Mamici active

Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

Sarcina gemelara si nasterea prematura

Impartiti

Miky
    Admin

feminin
    Numarul mesajelor: 8279
    Varsta: 33
    Localizare: aproape de voi
    Stare de spirit: o mamica implinita
    DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE
    Data de inscriere: 22/03/2008

Mesaj Scris de Miky la data de Sam Oct 24, 2009 2:43 pm

De cele mai multe ori, gemenii vin pe lume mai repede decat 40 de saptamani si au o greutate mai mica la nastere, cam pana in 2.500 de grame. Pot aparea complicatii, pentru bebei, mai ales daca greutatea lor e si mai mica. Chiar daca scapa cu bine din spital, si in perioada imediat urmatoare pot exista probleme: se pot dezvolta mai incet decat un copil normal, pot avea probleme cu respiratia, cu vederea, cu auzul, pot prezenta probleme la hrana. In plus, perioada de recuperare petrecuta in spital e foarte importanta. E bine sa fie scurta, dar asta depinde doar de bebei si de starea lor la nastere. E bine ca mama sa fie mereu sau cat de mult langa ei si sa incerce sa ii hraneasca cu lapte de la san, daca medicul le permite. E bine ca mama sa se mulga, pentru a nu pierde laptele in perioada in care bebeii vor sta in spital. E bine sa fii mereu atenta si precauta in cazul sarcinii gemelare, atat pe parcursul sarcinii cat si dupa nastere! Sigur, foarte multe sarcini gemelare ajung cu success la termen si situatia bebelusilor la nastere este una perfect normala. Asa ca nu e cazul sa te sperii, ci doar sa fii ceva mai precauta.

Analize speciale pentru o sarcina gemelara

Nu se fac analize speciale, doar o monitorizare mai atenta, asta daca sarcina nu este una cu probleme.

Ecografia si sarcina gemelara

Sarcina gemelara presupune intotdeauna mai multe analize medicale (ecografii) si costurile sunt de regula mai ridicate. Orice ecografie pentru o sarcina gemelara costa de obicei dublu. Nu te speria de pret insa! Orice merita pentru binele bebeilor!!

De asemenea, nu te speria daca doctorul iti cere sa repeti analizele de sange sau sa faci mai multe ecografii fata de normal. Nu inseamna neaparat ca este ceva in neregula. Este doar o masura in plus de precautie, intrucat sarcina gemelara este considerata inainte de toate o sarcina cu risc.

Cum ma descurc cu gemenii dupa nastere

Greu. Sau cel putin asa am tot auzit. Dar la capitolul asta trebuie sa vorbim mai multe… dupa nastere. Intre timp va recomand forumul Desprecopii.com, unde veti gasiti mamici cu gemeni si va veti putea sfatui cu ele despre cum sa faceti sa va fie cat mai usor cu gemenii.

Alaptarea gemenilor

-cateva pozitii de alaptare pentru gemeni.

Daca insa nu vei putea alapta la san sau daca nu vei avea suficient lapte pentru amandoi, biberonul va fi cea mai buna solutie.

Evolutia unei sarcini gemelare

Cu siguranta sarcina gemelara nu decurge la fel ca o sarcina normala. Vei lua mai mult in greutate, anumite simptome vor aparea mult mai devreme decat normal (durerile cauzate de ruperea anumitor ligamente sau de marirea uterului, de exemplu), burtica va creste mai mult mai ales din trimestrul II si III, starile de oboseala vor fi mult mai acute.

Sursa: Desprecopii.com, Babyworld.co.uk

Ultima editare efectuata de catre Miky in Lun Oct 26, 2009 9:42 pm, editata de 1 ori

mary83
    Mamica Exclusa

feminin
    Numarul mesajelor: 200
    Varsta: 28
    Localizare: mangalia
    Joburi/Distractii: de toate
    Stare de spirit: casatorita
    DESPRE NOI: mary,bianca,fabian si razvan
    Data de inscriere: 25/03/2008

Re: Sarcina gemelara si nasterea prematura

Mesaj Scris de mary83 la data de Lun Oct 26, 2009 9:39 pm

bun topic ai facut
    sunt muklte de povestit cum a decurs sarcina
    ama vut si vesti placute si ne placute
    promit ca imi fac timp sa va zic
    acuma e cam traziu si merg la nani ca nu ma lasa sa dorm noaptea cam mult juniorii

Miky
    Admin

feminin

Mesaj Scris de Miky la data de Mar Oct 27, 2009 12:40 pm

mary astept sa povestesti cand ai timp .

roxana-adriana
    Mamica noua
     Mamica noua

feminin
    Numarul mesajelor: 149
    Varsta: 36
    Localizare: mereu langa voi
    Joburi/Distractii: calatoriile si muzica
    Stare de spirit: vesela si pusa pe sotii
    DESPRE NOI: o fam. implinita !
    Data de inscriere: 25/01/2010

Mesaj Scris de roxana-adriana la data de Lun Mai 31, 2010 11:52 am

Asa este , eu stiu destul de bine pntru ca mai intai am nascut un singur copil dupa care au urmat gemenii , care tot natural s-au nascut . sarcina gemelara , este o sarcina mai deosebita si mai grea , de altfel e dificil si cand vin gemeneii pe lume , pentru ca de obicei ei se nasc prematuri cu o greutate mica , o mama de gemeni trbuie sa fie o mama puternica , si cu multa rabdare ,
    Gemenii mei acum au 3 ani si 2 luni , si parca din ce cresc din aia imi vine si mai greu , sunt zile cand cedez si pang alaturi de ei , mai au un frate de 10 ani , si sunt zile in cvare radem impreuna , sanatate la toate mamicile active si multa putere la mamicile de gemeni ikjhg
    si sa va prezint si gemeneii mei ..ei sunt Andrei si Alexia
    si fratiorul lor mai mare Sebi

Miky
    Admin

feminin

Mesaj Scris de Miky la data de Lun Mai 31, 2010 1:55 pm

foarte scumpi copii tai . iar gemenii ce comici sunt ei cum se stramba .
    fratiorul mai mare vad ca era cam plictisit . jyvds

poate povestesti mai multe despre gemeni . ce nazbataii fac ei .

roxana-adriana
    Mamica noua
     Mamica noua

feminin
    Numarul mesajelor: 149
    Varsta: 36
    Localizare: mereu langa voi
    Joburi/Distractii: calatoriile si muzica
    Stare de spirit: vesela si pusa pe sotii
    DESPRE NOI: o fam. implinita !
    Data de inscriere: 25/01/2010

Mesaj Scris de roxana-adriana la data de Mar Iun 01, 2010 7:15 am

Da Miky , daca as scrie cate nazbatii fac ei intr-o zii , ........ tavalesc sunt plini de idei nastrusnice , care vin cand de la unul cand de la celalalt , yes dar cu siguranta am sa mai revin in acest topic ,
    [u]LA MULTI ANI TUTUROR COPIILOR ! [i]
    O ZII PLINA DE SURPIZE SI DE DISTRACTII lokdf pupic

Acum este: Mier Feb 08, 2012 5:21 am