Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  
Distribuiti | .

Demisia - cu sau fara preaviz

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Demisia - cu sau fara preaviz   Vin Aug 01, 2008 1:30 pm

Codul Muncii defineste demisia ca fiind "actul unilateral de vointa a salariatului care comunicã angajatorului încetarea contractului individual de muncã". Se mai precizeaza ca demisia se va face printr-o notificare scrisa si se va tine cont de un termen de preaviz.

Codul Muncii defineste demisia ca fiind "actul unilateral de vointa a salariatului care comunicã angajatorului încetarea contractului individual de muncã". Se mai precizeaza ca demisia se va face printr-o notificare scrisa si se va tine
cont de un termen de preaviz
Termenul de preaviz este cel convenit de parti contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile. Cei care detin functii de executie nu pot avea un termen de preaviz mai mare de 15 zile calendaristice. Iar pentru salariatii care ocupa functii de conducere termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 30 de zile. Angajatul trebuie sa cunoasca ca pe perioada preavizului, contractul individual de munca va continua sa isi produca toate efectele. Astfel este indicat ca el sa nu lipseasca fara o motivatie credibila, caci angajatorul poate lua impotriva lui masura desfacerii disciplinare a contractului individual munca.
Exista si situatia in care salariatul poate demisiona fara preaviz. Demisia fara preaviz se aplica in momentul in care angajatorul nu isi indeplineste toate obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Spre exemplu,in contractul individual de munca se poate prevedea ca angajatul sa primeasca salariul in avans pe o anumita perioada. Daca angajatoul nu respecta aceasta prevedere, salariatul are posibilitatea sa paraseasca firma fara un preaviz.
Iata un model de cerere de demisie:
Domnule Director,
Prin prezenta notificare va aduc la cunostinta demisia din functiile mele. Pentru a respecta preavizul pe o durata de ..., voi parasi intreprinderea la data de...
Va rog sa agreati, Domnule Director, cerea de demisie.
Cu sentimente distinse,
Numele angajatului

In cererea de demisie nu este necesar ca angajatul sa isi motiveze plecarea din firma. Cu cat se spun mai putine, cu atat mai bine. Si este bine ca cererea de demisie sa fie inmanata direct sefului firmei. Pentru evitarea oricarui incident, cum ar fi contestarea de catre directorul firmei ca nu a primit forma scrisa a demisiei
Sus In jos
julia22
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 7653
Varsta: 32
Localizare: cluj napoca
Joburi/Distractii: mamici active
Stare de spirit: mereu aproape de tine:))
DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN si pitica ALYSA REBEKA
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Demisia - cu sau fara preaviz   Mier Aug 13, 2008 5:02 pm

Am avut ceva probleme laun alt loc de munca ,am primit oferta la firma de la care am iesit in marernitate sa ma duc la ei bineinteles dupa 15 zile de preaviz.Dar intre timp am avut o sansa sa si avansez la ei cu conditia ca in 7 zile sa fiu gata cu toate actele pt plecare in italia pt specializare.
Asa ca am bagat demisia la zi pe motive personale si cu transfer si nu au fost nici un fel de probleme.
Acum depinde si de firme ca fiecare firma are legile lui inerioare care nu le specifica in totalitate in contractul colectiv de munca
Sus In jos
Andreea
Mamica activa

feminin
Numarul mesajelor: 14998
Varsta: 26
Localizare: Arad
DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei

Data de inscriere: 08/07/2008

MesajSubiect: Re: Demisia - cu sau fara preaviz   Mar Oct 07, 2008 8:07 am

Fetelor ce ziceti? Eu cand va avea alex 2 ani vreau sa plec de unde am lucrec din cauza salarului. Oare pot pleca cu lichidare la zi?
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Demisia - cu sau fara preaviz   Mar Oct 14, 2008 3:19 pm

da andreea, se poate;o sa trebuiasca sa faci o cerere pentru lichidare, in care o sa speicifici, daca este cazul sa ti se plateasca zile de concediu daca ai avut si nu l-ai luat cand trebuia, si in rest ti se va face lichidare normala si va inceta contractul de munca asa cum prevede legea
Sus In jos

Demisia - cu sau fara preaviz

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: LEGISLATIE :: LEGISLATIA ROMANEASCA-