Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Oct 09, 2008 11:49 am

Am gasit printre ingredientele unui borcanel cu fructe de la Nestle si acid citric. Nu era notat cu E 330 si ma intreb daca este vreun extract natural sau este un aditiv alimentar sintetic. Din cate stiu eu si acidul citric E330 este periculos. Din ce scria pe eticheta am remarcat ca produsul respectiv se vindea doar in tarile Europei de Est. Voi stiti ceva despre asta ?
As mai fi curioasa daca in borcanele care se vand in UE exista acest ingredient. Eu l-am gasit in borcanelul cu mar, banana si inca ceva, nu-mi aduc aminte bine ce, ca n-am mai cumparat. M-am uitat si in cele cu alte fructe, de la aceeasi firma, dar nu era.

E330: Acid citric
Origine:
Acidul citric este un compus care se gãseºte în orice organism viu, ca parte a cãilor metabolice de bazã în toate celulele corpului. Concentraþii mari se gãsesc în fructele citrice, kiwi, cãpºuni ºi multe alte fructe. Comercial, este preparat prin fermentaþia melasei cu mucegaiul Aspergillus niger .

Funcþii & caracteristici:
Acidul citric are funcþii multiple – potenþeazã activitatea multor antioxidanþi, dar el însuºi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ºi un compus de aromã. Mãreºte puterea gelului în marmelade ºi micºoreazã îmbrunarea enzimaticã în fructe ºi produse din fructe.
Produse:
O mare varietate de produse.
Doza zilnicã admisã:
Fãrã limitã.
Efecte secundare:
Acidul citric este un component a celulelor corpului ºi este degradat ºi folosit de organism fãrã efecte secundare. Au fost sesizate reacþii pseudo-alergice (intoleranþe), dar acestea sunt foarte rare. Persoanele cu asemenea intoleranþã ar trebui de asemenea sã evite toate fructele moi ºi produsele obþinute din ele. Nu cauzeazã cancer ( a se vedea întrebarea urmãtoare).
Restricþii dietetice:
Acidul citric ºi citraþii pot fi consumaþi în mod normal de toate grupãrile religioase, vegani ºi vegetarieni. Acidul citric nu cauzeazã reacþii alergice persoanelor care sunt alergice la portocale ºi fructe citrice, deoarece este obþinut comercial din zahãr ºi nu din fructe.
Acidul citric e in orice fruct, nu cred ca e daunator..

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Varsta: 32
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Mar Oct 14, 2008 4:42 am

Chiar nu am citit pana acum tot ce scrie pe un borcanel cu mancarica pentru bebe.Am citit ca acidul citric,adica E330 este destul de daunator.

E 330 (acid citric) - produce afectiuni ale cavitatii bucale si are actiune cancerigena puternica. Se gaseste in cele mai multe sucuri care se afla in comert.

E330 (acid citric/sare de lamaie) este una dintre cele mai cancerigene substante folosite in alimentatie. Subliniem: folosite in Romania, nu si in Europa occidentala. Acest acidifiant are o atat de larga utilizare, incat il intalnim in majoritatea produselor alimentare si a bauturilor racoritoare de pe piata, ba chiar si in ceaiuri ori produse cosmetice cum sunt cremele pentru corp, sapunul lichid si altele sau in anumite medicamente, de regula care se elibereaza fara reteta.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Dec 25, 2008 10:03 pm

Otravuri colorate de la lume adunate
04/04/2005Lista aditivilor alimentari (E-urilor) este in permanenta rescriere. Pe alte meleaguri, desigur. Apar (sunt omologati) noi aditivi, altii sunt interzisi, dupa ce noi teste probeaza potentialul lor maladiv. In UE au fost interzisi, recent, conservantii E-230 si E-233. Se asteapta trecerea pe lista neagra a E-232, E-250, E-251, E-252, E-311, E-312, E-407, E-450 si a altora. In Romania, legislatia este mult mai laxa. Practic, cam tot ce poarta indicativul E este permis. Astfel incat modalitatea cea mai sigura de protejare ramane studierea cu atentie a etichetelor. Si compararea cu lista pe care v-o punem la dispozitie mai jos, continand colorantii interzisi deja in Occident, din ratiuni medicale.

- E-102. Tartrazina - Colorant galben, artificial. Utilizat pe scara larga. Poate provoca puternice reactii alergice, in special persoanelor astmatice si celor cu intoleranta la aspirina. Alte efecte: rinite, migrene, mancarimi ale pielii, tulburari de vedere. Nu se recomanda a fi consumat de copii si trebuie mai ales evitat in combinatia cu acidul benzoic (E-210). Interzis in Norvegia si Finlanda.
- E-104. Galben de chinolina - Colorant sintetic. Se gaseste in inghetata. Provoaca hiperactivitate la copii. Interzis in Australia, Japonia, Norvegia si Statele Unite.
- E-107. Galben 2G - Colorant artificial. Provoaca alergii. Nerecomandat in dieta copiilor. Dintre toate statele europene, mai este folosit doar in Marea Britanie. Interzis in Austria, Norvegia, Suedia, Elvetia, Japonia, Statele Unite.
- E-110. Galben oranj S - Colorant sintetic. Utilizat intr-o larga varietate de alimente care se obtin prin fermentare si coacere, dulciuri, supe in plic, sosuri etc. Poate provoca senzatii de voma, gastrite, urticarii. Se recomanda eliminarea din dieta copiilor. Interzis in Norvegia si Finlanda.
- E-120. Acid Carminic - Colorant rosu. Se obtine dintr-o specie de insecte. Utilizat la fabricarea bauturilor alcoolice, dulciurilor, branzeturilor, sosurilor etc. Provoaca diverse alergii. Nerecomandat copiilor.
- E-121. Orceina - Colorant rosu-maroniu natural, derivat din orcinolul produs de un lichen. Interzis in Uniunea Europeana.
- E-122. Azorubina - Colorant artificial rosu, cu utilizare asemanatoare E-110. Pe langa reactiile alergice la persoanele cu intoleranta la aspirina, poate provoca retentie de apa, eruptii cutanate. Nerecomandat copiilor. Interzis in Norvegia, Suedia, Japonia si Statele Unite.
- E-123. Amarant - Colorant artificial purpuriu. Se gaseste in dulciuri dar si alte alimente. Foarte cancerigen, interzis in SUA si Norvegia, iar in Franta si Italia este permis doar pentru colorarea caviarului.
- E-124. Rosu ponceau - Colorant artificial. Folosit intr-o multitudine de alimente. Interzis in Norvegia si SUA.
- E-127. Eritrozina - Colorant roz, sintetic. Se gaseste in cocktailuri, cirese in ciocolata, biscuiti, ciocolata, sosuri, pateuri, carnuri preparate, masline umplute etc. Folosit si in stomatologie. Poate provoca cancer, disfunctii ale glandei tiroide, sensibilitate la lumina. Interzis in Norvegia si Statele Unite.
- E-128. Rosu 2G - Colorant sintetic, utilizat in preparatele din carne, dar si in bauturi. Se banuieste ca poate interactiona cu hemoglobina, provocand deficiente respiratorii. Nerecomandat copiilor. Interzis in Australia, Austria, Canada, Japonia, Norvegia, Suedia, Statele Unite.
- E-129. Rosu AC - Colorant artificial, inlocuitor al amarantului in SUA, interzis in Uniunea Europeana si Japonia.
- E-131. Albastru V - Colorant artificial, folosit in bauturi spirtoase si prajituri. Cancerigen.
- E132. Carmin Indigo - Colorant artificial, utilizat in biscuiti si alte dulciuri, dar si in medicina, la diagnosticarea disfunctiilor renale. Poate provoca probleme respiratorii, mancarimi, crestere a presiunii sangvine etc. Interzis in Norvegia.
- E133. Albastru briliant - Colorant sintetic, utilizat adeseori impreuna cu Tartrazina. Nerecomandat in dieta copiilor. Interzis in Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Spania, Suedia, Elvetia.
- E142. Verde S - Colorant sintetic. Se gaseste in bauturi, dulciuri, sosuri etc. Foarte cancerigen, este interzis in Finlanda, Norvegia, Suedia, Japonia, Canada si Statele Unite.
- E151. Negru Briliant - Colorant sintetic, folosit intr-o varietate de alimente. Nerecomandat in dieta copiilor. Interzis in Finlanda, Norvegia, Japonia, Canada si Statele Unite.
- E153. Carbune vegetal - Poate provoca tulburari gastrice. Interzis in Statele Unite.
- E154. Maro FK - Colorant sintetic. Se gaseste in alimente afumate (peste, sunca). Nerecomandat in dieta copiilor. Interzis in Austria, Finlanda, Irlanda, Suedia, Canada, Japonia, Statele Unite.
- E155. Maro ciocolatiu - Colorant sintetic gasit in biscuitii cu aroma de ciocolata. Provoaca alergii. Nerecomandat in dieta copiilor. Interzis in Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Norvegia, Suedia, Elvetia, Australia si Statele Unite.

Cele mai periculoase E-uri
In prezent, este general acceptat ca cele mai periculoase E-uri sunt colorantii E-102, E-120, E-123 si acidul citric (E-330). E-123 si E-330 sunt considerati aditivi cancerigeni, alaturi de colorantii E-131, E-142 si de conservantii E-210, E-211, E-212, E-213, E-214, E-215, E-216, E-217, care se gasesc intr-o gama foarte variata de alimente. E-239, tot cancerigen, se foloseste in unele cosmetice.
Alti conservanti periculosi se gasesc in vinuri si fructe uscate (E-220, E-221, E-222, E-223, E-224, E-226).
Surse: UKFoodGuide.net, Bryngollie.com, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4796
Varsta: 39
Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy
Stare de spirit: tot ceea ce este frumos
DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Vin Dec 26, 2008 6:14 pm

fetelor daca ne uitam pe Toate produsele din ziua de astazi gasim E,chiar in toate tipurile de minkaruri,sucuri
Sus In jos
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13637
Varsta: 33
Localizare: Turnu Magurele
Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Vin Dec 26, 2008 7:38 pm

multumim Noemi!chiar nu mai sti ce sa mai cumperi in ziua de azi!
Sus In jos
lavinia
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1419
Varsta: 31
Localizare: bucuresti, titan
Joburi/Distractii: plimbarile cu ingerasul meu alexandra
Stare de spirit: implinita ca sotie si mamica
DESPRE NOI: mama-lavinia tati-laurentiu comoara lor alexandra maria
Data de inscriere: 14/07/2008

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Vin Dec 26, 2008 10:56 pm

asa e mihaela.sunt E-uri peste tot si nu ai cum sa te feresti.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Vin Ian 02, 2009 2:14 pm

Macar sa fim cat de cat atente,sa citim eticheta inainte sa cumparam ceva fetelor.
Sus In jos
andrra19
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 1835
Varsta: 24
Localizare: tulcea si norvegia
Joburi/Distractii: distractia si copii
Stare de spirit: copii sunt fericirea mea iar sotul meu este visul devenit realitate
DESPRE NOI: eu alexandra,claudia(6 ani)eli-marie(2 ani)
Data de inscriere: 30/07/2008

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Mar Ian 27, 2009 11:37 pm

si eu am renunta sa ii mai dau lui eli-marie mancare de la borcanele din romania ca am vazut ca nu le digera si facea bucatele intregi la scaun
in schim in norvegia ai peste 10 sortimente in comparatie cu doua in romania
cu bucatele de carne si cu peste cu curcan pui vita si multe alte si alea expira si foarte repede mai mult de 15 zile nu au pe eticheta valabilitate
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Mier Ian 28, 2009 6:06 am

Adica nu ii mai dai deloc Andra? Foarte bine faci.Mancarica din casa e cea mai bune.Si acum ii poti da sa pape din oala voastra,ca e mare.
Sus In jos
andrra19
Mamica incepatoare

feminin
Stare de spirit: copii sunt fericirea mea iar sotul meu este visul devenit realitate

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Mier Ian 28, 2009 9:56 am

inca mi-e frica sa ii dau din oala noastra ca noi mancam mai sarat sau mai gras,si ii preparam supita zilnic si piureuri de legume,peste firt,ficatel,branzica proaspata
Sus In jos
ela
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 151
Varsta: 31
Localizare: Cluj-Napoca
DESPRE NOI: Mihaela mamica de Robert
Data de inscriere: 13/01/2009

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Mier Ian 28, 2009 10:09 am

eu i am dat sa manance mancare din borcanel de foarte multe ori
mai ales cand mergeam de acasa , pana la un momendat , cand mi am zis , dupa ce sa dau atati bani
pe borcanele ca sunt si scumpe si nici nu sunt asa sanatoase ca mancarica pe care i o pregatesc
asa ca ii pregateam cand faceam cumparaturi , puneam in congelator , in pungi cat mananca la o masa
ficatei, piept de pui ... chiar cand mergeam undeva i le pisam si ii puneam in borcanel
nici eu nu ma gandeam ca exista atetea e-uri mai ales la mancare pentru copii
dar ceva trebuie sa bage in ele sa stea atat timp pe raft fara sa se altereze.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Mier Ian 28, 2009 10:25 am

Foarte bine faceti fetelor! Mabucur ca v-ati schimbat parerile! Andra,ma gandeam ca poate nu papati gras sau sarat.Eu pap sarat dar mancarea o fac potrivita sa ii pot da si Isei. Nu si porc.
Sus In jos
anka9mai
Mamica Exclusa

feminin
Numarul mesajelor: 635
Varsta: 29
Localizare: iasi
DESPRE NOI: mami Anca si puiutul meu Alexandru
Data de inscriere: 10/12/2008

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 6:55 pm

Andra eu am vazut cand ati fost la Schimb de mama ca Eli papa numai din borcanele...erai adepta acelei manari zice`ai ca e cea mai sanatoasa :()
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 7:01 pm

anka,pai ce era sa ii dea sa manince,si eu daca m_as duce la schimb de mame,sigur al meu sot nu v_a lasa mamca de schimb sa ii dea minkare lui mario pregatita de el
el numai in mine si in mamam mea are incredere sa ii dau minkare facuta in casa,cind mergem in vizita foarte rar ii dam sa guste,luam borcanele la noi si din acelea maninca
Sus In jos
anka9mai
Mamica Exclusa

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 7:06 pm

MIHAELA 73 a scris:
anka,pai ce era sa ii dea sa manince,si eu daca m_as duce la schimb de mame,sigur al meu sot nu v_a lasa mamca de schimb sa ii dea minkare lui mario pregatita de el
el numai in mine si in mamam mea are incredere sa ii dau minkare facuta in casa,cind mergem in vizita foarte rar ii dam sa guste,luam borcanele la noi si din acelea maninca

Andra doar din borcanele ii dadea si cand era ea acasa...eu asa tin minte...poate ne lamureste ea... si daca gresesc imi cer scuze...eu nu sunt impotriva mancarilor la borcanele , ca si eu i`am dat copilului meu , dupa 8 luni...ca sa ii mai diversific gusturile....ca mereu numai supica sau legume...nu era nici pt el tare bine...dar nu i`au placut tare mult...ca dupa aproape 2 luni nu le mai voia....
cat despre gatitul in casa e clar ca lanoi in casa e cea mai buna mancare, f rar ii dau lui Alex cand merg undeva in vizita, poate doar de la soacra`mea,cumanta sau mama mea ...in rest nu stiu cat de gospodina e femeia care a gatit :()
ii dau sa pape cand plecam de acasa si stiu sigur ca nu ii va fi foame...pana acum nu prea mi`a cerut cand mergeam in vizite ,de acum va fi mai dificil ca e mai maricel :()
Sus In jos
andrra19
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 7:20 pm

da asa e anca eu ii dadeam din borcanele tot timpul dar am facut o mare descoperire
eu am inceput sa ii dau borcanele in norvegia(acolo toti copii sunt hraniti cu borcanele si termenul de valabilitate nu depaseste 10 zile la borcanel)
si cand am venit in romania am constatat ca noi aveam doar 3 tipuri de mancare de genul asta pe cand in norvegia existau pe putin 10,iar consistenta mancarii era dferita,acolo aveam bucatele de peste in borcanel,piftelute,toate erau adaptate pe varsta copilului dar in romania sunt si la 12 luni tot creme si pasate mancarurile,asa ca am renuntat sa ii mai dau borcanele din romania si am sa continuii in norvegia ca ei au hrana pt copii pana la 15 luni si toata lumea le foloseste
Sus In jos
anka9mai
Mamica Exclusa

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 7:22 pm

ai dreptate ca aici nu`s stralucite....cele pt 12 luni au bucatele mai mari dar nu is mare lucru....din pacate la noi in tara nu gasesti mai nimic bun si sanatos mai ales pt copii :()
Andra voi locuiti in Romania sau in Norvegia?
Sus In jos
andrra19
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 7:28 pm

in amandoua
acum de exemplu suntem in romania si pe 10 februarie plecam in norvegia
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Joi Feb 05, 2009 8:38 pm

ia spuneti voi unde mai amnica copilul carne de strut,sau de cal sau porc,pui,curcan,vitel,iepure,miel
sau peste de 5 feluri,eu vb de aici din italia,plus ca diversificarea aici se face de la 4 luni
Sus In jos
andrra19
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Vin Feb 06, 2009 2:41 pm

::: strut,cal,nu as da la copii mei asa ceva
Sus In jos
anka9mai
Mamica Exclusa

feminin

MesajSubiect: Re: E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?   Vin Feb 06, 2009 3:34 pm

carnea de strut nu am idee cum o fi...dar de cal fiti sigur ca am mancat in salamuri pe timpul lui Ceausescu :()
eu deocamdata ii dau lui Alex numai de pui si de curcan, rar cate o bucatica macrita de purcel
Sus In jos

E-rui in borcanelele cu mancare pt. BB ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: ALIMENTATIA COPILULUI-