| | Spalatul mainilor la copii | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 16, 2008 1:03 pm | |
| Germenii, cum ar fi virusurile si bacteriile, se pot transmite in mai multe modalitati, in special prin atingerea mainilor murdare sau prin schimbarea scutecelor murdare. Microbii se pot raspandi si prin:
apa si mancarea contaminate; picaturile de saliva eliberate din cavitatea bucala in timpul stranuturilor sau acceselor de tuse; suprafetele contaminate; fluidele corpului unei persoane bolnave.
In cazul in care copilul contacteaza germeni de la una dintre aceste surse, se poate infecta cu usurinta doar prin atingerea ochilor, a nasului sau a gurii. Si, o data ce infectarea s-a produs, de regula este doar o problema de timp pana cand fratii sai sau intreaga familie ajung sa se imbolnaveasca.
Spalatul frecvent pe maini este prima linie de aparare impotriva mai multor afectiuni si vorbim aici atat de simpla raceala, cat si de boli mai grave, cum ar fi meningita, bronsita, gripa, hepatita de tip A etc. De asemenea, cele mai multe tipuri de diaree infectioasa pot fi evitate sau stopate datorita actului simplu de spalare pe maini. Iata cateva sfaturi pe care este preferabil sa le pui in aplicare pentru ca micutul tau sa fie perfect sanatos. Apa si sapunul omoara germenii si ii tin departe de pielea copilului. Pentru a intelege mai bine, celui mic ii este necesara o demonstratie sau, si mai bine, spalati-va pe maini impreuna, de cateva ori pe zi, astfel incat prichindelul sa invete prin puterea exemplului ce obicei sanatos este acesta:
Spala-ti mainile in apa calda. Asigura-te ca apa nu este fierbinte pentru pielea sensibila a copilului.
Foloseste sapun si sapuneste-ti bine mainile atat pe partea exterioara, cat si pe cea interioara, prin frecarea palmelor una de cealalta. Repeta acest proces timp de 15-20 de secunde.
Nu este obligatoriu sa folosesti un sapun antibacterian - orice fel de sapun este bun.
Spala foarte bine si pielea dintre degetele mainilor, precum si unghiile si partea de dedesubt a acestora - trebuie retinut faptul ca acestea sunt zone in care microbii se aduna in mod special.
Nu uita de incheieturile mainilor - si pielea din aceasta zona intra in contact cu organele considerate "porti de intrare" a microbilor in organism (cavitatea bucala, nasul, ochii).
Clateste-ti mainile foarte bine si apoi usuca-le prin tamponarea cu un prosop curat. In cazul in care prichindelul este reticent la sfaturile tale sau nu coopereaza pe deplin, il poti determina sa aplice acest obicei sanatos propunandu-i sa cantati impreuna pe parcursul neplacutei actiuni. Poti inventa chiar tu o melodie adecvata situatiei, care sa dureze cat cele 20-30 de secunde necesare unui spalat pe maini corespunzator. In acest fel, il obisnuiesti pe cel mic sa asocieze aceasta activitate cu ceva amuzant si distractiv.
Daca sunteti plecati in oras, intr-o excursie sau in concediu si nu exista o chiuveta la indemana pentru a va spala pe maini de praful si mizeria inerente calatoriei, atunci poti folosi un gel antibacterian special. Este recomandabil ca acest gel sa nu lipseasca din geanta, trusa de calatorie sau chiar din ghiozdanul copilului - este mai bine sa fii pregatita pentru orice situatie, cu atat mai mult cu cat pe piata exista o oferta variata in acest sens.
Pentru a evita sau pentru a diminua raspandirea microbilor la toti membrii familiei, transforma spalatul pe maini intr-o rutina obligatorie, in special:
• inainte de pregatirea mesei si inainte de a manca; • dupa fiecare utilizare a toaletei; • dupa ce ai facut curatenie in casa; • dupa atingerea animalelor, inclusiv a celor de companie; • dupa vizita facuta unui prieten sau unei rude bolnave sau dupa ingrijirea acestora; • dupa fiecare stranut, acces de tuse sau dupa ce ai folosit batista, pentru suflatul nasului; • dupa ce ti-ai petrecut timpul in afara casei (la joaca, in gradina, la plimbare cu cainele etc.).
Nu subestima puterea acestei actiuni, care poate feri sanatatea tuturor membrilor familiei tale de multe pericole! Cele cateva secunde pe care ti le petreci sapunindu-ti mainile si invatandu-l pe cel mic sa faca acelasi lucru, te pot scuti de vizitele nedorite la cabinetul medical.
voi cat de des ii spalati pe manute?Credeti ca e important sa ii invatam din timp sau e bine mai tarziu? Eu cred ca cu cat e mai devreme cu atat se obisnuiesc mai usor sa isi ingrijeasca manutele. _________________ |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 16, 2008 2:45 pm | |
| O multumim de sfaturi Mihaela ,char e interesant subiectul.Am incercat sal invat sa ne spalam de cate ori intram in casa de afara,inainte de masa ... |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 16, 2008 3:18 pm | |
| Multumim Mihaela.Ne spalam mereu pe manute si noi. |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 16, 2008 4:57 pm | |
| si noi spalam manutele il duc la chiuveta si singur intinde manutele |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 16, 2008 9:25 pm | |
| si noi ne spalam,mai bine zis ne place sa ne jucam cu apa |
|
 | |
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Lun Noi 17, 2008 3:20 pm | |
| Multumim Miha si eu il spal de fiecare daa cand venim de afara _________________  |
|
 | |
rozyca76

Numarul mesajelor: 7309 Varsta: 36 Localizare: ploiesti Stare de spirit: o mamica fericita si implinita DESPRE NOI: mama: Rozalia, tatal: Adrian, bebe: Bianca Nicoleta Data de inscriere: 26/03/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Noi 18, 2008 10:12 am | |
| multumim de sfaturi Mihaela!...Si noi practicam sportul asta....chiar ii place cand o duk la chiuveta sa o spal pe manute....Cand venim de afara , dimineata la prima ora cand ne sculam, inainte de masa.... |
|
 | |
Madyelena

Numarul mesajelor: 490 Varsta: 30 Localizare: Tulcea DESPRE NOI: Ioni- mama si Mada- fetita Data de inscriere: 02/11/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Noi 18, 2008 10:22 am | |
| ii place tare mult apa si se balaceste cand o duc la chiuveta s-o spal de se uda toata |
|
 | |
florina

Numarul mesajelor: 1817 Varsta: 30 Localizare: Costinesti,Constanta Stare de spirit: Fericita si implinita cu familia mea DESPRE NOI: Rares-Mihai ,nazdravanul lui Flory si al lui Ionut Data de inscriere: 24/04/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 23, 2008 7:36 am | |
| Si noi suntem prieteni cu apa si cu sapunul si dimineata si cand venim de afara si inainte de masa,mereu |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Noi 30, 2008 1:08 pm | |
| azi eram la baie cu el si a bagat mana in punga cu dero,singurel a venit la mine si arata mainile ca sa-l spal |
|
 | |
medyflor

Numarul mesajelor: 6826 Varsta: 35 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Joi Dec 11, 2008 1:34 am | |
| al meu daca mananca ceva si se murdareste imi arata sa-l spal..nu se suporta murdar de nici un fel |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Joi Dec 11, 2008 5:17 am | |
| Ce bine Medy! Bravo lui! Isa isi baga mainile in castronelul cu ciorbita fara stres.Apoi se piguleste de bucatele pe degete! Si am vazut ca acum cere si sapun cand o spal pe maini,vrea singura. |
|
 | |
medyflor

Numarul mesajelor: 6826 Varsta: 35 Localizare: Ploiesti Joburi/Distractii: Dansul,plimbarile si bebe Stare de spirit: O femeie fericita si implinita! DESPRE NOI: Mama: Flory(Medy) Tata:Luci Bebe:Mihaita si Alex-Stefan Data de inscriere: 30/05/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Dec 12, 2008 1:29 am | |
| pai asta-i n lucru bun stefy..inseamna ca stie de spalat cu sapunelul |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Sam Dec 13, 2008 5:51 am | |
| Da stie,insa trebuie sa se murdareasca intai si iar nu e bine nici asa. |
|
 | |
Claudia

Numarul mesajelor: 16843 Varsta: 30 Localizare: Baicoi, PH Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui! Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie! DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad Data de inscriere: 08/06/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Sam Dec 13, 2008 9:31 am | |
| Ei, e bine, Stefy,  ! Se invata ei pana la urma. Medy,  lui Mihaita! Asa trebuie! _________________ Claudia mami si Vlad Stefan (5 martie 2007)  |
|
 | |
medyflor

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Sam Dec 13, 2008 11:38 am | |
| pai e disperat fetelor daca-i murdar pe maini..sa-l vedeti cand pica nici nu pune mana jos se sprijina in cot :() |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Lun Dec 15, 2008 6:10 am | |
| Ce haios cred ca e Medy! Bravo lui! Imi plac copii curatei,adica fitosi daca se murdaresc!!! Claudia,multumesc!
Ultima editare efectuata de catre Stefytza in Joi Dec 18, 2008 11:23 am, editata de 1 ori |
|
 | |
medyflor

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Dec 17, 2008 11:42 pm | |
| da stefy e chiar criminal..seamana cu tacsu :() |
|
 | |
eva_26

Numarul mesajelor: 8120 Varsta: 29 Localizare: istanbul/turcia Stare de spirit: fericita ca am o familie minunata DESPRE NOI: eu eva sotul adnan copii deniz ºi melisa Data de inscriere: 03/04/2009
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Mai 13, 2009 10:28 pm | |
| ºi eu ıl spal pe deniz pe mınute foarte des ca merge pe balcon ºi da cu mına pe pervaz ºi fac pasarile caca acolo acuma ºterg ºi araºi fac |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Joi Mai 14, 2009 1:17 pm | |
| | medyflor a scris: | | pai e disperat fetelor daca-i murdar pe maini..sa-l vedeti cand pica nici nu pune mana jos se sprijina in cot :() |
foarte bine asa si trebui,Cosmin doar daca ii zic eu hai sa ne spalam pe maini isi ridica manecile si se duce la baie dar asa singur nu ii da in gand |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Mai 15, 2009 5:41 am | |
| Ce scump e! isa isi aduce inaltatorul de toaleta si se suie pe el:palam pe mani mai,palam. |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Iun 09, 2009 12:56 pm | |
| hii Isa asa s afaci iubita! acum cand intram in casa nu intra in camerea pana nu il spal pe maini,direct in baie se duce si vrea sa ajunga el sa dea drumul la apa |
|
 | |
chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Iun 09, 2009 3:05 pm | |
| | Stefytza a scris: | | Ce scump e! isa isi aduce inaltatorul de toaleta si se suie pe el:palam pe mani mai,palam. |
Ce inaltator aveti Stefy?  |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Iun 10, 2009 5:45 am | |
| E o cutie de plastic set cu capacul de toaleta pentru copii,sa ajunga la toaleta cand se urca si il folosim la chiuveta.exact astea sunt Chry.   |
|
 | |
Noxa_Kitty

Numarul mesajelor: 4502 Varsta: 24 Localizare: Constanta Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;)) DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Iun 10, 2009 10:26 am | |
| Si noi ne spalam manutzele des si de fiecare data ea vrea sa tina sapunul, ii place ca ii aluneca din maini in chiuveta si rade cu lacrimi! E foarte haioasa! |
|
 | |
inatas

Numarul mesajelor: 21260 Varsta: 34 Localizare: brasov Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana
Data de inscriere: 01/02/2009
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Iun 10, 2009 11:40 am | |
| ai ai mei se spala pe maini le place nati vai daca s-a murdarit putin pe maini e jale si pufuleti papa cativa vine sa o stergem _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|
 | |
chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

| |
 | |
inatas

Numarul mesajelor: 21260 Varsta: 34 Localizare: brasov Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Iun 10, 2009 3:13 pm | |
| asa se vand chry la set _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 12, 2009 6:01 am | |
| Nu sunt la set fetelor.le poti lua separat.Eu le-am luat de la Mothercare,de sitte,fac livrari si in Romania.Am luat cu o tipa sa ne coste transportul mai puti.El normal e inaltator de toaleta,sa ajunga copilul singur.Dar il folosim si la chiuveta. |
|
 | |
inatas

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 12, 2009 9:57 am | |
| eu le-am luat la set din carrfour stiu ca e pentru wc e bun si la chiuveta _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|
 | |
Claudia

Numarul mesajelor: 16843 Varsta: 30 Localizare: Baicoi, PH Joburi/Distractii: Inginer / Sa imi petrec timpul cu Vlad si cu tati lui! Stare de spirit: Cea mai fericita mamica si sotie! DESPRE NOI: mami Claudia, tati Florin si baietelul Vlad Data de inscriere: 08/06/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 12, 2009 10:15 am | |
| Foarte interesant, o sa iau si eu cat de curand... dar inca suntem prieteni cu olita... _________________ Claudia mami si Vlad Stefan (5 martie 2007)  |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 12, 2009 11:22 am | |
| Offffff mai dau bani si pentru asa ceva,lasa ca gasesc eu ceva sa o pun la ghiuveta. |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 12, 2009 11:46 am | |
| Chry,eu am primit banutii cadou de Craciun si i-am luat. Sa stii ca nu sunt scumpe. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 12, 2009 11:48 am | |
| Noi gata....am scapat de olita,facem la WC si spalatul pe manute a devenit o obsesie...spalam toaleta cu dezinfectant zilnic dar totusi....tre sa-l spal pe Andru pe manute ori de cate ori se duce la toaleta....inca nu l-am invatat singur la ghiuveta ca se joaca in loc sa se spele si am si piedici la baterie ptr a nu umbla el... |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Sam Iun 13, 2009 2:37 pm | |
| Am pus-o si eu pe WC azi dimi am intrebat-o si a vrut si cand am pus-o a vrut jos  a tipat |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Iun 14, 2009 6:45 am | |
| Nu am inteles Chry? Sorina,o data pe zi,dimineata,e de ajuns sa speli la baie daca sunteti doar voi acasa. |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Iun 14, 2009 3:59 pm | |
| |
|
 | |
inatas

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Dum Iun 14, 2009 7:30 pm | |
| ai puso pe wc direct sau i-ai pus si suportul special chry pentru copii. ariana a mea nu vrea deloc la olita si se cearta mereu cu nati ca vor amandou odata la baie _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Lun Iun 15, 2009 6:03 am | |
| Acum am inteles fata.MAi incerci alta data. |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Lun Iun 15, 2009 2:15 pm | |
| Nu am suport de copii,direct pe WC |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Iun 16, 2009 6:06 am | |
| N-are nimik Chry,merge si asa dar sa o ti tu bine. |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Iun 16, 2009 2:32 pm | |
| pe gurita ii place cel mai mult sa o spal |
|
 | |
Iony

Numarul mesajelor: 9590 Varsta: 24 Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO
 Data de inscriere: 07/06/2008
 | Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mar Iun 16, 2009 2:37 pm | |
| |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Iun 17, 2009 6:18 am | |
| Foarte bine Fabio!! Chry,bine macar ca sta la spalat gurita. |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Mier Iun 17, 2009 11:47 am | |
| da sta si pe manute sta la spalat,dar gurita ii place cel mai mult |
|
 | |
inatas

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 19, 2009 9:49 am | |
|  eli _________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 19, 2009 9:51 am | |
| Si Andrei la fel...ar sta toata ziua sa-l spal sau sa se balaceasca |
|
 | |
chry1

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 19, 2009 11:15 am | |
| |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 19, 2009 9:33 pm | |
| Cosmin ar vrea non stop sa stea cu mainile in apa rece,mai ales afara cum vede vreo galeata cu apa imediat baga si el mainile,in apa calda nuuu,zice ca arde |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: Spalatul mainilor la copii Vin Iun 19, 2009 10:15 pm | |
| Vai,pai daca stati la curte,are ispita peste tot zvapaiatul Miha! |
|
 | |
| | Spalatul mainilor la copii | |
|