|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 10, 2008 10:11 am | |
| eu zic ca da! zana are 8 luni si cum apar cele romanesti i dau! vad cum reactioneaza... |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 10, 2008 10:40 am | |
| multumes pt raspuns!o sa ii cupar si eu si sa vedem daca ii place |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 10, 2008 10:49 am | |
| cu placere! bafta. la inceput eu zic sa i le curati de seminte si coaje. |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 10, 2008 3:21 pm | |
| ASA am sa fac!mersii pentru sfat! |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 12, 2008 6:31 am | |
| O capsunica de pofta merge,ca sa nu faca alergie. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 12, 2008 10:30 am | |
| la asta ma gandeam si eu Stefitza............la alergie!sper sa fie bine si sa nu aibe probleme! |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 7:50 pm | |
| fetelor,azi i-am dat si eu o capsunica,curatata de coaja si de seminte,i-a placut fff mult chiar mai vroia dar nu i-am mai dat!sper sa fie bine si sa nu faca alergie |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 8:24 pm | |
| daca nu apare nimic e bine |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 8:59 pm | |
| daca pana acum nu ia iesit nimic stai lejer sai fie de bine |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 9:04 pm | |
| |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 9:19 pm | |
| va fii cu siguranta pupicei |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 9:35 pm | |
| o sa fie! si zana a papat ieri 2,tot fara coaje... |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 9:37 pm | |
| si noi am mincat de 2 zile si nimic asa ca nu capsuna e de vina |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 15, 2008 10:01 pm | |
| eu inca nu iak dat anul asta astept sa apara astia ai nostriiii |
|
 | |
gabyy

Numarul mesajelor: 418 Varsta: 32 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: --- Data de inscriere: 18/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Vin Mai 16, 2008 12:08 am | |
| Iam dat si ieri si azi capsuni, facute cu zahar, a papat si nu are nimic...i-am mai dat si acum o luna...suntem bine. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Vin Mai 16, 2008 8:10 am | |
| Ma bucur Gaby ca e Nico bine! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Vin Mai 16, 2008 5:16 pm | |
| Ne bucuram gabby,nici Mario nu a avut nimci de la capsuni |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 17, 2008 8:17 am | |
| Bravo,papa bun.deci nu toti copii sunt predispusi alergiilor! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 19, 2008 2:02 pm | |
| vai eu ce pofta am de capsnui,abia astept sa apara astea ale noastre.Cred ca un kilogram o sa mananc eu singura :() |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 19, 2008 9:10 pm | |
| Noi cand am fost la tara, erau coapte deja, al meu a mancat o groaza si eu stateam si ma uitam la el... Si eu ador capusnile :geek: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 19, 2008 9:15 pm | |
| aaaa si nu ai voie caci alaptezi asai? :geek: |
|
 | |
MARYNA

Numarul mesajelor: 673 Varsta: 27 Localizare: bucuresti Stare de spirit: happy everyday !! DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia Data de inscriere: 17/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 19, 2008 11:02 pm | |
| si andreea ainceput sa pape capsuni...ceea ce ea nu manca pana acuma |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 19, 2008 11:26 pm | |
| |
|
 | |
MARYNA

Numarul mesajelor: 673 Varsta: 27 Localizare: bucuresti Stare de spirit: happy everyday !! DESPRE NOI: mama= marina, tatal=razvan, copiil=andreea claudia Data de inscriere: 17/04/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 19, 2008 11:32 pm | |
| lasa ca scapi tu de tzitzi...si o sa manaci!! |
|
 | |
Noxa_Kitty

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Mar Mai 20, 2008 6:39 am | |
| Aoleeeu, la anul ma indop pana pleznesc din gradina, iar cand n-o sa mai alaptez o sa-l pun pe al meu sa-mi cumpere drept cadou :face: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Mar Mai 20, 2008 8:19 pm | |
| azi am luat si eu un kilogram de capsuni Romanesti super dulci si am mancat cu totii sper sa nu aiba nimic Mario anul trecut a mancat si nu au fost probleme |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Mar Mai 20, 2008 9:18 pm | |
| | Noxa_Kitty a scris: | | Aoleeeu, la anul ma indop pana pleznesc din gradina, iar cand n-o sa mai alaptez o sa-l pun pe al meu sa-mi cumpere drept cadou :face: |
asa sa faci!!!!!!!!1 :face: |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Mar Mai 20, 2008 9:55 pm | |
| Lasa Elena ca vine si vremea ta :face: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Mier Mai 21, 2008 5:38 pm | |
| deci niic Mario nu a avut nimic si iam luat si azi capsuni caci tare ne plac |
|
 | |
Noxa_Kitty

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 9:14 am | |
| Aoleu, Noemi, imi faci pofta!! |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 9:32 am | |
| si noi am luat ieri capsuni ca lui gabita ii plac f mult...  |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 10:12 am | |
| mmmmmm ce pofta mi-ai facut Petruta! |
|
 | |
petruta

Numarul mesajelor: 3923 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: asistenta medicala Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mama: Petruta, tatal: Viorel, copilul: Leonardo Gabriel Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 10:14 am | |
| poza e mai veche...au fost f bune capsunile de ieri... :face: |
|
 | |
Noxa_Kitty

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 10:16 am | |
| Aoleuu, nu mai intru aici ca am ajuns sa salivez!! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 10:17 am | |
| YAM YAM.... ce bine arata petruta...... |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 10:22 am | |
| da arata super bine..si eu mai vreau ca nu m--am saturat... :face: |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 6:57 pm | |
| Sa stit ca maine ma duc sa iau si eu capsiuni!!!!!! |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Joi Mai 22, 2008 9:07 pm | |
| am luat si azi si inca cu 6 lei kilogramul deci scade pretul |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 24, 2008 2:25 pm | |
| |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 24, 2008 4:02 pm | |
| |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Sam Mai 24, 2008 4:06 pm | |
| |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Dum Mai 25, 2008 3:41 pm | |
| la cluj,n-au scazut sub 8 lei. eu i-am dat deja la Serban,nu prea ii plac. sper ca mai tarziu sa-i adore,ca-s plini de vit. C. |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Dum Mai 25, 2008 3:45 pm | |
| In piata mare joi au fost cu 5 lei /kg dar nu au fost asa dulci |
|
 | |
danielad

Numarul mesajelor: 153 Localizare: Olanda Data de inscriere: 07/05/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Dum Mai 25, 2008 5:51 pm | |
| Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine de ce nu ai voie sa maninci capsuni cind alaptezi?Ca nu am citit nicaieri... |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Dum Mai 25, 2008 5:57 pm | |
| | Capsunele pot preveni bolile de inima si cancerul | | | Pe cat sunt de delicioase, pe atat sunt de sanatoase. Capsunele aduc multiple beneficii persoanelor care le consuma, ajutand la prevenirea unor boli grave. In antichitate, capsuna simboliza intelepciunea, corectitudinea si iubirea (asta in mare parte datorita formei sale, de inima, si culorii rosu-aprins). Totodata era considerata fructul zeitei Venus, de aceea i s-au si atribuit puteri afrodiziace.
Sarace in calorii si bogate in vitamine, minerale, acid folic si antioxidanti, capsunele sunt ideale pentru persoanele care vor sa slabeasca si sa aiba totodata o sanatate de fier.
Antioxidantii pe care ii contin ne protejeaza de afectiunile cardiovasculare si de cancer si intarzie procesul imbatranirii. Acidul folic asi-gura sanatatea unghiilor si a parului. Calciul - care se gaseste in cantitati mari in capsune - face ca aceste fructe sa fie de un real ajutor in prevenirea cariilor si a osteoporozei. Iar vitamina C - prezenta intr-o concentratie mai mare decat in portocale - le transforma intr-un aliat valoros in combaterea racelilor, vindecare ranilor si intarirea sistemului imunitar. Totodata, capsunele sunt o buna sursa de energie pentru organism si de hidratare (au un continut semnificativ de apa - 90%).
In medicina traditionala, fructele coapte, proaspete, se maseaza pe dinti, pentru a-i albi. Dupa ce se face acest lucru, se lasa pulpa capsunei pe dinti vreo 10 minute, apoi se clateste gura cu apa calduta amestecata cu putin bicarbonat de sodiu. O alta intrebuintare a capsunelor este in vindecarea arsurilor solare. Pentru asta, se unge pielea cu suc proaspat de capsune, se lasa sa se usuce, apoi se spala cu apa calduta, fara sapun.
Frunzele si radacina de capsun sunt indicate daca aveti pietre la rinichi. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre fructe. Capsunele contin oxalati, substante care, in cantitati mari, duc la formarea pietrelor la rinichi si la vezica biliara. Prin urmare, persoanele care sunt predispuse la aceasta afectiune trebuie sa consume cu masura capsune. Atentiel a alergii! Desi delicioase, capsunele au neajunsul de a provoca reactii alergice. Acestea se manifesta cel mai des sub forma urticariei, rar ajungandu-se la forme grave. Cei mai predispusi sunt copiii, de aceea este recomandat ca micutilor sa le fie date cantitati mici de capsune. Alergia se poate trata pe cale homeopata sau prin administrarea de antihistaminice. Inainte de a urma sfaturile de mai sus, consultati-va medicul de familie. |
|
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 26, 2008 11:50 am | |
| foarte interesant articolul |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 26, 2008 2:06 pm | |
| super articolul cred ca de azi o sa le cumpar zi de zi capsuni la satu mare e deja la 3 lei kg |
|
 | |
danielad

Numarul mesajelor: 153 Localizare: Olanda Data de inscriere: 07/05/2008
 | Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 26, 2008 4:07 pm | |
| Cine sunt alergici?Copii?Eu una am mincat in perioada cind alaptam , si pina acum nu au fost probleme cu fata.Ghidul meu e cartea lui Capraru si acolo scrie ca nu e nici un fruct interzis!Ca nu li sa dau lor in primul an,asta e altceva...Ma speriasem! |
|
 | |
petruta

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 26, 2008 4:09 pm | |
| s-au ieftinit capsunile, am luat ieri cu 3 lei kg...si sunt mai dulci si mult mai gustoase.... :54: |
|
 | |
julia22

| Subiect: Re: Capsunile...de cand? Lun Mai 26, 2008 5:49 pm | |
| | danielad a scris: | | Cine sunt alergici?Copii?Eu una am mincat in perioada cind alaptam , si pina acum nu au fost probleme cu fata.Ghidul meu e cartea lui Capraru si acolo scrie ca nu e nici un fruct interzis!Ca nu li sa dau lor in primul an,asta e altceva...Ma speriasem! |
Eu in timpul alaptari la 33 luni cred am mincat o bucata de castraveti murat si alergie nu am facut eu cu Tony ,acum depinde de la copil la copil |
|
 | |
|