Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

Primele saptamani de viata

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Noxa_Kitty
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 4502
Varsta: 24
Localizare: Constanta
Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;))
DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel
Data de inscriere: 05/04/2008

MesajSubiect: Primele saptamani de viata   Sam Aug 02, 2008 2:15 pm

In primele 4 saptamani de viata bebelulsul tocmai a luat contact cu lumea exterioara si are nevoie de odihna.
Principalele sale preocupari sunt in numar de 2: sa manance si sa doarma, desi simturile sale sunt dezvoltate. Copilul se simte foarte confortabil sa aiba contact direct si sa fie atins de mama sa. Bebelusul zambeste cand simte gust dulce, se stramba cand simte gust sarat si pare dezgustat de diverse alte gusturi sau mirosuri cum ar fi cel de usturoi.

Nou nascutul doarme intre 17 si 20 de ore / zi, in transe de 3- 4 ore. In primele 10 zile de la nastere copilul recupereaza in greutate si ia in greutate aproximativ 200g pe saptamana.

Daca este nascut prematur, micutul este putin miop; in acest stadiu de viata bebelusul distinge conturul obiectelor iar pentru a le putea vedea, trebuie sa i le asezati la aproximativ 30 cm distanta de ochi; va incepe incetul cu incetul sa urmareasca cu privrea un obiect care se afla in campul sau vizual: figurile oamenilor il atrag mai mult decat un obiect fara viata si prefera contrastele in locul culorilor pale.

Memoria copilasului este inca de scurta durata: la varsta de 10 zile nu isi aminteste decat de ultimele 10 secunde care tocmai se scurg in viata lui.

Copilul surade… dar nu se stie cui! Are un zambet de satisfactie; un zambet adevarat insa va aparea putin mai tarziu, cand va putea distinge cu claritate ce sau cine se afla in jurul sau.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Primele saptamani de viata   Mier Aug 13, 2008 12:29 pm

Andrei cand era mic,mic nu dormea cred nici 8 ore pe noapte...toata noaptea plangea si papa....
Sus In jos
cornelia.matyas
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3699
Varsta: 33
Localizare: cluj-napoca
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana
Data de inscriere: 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Primele saptamani de viata   Mier Aug 13, 2008 12:32 pm

sorina as era si alexia...........si acum se scoala destul de des noaptea din pacate....dar ce sa facem.....................lasa ca azi-maine cresc si ............o sa ne fie dor de acele clipe
Sus In jos
corina28
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 2304
Varsta: 31
Localizare: Cluj-Napoca
Joburi/Distractii: familia mea
Stare de spirit: fericita si implinita
DESPRE NOI: minunea noastra Alessia-Nicoleta si mami Corina.
Data de inscriere: 26/03/2008

MesajSubiect: Re: Primele saptamani de viata   Mier Aug 13, 2008 12:47 pm

cind am nascut-o pe alessia imi era frica sa nu fie rea,sa nu doarma dar inca din primele zile dormea non-stop,se trezea numai sa pape,de multe ori o trezeam fortat la papa,pina aproape de 1 an cind a inceput sa fie mai activa nici nu am stiut ca am copil mic,in privinta asta am fost foarte norocoasa.
Sus In jos
cornelia.matyas
Mamica invatata

feminin
Numarul mesajelor: 3699
Varsta: 33
Localizare: cluj-napoca
Stare de spirit: fericita
DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana
Data de inscriere: 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Primele saptamani de viata   Mier Aug 13, 2008 12:51 pm

ce fain corinaaaaa:)alexia afost o nazdravana din prima zi de viata...acum e si mai si...........tati zice ca aare personlitate puternica........si stie deja cum sa si-o impuna
Sus In jos

Primele saptamani de viata

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: COPIII NOSTRI :: BEBE (0-1 ANI )-