Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4
AutorMesaj
MIHAITZA29
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 13637
Varsta: 33
Localizare: Turnu Magurele
Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb
DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei
Data de inscriere: 04/04/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 07, 2009 1:32 pm

Stefytza a scris:
Bleah,mie imi pare fainos la gust preparatul din borcanel.

da si mie tot asa mi se pare,oricum ar un gust mai ciudat dar lor le place
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4796
Varsta: 39
Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy
Stare de spirit: tot ceea ce este frumos
DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian
Data de inscriere: 24/03/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 07, 2009 2:11 pm

eu una nu am incredere in mincarea de la restaurant,noi iesim rar sa manincam dar numai pizza,macar aia o stiu ca o prepara imediat si ceea ce pune peste ea la temperatura din cuptor mor toti microbii
in romania noi am mers doar o singura data la restaurant,in zona mea,au bucataria la intrare,tu te uiti cum prepara mincarea,le arati ce carne vrei,cum vrei sa iti faca salata
prefer sa manince sa amnince o viata borcanele decit sa ii dau ciorba lor
voi stiti cum e facuta ciorba,iar ceea ce ramine de la altii o mai arunca din nou in oala,sau de cite ori o reincalzesc
Sus In jos
buburuza1
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 551
Varsta: 32
Localizare: suceava
Joburi/Distractii: vesela
Stare de spirit: suntem o familie implinita
DESPRE NOI: copii:Arina,Petra
mami :elena
tati: silviu
Data de inscriere: 10/11/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 08, 2009 8:03 am

vai mihaela acum chiar ca nu mai am curaj sa-i dau.cred ca 8 zile nu o sa aiba nimic daca -i dau mancare la borcanel+iaurtel+cereale ,fructe,laptic.mai vad eu...
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 9590
Varsta: 24
Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova
Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei
Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista
DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO

Data de inscriere: 07/06/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 08, 2009 8:05 am

nu are nimic elena
stai linistita,si eu i-am dat lui fabio pe drum cand am venit aii in spania si nu a a vut nimic,chiar i-au placut desi nu ii m dadusem niciodata

"Ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu"(Luca 18:27)
Sus In jos
buburuza1
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 551
Localizare: suceava
Joburi/Distractii: vesela
Stare de spirit: suntem o familie implinita
DESPRE NOI: copii:Arina,Petra
mami :elena
tati: silviu
Data de inscriere: 10/11/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 08, 2009 8:11 am

pai de asta am emotii ca nici eu nu i-am mai dat..am sa-i iau zilele acestea vreo 2 sa vad daca-i plac.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 16254
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Foarte fericita!!!!!
DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana.

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Mar Iun 09, 2009 6:49 am

Daca ai decis sa ii dai borcanele,vezi intai daca ii plac si cum le asimileaza organismul.Isa mea a vomitat cand i-am dat.
Sus In jos
giaserbu
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 574
Localizare: Galati
DESPRE NOI: Mami:Gianina,Tati:Danut,Bebe:Cosmin
Data de inscriere: 31/10/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Sam Iun 13, 2009 10:18 pm

Mai fetelor...acum am citit si eu ce ati scris de borcanasele astea...Eu as vrea sa argumentati,fetele care spun ca au" o parere proasta " despre ele...de ce anume spuneti asta...ati avut experiente neplacute cu ele,ati auzit ceva cazuri de copii care au ajuns in spital din cauza lor?....Eu personal,nu pot spune ca am o parere buna sau proasta despre ele...Nu stiu cum sunt facute,stiu doar ca sunt facute din alimente bio si ma gandesc ca daca sunt trecute ingredientele pe borcan...doar n-o fi asa un...fenomen de manipulare in masa si de mintire a oamenilor....Daca asta scrie,inseamna ca asa e...nu?Eu i-am dat borcanase,cand am fost in concediu anul trecut,si au fost f utile....nici nu m-am gandit sa stau sa gatesc acolo,sau sa-i dau mancare de la restaurant....In nici un caz nu cred ca aia e mai proaspata sau mai sanatoasa decat cea la borcanel....Borcanase i-am mai dat ocazional,recunosc ca atunci cand a fost foarte cald i-am dat mai des,pentru ca nu gateam din cauza caldurii...Si nu i-am dat niciodata fructe la borcanel,pe alea i le-am preparat eu tot timpul...Si eu sunt de principiul ca e mai bine sa-i dai mancare facuta in casa,pentru ca stii ce ai pus in ea,dar.....oare stim ce punem?...Daca e sa desfacem firul in 4 si sa ne gandim cum sunt.."facute" legumele,fructele si orice cumparam...cred ca am avea alte retineri...Mie imi e ciuda ca la noi nu se gasesc decat vreo 3-4 tipuri de borcanase,si nu pot schimba meniul mai des....Acum Cosmin are o perioada de facut nazuri la mancare,desi el manca ORICE ii dadeam...acum nu mai mananca asa si refuza mancarea din start....Asa ca am ajuns din nou la borcanase,pe care vad ca inca le accepta....ATunci cand nu vrea si nu vrea sa manance,ii dau borcanel,ca n-am ce face....Intr-adevar sunt cam scumpe,dar ma gandesc ca pretul reflecta tocmai calitatea lor,daca sunt facute cu produse bio...Nu stiu,sa ne zica fetele care locuiesc inafara daca si acolo sunt aceleasi preturi....Pfui...ce mult am scris....Mi-am spus si eu parerea si sper sa nu fi deranjat pe nimeni cu ea...
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 6:12 am

Gia,inteleg ce spui.Eu una sun t oricum impotriva lor,sincer.Acum fiecare face cum crede ac e mai bine pentru copilul sau,nu?
Sus In jos
giaserbu
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 8:21 am

Da,Stefy,asa e....fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copil,normal...Doar ca as fi vrut niste argumente de la tine si nu numai de la tine,de la fetele care au zis ca sunt impotriva lor....de ce sunteti impotriva lor mai exact?Eram doar curioasa daca stiti ceva,ati auzit ceva de rau despre ele,s-au facut studii ca nu sunt bune,sau....
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14738
Varsta: 34
Localizare: SIBIU
Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista.
DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 4:14 pm

Eu i-am dat de vreo 4-5 ori,doar atat a papat apoi le-a refuzat,si doar cele cu fructe,pe cele cu legume din start nu i-au placut.
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 4:41 pm

pe mine acuma ma salveaza borcanelel si nici cu ele nu dau inainte
acuma ii iasa o masea sau doua si nu vrea nimik de minkare,ii mai dau o lingurita de carnita din borcanel,sau o lingura de fructe
a ajuns sa manince doar lapte cu cereale
ai dreptate gia,in tara sunt putine marci care fac borcanele
va dau citeva sitehttp://www.plasmon.it/#/intro.aspx
http://www.mellin.it/index.asp,mai sunt si alte firme dar eu le folosesc doar pe astea
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 4:43 pm

Dak le papa si ii plac e bine Miha,eu una nu sunt impotriva lor
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 5:14 pm

te cred ,dar eu cind am inceput diversificare nu i_am dat doar fructe
al meu de la 4 luni deja i_am dat carne,de miel,pui,curcan,vitel,plus ca a minkat fructe nu numai mar
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 5:17 pm

wttyjuty wttyjuty wttyjuty wttyjuty
haaaaaaaaaaaa?
nu pot sa cred
toate dintr-o data?
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 5:21 pm

nuuu,pe rind,dar am avut de unde alege,plus ca sunt si legumele tot la borcanele,dar eu i le faceam eu

uitate pe site de la palsmon,daca dai clik in stinga si o sa vei ca scrie 0-4 luni,scrie dupa virsta copilului ceea ce se da de laorcanele
de la 6 luni ii dai brinzica
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 5:24 pm

Aaaaaaaaaaa deci tot ce mi-ai zis tu i-ai dat la borcanel,nu facut in casa. jyvds
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 14, 2009 5:36 pm

pai eu nu incredere mai ales in carnea de miel,eu nici la paste nu i_am dat sa guste si mai ales la virsta aceea asa mica doar din borcanel a minkat
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 15, 2009 5:42 am

Gia,Isa mea a papat doar o data si le-a vomat. Ce argument mai solid pot aduce decat faptul ca legumele si carnita proaspata puse in oala sunt de 1 mie de ori mai bune decat cele conservate? Cum sa explici faptul ca stau luni de zile pe raft si nu se strica? Au conservanti clar,nu? De ce sa nu dau copilului mancare sanatoasa si proaspata? la asta ma refeream.
Sus In jos
inatas
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 21260
Localizare: brasov
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: mama simona, tata mihai si copilasii raul, nati si ariana

Data de inscriere: 01/02/2009

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 15, 2009 8:54 am

de acord cu stefy odata ce sunt tinute pe raft si nu in frigider au conservanti si atunci cum sa fie bune, mai bine ii faci tu un pireu de fructe prospat decat sa iei unul, sau mancare gatita plus ca sunt fainoase nu stiu nu am gustat insa sotul a zis ca nu au un gust foarte placut
fiecare e liber sa faca ce vrea, eu am zis nu am cumparat am primit de la cineva si m-am codit mult pana le-am dat insa nu le-a placut

"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe"
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 15, 2009 9:04 am

sunt de acord cu tine stefy

Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 15, 2009 2:33 pm

Da tu Stefy,de acord ca au conservanti,dar dak copilul nu accepta papa facuta in casa si ii plac cele la borcanel,mai sunt si cazuri din astea. jyvds
Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2546
Varsta: 35
Localizare: New Berlin - USA
Joburi/Distractii: pictura, fotografia
Stare de spirit: happppppyyyyyyy
DESPRE NOI: mami laly, tati gabi si cele doua iubiri ale noastre Alex si Bella

Data de inscriere: 17/02/2009

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 15, 2009 6:43 pm

daca nu accepta mancarea din casa probabil ca a fost obij de la inceput cu mancarea de la bocanase si e normal sa nu vrea altceva
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Mar Iun 16, 2009 5:44 am

E,Chry,tu stii cum sunt eu cu mancarea!!!!! Daca nu vrea deloc,incerci si asa.Dar intai epuizezi toate caile naturale,nu?
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Mar Iun 16, 2009 3:20 pm

tavalesc da Stefy stiu,Laly ai dreptate yes
Sus In jos
Iony
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Mar Iun 16, 2009 5:13 pm

si tu ai drepatet laly
eu cand ma venit aici ,fabio manca absolut orice mancare ,
pe cand neopotii mei numai borcanase mancau,ptr ca asa au fost obisnuiti
cand am inceput sa ii dau si eu lui fabio,asa din cand in cand,nu imi m accepta mancarea de casa
deci????? el care manca absolut orice,deci nimic nu refuza,cand i.am dat artificiale deastea nu m voia
trageti voi conluzia
eu m-am lecuit
am probat ,vorbesc din experienta ,nu din auzite

Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Mar Iun 16, 2009 6:56 pm

probabil ca nu sunt rele dar nimic nu se compara cu mancare facuta in casa si proaspata asa ca oricata grija au ei la prepararea lor mie nu-mi inspira incredere
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Mier Iun 17, 2009 6:04 am

Ioni,au un gust bun,miros frumos.Acum,nu stiu ce sa zic.Ii mai dai totusi borcanele?
Sus In jos
giaserbu
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Joi Iun 18, 2009 9:56 pm

Fetelor,dar borcanele cu dulceata,sau gem facute in casa cum de rezista si un an,2...si doar nu se pune conservant in ele...se sterilizeaza si gata....tin atata timp...intreb si eu,nu dau cu parul... jyvds
Sus In jos
andreea28
Mamica incepatoare

feminin
Numarul mesajelor: 640
Localizare: Oradea
Joburi/Distractii: distractia mea zilnica e plimbatul cu caruciorul
Stare de spirit: optimista, vesela, visatoare
DESPRE NOI: Andreea si Darius, puiul meu scump
Data de inscriere: 19/07/2008

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Joi Iun 18, 2009 10:01 pm

eu am si n-am
sunt convinsa ca nu sunt cele mai proaspete dar nici nu se moare din asta , de doua trei ori pe saptamana merge
Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Joi Iun 18, 2009 10:09 pm

andeea eu nu ii dadeam in fiecare zi,dupa 7 luni ii dadeam ciorbica facuta pt noi,piure
la mine borcanele erau doar cind ma duceam in vizita,imi era urit sa ma duc cu termosul dupa mine,farfuria lui,biberoane,oala unde sa incalzesc minkare daca in cel mai rau caz nu aveau cuptor cu microunde,sau cind mergem in romania
apropo de conservanti,borcanelel sunt sterilizate ,mai bine zis sterilizate sub vid
si la cresa daca unul din copii are probleme cu dintii imediat le dau un borcanel,nu lasa copilul sa plinga de foame deoarece nu poate mesteca
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Vin Iun 19, 2009 6:58 am

Apropo de gem. Cine da la bebe de 1,2 ani gem de cumparat???? Sau cel putin mananca ocazional,nu zilnic.
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Vin Iun 19, 2009 11:31 am

de cumparat nu i-am dat numai de casa
Sus In jos
inatas
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Vin Iun 19, 2009 12:16 pm

eu le-am dat facut de nasa mea cu clatite fata dar nu le place la nici unul am ramas masca ca ariana nu mi-a facut niciodat mutre la mancare

Sus In jos
giaserbu
Mamica incepatoare

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Vin Iun 19, 2009 2:22 pm

Eu i-am dat dulceata cumparata,de mure parca...dar recent,sa zic pe la un an jumate...de atunci i-am dat de vreo 2-3 ori,dar nu prea se omoara...i-am dat cu paine prajita cu unt...
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Vin Iun 19, 2009 10:11 pm

Pai asta ziceam si eu.Adica tot ne ferim de ele,ca si de borcanele,nu?
Sus In jos
inatas
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Sam Iun 20, 2009 2:09 pm

la mine stefy daca face mami sau primesc de la bunici cred ca sunt mai bune ar fi culmea sa arunc bani pe cele de la magazin care stau pe rafturi in caldura

Sus In jos
MIHAELA 73
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Sam Iun 20, 2009 10:13 pm

noi nu minkam dulceata,cumparam foarteee rar,doar in cind mergem in romania dam atacul la mama mea
Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 21, 2009 4:52 am

noi nu prea avem cum sa beneficiem de dulceturile bunicii asa ca mai cumparam de aici. Nu le mancam foarte des, cand fac cornulete sau clatite.
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 21, 2009 6:46 am

Simona,asa e,mai bune de la buni.
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 21, 2009 1:52 pm

laly a scris:
noi nu prea avem cum sa beneficiem de dulceturile bunicii asa ca mai cumparam de aici. Nu le mancam foarte des, cand fac cornulete sau clatite.

papa cornulete si clatite?
Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 21, 2009 3:42 pm

da cry , papa cam orice ii dau jyvds nu face mofturi la mancare, iti da bucuros jucaria dar mancarea nu jyvds
Sus In jos
chry1
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Dum Iun 21, 2009 3:45 pm

te lasa sa mori de foame ai?
Sus In jos
laly
Mamica invatata

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 22, 2009 5:11 am

hihihihi , cu copii mai imparte dupa multe lamuriri dar noua ne da cu scandal, nu reusesc sa-l dezvat de obiceiul asta urat
Sus In jos
inatas
Moderator

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Lun Iun 22, 2009 11:43 am

lasa laly ca e bine ca papa orice eu am doi mofturosi numai ca nu se vade fata e foarte slabut ca ariana mea care papa si nu stiu unde baga

Sus In jos
eva_26
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 8120
Varsta: 29
Localizare: istanbul/turcia
Stare de spirit: fericita ca am o familie minunata
DESPRE NOI: eu eva sotul adnan copii deniz ši melisa
Data de inscriere: 03/04/2009

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Vin Iun 26, 2009 5:07 pm

eu iam dat dulceata la borcan ca eu nu faca dar altecele nu iam dat erau ceva pireuri la borcanel pt copii iam luat odata nu ia placut ši gata ai dau mıncare facuta ın casa
Sus In jos
Stefytza
Mamica activa

feminin

MesajSubiect: Re: aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?   Sam Iun 27, 2009 6:05 am

Mai bine de casa Eva,foarte bine!
Sus In jos

aveti incredere in mancarea gata preparata la borcanel?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 4 din 4Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: ALIMENTATIA COPILULUI-