| | | Despre gemeni , cum apar ei ? | |
| | Autor | Mesaj |
|---|
Miky

Numarul mesajelor: 8623 Varsta: 33 Localizare: aproape de voi Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE Data de inscriere: 22/03/2008
 | Subiect: Despre gemeni , cum apar ei ? Sam Oct 24, 2009 2:46 pm | |
| Cum apar gemenii? Tipuri de gemeni
Rar. Statisticile spun ca o sarcina din 80 este sarcina gemelara. Se intampla atunci cand doua ovule sunt fecundate de doi spermatozoizi (si rezultatul se transforma in gemeni fraternali, in placente diferite) sau cand un ovul e fecundat de unul sau doi spermatozoizi si ovulul se sparge un doua (rezultatul: gemeni genetic identici, in aceeasi placenta).
Daca vorbim de gemeni fraternali (copiii care seamana intre ei exact ca fratii/surorile nascuti chiar si la cativa ani diferenta), sarcinile gemelare pot aparea din mai multe motive:
- Mostenire genetica – cineva din familia mamei a avut gemeni in trecut. Se spune ca sarcina gemelara sare peste o generatie;
- Tratemente speciale urmate de mama (ex., fertilizare in vitro, cand de regula mamei i se implanteaza mai multe ovule si cel putin doua pot rezista);
- Varsta inaintata a mamei, peste 35 de ani;
- Numarul de copii inaintea sarcinii gemelare. Se spune ca, cu cat ai avut mai multi copii inainte, cresc sansele unei sarcini gemelare.
- Sarcina gemelara anterioara.
Daca vorbim insa de gemeni identici, niciunul din factorii de mai sus nu sunt valabili. Vorbim doar de sansa…. Puteti s-o luati ca pe o minune, dar si ca pe o provocare in acelasi timp. Sarcinile gemelare, cu gemeni identici, sunt mult mai riscante decat cele gemelare cu gemeni fraternali, atat pentru mama, cat si pentru cei doi micuti.
Cum spuneam, in cazul gemenilor identici, ovulul se divide in doua jumatati identice din punct de vedere genetic. Gemenii identici vor avea intotdeauna acelasi sex, aceeasi grupa sangvina, aceeasi culoare a parului si a ochilor. Peste 70% din gemenii identici au propriul sac amniotic, dar impart placenta. Acest lucru creste de regula riscurile unei sarcini gemelare, atat pentru mama, cat si pentru bebei.
Gemenii fraternali, pot fi de acelasi sex sau de sex diferit. Vor avea intotdeauna propriul sac amniotic si propria placenta si vor semana unul cu altul la fel ca fratii nascuti in perioade diferite. E dificil sa apreciezi daca gemenii sunt identici sau nu, intrucat de multe ori cele 2 placente se pot lipi si pot da senzatia uneia singure.
Se spune ca sansele sa ai gemeni fraternali sunt de 12 la 1000, iar in cazul gemenilor identici de 4 la 1000. Asta ma face sa realizez cat de norocoasa pot sa fiu…
Studiile mai arata ca femeilor care au nascut gemeni, le cresc de patru ori sansele sa faca tot gemeni intr-o sarcina ulterioara.
Cand dezvolta tot felul de fobii – cum ar fi frica de inaltime, spatii inchise – gemenii raspund adesea in acelasi mod. Daca unul din ei va simti o frica nefondata si inexplicabila, o va simti si celalalt.
Ce vine o data cu sarcina gemelara?
Multa bucurie, chiar si pe parcursul sarcinii, (dar mai ales dupa), dar si destule neplaceri si/sau potentiale riscuri in timpul sarcinii:
- Greturi matinale foarte puternice. Nu e dovedit insa acest fapt. - Aport mai mare de greutate. - Nastere prematura. Se intampla adesea, dar sunt si cazuri fericite, cand gemenii au venit pe lume la 38-39 de saptamani.
- Cerclaj. Datorita greutatii mari care apasa colul. De aceea, cel mai bine e sa incercam repaus la pat cat mai devreme cu putinta in sarcina; nu este obligatoriu ca orice graviduta cu gemeni sa faca cerclaj, la fel de bine cum este posibil ca aceasta operatie sa apara si in cazul unei sacini normale;
- Posibila anemie sau carente ale anumitor vitamine si minerale din organism. Asta pentru ca bebeii iau “la dublu”; e posibil ca medicul sa-ti recomande vitamine, suplimente de acid folic si fier pe tot parcursul sarcinii;
- Sindrom de transfuzie de la un geaman la altul. Pe romaneste, bebeii se “cearta” pe hrana si oxigenul din sangele mamei. Se intampla la gemenii identici;
- Malformatii congenitale la bebelusi. Cauzele pot fi multiple.
- Nastere prin cezariana, datorita pozitiei indecvate a bebeilor la termen, precum si datorita dificultatii de a aduce pe lume 2 copii pe cale naturala. De asemenea, de multe ori unul din bebei poate avea cordonul ombilical in jurul gatului si astfel o nastere normala creste riscurile pentru bebelusul respectiv. Medicii opteaza de regula pentru cezariana in aceste cazuri.
- Dificultati respiratorii sau probleme cu somnul. Bebeii sunt practic peste tot in burtica, mai ales cand devin mai maricei. Se intampla deci foarte des sa se pozitioneze pe unul din organele tale si sa ai mari probleme respiratorii. De regula, acestea trec destul de repede, pe masura ce bebelusul “vinovat” isi schimba pozitia. Pot de asemenea aparea probleme in timpul noptii. - Dureri de spate sau probleme cu coloana. Din acelasi motiv, pentru ca unul din bebe are o pozitie nepotrivita.
Sursa: Desprecopii.com, Babyworld.co.uk
Ultima editare efectuata de catre Miky in Lun Oct 26, 2009 9:59 pm, editata de 2 ori |
|  | | tania

Numarul mesajelor: 14087 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | |  | | stoicadana

Numarul mesajelor: 7757 Varsta: 29 Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare Stare de spirit: mai mereu optimista...... DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT Data de inscriere: 23/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Sam Oct 24, 2009 4:01 pm | |
| interesant articol miky,multe nu le sitam |
|  | | mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1391 Varsta: 31 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Dum Oct 25, 2009 3:03 pm | |
| Ce inseama sa fii mamica de gemeni...  !Stiam cam tot ce s-a scris in articol,insa ,ca si tine ,Miky,m-am abatut de la unele reguli... Pentru ca am putin timp liber,ca dorm bebeii,ma gandesc sa dezbat acest articol,si sa va spun cum a fost la mine... In cazul meu,mostenirea genetica si-a pus amprenta...bunica mea are nu una,ci doua perechi de gemeni...deci ma cam asteptam si eu,pentru ca este adevarat ca se sare o generatie.Acum,eu sunt tare curioasa...surorile mele vor face gemeni...?Una din ficele surorii gemene a mamei mele tocmai a nascut 2 baietei ...deci treaba e serioasa,nu asa... Oricum,cu mostenire genetica sau nu,gemenii sunt o binecuvantare,iar faptul ca am baiat si fata ma face sa ma simt cea mai norocoasa ...este,pentru mine dovada ca Dumnezeu exista,ma iubeste si mi-a ascultat ragaciunea. Intr-adevar..si la noi au fost dubii in ceea ce priveste placentele...uneori se vedea ca fiind una,cand de fapt au dost doua de la bun inceput.. Eu stiam ca mamicile de gemeni "sar"o sarcina,si apoi fac iar...cum a fost si cazul bunicii mele..a facut 2 fete,apoi un baiat si apoi iar baiat +fata...deci e din doi in doi.Dar,ce sa zic,Miky,tu deja ai facut un baietel ...s-ar putea sa nu se stie... In cazul gemenutzilor mei...Andreea e cea curajoasa,si chiar nu impartaseste nici una din fobiile fratiorului,care in cele din urma,se obisnuieste si el.Cand era mai mic,ii era frica de masina de spalat,de apa care curgea la robinet,de aspirator...acum insa am munca de lamurire sa imi dea aspiratorul,de ex,ca vrea sa aspire el... Aaa,mi-a adus aminte...ii e frica de intuneric,pe cand Andreaa umbla prin camera seara cu lumina stinsa..  Oricum,dincolo de aceste lucruri,se vede inca de pe acum ca este o legatura speciala intre ei,sunt apropiati sufleteste...si sufera daca nu sunt unul langa celalalt. Miky,nici eu nu am avut greturi,cat despre kilogramele in plus,stai linistita,este posibil sa scapi de ele o data cu nasterea.Eu am pus 18 kg in timpul sarcinii,pe care le-am dat jos o data cu "gheozdanul"...ceea ce inseamna ca acele 18 kg au constituit lichidul din burtica si bebeii..numic in plus.Eu am nascut la 37 de saptamani,si asta nu pentru ca as fi avut vreo contractie...ci pentru simplul fapt ca nu mai aveau loc bebeii in burtik...era si asa imensa.Bebelusii au fost destul de mari,ca la o sarcina normala,as putea spune...Andreea a avut 2640 iar Costin 3300. Cel mai mare off al meu pe parcusrul sarcinii a fost ca,din cauza cerclajului,a trebuit sa stau la pat...Mi-a fost destul de greu,trebuie sa recunosc,pentru eu sunt o fire care nu prea are stare...dar m-am conformat,pentru bebeii mei. Multumesc lui Dumnezeu ca am nascut doi copii sanatosi...acest lucru era cel mai important pentru mine.Daca la inceputul sarcinii ma gandeam oare ce sex vor avea...dupa aceea am realizat ca mult mai importanta e sanatatea lor. Am nascut prin cezariana,dar asta n-a fost o problema pentru mine...sincera sa fiu,m-am bucurat ca a fost asa...tare frica mi-a fost de cea normala...M-am refacut foarte repede dupa nastere,la trei zile dupa ce am venit acasa cu bebeii...asa ca,acum ,depinde de organism. Nu am avut mari probleme cu somul,din cauza lor,pentru ca au fost probabil bine pozitionati chiar prea cumintei in burtica...mai degraba nu dormeam de emotii... Este adevarat ca a fi mamica de gemeni este oarecum greu,dar,cum am mai spus, Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce...si eu chiar ma bucur ce e asa,pentru ca si satisfactiile sufletesti sunt pe masura! Mi-a facut mare placere sa va impartasesc din bucuria de a fi mamica de gemeni! Ai avut o idee foarte buna,Miky!Sarcina usoara in continuare si doi pupici pe burtik! 
Ultima editare efectuata de catre mami_de_gemeni in Lun Oct 26, 2009 12:18 am, editata de 1 ori |
|  | | Miky

Numarul mesajelor: 8623 Varsta: 33 Localizare: aproape de voi Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE Data de inscriere: 22/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Dum Oct 25, 2009 3:12 pm | |
| Eu din pacate am avut greturi mari pana in saptamana 19 .Varsam tot ce mancam si beeam .Apoi la mine nu au sarit o generatie gemenii ci mai multe .In familia noastra ultima sunt doar doua perechi de gemeni iar ultima pereche au fost nascuti cam acum 50 de ani . |
|  | | stoicadana

Numarul mesajelor: 7757 Varsta: 29 Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare Stare de spirit: mai mereu optimista...... DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT Data de inscriere: 23/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Dum Oct 25, 2009 5:57 pm | |
| sotu e din geamana are sora geamana,poate copiii nostri or sa faca gemeni  |
|  | | tania

Numarul mesajelor: 14087 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Dum Oct 25, 2009 8:53 pm | |
| iuiu.....se poate! _________________   |
|  | | MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Dum Oct 25, 2009 9:27 pm | |
| eu eram 100 % ca fac gemeni,am stat cu morcovul pina la prima ecografie la mine amindoua bunicile au facut gemeni |
|  | | mary83 Mamica Exclusa

Numarul mesajelor: 200 Varsta: 28 Localizare: mangalia Joburi/Distractii: de toate Stare de spirit: casatorita DESPRE NOI: mary,bianca,fabian si razvan Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Lun Oct 26, 2009 9:47 pm | |
| cand am fost la eco si mia zis dr.aici sunt mai multi copii ,eu am intrebat glumiti?sau vb serios?dr.raspunde glumesc ca sunt mai multi dar vb serios ca sunt 2 nu imi venea sa cred ca am 2 si inca baieti nu mai reactionam nici intrun fel sa lang,sa rad sau s a ma supar chair si acuma cateodata stau si ma uit la ei sunt 2 ingerasi frumosi si nu imi vine sa cred |
|  | | Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Lun Oct 26, 2009 9:59 pm | |
| Mary am citi primul mesaj al tau cu lacrimi in ochi imi doresc si eu gemanuti... si cu atat mai mult o fetita
Mihaela cum adica ambele sarcini au fost gemenale? daca ai doar 2 copii? _________________  |
|  | | Miky

| Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Lun Oct 26, 2009 10:00 pm | |
| vorbea de bunicile ei ca amandoua au gemeni , nu de ea . |
|  | | Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Lun Oct 26, 2009 10:01 pm | |
| aaaaaaaaaa scuze am inteles gresit  _________________  |
|  | | mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1391 Varsta: 31 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Lun Oct 26, 2009 10:39 pm | |
| | Miky a scris: | | vorbea de bunicile ei ca amandoua au gemeni , nu de ea . |
Bunica mea din partea mamei are 2 perechi de gemeni...nu ambele bunici.
Ultima editare efectuata de catre mami_de_gemeni in Lun Oct 26, 2009 11:05 pm, editata de 1 ori |
|  | | thaisa

Numarul mesajelor: 6953 Varsta: 23 Localizare: Timisoara Stare de spirit: Implinita DESPRE NOI: eona thaisa si maya raisa Data de inscriere: 02/09/2009
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Lun Oct 26, 2009 10:46 pm | |
| ambele bunici ale lui mary 83 au gemeni!cred ca de ea era vb acum  |
|  | | Miky

| Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Mar Oct 27, 2009 7:19 am | |
| ale mihaelei 73  |

Numarul mesajelor: 200 Varsta: 28 Localizare: mangalia Joburi/Distractii: de toate Stare de spirit: casatorita DESPRE NOI: mary,bianca,fabian si razvan Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Mar Oct 27, 2009 9:47 am | |
| | andreea86 a scris: | Mary am citi primul mesaj al tau cu lacrimi in ochi imi doresc si eu gemanuti... si cu atat mai mult o fetita
Mihaela cum adica ambele sarcini au fost gemenale? daca ai doar 2 copii? |
daca iti zic cum amramas insarcinata nuva vine sa redeti bine noi tot de 1 an munceam pt un bebe dar nimica si in ianuarie mia fost foarte rau si am ajuns la operatie de fiere mam operat si in martie ma simteam si mai rau si cand colo surpriza insarcinata ,dupa operatie nu am ramas sigur ca mia interzis dr.1 an sa fac copii si asa ca eram ininte cand mam operat eram insarcinata in 10 zile si nu sa gasit in analize si nici la eco cand ma aflat aveam 11 saptamani deci tare agitata am fost am umblat pe al dr sa vad daca e bine sarcina daca nus probleme ca cine auzea zcea gata copii ies handicapati la asa operatie dar uite ca Dumnezeu mia dat 2 ingerasi sanatosi fara nici o malformatie daca ma luam dupa gura lumi sai dau afara ce pierdem eu acuma si ramanem cu gandul ca am facut un mare pacat si alt copil nu mai puteam face |
|  | | Miky

| Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Mar Oct 27, 2009 9:51 am | |
| ce mi-ar place sa se umple formul de gemeni , sunt aa de dulci  |

| Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Mar Oct 27, 2009 9:56 am | |
| chair ca sunt' eu ii pupacesc toata ziua mis asa de dragi |
|  | | mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Despre gemeni , cum apar ei ? Mar Oct 27, 2009 2:38 pm | |
| Si noi ne pupam toaaata ziulik!  |
|  | | | | Despre gemeni , cum apar ei ? | |
|
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| | www.minichic.ro |  |
| www.vanzaremargele.com |  |
| www.happy-toys.ro |  |
| www.reteauasociala.ro |  |
| Calendare personalizate |  |
|