|
| Autor | Mesaj |
|---|
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 10:12 am | |
| Nu e nimic rau in asta, cu conditia sa stii de la ce varsta are voie copilul tau sa rontaie delicioasele tablete si in ce cantitate.
Sugarilor este interzis sa li se dea cacao sau ciocolata. Incepand de la 1 an si jumatate, in cana cu lapte de 250 ml se poate adauga o jumatate sau o lingurita rasa cu cacao; tot dupa aceasta varsta, micutul are voie sa rontaie o tableta mica de ciocolata, preferabil alba sau una cu lapte.
Pana la varsta de 3 ani, sunt interzise tabletele cu adaos de alune faramitate, pentru ca exista pericolul ca micutii sa se inece cu ele. Tot in jurul acestei varste, copiii au voie prajituri cu crema de ciocolata/cacao, avand grija ca portiile sa nu fie exagerat de mari.
Copiii sunt mari amatori de dulciuri. Trebuie sa fii tare ca sa tii piept insistentelor lor. Nutritionistii spun ca fructele sunt cea mai buna alternativa la dulciuri, insa daca micutul refuza tot si cere in gura mare bomboana sau acadeaua favorita, atunci o tableta mica de ciocolata cu lapte este cel mai bun compromis.
Cei mici sunt innebuniti dupa ea! Intrebarea e daca facem atat de bine pe cat credem cand le dam cate o bomboana ori o tabletica de ciocolata. Este periculoasa?
Pulberea de cacao si, implicit, ciocolata neagra, contine un alcaloid, teobromina, ruda mai indepartata si mai putin puternica a cafeinei (continuta in cafea) si a teinei (componenta a ceaiului oriental).
In cantitati mici, teobromina iti confera o stare de bine, de vioiciune, de energie. De cum ai depasit pragul de toleranta, care variaza de la un individ la altul, apar fenomene neplacute, mai ales pentru copii: agitatie, neliniste, lipsa de coordonare a miscarilor, insomnie. De aceea, nici cacaua si nici ciocolata nu pot fi date sugarilor!
Abia dupa un an si jumatate poti sa-i pui copilului in cana cu lapte (de 250 ml) o jumatate de lingurita rasa de cacao si, tot dupa aceasta varsta, el are voie sa cunoasca deliciile unei bucati minuscule de ciocolata, preferabil alba sau cu lapte. Atentie, insa!
Pana la varsta de 3 ani, e recomandata ciocolata fara adaos de alune faramitate, din cauza pericolului de a se ineca cu ele. Tot de la aceasta varsta, vom putea prepara prajituri cu crema de ciocolata/cacao, avand grija ca portia oferita copilului sub 3 ani sa nu fie mare.
Si, un alt avertisment: pentru copilul pana la 7-8 ani nu sunt recomandabile bauturile racoritoare de tip cola (acestea contin teobromina, cofeina) si energizante. Efectul unei "doze" de 300 ml asupra unui copil cu greutate de 30 kg este comparabil cu 8 cafele baute de un adult de 80 kg!
Studii recente infirma categoric ipotezele conform carora consumul zaharului si al ciocolatei ar provoca agitatia copilului si scaderea capacitatii sale de a se concentra (sindromul copilului hiperactiv cu deficit de concentrare). _________________  |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 10:15 am | |
| Andreea multumim frumos! Noi papam un batonas de cioco Kinder sau Milka numai la ocazii mari!` |
|
 | |
Claudia

Numarul mesajelor: 16864 Varsta: 30 Localizare: Baicoi, PH Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui! Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie! DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad Data de inscriere: 08/06/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 10:33 am | |
| Bune informatii... noi inca nu stim gustul si nu o sa-l stim prea curand... _________________ Claudia mami si Vlad Stefan (5 martie 2007)  |
|
 | |
geodeny

Numarul mesajelor: 47 Varsta: 39 Localizare: galati Stare de spirit: vesela si comunicativa DESPRE NOI: BOCA GEORGETA-mama , DENISSA ADRIANA 1an si 4 luni & ALEXANDRU (14ani,10 luni)-copiii& Robert - tati Data de inscriere: 16/10/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 10:43 am | |
| Copiii intredevar sunt amatori de dulciuri ...dar fara ciocolata sau cacao.Fetita mea nu mananca, refuza total ciocolata, nu-i place...in schimb ii plac celelalte dulciuri cu creme de fructe.Am incercat sa combin laptele cu cacao poate asa il bea si niciun rezultat , nu vrea . Fiindca nu vrea niciun fel de lapte , pedriata ne-a recomandat cacao si cum nu vrea ...am renuntat. |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 10:51 am | |
| Daca nu vrea nu o poti obliga.Are timp si de cacao si de dulciuri. |
|
 | |
geodeny

Numarul mesajelor: 47 Varsta: 39 Localizare: galati Stare de spirit: vesela si comunicativa DESPRE NOI: BOCA GEORGETA-mama , DENISSA ADRIANA 1an si 4 luni & ALEXANDRU (14ani,10 luni)-copiii& Robert - tati Data de inscriere: 16/10/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 10:54 am | |
| Vroiam sa bea lapte in vreun fel...nu reusesc s-o conving |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 1:06 pm | |
| a inceput si al meu sa pape putin dulce,ieri a mancat o prajiturica barni si chiar mai vroia dar nu i-am mai dat si gem ii mai place,ciocolata i-am dat asa putin sa guste si i-a placut tot kinder |
|
 | |
stoicadana

Numarul mesajelor: 7757 Varsta: 29 Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare Stare de spirit: mai mereu optimista...... DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT Data de inscriere: 23/03/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Noi 21, 2008 4:33 pm | |
| minola e terminata dupa dulciuri. a gustat si robert si daca te vede cu ceva bun in mana si nu ii dai scandal mare. |
|
 | |
mihaelamiha

Numarul mesajelor: 3660 Varsta: 26 Localizare: bucuresti Joburi/Distractii: voi fetelor sunteti distractia mea si nazdravani mei Stare de spirit: mereu fericita si cu gandul la voi DESPRE NOI: Mihaela mamica de 2 baieti Claudiu si Catalin sa nu-l uitam si pe tati Bogdan Data de inscriere: 20/11/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Lun Dec 01, 2008 10:59 pm | |
| vai de mine fetelor Claudiu este jale mare dupa dulciuri,mai ales ciocolata,defapt el mananca orce,chiar daca acum mananca ciocolata,imediat mananca acritura,apoi mancare,apoi fruct,la el nu tine cont de nimic mananca orce si dupa orce dar in schimb este lesinat dupa ciocolata de toate felurile,pana si noaptea,se trezeste din somn si cere cioc,binenteles ca nu-i dau...dar ziua nu ma inteleg deloc cu el,tipa urla,se tavaleste,arunca cu ce apuca,daca nu ii dau ciocolata de ceva timp isi trage scaunul si se catara peste tot,inclusiv la frigider dupa cioco asa ca cred ca voi albi inainte de termen :() |
|
 | |
mihaela mihai

Numarul mesajelor: 1439 Varsta: 29 Localizare: Craiova DESPRE NOI: Mami Mihaela si fetita Daria Maria. Data de inscriere: 19/06/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Mar Dec 02, 2008 9:01 am | |
| Daria nu stie cum este si nici nu am de gand sa ii dau prea curand. Ma tem sa nu faca carii, dar ce mai rau ma tem de diabet pentru ca ambii bunici ai Dariei au diabet. Poate sunt putin paranoica, dar mai bine ii dau cand va fi mai marisoara. |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Mar Dec 02, 2008 1:10 pm | |
| da Miha sa eviti sa-i dai ciocolata!eu ii mai dau foarte rar sa guste,nu mai mult |
|
 | |
lavinia

Numarul mesajelor: 1419 Varsta: 31 Localizare: bucuresti, titan Joburi/Distractii: plimbarile cu ingerasul meu alexandra Stare de spirit: implinita ca sotie si mamica DESPRE NOI: mama-lavinia tati-laurentiu comoara lor alexandra maria Data de inscriere: 14/07/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Mar Dec 02, 2008 9:08 pm | |
| alexandrei nu ii pl;ac dulciurile dar e pofticoasa rau.ii place insa ou kinder si ieri i-a dat o vecina o prajiturica poiana |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Sam Dec 13, 2008 5:28 am | |
| Fetelor,am facut bradutul ieri si am pus si bomboane Kinder.La un moment dat o vad pe Isa agatata cu botu de brad.Cand ma uit mai bine sugea o bomboana! I-am dat-o dar a refuzat-o nu i-a placut ciocolata din ea. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Sam Dec 13, 2008 8:46 pm | |
| ce tare :suspect: :suspect: bine ca nu ii place |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Lun Dec 15, 2008 5:55 am | |
| Da,ma bucur ca nu ii place,cred ca s-a dus sa ia bomboana doar ac arata bine ambalajul Mihaela. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Mier Dec 24, 2008 4:27 pm | |
| asa face si al meu,am bomboane in pom si probabil tot ambalajul il tenteaza ca luceste |
|
 | |
sevi_80

Numarul mesajelor: 9052 Varsta: 32 Localizare: constanta Stare de spirit: o mamica implinita si o sotie fericita DESPRE NOI: eu sevi:tati melvin:fetitele melis si selyn Data de inscriere: 22/04/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Mier Dec 24, 2008 9:24 pm | |
| eu pana la 2 ani am ferit-o pe melis de cioco ii dadeam dar foarte rau da si cand scapa adica dupa 2 ani si mai ai si prieteni sau rude binevoitoare care spun e lasa copilul sa manance si tu esti in vizita il lasi ca nu o sa stea toti sa asculte circul facut de copilul tau acasa melis mananca batoane de kinder cu lapte eu ii dau zilnic cate un batonas din care imi da si mie si lui tati asa ca nu ramane prea mult si pentru ea sau doots sunt singurele dulciuri pe care le primeste ea |
|
 | |
lavinia

Numarul mesajelor: 1419 Varsta: 31 Localizare: bucuresti, titan Joburi/Distractii: plimbarile cu ingerasul meu alexandra Stare de spirit: implinita ca sotie si mamica DESPRE NOI: mama-lavinia tati-laurentiu comoara lor alexandra maria Data de inscriere: 14/07/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Dec 26, 2008 11:00 pm | |
| de cand am pus bobo prin bradut si am tot mers prin vizita a inceput alexandra mea sa ceara bobo.zilele astea a avut mare pofta de ciocolata. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Lun Dec 29, 2008 8:21 pm | |
| azi cand am fost cu sotul la cumparaturi l-am lasat pe Cosmin cu soacramea si cand am venit l-am gasit plin de ciocolata la gurita,asa rau m-am suparat ca mi-a venit nervii pe ea,dar m-am abtinut sa nu ma cert , i-am zis asa cateva omeneste |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Ian 02, 2009 2:12 pm | |
| Valeleu ce femeie nebuna! Macar trebuia sa te intrebe inainte sa pleci daca ii dai cioco! Alexandra si ai primit multe bobo? |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Ian 02, 2009 2:36 pm | |
| ce sa-i faci,de aia nu am incredere in ea ca sa-l las cu el |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Vin Ian 02, 2009 9:17 pm | |
| Te cred Mihaela,e rau asa.Macar e bine totusi sa ii spui ce nu are voie sa faca,adica sa o toci la cap. |
|
 | |
anka9mai Mamica Exclusa
 Numarul mesajelor: 635 Varsta: 29 Localizare: iasi DESPRE NOI: mami Anca si puiutul meu Alexandru Data de inscriere: 10/12/2008
 | Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Dum Feb 08, 2009 1:46 pm | |
| si lui Alexandru al meu ii place ciocolata dar nu in mod deosebit....din batonasele mici de la kinder mananca numai o patratica, pe a 2 a o refuza el....ii dau f rar,o bucatica la 2 sapt uneori...si asa e f agitat ciocolata ii lipseste :() |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Topit dupa ciocolata? Dum Feb 08, 2009 5:53 pm | |
| acum i-am dat si eu o bombonica mica de ciocolata,dar numai una si mai vrea,dar nu gata ii ajunge |
|
 | |
|