Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
florina
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1817
Varsta: 30
Localizare: Costinesti,Constanta
Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea
DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut
Data de inscriere: 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Noi 24, 2008 5:43 pm

Prea putin e pasionat de calculator,foarte rar imi zice sa-i pun desene,in schimb cum se trezeste imi zice"mami baga dbd"sa-i bag dvd cu desene,avem foarte multe cu desene frumoase,101 dalmatieni,alba ca zapada,cenusereasa,frumoasa din padurea adormita,pisicile aristocrate,locomotiva thomas,cars,caruselul magic.Se mai uita si la Minimax,dar e foarte suparat cand se termina desenele,daca e vre-un serial care-i place dupa ce se termina imi zice:"mami pa pone"adica mai pune
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4790
Varsta: 39
Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy
Stare de spirit: tot ceea ce este frumos
DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Noi 24, 2008 6:07 pm

desenele nu ii plac,reclamele daaa,iar tehnologia e inca prea mik ca sa stie el,dar are comp pt copii(jucarie),iar la cresa nu le pun desene,nici nu au tv,doar muzica asculta
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13635
Varsta: 33
Localizare: Turnu Magurele
Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Noi 24, 2008 8:22 pm

mie mi-a zis doctora ca sa nu il las la tv,maxim o jumatate de ora sa stea,in rest nu are voie,apai ce-i fac il opresc o zi intreaga?
Sus In jos
florina
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Noi 24, 2008 10:54 pm

Azi nu stiu cum de am reusit ca nu s-a uitat decat dimineata cam 20 minute la Mikey Mouse la calculator si in rest toata zua deloc,am avut televizorul aprins dar nu la desene,la pranz cand doarme obisnuiesc sa-l sting.S-a jucat cu jucariile mai toata ziua si cel mai mult ii plac piesele lego
Sus In jos
Claudia
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 16787
Localizare: Baicoi, PH
Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui!
Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie!
DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad
Data de inscriere: 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Noi 25, 2008 10:46 am

Al meu la calculator foarte rar il pun, ii pun muzica pentru copiii, dar cam la o saptamana, in rest nu are voie. La televizor se uita la reclame, muzica si depinde ce-l mai atrage. Dar el se joaca toata ziua cu jucarii, are foarte multe si le ia la rand, fara jucarie rar nu-l vezi in mana, mai ales masinute :)

Sus In jos
florina
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Noi 25, 2008 2:10 pm

Bravo Vladut esti copil cuminte
Sus In jos
Claudia
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 16787
Localizare: Baicoi, PH
Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui!
Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie!
DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad
Data de inscriere: 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Noi 25, 2008 3:39 pm

Multumesc, Flori, da este cuminte.
Stiti cum e treaba, daca nu-i dai nici nu cere, ca nu e obisnuit...

Sus In jos
ingerasulseby
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1892
Localizare: Constanta
Joburi/Distractii: sa-mi plimb ingerasul
Stare de spirit: o mamica fericita
DESPRE NOI: mami Violeta, tati Cosmin si bebe Seby
Data de inscriere: 19/10/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Noi 25, 2008 4:14 pm

Si Seby sta cuminte in pat si se joaca cu jucariile deocamdata. Insa eu daca stau impreuna cu fratele si cumnata mea am fost nevoiti sa punem calculatorul la noi in camera. Folosim monitorul si pe post de Tv. Se uita la tot ce ne uitam si noi dar binenteles ca nu mereu fiind preocupat de jucarii. Stiu ca nu este bine dar asta este situatia deocamdata. Totusi este bine ca patul se afla la o distanta destul de mare de calculator. Daca asa a fost obisnuit decand s-a nascut nu avem probleme cu somnul, doarme si cu televizorul deschis.
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9051
Varsta: 32
Localizare: constanta
Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita
DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn
Data de inscriere: 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Noi 25, 2008 4:29 pm

melis a fost tentata de tastatura cand era micuta dupa 1 an apoi daca a vazut ca nu o las nu a mai dat pe la calculator si televizorul abia acum a inceput sa-i placa se uita la desene pe minimax in rest prefera sa coloreze sau sa picteze
i-am luat acum de mos craciun un fel de calculator cu tastatura cu 72 de activitati se face si pian asa ca va avea propriul ei calculator si in felul asta poate invata sa umble la calculator fara sa-l zapaceasca pe al nostru

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Sus In jos
florina
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Noi 25, 2008 10:44 pm

E super Sevi ,sa-l stapaneasca sanatoasa!!!
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Noi 26, 2008 6:07 am

Meliss sa te joci frumos! Isa mea vrea toata sa butoneze! Nu e bine.Nu o mai las in camera cu mine la Pc.
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Sam Noi 29, 2008 11:22 am

cred ca toti copii dupa 1 an sunt tentati sa vada cum e sa tastezi ei oricum nu inteleg dar vazandu-ne pe noi adultii ca ne petrecem atata timp la calculator lucrul asta ii face si pe ei sa vada cum este,melis dupa 1 an jumate ia trecut de tastatura ...acum mare fiind vrea si ea la jocuri dar daca ii spun ca nu are voie la pc intelege si pleaca

Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Dum Noi 30, 2008 4:45 am

Bine ca intelege Sevi.Eu nu mai stau cu ea la pc,ca inca nu intelege.
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Dum Noi 30, 2008 11:33 pm

isa este inca micuta stefy o sa inteleaga si ea peste cateva luni ca nu este voie

Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Dec 01, 2008 10:58 am

Asa e Sevi,mai asteptam,o sa inteleaga.
Sus In jos
Andreea
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 15007
Varsta: 25
Localizare: Arad
DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei

Data de inscriere: 08/07/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Dec 19, 2008 8:44 am

Efectul televizorului asupra copilului:
In primele luni de viata, vederea unui bebelus este inca neclara. Abia pe masura ce creste el poate sa distinga obiectele unele de altele, in special pe cele care sunt relativ aproape de el. Prin urmare, atunci cand pare captivat de imaginile de pe ecran, asta se datoreaza de fapt miscarii pe care o percepe si, uneori, melodiilor placute care insotesc imaginile.

START LA 18 LUNI
Abia de la aceasta varsta copilasul incepe sa se descurce cu interpretarea imaginilor pe care le vede. Problema este insa viteza cu care acestea se deruleaza. Copiii mici prelucreaza inca foarte incet informatiile pe care le primesc din exterior, pentru ca terminatiile nervoase si creierul lor sunt inca nedezvoltate.
Deci, pur si simplu, copilul nu are deocamdata capacitatea "tehnica" de a urmari cu adevarat un film de desene animate.

ATENTIE,PERICOL!
La varsta asta, culorile si sunetele prea "tari" pot sa agreseze un copil mic. Un sunet strident poate sa creeze frica. In plus, atentie! Un copil lasat prea mult in fata televizorului se poate obisnui prea tare cu succesiunea rapida a imaginilor, iar mai tarziu, succesiunea mai lenta a paginilor unei carți poate sa i se para ingrozitor de plictisitoare. Ca sa nu mai spunem ca aceasta succesiune rapida de sunete si imagini il agita si il obosesc prea tare.

TELEGENII?
Oricat de mult ne-am dori, ca parinti, copilul nu este cu adevarat atras si impresionat, de zambetul mamei, de ursuletul de plus sau de cuburile lui colorate. Televizorul nu il intereseaza, ci il… hipnotizeaza. Ideea ca, astfel, inteligenta unui copil se dezvolta mai repede este doar o dorinta.
Ca sa existe un real castig pentru copil, trebuie ca mama lui sa interactioneze permanent cu el. Sa-i explice fiecare scena si sa-i raspunda, cu calm, la toate intrebarile.

MATURITATE LA 2 ANI
Acum, copilul incepe sa vorbeasca binisor. Emisiunile de la televizor incep sa-l distreze cu adevarat. Poate chiar sa si retina unele dialoguri simple. Totusi, capacitatea lui de a se concentra este de scurta durata.
Nu ințelege inca si nici nu poate sa urmareasca desfasurarea unei actiuni intregi, a unei emisiuni. Chiar daca il vezi stand cuminte si captivat, e indicat sa continui sa-i explici in detaliu tot ce vede.

TV NON-STOP?
Obiceiul de a lasa televizorul sa functioneze incontinuu nu este deloc bun. Zgomotul permanent de fond impiedica copilul sa se concentreze pe o scena anume. Consecința? Apar tulburari de atentie si predispozitie spre apatie.

SOMNIFER LA CUTIE?
Categoric nu! Ca sa se linisteasca si sa adoarma, bebe are nevoie sa se simta protejat. Vocea, atingerea si mirosul tau si al taticului sunt suficiente. Televizorul deloc!

CE PROGRAM E BUN?
Ca sa alegi programul sau filmul potrivit pentru copilasul tau trebuie sa optezi pentru unul care foloseste un vocabular asemanator cu cel pe care copilul tau il are. Imaginile lente, cu culori blande si sunete armonioase, lipsite de stridente de orice fel. Asta inseamna ca tu trebuie intotdeauna sa vizionezi inaintea puiului tau filmul sau emisiunea respectiva.
Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3923
Localizare: bucuresti
Joburi/Distractii: asistenta medicala
DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Dec 19, 2008 4:27 pm

MATURITATE LA 2 ANI
Acum, copilul incepe sa vorbeasca binisor. Emisiunile de la televizor incep sa-l distreze cu adevarat. Poate chiar sa si retina unele dialoguri simple. Totusi, capacitatea lui de a se concentra este de scurta durata.
Nu ințelege inca si nici nu poate sa urmareasca desfasurarea unei actiuni intregi, a unei emisiuni. Chiar daca il vezi stand cuminte si captivat, e indicat sa continui sa-i explici in detaliu tot ce vede. \

wow cata dreptate au. oricum gabita ma pune mereu sa-i explic fiecare secventa din desene animate
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mar Dec 30, 2008 6:57 am

Pai acum intelege destul de bine Petruta si cere explicatii!
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14738
Varsta: 34
Localizare: SIBIU
Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista.
DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Mar 09, 2009 10:22 am

eu ma bucur ca nu am invatat-o pe Eliza la televizor,nu are treaba deloc cu televizorul nu o atrage,ici colo cate o reclama,sau te miri ce,dar sa stea atintita cate o ora la ceva,nuuuuuuuuuuuuuuu,si la calculator,nici atata,nu am sa o las
Sus In jos
fluturas
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1486
Varsta: 44
Localizare: Rosiori de Vede
DESPRE NOI: Cristina si Alex Darius
Data de inscriere: 05/07/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Mar 09, 2009 10:43 am

nici alex nu sta la televizor prea mult si nici nu e tentat decat de unele reclame..in camera lui o sa-i luam mult mai tarziu...vrea cateodata la calculator dar evit pe cat posibil...foarte rar...
prefer sa faca puzzle,sa mazgaleasca tablita,sa se joace cu masinile..astea vad ca-l tenteaza cel mai mult
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Mar 09, 2009 10:50 am

E si normal Cris,inca sunt mici pentru stat in fata calculatorului sau tv-ului la joaca,la mazgalit peretii asta e pentru voi inca
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Mar 09, 2009 11:26 am

si melis a mea pana la 2 ani jumate nu ia trebuit tv acum cere toata ziua la desene a crescut si intelege si ce vede asa si selyn deocamdata nu are nici o treaba cu tv dar cand o sa creasca sigur o sa ceara si ea la desene

Sus In jos
DavidOctavian
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 507
Varsta: 38
Localizare: Giurgiu
Joburi/Distractii: casnica
Stare de spirit: Excelenta orice s-ar intampla.Viata e numai una si e frumoasa.
DESPRE NOI: mami Victoria,tati Marius , si copilasii nostri dragi David si Rebecca
Data de inscriere: 08/12/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Mar 09, 2009 3:36 pm

Fiind la curte,sper ca macar de primavara pana toamna sa nu stam prea mult la tv sau calculator.Deocamdata nu are preferinte din astea.
Sus In jos
Adriana
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 9399
Stare de spirit: implinita si cu chef de viata
DESPRE NOI: mami adriana tati marian si baietelul nostru scump denis emil

Data de inscriere: 09/08/2009

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Aug 12, 2009 12:30 pm

la calculator nu l las la tv se euita la desen pe minimax si la muzica dar evit cat pot si televizorul joaca e mult mai importanta pentru ei acum !
Sus In jos
DianaJidavu
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1891
Varsta: 37
Localizare: Cluj-Napoca
Joburi/Distractii: muzica,fotografiile,florile, calatoriile
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: Diana-mama, Alexandru (Dumitru)-puiutul lui mami si tati, Mircea-tata
Data de inscriere: 02/06/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Aug 12, 2009 1:38 pm

seara se mai uita la ce ne uitam noi, inainte de culcare, iar la pc doar daca sunt poze sau videoclipuri pe care i le aratam in mod special , in rest e la jucariile lui: masinile, trenuletele, tractorul, mingile si trotineta lui.
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Varsta: 31
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Aug 12, 2009 8:51 pm

nici pe noi nu ne tenteaza nici pc ,nici televizoriu.Oare ne vom bate mai tarziu pt pc?
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Joi Aug 13, 2009 4:46 am

Isa se uita la desene animate de doua ori pe zi,la Cartea junglei.
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7641
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Aug 14, 2009 3:50 pm

pe ce program e Stefi?
Sus In jos
DianaJidavu
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1891
Varsta: 37
Localizare: Cluj-Napoca
Joburi/Distractii: muzica,fotografiile,florile, calatoriile
DESPRE NOI: Diana-mama, Alexandru (Dumitru)-puiutul lui mami si tati, Mircea-tata
Data de inscriere: 02/06/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Aug 14, 2009 5:22 pm

alex nu rezista mult la desene animate, ca plange la melodii. E sensibil, inca nu avem nici un progres in privinta aceasta.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Lun Aug 17, 2009 6:55 am

julia22 a scris:
pe ce program e Stefi?

Il am in pc Julia,l-am luat de pe dc.
Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2546
Varsta: 35
Localizare: New Berlin - USA
Joburi/Distractii: pictura, fotografia
Stare de spirit: happppppyyyyyyy
DESPRE NOI: mami laly, tati gabi si cele doua iubiri ale noastre Alex si Bella

Data de inscriere: 17/02/2009

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Joi Oct 01, 2009 6:45 am

dimineata are cateva emisiuni ptr copii pe care le urmareste apoi ii sting tv ca sa nu fie tentat sa stea doar in fata lui
de calculator era foarte atras si ne butona tastatura , facea niste combinatii doar de el stiute, asa ca i-am cumparat laptop pentru copii si acum doar pe al lui se joaca
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Oct 02, 2009 1:15 pm

ce bine asa Laly!
pe mine de multe ori ma da la o parte de la calculator ca s astea el si ce urat face daca nu vreau,ce s amai zic ca tot aici si mananca
Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2546
Varsta: 35
Localizare: New Berlin - USA
Joburi/Distractii: pictura, fotografia
Stare de spirit: happppppyyyyyyy
DESPRE NOI: mami laly, tati gabi si cele doua iubiri ale noastre Alex si Bella

Data de inscriere: 17/02/2009

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Oct 02, 2009 5:11 pm

Mihaela cumparai un laptop de jucarie care sa aiba jocuri pe el si da-il de fiecare data cand te pui si tu la calculator sa vezi ca o sa te lasa in pace cand esti la al tau
Photobucket
Photobucket
Sus In jos
tania
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 14082
Varsta: 27
Localizare: ancona-satu mare
DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa
Data de inscriere: 25/03/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Oct 02, 2009 10:45 pm

eu i-am luat ariannei dar degeaba
are o gramada de jocuri pe el
drept e ca-i inca micuta sa se stie juca

Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Sam Oct 03, 2009 9:38 am

ce interesant e,poate ii cumpar si eu dar sa vad prima data pretul
Sus In jos
petruta
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3923
Joburi/Distractii: asistenta medicala
DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Sam Oct 03, 2009 10:11 am

si gabita are laptop de jucarie dar tot degeaba, a fost pasionat de el cand l-a primit dar dupa 2 zile nici nu-l mai baga in seama....
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Sam Oct 03, 2009 7:33 pm

aoleuuu,pai si eu la fel ma gandesc ca ar face si al meu,el se plictiseste foarte repede de jucarii
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Ian 13, 2010 9:40 pm

mda deci cum am mai scris eram sigura de ceea ce am zis...i-am luat leptop de jucarie si la inceput s-a jucat ii placea,acum nu doar il deschide butoneaza de 2,3 ori si zice,,nu pace,,apoi trece la al meu,aici daaaaaaaaaaaa,ar sta non stop si nu stiu cum sa-l fac sa il dezobisnuiesc ca nu e bine,desi e cam greu,cred ca va deveni dependent ca si mine
Sus In jos
cornelia.matyas
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3699
Localizare: cluj-napoca
DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana
Data de inscriere: 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Ian 13, 2010 9:45 pm

miha se va dezobisnui el cand va da caldura afara ca o sa-si gaseasca alte ocupatii...eu asa zic
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Mier Ian 13, 2010 9:55 pm

miha las varsta asta cam toti copii vor unde nu trebuie
si melis pana la 3 ani statea lipita de laptopul meu da acum vad ca ia cam trecut si in general cam toti fac asa

Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 1:22 pm

sper sa se dezobisnuiasca si el cand va merge la gradinita,acum daca stam mai mult in casa il vede tot timpul
Sus In jos
pufosul
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 18718
Localizare: iasi
Joburi/Distractii: infinite....
Stare de spirit: de obicei...vesela
DESPRE NOI: irina&david
Data de inscriere: 22/07/2009

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 1:29 pm

david e cam dependent de laptop, desi are si de jucarie, sper sa fie tot o perioada care sa-i treaca odata cu trecerea timpului, ii place sa-i cante copilasii toata ziua, daca il iau cu vorba si il pacalesc sa ne jucam cu altceva cu greu accepta.... ofof
Sus In jos
Happy mom
Mamica Exclusa

feminin
Numarul mesajelor: 800
Varsta: 28
Localizare: Bucuresti
Stare de spirit:
DESPRE NOI: Andreea,mami de Bianca-Alexandra si de Clara-Andreea(zisa si Bubu),doua printese blonde cu ochi albastri,iubarete si energice.
Data de inscriere: 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 1:36 pm

ale mele au si laptop de jucarie,se joaca pe el,se uita si la televizor zilnic,cu mult interes,le mai las si la calculator,se joaca si cu jucariile lor,Bianca mai mult cu vasele ei de bucatarie,mai si coloreaza,se mai uita pe carti,se mai dau si cu calutul...
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 1:48 pm

eu sunt de parere ca multe mamici gresesc cand ii lasa voit sa stea la calculator ca sa stea ele linistite
si la mine selyn cand las laptopul ea sare direct pe laptop da se ascunde repede,eu zic ca ei daca vad ca nu sunt lasati in timp renunta
si am mai auzit mamici care spuneau ei lasa sa stie sa lucreze pe calculator,eu cred ca au timp de asa ceva si chiar daca urla si se dau cu fundu de panant o sa le treaca si or sa si renunte

Sus In jos
Happy mom
Mamica Exclusa

feminin
Stare de spirit:
DESPRE NOI: Andreea,mami de Bianca-Alexandra si de Clara-Andreea(zisa si Bubu),doua printese blonde cu ochi albastri,iubarete si energice.

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 2:22 pm

eu o las la calculator nu ca sa stau eu linistita ci pentru ca la calculator ii pot eu pune chestii mult mai educationale decat ce se da la televizor.Oricum,calculatorul e la fel de periculos ca si televizorul dar asta in exces.
Sus In jos
sevi_80
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 3:08 pm

la noi la gradi la optional avem si calculator  si  nu prea sunt copii inscrisi   asta pentru ca si medicul gradinitei ne-a sfatuit sa nu le lasam si acum  cu  programu de la gradi si cu somnicu de pranz  ,apoi cu  lecttiile care le fac eu cu melis  nu prea are timp sa  se bage in calculator melis se baga in seama mai mult cand o vede pe eva pe web  incepe sa tipe sa se uite la ea ii face cu manuta sta 5 minute si o taie i treaba eiplus ca  a certat-o si dr  oftalmolog  ia zis ca la tv sa stea putin cu program si vad ca a inteleseu nu zic sa nu stea da  asa  cate 20-30 de minute ajung

Sus In jos
Happy mom
Mamica Exclusa

feminin
Stare de spirit:

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 3:20 pm

Privitul în exces la tv dăunează sănătății copiilor

Minorii care se uită prea mult la televizor și folosesc peste măsură Internetul pot avea probleme de ordin psihic, se arată într-un studiu recent realizat în Marea Britanie.

Expunerea excesivă a copiilor la programele tv și Internet îi face pe aceștia mai materialiști, ceea ce le afectează în timp relația cu părinții, dar și sănătatea mentală, arată principalele concluzii ale unui studiu recent, potrivit ,,The Telegraph’’, citat de NewsIn.

Cercetătorii au declarat că micuții sunt victime ale unei noi forme de consumerism, în timp ce tinerii din Marea Britanie cheltuie în total aproximativ trei miliarde de lire sterline din propriii bani pe haine, muzică, jocuri video, snack-uri și reviste.

Raportul susține că anumiți publicitari “exploatează în mod explicit mecanismul presiunii exercitate de congeneri asupra individului, în timp ce părinții sunt percepuți ca niște bufoni”, iar în acest context, publicitatea capitalizează ideea “ești ceea ce ai”.

Mai mult chiar, orele petrecute în fața televizorului pentru a urmări seriale, drame sau talk show-uri cu și despre vedete au un efect profund dăunător.
Publicitate

Astfel, “copiii află detalii din viața intimă a vedetelor, care de regulă sunt mai bogate decât vor fi ei vreodată și de cele mai multe ori cu un aspect fizic mai plăcut. Faptul de a le urmări tot timpul duce la așteptări foarte mari și reduce respectul de sine”. De asemenea, raportul recomandă ca publicitatea la mâncarea nesănătoasă și la alcool să fie interzisă înaintea orei 21.00.

O opinie similară și-a exprimat, la nivelul României, și Consiliul Național al Audiovizualului care a demarat în 2007 o campanie adresată părinților și care a avut ca scop conștientizarea de către aceștia a riscurilor la care sunt supuși copiii ce urmăresc programe tv, mai cu seamă pe cele care conțin scene de violență. Campania "Nu lăsa copilul educat de televizor" a făcut parte dintr-un proiect PHARE.

Părerea psihologului: copiii nu pot face discriminări fine între realitate și imaginație

“Timpul petrecut în fața televizorului răpește din timpul în care copilul ar putea să se joace cu alți copii, să citească, să stea de vorbă cu părinții, să cunoască alte persoane, să practice un sport - activități mult mai utile dezvoltării lui psihice, care sunt astfel mult diminuate ca frecvență și durată. Și, ca urmare, abilitățile de interacțiune socială, de empatie, de inițiativă, de gândire independentă și nu numai se dezvoltă anevoios”, a declarat pentru Cotidianul psihologul Mihaela Zaharia, specializat în psihologia copilului.

La vârstele mici în special, privitul la televizor, prin pasivitatea mentală și fizică pe care o implică, influențează profund nu numai dezvoltarea mentală (deși e perioada când se formează cele mai multe legături sinaptice între neuroni - și de aceea e de preferat să includem copiii în cât mai multe activități stimulative prin joc), cât și atitudinea acestora față de alte activități și față de viață în general, mai arată Zaharia.

“Un alt mare pericol, pe lângă pasivitatea mentală la care sunt condamnați, la această vârstă, sunt mesajele nocive transmise de multe dintre programele tv sau site-urile de pe Internet. Și nu mă refer doar la violență, ci și la efectele speciale. Fiindcă este vârsta la care copiii nu pot face discriminări fine între realitate și imaginație, e bine să fie însoțiți de un adult chiar și atunci când se uită la desene animate pentru că există pericolul să imite ulterior în realitate ceea ce au văzut la televizor, uneori cu efecte dramatice”, adaugă psihologul.

Pe de altă parte, Mihaela Zaharia nu recomandă nici ca oamenii să cădă în extrema cealaltă, în care televizorul și calculatorul să fie complet interzise, pentru a-i stârni pe copii să se uite la ele pe furiș și fără discernământ. “Însă ele ar trebui să fie doar mijloace care să ne ajute pentru o educație sănătoasă a copiilor, și nu pericole sau obstacole”, conchide psihologul.
Sursa: Cotidianul.ro
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9590
Varsta: 24
Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova
Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei
Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista
DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO

Data de inscriere: 07/06/2008

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Ian 15, 2010 3:36 pm

ai mei nu stau la pc,nu i-am lasat,mai vin pe aici si apasa pe mous dar atat,tv sta toata ziua aprins aproximativ dar nu tot timpul se uita la el,ei se joaca cu jucariile si le place sa deseneze,mai ales lui Fabio

"Ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu"(Luca 18:27)
Sus In jos
mami_de_gemeni
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1391
Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde
Stare de spirit: o mamica implinita
DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin
Data de inscriere: 05/05/2009

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Vin Iul 23, 2010 10:33 pm

Deocamdata sunt prea mici,insa voi avea grija ca si pe viitor sa nu ii pasioneze calculatorul si televizorul...
La desene animate nu se uita decat cate 5 min de vreo 2-3 ori pe zi,asta pentru ca asa vreau eu,ca daca ar fi dupa ei s-ar uita mai mult...
La calculator mai au perioade cand vor videoclipuri ,dar in ultimul timp am facut in asa fel incat sa le dea uitarii...In nici un caz nu voi accepta ca atunci cand vor fi mai mari sa stea "cu orele" la diverse jocuri pe calculator,in "retea",cum vad ca se poarta acum...Ii voi lasa sa il foloseasca doar in scopuri educative,si sub supravegherea mea.Poate ca par prea drastica dar mie mi se pare ca statul la calculator "tampeste "copilul...nu mai stie sa se comporte si nici sa vorbeasca decat in limbajul jocurilor...
In concluzie,sunt destule jocuri ,jucarii,si activitati distractive care sa ocupe timpul copiilor in scop educativ! pupic
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?   Sam Iul 24, 2010 3:11 pm

La televizor se uita pentru ca ii pun desene la dvd,si pe minimax,la anumite desene,sportacus,si desene de ale ei,nu mai stiu denumirile,dar atata,si la calculator nu are ce cauta.
Sus In jos

Calculatorul si tv-ul...sau jucariile traditionale?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: COPIII NOSTRI :: COPILUL MIC(1-3 ANI )-