din Duhul Sau.
Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul, Mantuitor al lumii.
Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el.
Intru aceasta a fost desavarsita iubirea Lui fata de noi, ca sa avem indraznire in ziua judecatii, fiindca precum este Acela, asa suntem si noi, in lumea aceasta.
In iubire nu este frica, ci iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desavarsit in iubire.
Noi iubim pe Dumnezeu, fiindca El ne-a iubit cel dintai.
Daca zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele sau il uraste, mincinos este! Pentru ca cel ce nu iubeste pe fratele sau, pe care l-a vazut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a vazut, nu poate sa-L iubeasca.
Si aceasta porunca avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu sa iubeasca si pe fratele sau. (1 Ioan 4:7-21)
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 26, 2010 10:26 am

Revelatia 21:1-8-"Si am vazut un cer nou si un pamant nou,caci cerul de odinioara si pamantul de odinioara trecusera,iar marea nu mai era.Am vazut si orasul sfant, Noul Ierusalim,care coboara din cer,de la Dumnezeu,pregatit ca o mireasa impodobita ptr sotul ei.Atunci am auzit un glas puternic de la tron care zicea:"Iata!Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii!El va locui cu ei si ei vor si popoarele sale.Si Dumnezeu insusi va fi cu ei.El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi.Nici jale, nici strigat,nici durere nu vor mai fi.Lucrurile de odinioara au trecut"
Cel ce statea pe tron a zis:"Iata!Eu fac toate lucrurile noi"!.Si mai zice:"Scrie ptr ca aceste lucruri sunt demne de incredere si adevarate".Si mi-a zis:" Sau implinit!Eu sunt Alfa si Omega,inceputul si sfarsitul.Cui ii este sete ii voi da fara plata din izvorul apei vietii.Cine invinge va mosteni aceste lucruri,iar eu voi fi Dumnezeul lui si el va fi fiul meu.Dar cei lasi, cei necredinciosi ,cei dezgustatori in murdaria lor, ucigasii si fornicatorii,cei ce practica spiritismul, idolatrii, si toti mincinosii isi vor avea partea in lacul care arde cu foc si sulf.Acesta inseamna moartea a doua"

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Apr 26, 2010 11:07 pm

Persoanele care practică lucruri despre care Dumnezeu spune că sunt rele „nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu“
(Galateni 5:19–21)-"Lucrarile carnii sunt evidente si ele sunt:fornicatia,necuratia,conduita libertina, idolatria ,spiritismul,dusmaniile,cearta,disputele,geloziile,izbucnirile de manie,dezbinarile,sectele,invidiile,betiile,chefurile si lucrurile asemanatoare acestora.cu privire la lucrurile acestea va previn,asa cum v.am prevenit deja:cei care practica astfel de lucruri nu vor mosteni regatul lui Dumnezeu

Dacă îl iubești cu adevărat pe Dumnezeu și vrei să-i placi lui, te poți elibera de aceste practici
(1 Ioan 5:3).-Caci iata ce inseaman iubirea de Dumnezeu:sa respecatam poruncile sale,iar poruncile sale nu sunt grele

Învață să urăști ceea ce spune Dumnezeu că este rău
(Romani 12:9).-Iubirea voastra sa fie fara ipocrizie.Sa aveti oroare de rau,alipiti.va de ce este bine

Asociază-te cu oameni ale căror obiceiuri reflectă teama de Dumnezeu (Proverbele 13:20).- Cine umbla cu inteleptii devine intelept,dar cine se intovaraseste cu cei fara minte o duce rau"

Colaboratorii creștini maturi se pot dovedi o sursă de ajutor
(Iacov 5:13,14).- Este printre voi cineva care sufera raul?sa se roage!.Este cineva binedispus?sa cante psalmi!Este printre voi cineva bolnav?sa ii cheme la el pe batranii congregatiei,iar ei sa se roage pptr el,ungandul cu ulei in numele lui Iehova

Mai presus de orice, bizuie-te pe ajutorul lui Dumnezeu prin intermediul rugăciunii. —
Filipeni 4:6, 7, 12,13.-Nu va ingrijorati de nimic,ci in orice lucru,prin rugaciuni si implorari,impreuna cu multumiri,faceti-i cunoscute lui Dumnezeu cererile voastre,iar pacea lui Dumnezeu,care intrece orice gandire,va va pazii inima si mintea prin Isus Cristos.
Stiu sa traiesc si in lipsuri,stiu sa traiesc si in belsug.In toate lucrurile si in toate imprejurarile am invatat secretul de a fi si satul,si flamand,si in belsug,si in nevoi.Pt toate lucrurile am tarie datorita celui care imi da putere "

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mier Apr 28, 2010 11:07 pm

Evrei 10:24,25-"Sa ne interesam unii de altii ca sa ne indemnam la iubire si la fapte bune,fara sa neglijam intrunirea noastra,cum au unii obiceiul,ci sa ne incurajam unii pe altii,si aceasta cu cat vedeti ca ziua se apropie"

asta este una dintre profetiii care se implineste in zilele noastre
2Timotei 3:1-7-"Dar sa stiti ca in zilele din urma vor fi timpuri critice, carora cu greu l-i se va face fata.Caci oamenii vor fi iubitori de sine,iubitori de bani,aroganti,trufasi, neascultatori de parinti ,nerecunoscatori,neloiali,fara afectiune naturala,refractari la orice acord,calomniatori,fara stapanire de sine,cruzi,neiubitori de bine,tradatori,incapatanati,umflati de mandrie,mai degraba iubitori de placeri decat iubitori de Dumnezeu,avand o forma de devotiune sfanta,dar negandu-i puterea,si de acestia departeaza-te . Caci dintre ei se ridica oamenii care patrund cu viclenie in case si le iau captive pe femeile slabe,impovarate de pacate si manate de tot felul de dorinte , care invata mereu ,dar nu sunt niciodata in stare sa ajuunga la cunostinta exacta a adevarului "

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Vin Apr 30, 2010 6:03 pm

Creaturile spirituale care vor sa ne distruga

asa cum am ainvatat,un inger a nutrit dorinta de a stapanii peste altii,razvratindu-se impotriva lui Dumnezeu.Mai tarziu,acest inger a ajuns sa fie cunoscut ca Satan diavolul.Revelatia 12:9-"Astfel,balaurul cel mare,sarpele cel vechi,cel numit Diavol si Satan,care induce in eroare intregul pamant locuit a fost aruncat jos.A fost aruncat pe pamant,iar ingerii lui au fost aruncati impreuna cu el .Timp de circa 1600 ani de la inselarea Evei,Saatan a reusit sa ii indeparteze de Dumnezeu pe toti oamenii,cu exceptia catorva persoane fidele,intre care Abel,Noe,Enoh-Evrei 11:4,5,7
In zilele lui Noe si alti ingeri au parasit familia cereasca a lui Dumnezeu,si-au luat corpuri fizice si au venit pe pamant.de ce au facut acest lucru?versetul din Geneza6:2 ne spune:Fiii lui Dumnezeu au vazut ca fiicele oamenilor erau frumoase;si din toate si-au luat de sotii pe acelea pe care si le-au ales".insa dupa un timp Iehova Dumnezeu a pus capat actiunilor acestor ingeri si nu le-a mai permis sa corupa omenirea.Prin potopul pe care l-a adus asupra pamantului,Iehova i-a distrus pe toti oamenii rai,patrandu-i in viata numai pe slujitorii sai fideli (Geneza 7:17,23.Astfel ingerii rebeli,sau demonii,au fost nevoitit sa aisi abandoneze corpurile fizice si sa se intoarca in cer ca fiinte spirituale.Ei au trecut de partea Diavolului,care a devenit conducatorul demonilor-Matei 9:34.cand ingerii neascultatori s-au intors in cer,ei n-au mai fost acceptati in familia de ingeri a lui dumnezeu,asemenea conducatorului lor, satan(2Petru2:4.chiar daca in prezent nu isi mai pot lua corpuri omenesti,ei continua sa exercite o puternica influenta negativa asupra oamenilor.De fapt,cu ajutorul demonilor,satan "induce in eroare intregul pamant locuit"(Revelatia 12:9; 1Ioan 5:19-"Stim ca provenim de la Dumnezeu dar intreaga lume zace in puterea celui rau.Insa stim ca fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere ca sa il cunoastem pe cel edevarat"
demonii folosesc diverse metode de inselare

cum inseala demonii?
Ptr a-i insela pe oameni demonii se folosesc de spiritism.Aceasta practica presupune comunicarea cu demonii,fie in mod direct,fie prin intermediul unui medium uman.Biblia condamna spiritismul si ne vertizeaza a ne de orice lucru care ar putea avea legatura cu acesta practica(Galateni 5:19-21-"Lucrarile carnii sunt evidente si ele sunt:fornicatia,,necuratia,conduita libertina,idolatria,spirtismul,,dusmaniile,cearta,gelozia, izbucnirile de mania,disputele,dezbinarile,sectele,invidiile,betiile,chefurile si lucrurile asemanatoare acestora".Spirtismul este ptr demoni ca momeala ptr pescari.Ptr a prinde diferite tipuri de pesti un pescar foloseste mai multe feluri de momeli.In mod asemanator,spiritele rele recurg la diverse forme de spiritism ptr a aduce cat m multi oameni sub controlul lor.
Una dintre momelile folosite de demoni este divinatia.ce este divinatia?este o practica prin care se incearca aflarea viitorului sau a unui lucru necunoscut.Iata cateva forme de divinatie:astrologia,prezicerea viitorului cu ajutorul cartilor de tarot,ghicirea in globul de cristal,citirea in palma si interpretarea viselor.Desi multi oameni cred ca divinatia este o practiva inofensiva,Biblia ne arata ca cei ce prezic viitorul o fac cu ajutorul spiritelor rele.de ex relatarea din faptele 16:16-18 vorbeste despre" un demon de divinatie" care ii dadea unei fete puterea de a avea" arta prezicerii".Insa cand demonul a fost expulsat,ea si-a pierdut aceasta putere.
O alta metoda prin care demonii ii inseala pe oameni este incercarea de a comunica cu mortii.Cei ce plang moartea cuiva drag pot fi deseori indusi in eroare de conceptiile gresite privitoare la morti.un medium poate da informatii speciale despre persoana decedata sau i poate imita vocea.Dim aceasta cauza,multi oameni sunt convinsi ca mortii traiesc si ca,luand legatura cu ei,isi pot alina durerea.Insa o astfel de" consolare" este nu numai falsa ,ci si periculoasa.de ce?Deoarece demonii pot imita vocea unei persoane decedate si ii pot da unui medium informatii despre cel mort(1Samuel 28:3-19.In plus,asa cum v-am scris ma sus,mortii nu mai exista(Psalmul 11:17).Prin urmare cel "ce intreaba pe morti" este inselat de spiritele rele si incalca vointa lui Dumnezeu(Deuteronomul 18:10,11-"Sa nu se gaseasca la tine nimeni care isi fiul sau fiica prin foc,nimnei care ghiceste,nimeni care practica magia,nimeni care cauta semne prevestitoare,niciun vrajitor,nimeni care leaga cu farmece,nimeni care consulta un medium sau un prezicator,nimeni care intreaba mortii-----Isaia 8:19).Fii Asadar vigilent si respinge aceasta momeala periculoasa folosita de demoni.Satan si demonii stiu ca mai au doar " o perioada scuta de timp" pana cand vor fi redusi la inactivitate si sunt mai inversunati ca oricand(Revelatia 12:12,17-"De aceea bucurati-va,ceruri si voi care locuiti in ele,Dar vai de voi pamant si mare,ptr ca diavolul a coborat la voi cuprins de manie mare,stiind ca nu mai are decat puti timp.Balaurul -sa maniat pe femeie si s-a dus sa faca razboi cu cei ramasi din samanta ei,care respecta poruncile lui Dumnezeu si au lucrarea de depunere a marturiei despre Isus"Totusi mii de oameni chinuiti zilnic de teama spiritelor rele au reusit sa scape de ea.cum? ce poate face o persoana implicata in practici spiritiste?

cum sa te impotrivesti spiritelor rele?
Biblia ne arata ce putem face ptr a ne impotrivi spirtitelor rele si ptr a ne elibera de influenta lor.sa luam exemplul crestinilor efeseni din secolul 1.unii dintre ei practicasera spiritismul inainte de a devenii crestini.ce au facut ei cand s.au hotarat sa renunte la spiritism?Biblia ne spune"un mare nr dintre cei care practicau artele magice si-au adunat cartile si le-au ars complet inaintea tuturor""Faptele 19:19).DIstrugandu-si cartile de magie,acesti efeseni deveniti crestini ,sunt un exemplu ptr cei care astazi vor sa se impotriveasca spiritelor rele.cei ce doresc sa ii slujeasca lui Iehova trebuie sa se debaraseze de orice lucru care ar putea avea legatura cu spiritismul,inclusiv carti,reviste,filme, postere si melodii care incurajeaza spiritismul si il prezinta intr-o lumina atragatoare.Tot in aceasta categorie intra si amuletele sau alte obiecte purtate de unii ptr a fi ocrotiti de rau(1Corinteni 10:21-"Nu puteti sa beti paharul lui Iehova si paharul demonilor;nu puteti sa luati parte la "masa lui Iehova" si al masa demonilor",aici vrea sa zica ,,ca nu ne putem inchina si ruga la doi,si la Dumnezeu si la demoni,doar stim bine cine ne poate ajuta.La cativa ani dupa ce au distrus cartile de magie din Efes ,apostolul Pavel le-a zis:"avem de luptat impotriva fortelor spirituale rele"(Efeseni 6:2).demonii nu renuntasera.ei incercau sa castige teren.Prin urmare ce trebuiau sa mai faca acei crestini?Pavel le-a spus "Mai presus de toate,luati marele scut al credintei,cu care veti putea stinge toate proiectilele arzatoare ale celui rau",adica ale lui satan(Efeseni 6:16.cu cat scutul credintei este mai puternic cu atat ne vom putea impotrivi mai bine fortelor spirituale rele(Matei 17:20)
Dar cum ne putem intari credinta?studiind biblia.rezistenta unui zid depinde in mare masura de trainicia fundatiei.La fel,rezistenta credintei noastre depinde de mult d trainicia bazei,adica a cunostintei exacte din Cuvantul lui Dumnezeu,Biblia
Ce trebuiau sa mai faca crestinii din efes?intrucat traiau intr-un oras saturat de demonism,ei aveau nevoie de protectie suplimentara.Iata de ce Pavel le-a spus "Cu orice fel de rugaciune si implorare,continuati sa va rugati cu orice ocazie in spirit"-Efeseni 6:18

2 Timotei 3:16,17-"Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete,sa mustre,sa indrepte lucrurile,sa disciplineze in dreptate,ptr ca omulo lui Dumnezeu sa fie pe deplin competent,complet pregatit ptr orice lucrare buna"

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Sam Mai 01, 2010 7:17 am

A avea copii
Casatoria este destinata pentru: I) compania reciproca, ajutorul, incurajarea si mingiierea pe care sotul si sotia o pot gasi unul in celalalt, Geneza 2:20-22, si II) pentru nasterea de copii, Geneza 1:27-28. Ea mai este si un mijloc de a evita pacatul imoralitatii sexuale, 1Corinteni 7:2-9. De aceea casnicia va rezulta in mod normal si isi va gasi implinirea in nasterea de copii: „fiii sunt o mostenire de la Domnul”, Psalmul 127:3.

Tinerele familii crestine isi vor pune probabil intrebari de felul: „Dar cind ar trebui sa avem copii? Citi copii ar trebui sa avem? Ce metoda ar trebui sa folosim pentru a influenta perioada si numarul copiilor pe care ii vom avea?”; iar pe deasupra tuturor: „Este corect pentru noi, in calitate de crestini, sa punem oare asemenea intrebari? Oare este corect pentru credinciosi sa se implice intr-o forma oarecare de planificare a familiei sau de control al nasterilor?”

Toate acestea sunt desigur intrebari foarte personale, si la ele se poate raspunde adecvat numai de catre fiecare cuplu pentru el insusi. In asemenea probleme, la fel ca si in toate celelalte, noi trebuie sa fim calauziti nu de capriciile sau de controlul nostru, ci de voia lui Dumnezeu pentru noi.

Mai intii, sexul nu exista numai pentru procrearea copiilor. El este un mijloc prin care Dumnezeu intentioneaza ca partenerii casatoriti sa-si ofere placere fizica unul altuia; vezi Proverbe 5:15-19 si 1Corinteni 7:3-5.

In al doilea rind, noi stim din Scriptura ca, in toate aspectele umblarii noastre cu El, Dumnezeu asteapta ca noi sa actionam intr-un mod sensibil si sa facem uz deplin de mijloacele aflate la dispozitia noastra. De exemplu, cind viata i-a fost amenintata, apostolul Pavel a profitat bucuros de informatia primita de la nepotul sau si de protectia unei escorte romane – cu toate ca Domnul tocmai l-a asigurat ca „trebuie” sa depuna marturie la Roma, Fapte 23:11-31.

In al treilea rind, responsabilitatea de parinti ne cere sa exercitam o administrare inteleapta a resurselor noastre ca familie, precum si de a purta in gind problemele populatiei generatiilor prezente si viitoare. Noi ar trebui sa tinem cont de (a) situatia noastra financiara prezenta si viitoare, si (b) capacitatea noastra de a face fata in situatii emotionale si fizice avind (mai multi) copii. Multe casnicii au ajuns la incercari mari si chiar s-au destramat din cauza presiunilor (financiare sau de alt fel) care au rezultat din familii prea numeroase. Noi trebuie sa ne gindim la faptul ca poruncile lui Dumnezeu de a creste, a se inmulti si a umple pamintul, Geneza 1:28; 9:1, au fost date cind existau numai doua, sau respectiv opt fiinte omenesti in viata. Scriptura nu ne spune ce ar trebui sa faca barbatii si femeile cind pamintul va deveni foarte populat.

In al patrulea rind, viata umana este sacra. Avind relatii sexuale este o parte integrala, frumoasa si rinduita de Dumnezeu a legaturii tale in casnicie. Avortul este o metoda de distrugere a unei vieti existente. De aceea este o practica contrar invataturii clare din Cuvintul lui Dumnezeu.
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Mai 03, 2010 7:20 am

2Timotei 4:1-5-"Iti poruncesc solemn inaintea lui Dumnezeu si a lui Isus Cristos,care trebuie sa ii judece pe cei vii si pe cei morti,si prin manifestarea sa si prin regatul sau: predica cuvantul si fa lucrul acesta cu sentimentul urgentei in timpuri prielnice,in timpuri dificile,mustra,cearta,indeamna cu indelunga rabdare si arta de a preda.Caci va fi un timp cand nu vor suporta invatatura sanatoasa,ci,potrivit dorintelor lor,isi vor strange invatatori care sa le gadile urechile,si isi vor intoarce urechea de la adevar,indreptandu-se spre istorisiri neadevarate.Tu insa ramai lucid in toate lucrurile,sufera raul,fa lucrarea unui evanghelizator(misionar),infaptuieste-ti pe deplin serviciul"
Romani 10:10-"Caci cu inima se manifesta credinta ptr dreptate,dar cu gura se face o declaratie publica ptr salvare"

Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Lun Mai 03, 2010 4:30 pm

Romani 5:18,19-"Caci ,asa cum prin neascultarea aceluia singur(satan) ,multi au ajuns pacatosi,tot asa si prin ascultarea acestuia singur(Isus),multi vor ajunge drepti"
2 Timotei 2:15-19-"Sa faci tot posiblilul sa te prezinti aprobat inaintea lui Dumnezeu,ca un lucrator care n-are de ce sa ii fie rusine,care manuieste corect cuvantul adevarului.Dar evita vorbirile desarte care profaneaza ce este sfant.Ptr ca ei vor inainta tot mai mult in impietate,iar cuvantul lor se va intinde ca o cangrena.Imeneu si Filet sunt unii dintre ei.Omanii acestia au deviat de la adevar,spunand ca invierea a avut loc deja,si distrug credinta unora.Totusi,temelia solida a lui Dumnezeu sta in picioare,avand acest sigiliu:" Iehova ii cunoaste pe cei care sunt ai lui" si:"Oricine rosteste numele lui Iehova sa inlature de la el nedreptatea"-"
Iacov 1:13-"Nimeni cand este in incercare sa nu zica:"Sunt incercat de Dumnezeu".Caci Dumnezeu nu poate fi incercat cu lucruri rele si el nu incearca pe nimeni"

Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)   Mar Mai 04, 2010 6:35 am

Sus In jos

Citate din Biblie (Cuvantul lui Dumnezeu)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 6Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: SARBATORILE ROMANILOR :: CALENDAR ORTODOX ROMAN-