| | Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
pufosul
 Numarul mesajelor: 18718 Varsta: 31 Localizare: iasi Joburi/Distractii: infinite.... Stare de spirit: de obicei...vesela DESPRE NOI: irina&david Data de inscriere: 22/07/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Mier Iun 16, 2010 11:41 am | |
| si david face la fel pe iarba sau la pomisori  numai ca nu stie sa-si tina cuculetul si mai face pe el  dar se invata el nu-mi fac griji bine ca nu mai face in pampers.... |
|
 | |
luminita toader

Numarul mesajelor: 2460 Varsta: 34 Localizare: Barcelona(RO:din Tulcea) Joburi/Distractii: Sara e distractia si ocupatia mea!!! Stare de spirit: O mamica fericita! DESPRE NOI: Ma numesc Luminita am o fetita Sara Daniela si tati Cristian.
Data de inscriere: 26/03/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Joi Iun 17, 2010 3:50 pm | |
|  mititelul de el...o sa invete, a ramas vreunu neinvatat  |
|
 | |
mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1391 Varsta: 31 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Joi Iun 17, 2010 4:16 pm | |
| Apai,fetele,nu ma plang de nimic in ceea ce ii priveste pe copii...ca mi-ar fi greu sau mai stiu ce...dar treaba asta cu olita mi se pare "misiune imposibila",zau asa... Fiti atente...ii conving cu chiu cu vai sa stea la olita,stau ce stau...odata i-am tinut si 45 min,ca s-au luat cu joaca amandoi (dar nu ii mai las ca cica nu e bine mai mult de 10-15 min)...nu fac nimic,si dupa ce ii imbrac ca pantalonasii ,fac pe ei.Si spun ca fac"mami,mami"...dar ii timp ce ii dau drumul pe crac la pisulica...adica,ma intelegeti... Sunt constienta ca odata si odata tot vor invata,vorba Luminitei...dar cand,cum?E singurul lucru care simt ca ma depaseste,recunosc! |
|
 | |
chira

Numarul mesajelor: 5514 Varsta: 35 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena
Data de inscriere: 03/12/2008
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Joi Iun 17, 2010 10:31 pm | |
| Miha, nu dispera, o sa invete ei...o sa faca cand s-or simti pregatiti...si eu cu Chira -am chinuit pana la 2 ani si 2 luni, statea pe wc si olita, cat o lasai, nu zicea nimic, dar in momentul incare ii venea sa faca pipi, incepea sa planga sa-i pun pampers, dar ce plangea...pana cand intr-o zi, am lasat-o fara pampers, si gata, fara sa faca scandal, a facut in ziua aceea o singura data pe ea, la vreo 2 zile, a scapat din nou si asta a fost tot...cand deja renuntasem , sincer...probabil asa va fi si cu kaka, ca face a fel...sau imi zice ca o sa faca kaka la olita cand o sa mearga la gradinita...nu o pot dezvata inca noaptea de el, ca daca as lasa-o fara pampers, nu face kaka, chiar si 3 zile, si dupa aceea se constipa, o doare funduletu', asa zice, si cine stie in ce mai dam...asa ca o las pe ea...mai zilele trecute a facut putin in olita, imi spunea mama ca era f incantata, si ii cerea ceva bun. Mama ii aduce o bombonica mica, la care ea :"vobeste cu Zana Buna, sa imi aduca kinder", ceva de genul, bombonica oricum o primesc...si a trebuit sa-i dea o ciocolata mica, kinder, ca asa ne-a fost vorba, cand face kaka, vine Zana Buna si ne aduce ceva bun...numai ca nu vrea sa vina zilnic...sa vedem...ca de vreo saptamana, exceptie ziua in care a facut kaka, nu a mai mancat dulciuri, in afara de fructe, in special capsuni cu zahar, cate un biscuite si o bomboana...am zis fara ciocolata si creme pe caldura asta...sa vedem cat tine |
|
 | |
pufosul
 Numarul mesajelor: 18718 Varsta: 31 Localizare: iasi Joburi/Distractii: infinite.... Stare de spirit: de obicei...vesela DESPRE NOI: irina&david Data de inscriere: 22/07/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Vin Iun 18, 2010 8:27 am | |
| asa si eu chira il recopensez cu aplauze iti cumpara mami masinuta, bombonica  la noi a functionat asta f bine, acum face si asteapta sa-l laudam , daca nu se aplauda singura si face bavo a facut daid  miha, ai rabdare iubita ca o sa se invete ei nu e cazul sa disperi, asa facea si david la inceput nu trebuie sa-ti ceara ei ca vor pisu, pune-i tu cam la o ora si o sa le intre in reflex treaba asta , trebuie mult calm si rabdare ca sunt sigura ca ve-ti reusi,  |
|
 | |
mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1391 Varsta: 31 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Vin Iun 18, 2010 4:21 pm | |
| Fetele...nu disper,va povestesc si eu cum sta treaba la noi! Ii pun din ora in ora,insa rar fac cand ii pun...fac imediat dupa ce le dau pantalonasii pe ei...asta am vrut sa spun.  Eeeeiii..vor invata ei pana la urma ...faceam si eu haz de "necaz".  |
|
 | |
eva_26

Numarul mesajelor: 8102 Varsta: 29 Localizare: istanbul/turcia Stare de spirit: fericita ca am o familie minunata DESPRE NOI: eu eva sotul adnan copii deniz ši melisa Data de inscriere: 03/04/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Vin Iun 18, 2010 5:59 pm | |
| nu disperati fetelor eu am pus olita aici ın salon ši ıl lasam fara pampers peste zi ši numa lam vazut ca merge singur acuma face singur ši treaba mica ši treaba mare seara ai pun doar pampers cınd doarme dar ši atunci daca aal scapa pišu da pampersul jos ši merge nui fortati ca merg ei singuri puneti doar olita la vedere |
|
 | |
pufosul
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Vin Iun 18, 2010 6:20 pm | |
| david acum isi da singur jos pantalonii si se pune singur pe olita deci.....baiat marece sa mai vorbim  |
|
 | |
luminita toader

Numarul mesajelor: 2460 Varsta: 34 Localizare: Barcelona(RO:din Tulcea) Joburi/Distractii: Sara e distractia si ocupatia mea!!! Stare de spirit: O mamica fericita! DESPRE NOI: Ma numesc Luminita am o fetita Sara Daniela si tati Cristian.
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Sam Iun 19, 2010 10:19 pm | |
|  Eva, buna idee, cu lasatul olitei, am sa incerc si eu asa |
|
 | |
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 20, 2010 9:07 am | |
| deci vad ca nu suntem singuri la varsta asta cu pampers eu in casa il mai las pe Alex fara pampers pt ca este foarte cald si cam la 15-30 min il pun pe olita sa faca pipi si face caca nu face deloc la olita decat in pampers afara nu il las fara, mai ales cand mergem undeva... noi nu avem masina si miar fi foarte rusine sa faca pipi in taxi sau in masina altcuiva ar sper ca pana la 18 ani il dezvat si eu ... oricum am vazut pe pielea nostra ca cu forta nu rezolvi nimica... daca ei nu vor nu vor si gata... nu cred ca este o modalitate de ai obliga _________________  |
|
 | |
luminita toader

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 20, 2010 9:39 am | |
| Andreea, obligat nu cred ca o sa faca la olita, stii cum sunt copii nu le plac sa le impui ceva, la fel si Sara mea nu vrea sa stea pe olita cand ii zic eu se pune ea cand are chef...deja isi arata caracterul, ce sa-i faci trebuie sa avem rabdare si iar rabdare... |
|
 | |
pufosul
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 20, 2010 3:15 pm | |
| alexutule, sara lasa mami ca o sa scapati voi si de pampersi nu e misiune imposibila necesita rabdare si timp  , multa bafta |
|
 | |
mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Lun Iun 21, 2010 12:20 am | |
| Asa e ,Irinuca...rabdare,nimic nu e imposibil! Copilasii mei progreseaza incet dar sigur...daca inante ma rugam de ei sa stea la olita,acum se duc singuri! Chiar daca nu fac de fiecare data ceva...e un inceput bun,nu?  |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Lun Iun 21, 2010 4:58 pm | |
| Luminita asa este... nu stiu ... cred ca asta este cel mai greu lucru sa ii inveti pe copi... scapatul de pampers... cel putin pt mine asta a fost pana acuma Irina nu e stres iubita... doar ca nah imi doresm sa scap de mult de ei caci doamne scumpi mai sunt Mihaela as aeste
azi Alxut a stat toata ziua fara pampi... lam pus eu sa faca din cand in cand... cand am fost plecati de acasa lam pus la un colt si a facut pipi si am mers mai departe. momentan nu se cere. dar uite ca azi nu a facut deloc pe el. ieri mia facut si caca la olita _________________  |
|
 | |
pufosul
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Mar Iun 22, 2010 9:25 am | |
| alexutule  puiule esti pe drumul cel bun si vei scapa de tot de pampers bravooooooooooo miha, felicitari si puiutilor tai, incurajeaza-i mereu , apauda-i ca asa se simt si ei bagati in seama si o sa inceapa sa le placa ca mami le face  |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Sam Iun 26, 2010 1:21 pm | |
| Irina mersi intradevar alex ziua nu mai are pampers pe el... nici la amiaza cand il culc . decat seara... dar vad ca de 2 zile nu prea mai face nici noaptea, caci im pampi dimineata nu vad mai nimica. caca inca nu vrea sa faca la olita alaltaieri a facut in chilotei, in pat. ieri si azi nu a facut caca... deja se pune singurel pe olita cand ii trebe sa faca pipi... dar afara il mai pun eu cam la 30 min - o ora _________________  |
|
 | |
chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Sam Iun 26, 2010 4:34 pm | |
| Bravo Alex,Eliza a inceput de mai sta la WC dar raaaar |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Sam Iun 26, 2010 5:22 pm | |
| Chry dar inca mai are pampers Eliza? _________________  |
|
 | |
chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Sam Iun 26, 2010 5:41 pm | |
| Da Andreea mai are,nu te rade  |
|
 | |
Adriana

Numarul mesajelor: 9399 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Stare de spirit: implinita si cu chef de viata DESPRE NOI: mami adriana tati marian si baietelul nostru scump denis emil
Data de inscriere: 09/08/2009
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Sam Iun 26, 2010 7:29 pm | |
| |
|
 | |
Andreea

| |
 | |
Adriana

Numarul mesajelor: 9399 Varsta: 32 Localizare: bucuresti Stare de spirit: implinita si cu chef de viata DESPRE NOI: mami adriana tati marian si baietelul nostru scump denis emil
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 27, 2010 8:03 am | |
| pai de ce andreea sa n u il scoti? scoat e l mami si scapa de el o data defintiv ! |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 27, 2010 10:41 am | |
| nu stiu Adriana dc. deabia de 2 sapt am inceput sa nui mai dau ziua prin casa pampi... apoi am renuntat si afara la joaca, si cand plecam undeva. dar seara nu stiu... daca face pe el si sta ud pana dimi? mai ales cum acum de 2 zile este mai rece _________________  |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 27, 2010 11:37 am | |
| Dar ce ai facut Andreea l-ai pus la olita sa faca pisu? |
|
 | |
chira

Numarul mesajelor: 5514 Varsta: 35 Localizare: Bucuresti DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 27, 2010 12:04 pm | |
| | andreea86 a scris: | | nu stiu Adriana dc. deabia de 2 sapt am inceput sa nui mai dau ziua prin casa pampi... apoi am renuntat si afara la joaca, si cand plecam undeva. dar seara nu stiu... daca face pe el si sta ud pana dimi? mai ales cum acum de 2 zile este mai rece |
Andreea, la inceput va trebui sa-l verifici tu, eu am incercat fara pampers noaptea, dar la noi e cam greu, ca daca nu ii pun pampers deloc, nu face nici kaka, si o dam in altceva, iar Chira inca face peste noapte, ea bea si multa apa, chiar daca o pun inainte de culcare pe olita... cand am incercat 3 nopti, a facut si pe ea, am schimbat-o, am pus-o pe olita, asa adormita si a facut, dar e destul de obositor, ca dorm cu grija...iar cand am intrebat-o " Chira, de ce nu ceri mami pipi la olita si noaptea?", mi-a raspuns: "imi era pea somn!". Deocamdata, pana nu face kaka la olita, o mai tin si nopatea cu pampers, ca dimineata, dupa ce bea la[ptele face si kaka, dar daca nu are pampers nu face...
|
|
 | |
Adriana

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 27, 2010 3:48 pm | |
| pai andreuta mea noaptea eu ma trezeam de cate 4 -5 ori sa l verific pana s a obisnuit el sa spuna singurel !si l intrebam mami faci pipi si el spunea daca da sau nu !  ce scumpa e chira ai era prea somnic asa i? |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Dum Iun 27, 2010 9:48 pm | |
| | chry1 a scris: | | Dar ce ai facut Andreea l-ai pus la olita sa faca pisu? |
cand sal pun la olita ca nu inteleg ce vrei sa ma intrebi
Mariana, Alex a facut de vreo 2 ori caca la olita. a mai facut si in chilotei... nici el nu prea faca caca decat in papi... de o zi jumate nu a facut caca.. maine vad ce fac cu el. azinoapte si alex a facut destul de mult pipi in pampers... inca nu il scot nici eu noaptea_________________  |
|
 | |
pufosul
 | Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Lun Iun 28, 2010 12:00 pm | |
| andreea, las ca o sa faca si caca la olita stai linistita ca se invata el eliza, las mami ca scapi tu de pampersi in curand,  |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Lun Iun 28, 2010 12:03 pm | |
| | andreea86 a scris: | | chry1 a scris: | | Dar ce ai facut Andreea l-ai pus la olita sa faca pisu? |
cand sal pun la olita ca nu inteleg ce vrei sa ma intrebi
Mariana, Alex a facut de vreo 2 ori caca la olita. a mai facut si in chilotei... nici el nu prea faca caca decat in papi... de o zi jumate nu a facut caca.. maine vad ce fac cu el. azinoapte si alex a facut destul de mult pipi in pampers... inca nu il scot nici eu noaptea |
Am vrut sa te intreb cum l-ai dezvatat de pampers in 2 saptamani?La-i pus la olita sa faca pisu?? |
|
 | |
mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Lun Iun 28, 2010 3:58 pm | |
| Chiar,Andreea, cum ai reusit sa il dezveti pa Alex asa repede de pampi?Zi-ne si noua "reteta",te rugam!  Noi am intrat iar in perioada de stagnare...nu mai vor sa stea la olita DELOC.Nici nu vreau sa ii fortez,si nici nu am cum...Olita e in vizorul lor tot timpul,dar o ignora .desi eu le amintesc mereu... |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Lun Iun 28, 2010 10:06 pm | |
| fetele nu am nici o ,,reteta''. pur si simpul. mama a inceput cu ideea. eu il mai puneam din cand in cand la wc (iam luat reductor pt el) si mai facea pipi. pe olita nici sa o vada... urla de parca il jupuia careva de viu. dar mereu iam lasato in preajma... se mai juca cu ea cateodata. mami a venit intro zi cu ideea. lam dus la ea si avea o olita veche de cand eram noi copii mici si ia explicat ca si mami, adica eu, cand a fost mica a facut pipi la olita si a facut si el o data... apoi am inceput sa ii duc chilotei cand il duceam la ea sa aibe de schimb... si am inceput si acasa. la inceput il puneam eu la olita cam la 15-30 minute si treptat am ajuns cam la o ora. dar eu doar in casa il lasam fara pampi. afara ii puneam. intro zi cand lam luat de la mami nu miam dat seama decat acasa ca el nu are pampers pe el... dar nici in chilotei nu a facut si de atunci GATA... nici afara nici in casa fara pampi... decat seara cand doarme... si la amiaza il las fara pampi si nu a facut niciodata pe el. ce sa zic fetele. am avut noro.. pipi in chilotei a facut doar de vreo 4-5 ori... dar asta doar in casa... afara nu a facut deloc pe el. si caca de 2 ori pe el. azi mia facut dupa 2 zile caca la olita... eram pregatita ca in seara asta sa ii bag un supozitor... dar pe la 1 a facu singur la olita... adica nah... lam incurajat eu... si uitati ca am reusit... nu mam gandit ca poate fi atat de usor _________________  |
|
 | |
chira

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Mar Iun 29, 2010 8:28 am | |
| Fetelor, eu cred ca fiecare copil va renunta la pampers cand va fi pregatit, eu am tot incercat cu Chira, o punbeam sa faca la olita si nu vroia, ma refer la pipi,si intr-o zi am zis GATA, de azi fara pampers, si cred ca o saptamana am mai pus pampers afara, dupa care am iesit fara, si nu a facut deloc pe ea, cum am mai spus, a scapat de 2 ori cand era in casa, dar afara niciodata. Oricat am incercat inainte...nu vroia si gata... |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Mar Iun 29, 2010 9:53 am | |
| Mariana iubita asa zic si eu. si eu il tot stresam sa faca.. sa faca. ca ma ametea mama si socri . dar intrun timp am renuntat eu sa il mai stresez si uite ca sia dat drumul singur. DAR cred ca o data ce ii lai dat jos sa nu il mai pui. la noi mai sunt momente cand mai cere pampi ca nu vrea chilotei... dar ii zic ca rad copii de el afara ca deja este baiat mare. maraie el putin dar apoi ii trece. eu cred ca o data ce noi zicem GATA asa sa si fie. chiar daca plang altfel nu reusim nimica _________________  |
|
 | |
mami_de_gemeni

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Mar Iun 29, 2010 4:04 pm | |
| Bravo ,Alexutu!  |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Mier Iun 30, 2010 9:40 pm | |
| de 2 zile Alex face si caca la olita  SINGUREL _________________  |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Joi Iul 01, 2010 4:17 pm | |
| Bravo mai Alex. Eliza se cere singura la wc dar numai cand vrea ea,degeaba eu vreau sa o pun,ca nu vrea,doar cand are ea chef |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) Joi Iul 01, 2010 10:24 pm | |
| Chris lasa iubita in  .... asa era si Alex la inceput... ai rabdare _________________  |
|
 | |
| | Olita - cum ii obisnuim si la ce varsta?(2) | |
|