Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Distribuiti | .

Dureri de spate in timpul sarcinii.....

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Andrea27
Mamica experta

feminin
Numarul mesajelor: 5675
Varsta: 32
Localizare: Gherla/Plymouth
Joburi/Distractii: Internet/Familie
Stare de spirit: Vesela....prietenoasa
DESPRE NOI: Eu: Andrea..tati:Liviu...si comoara noastra IULIA
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Vin Feb 13, 2009 12:52 pm

Conform studiilor, durerile de spate din zona lombara (de sale) apar de obicei intre a cincea si cea de-a saptea luna, dar nu este exclus sa apara si dupa cea de-a opta saptamana de sarcina. Femeile care au deja probleme cu spatele sunt mult mai predispuse durerilor de spate in timpul sarcinii (in cazul lor, durerile pot aparea chiar mai devreme).

Exista doua tipuri de durere in perioada sarcinii: lombara (la sale) si in zona posterioara a pelvisului. Este important sa se faca deosebire intre durerile cauzate de sarcina si durerile facerii.

Durerea lombara este localizata in centrul spatelui, in talie si deasupra taliei. Exista posibilitatea sa fie conectata cu durerea localizata in picioare. In general, durerea din zona lombara cauzata de sarcina este asemanatoare durerii simtite si de femeile care nu sunt insarcinate.

Aceasta durere se intensifica daca stai prea mult intr-o singura pozitie (cum ar fi statul pe scaun, statul in picioare sau ridicari repetate). De asemenea, in timpul sarcinii poti avea muschii erectori ai spatelui mai sensibili.

Durerile din zona posterioara a pelvisului sunt de patru ori mai predominante decat cele din zona lombara. Se manifesta ca o durere resimtita sub talie si in parti sau sub talie pe ambele parti, de-a lungul osului sacrum. Aceasta durere poate fi simtita pe o singura parte sau pe amandoua.

Durerea din zona posterioara a pelvisului se poate intinde catre zona dorsala si in partea superioara a posterioarului, in spatele coapselor si nu radiaza, de obicei, mai jos de genunchi. Durerea este asociata cu senzatia de intepenire dimineata.

Astfel de durere poate fi cauzata sau intensificata de activitati precum:

rostogolirea in pat
urcatul pe scari
statul pe scaun
ridicatul de jos
ridicatul diferitelor greutati
rasucirea sau aplecarea

O slujba care presupune o pozitie statica pentru mai mult timp (cum ar fi statul in fata calculatorului si aplecatul in fata, statul la birou si aplecatul peste spatiul de lucru) creste riscul aparitiei durerilor localizate in partea posterioara a pelvisului. Spre deosebire de alte probleme de spate, exercitiile nu amelioreaza aceasta durere.

Durerile facerii. Este important de punctat faptul ca aceste dureri sunt diferite fata de tipurile de durere prezentate mai sus. Sunt similare crampelor intense menstruale si au urmatoarele caracteristici:
durerea este persistenta
durerea creste in instensitate si frecventa intr-un timp foarte scurt
durerea nu este cauzata de eforturile zilnice
Cum sa iti alini durerile de spate

De obicei, cateva vizite la un cabinet de terapie fizica poate sa te ajute sa iti alini durerile de spate. Daca, insa, este nevoie de de un tratament mai elaborat, acesta va fi ales de un fizioterapeut dupa ce iti va face o consultatie.

Scopul principal al tratamentului este de a mentine un nivel optim al functiilor corpului pe tot parcursul sarcinii tale si pentru a te face sa sa simti un disconfort minim (care este normal in cazul tuturor femeilor insarcinate).

Tratamentele de usurare a durerilor de spate pot cuprinde: Instructiuni pentru o pozitie de stat corecta
Instructiuni pentru diferite activitati: cum sa faci diferite activitati prin casa sau la serviciu fara a-ti solicita coloana vertebrala
Exercitii fizice pe care orice viitoare mamica le poate face acasa
Tehnici pe care le poti aplica singura pentru a-ti usura durerea de spate

.......Daca acestea sunt cauzele durerilor de spate....haideti sa va arat si niste exercitii pt combaterea durerilor de spate din timpul sarcinii.....
Sarcina si durerile de spate merg, cu singuranta, mana in mana. Viitoarelor mamici care nu sunt straine de astfel de dureri le recomandam urmatoarele exercitii care le vor ajuta sa isi aline durerea. Intotdeauna este indicat sa ceri sfatul medicului personal inainte de a incepe sa faci exercitiile.

Exercitii de intindere

1. "Lucreaza-ti" muschii erectori ai spatelui. Stai in patru labe, cu mainile asezate in fata capului. Pune o perna sub burtica, pentru a atenua contactul dintre podea si abdomen. Apleaca-te spre spate, lasandu-te pe sezut, astfel incat mainile sa se duca in fata, pana simti cum spatele ti se intinde.

2.Intinde-ti muschii din partea posterioara a coapselor tale. Acesti muschi devin foarte tensionati de la pozitia de stat jos si de la efortul suplimentar pe care il fac pentru a compensa cresterea burtii tale. Pentru a-i intinde, stai cu fata la un scaun si asaza-ti un picior pe el. Mentinandu-ti spatele drept, apleaca-te in fata din solduri, astfel incat sa simti ca iti intinzi partea posterioara a coapsei.
3. Intinde-ti muschii flexori - acestia sunt muschii care iti dintre picioare si trunchi. Ca urmare a cresterii burtii, si acesti muschi devin foarte tensionati. Cel mai simplu mod de a-ti intinde muschii flexori este de a sta in picioare si de a-ti prinde piciorul cu mana (aceeasi mana, aceleasi picior). Avand stomacul contractat, impinge-ti soldul inainte si impinge genunchiul inapoi. In tot acest timp, sprijina-te de un perete.

Exercitii de tonifiere

1. Exercitiu pentru muschii abdominali. Asaza-te cu fata in sus pe podea (pe o saltea sau pe mai multe paturi) si cu genunchii indoiti, talpile fiind lipite de podea. Intre zona lombara si podea o sa ramana un spatiu gol. Incearca sa reduci acest spatiu, prin apropierea spatelui de podea. Fesele trebuie sa fie relaxate.

2. Ridicari de brate si picioare (exercitiu pentru muschii spatelui si pentru fund). Ingenuncheaza cu mainile pe podea si coloana dreapta. Ridica mana dreapta si piciorul stang, astfel incat sa fie in linie dreapta cu coloana. Mentine pozitia pentru cateva secunde si apoi incet coboara-ti mana si piciorul. Alterneaza cu mana stanga si piciorul drept. Daca nu ai echilibru in aceasta pozitie, ridica numai o mana si apoi piciorul, separat.

3. Tonifiaza-ti muschii abdominali, fesieri si cei ai coapsei. Stai in picioare, cu umerii, capul si spatele lipite de un perete si cu picioarele aflate la distanta de perete. Impinge-ti partea superioara a spatelui de perete si ghemuieste-te, ca si cum ai vrea sa te asezi, astfel incat sa ajungi cu genunchii indoiti la 90 de grade. Revino in pozitia initiala, fundul si spatele fiind lipite de perete in permanenta.

Atentie!

Stai dreapta. Mentine o pozitie dreapta, stand cu pelvisul impins in fata si cu genunchii relaxati, in nici un caz rigizi. Asigura-te ca iti lucrezi si muschii abdominali prin incordarea usoara a abdomenului.
Daca durerea de spate se inrautateste, porta o centura de suport pentru mamici.
Evita sa stai picior peste picior sau sa stai in aceeasi pozitie pentru mai mult timp (mai ales in picioare)!

Perioada de sarcina are partea sa, intr-adevar, de dureri, dar daca te ingrijesti si urmezi scurte sedinte de intinderi, disconfortul simtit va fi minim.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Sam Feb 14, 2009 12:11 pm

ooooo chiar ca e bun topicul
eu am avut foarte mari dureri de spate
numai eu stiu cum am trecut peste sarcina
zi de zi mam trezit si mam cu;lcat cu dureri groaznice
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9745
Varsta: 25
Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova
Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei
Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista
DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO

Data de inscriere: 07/06/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Sam Feb 14, 2009 3:00 pm

asa am avut si eu cu fabio..toata sarcina
cu antonio am avut foarte rara dureri..nu stiu dc

Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16253
Varsta: 33
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mar Feb 17, 2009 1:38 pm

Ce ma mai dureau salele si spatele si pe mine.Se lasase greutatea de 2o kg extra! :()

Ultima editare efectuata de catre Stefytza in Lun Mai 18, 2009 5:07 am, editata de 1 ori
Sus In jos
dia
Mamica Exclusa

feminin
Numarul mesajelor: 449
Varsta: 35
Localizare: timisoara
DESPRE NOI: eu sunt Claudia ,tati Nutu,iar printesa noastra Bianca-Andreea
Data de inscriere: 23/03/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Dum Mai 17, 2009 2:03 pm

am avut si eu probleme,din a treia luna n-am mai putut dormi pe spate simteam ca ma paralizeaza,doar pe o parte am putut dormi,iat la o luna dupa nastere am facut trat pt spate ca mi se ducea durerea pe picior
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Lun Mai 18, 2009 5:08 am

Cred ca a fost tare greu Claudia. Nasol sa te doara in primele luni de sarcina.
Sus In jos
dia
Mamica Exclusa

feminin
Numarul mesajelor: 449
Localizare: timisoara
DESPRE NOI: eu sunt Claudia ,tati Nutu,iar printesa noastra Bianca-Andreea
Data de inscriere: 23/03/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Lun Mai 18, 2009 4:22 pm

da nasol a fost ca n-am mai putut sta pe spate si la tv muream imi amortea partea stg cum tot pe ea stateam
Sus In jos
mihaelamiha
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3659
Varsta: 27
Localizare: bucuresti
Joburi/Distractii: voi fetelor sunteti distractia mea si nazdravani mei
Stare de spirit: mereu fericita si cu gandul la voi
DESPRE NOI: Mihaela mamica de 2 baieti Claudiu si Catalin sa nu-l uitam si pe tati Bogdan
Data de inscriere: 20/11/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Vin Iun 05, 2009 8:45 am

am avut si eu dureri de spate dar au trecut de mult
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7653
Varsta: 32
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN si pitica ALYSA REBEKA
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Iun 10, 2009 4:50 pm

am o colega are numai 10 sapt de sarcina si nu se poate ridica deja asa tare o doare ,chiar acum am citit ce e cu durerea asta sa i zic maine ,saraca e si speriata si i frica sa nu fie ceva grav
Sus In jos
Berbecuta
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 8412
Varsta: 31
Localizare: Undeva in Ro
DESPRE NOI: Visatori.

Data de inscriere: 21/05/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Iul 01, 2009 9:11 pm

La prima sarcina aveam dureri de spate de nu puteam sa ma asez in pat si aveam cam 6-7 sapt ,nici nu stiam ca-s insarcinata.Credeam ca imi vine ciclul si de asta ma doare,dar nu era asa.
La a doua nu am mai avut.
Sus In jos
m23luiza
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 258
Varsta: 34
Localizare: Galati, Romania
DESPRE NOI: Luiza, mami a lui Robert Gabriel si a lui Matei Alexandru
Data de inscriere: 31/10/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Iul 08, 2009 12:08 pm

Si eu am avut dureri de spate la Robert. Se ameliorau cu o crema Aloe Heat sau ceva de genul asta. Acum inca n-am dureri de spate, decat daca stau prea mult in picioare (ceea ce nu se prea intampla, fiindca toata ziua stau pe scaun la birou). In schimb, ma doare tare la incheietura piciorului, in zona inghinala.... Saptamana viioare merg la medic sa vad daca e normal sau nu. Voi v-ati confruntat cu asa dureri?
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Iul 08, 2009 12:12 pm

Si eu am avut dureri de spate si la Alex si la Andrei si din pacate am ramas cu ele
Sus In jos
m23luiza
Mamica noua
 Mamica noua

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Iul 08, 2009 1:14 pm

Pai cum asa? Sunt permanenti sau inainte de ciclu? Ca asa aveam si eu inainte de ciclu, ma durea si burta, si spate, si uneori cu picioare cu tot :(
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Joi Iul 09, 2009 5:28 am

Luiza,la medic ai fost? E normal sa ai unele dureri insa nu persistente.Julia,cam nasol,spune-i sa faca un control.
Sus In jos
m23luiza
Mamica noua
 Mamica noua

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Joi Iul 09, 2009 7:45 am

Pai o sa merg saptamana viitoare, ca e vizita lunara.... Oricum, sunt zile cand ma doare, alteori nu, nu stiu care e cauza...
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Vin Iul 10, 2009 6:07 am

Stai cumintica si vino cu vesti bune de la medic.
Sus In jos
thaisa
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 6952
Varsta: 24
Localizare: Timisoara
Stare de spirit: Implinita
DESPRE NOI: eona thaisa si maya raisa
Data de inscriere: 02/09/2009

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Dum Noi 08, 2009 1:45 pm

eu dureri de spate am,intradevar mai acute decat inainte de sarcina(ca aveam si inainte),dar sunt suportabile,doar in anumite zile ma doare mai tare,cand fac un pic mai mult efort fizic
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Dum Noi 08, 2009 8:37 pm

Pai ai grija Thaisa,mai lasa bebelul acolo macar 2 saptamani ,nu mai face efort.
Sus In jos
thaisa
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Dum Noi 08, 2009 9:02 pm

Nu fac eu atat efort incat sa iasa bebelul mai repede!!Dar daca stau mai mult in picioare sau prea mult pe scaun,simt,dar numai spre seara durerile de spate!Sau daca uit sa mai stau pe fundul meu in ziua aceea,ca mai am zile cand uit sa mai iau o pauza,dar mereu cand simt ca nu mai pot,spun pas
Sus In jos
Andreea
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14998
Varsta: 26
Localizare: Arad
DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei

Data de inscriere: 08/07/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Sam Noi 14, 2009 7:24 pm

si eu am avut aceste dureri de spate de la 5 luni
Sus In jos
Claudia
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 20636
Varsta: 31
Localizare: Baicoi, PH
Joburi/Distractii: Director Tehnic / Sa imi petrec timpul cu familia mea
Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie!
DESPRE NOI: mami Claudia, baietelul Vlad si fetita Delia
Data de inscriere: 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Sam Noi 14, 2009 8:21 pm

Da, da, cred ca majoritatea, si eu am avut destule... cu asta m-am luptat, burta mare si durerile de spate, bine ca doar astea au fost jyvds

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
Andreea
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14998
Varsta: 26
Localizare: Arad
DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei

Data de inscriere: 08/07/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Joi Dec 10, 2009 10:21 pm

mai fetelor eu as zice sa aveti grija si cu spatele, mai ales cele car va stiti cu probleme de dinaintea sarcini. sa nu faceti prostia pe care am facuto eu... sa nasteti normal caci e de rau
eu am facut hernie de disc si acum numai eu stiu cum o duc de mlte ori. este greu cand ai un copil si cu dureri de spate
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Sam Dec 12, 2009 5:04 am

Si eu aveam dureri de spate mereu.Bine ca au trecut. Andreea,imi pare rau ca ai ramas cu probleme.
Sus In jos
thaisa
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Sam Dec 12, 2009 4:38 pm

eu nu prea mai am dureri deloc..culmea!!
Sus In jos
dodoandreea
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2919
Localizare: resita
Stare de spirit: vesela
DESPRE NOI: mama DELIANA tata VALI si copiiil MARIO-VALENTIN ANDREI si ANA-MARIA
Data de inscriere: 09/10/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Dum Dec 13, 2009 2:38 pm

nici eu nu prea aveam, dureri de spate ce imi era mai greu in ultimele luni era sa ma incalt, mai mult ma incalta sotul mai ales ca era iarna si trebuia sa imi iau cizme in picioare
Sus In jos
AndreeaM
Mamica experta

feminin
Numarul mesajelor: 5375
Varsta: 23
DESPRE NOI: eu: Andreea, sotul meu: Marian si minunea noastra david-sebastian
Data de inscriere: 10/01/2011

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Feb 02, 2011 12:22 pm

buna fetelor si eu am dureri de spate de mijloc de la 3 luni se poate?eu am auzit ca mai incolo trb sa ai?va pup
Sus In jos
Anca
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13931
Localizare: jud. Brasov
Joburi/Distractii: cadru didactic
DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara
Data de inscriere: 16/05/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Feb 02, 2011 12:29 pm

AndreeaM a scris:
buna fetelor si eu am dureri de spate de mijloc de la 3 luni se poate?eu am auzit ca mai incolo trb sa ai?va pup

sunt normale durerile de spate in sarcina in orice perioada, pt ca oasele bazinului continua sa se modifice pt a face loc sarcinii. odihneste-te mult si nu iti fa griji, ca e totul normal dertg
Sus In jos
AndreeaM
Mamica experta

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Joi Feb 03, 2011 1:53 pm

multumesc anca te pop :*
Sus In jos
Anca
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13931
Localizare: jud. Brasov
Joburi/Distractii: cadru didactic
DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara
Data de inscriere: 16/05/2008

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Joi Feb 03, 2011 1:54 pm

AndreeaM a scris:
multumesc anca te pop :*

ikjhg asteptam sa scrii si la alte topicuri.
Sus In jos
AndreeaM
Mamica experta

feminin

MesajSubiect: Re: Dureri de spate in timpul sarcinii.....   Mier Apr 20, 2011 2:09 pm

offf numai pot de durei de mijloc nu stiu ce sa ma mai fac..intradevar sunt si mica de statura dar numai pot..pupic
Sus In jos

Dureri de spate in timpul sarcinii.....

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: MAMICI IN DEVENIRE :: MAMICI SI VIITOARE MAMICI :: TOTUL DESPRE SARCINA-