| | SUGAR Ingrijirea primilor dintisori | |
|
| Autor | Mesaj |
|---|
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Sam Iul 19, 2008 11:26 pm | |
| Ingrijirea dintisorilor incepe chiar din ziua aparitiei primei perlute.
Bebelusii vin pe lume cu un set complet de 20 de dinti de lapte (si o mare parte din mugurii dintilor permanenti), bine ascunsi in gingii.
Primul dintisor apare de regula spre 6 luni, dar nu e nimic anormal daca evenimentul se petrece mai devreme. La fel de normal e si sa intarzie pana spre 12 luni. Daca puiul tau n-are niciun dinte pana la 18 luni, ar fi bine sa-l consulte un dentist.
Din prima zi Nu-i oferi bebelusului tau niciun fel de bauturi dulci (ceai, suc). Chiar daca ai inceput diversificarea, nu-i da seara alimente dulci si in niciun caz nu-l lasa sa bea peste noapte ceai indulcit. Este responsabil pentru temutele carii de biberon. Cat despre sucul de frcute, ar trebui diluat cu apa si oferit numai in timpul meselor. O masura la indemana este si aceea de a-ti obisnui copilul sa ia cateva inghitituri de apa dupa ce bea laptele inainte de culcare si dupa fiecare masa. Perie-i dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca iti este mai usor, poti folosi un servet de panza infasurat pe deget sau o periuta-degetar. Daca optezi pentru o periuta clasica, este obligatoriu sa alegi una potrivita varstei copilului. Foloseste si pasta de dinti pentru bebelusi, care contine mai putin fluor - copiii mici nu-si pot clati gura, asa ca inghit intreaga cantitate de pasta.
bafta mamaici noi nu avem inca nici unu :scratch: |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Lun Iul 21, 2008 11:35 pm | |
| stai linistita marina kies dintisorii si la voi;stiu ca cu cat ii ies mai tarziu dintii lui bebe cu atat e mai bine k nu vor avea probl cu ei. Irina are 8luni jumatate si 3dintisori (doi jos si unul sus) si ne mai chinuie inca unul sus (tre sa iasa ca a inceput sa sparga gingia) |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mier Iul 23, 2008 12:34 pm | |
| | mihaela83 a scris: | stai linistita marina kies dintisorii si la voi;stiu ca cu cat ii ies mai tarziu dintii lui bebe cu atat e mai bine k nu vor avea probl cu ei. Irina are 8luni jumatate si 3dintisori (doi jos si unul sus) si ne mai chinuie inca unul sus (tre sa iasa ca a inceput sa sparga gingia) | mihaela noi avem 9 luni jumate si nici unu nu imi fac chiar asa mari probleme dar ma intreb oare cand au de gand sai iasa ? |
|
 | |
lolo

Numarul mesajelor: 251 Varsta: 30 Localizare: buc Data de inscriere: 22/05/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mier Aug 06, 2008 1:30 pm | |
| noua ne-au spart gingia primii dintisori la 5 luni jumate si urmatorii abia la 8 luni. |
|
 | |
marinela_marin

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Vin Aug 08, 2008 11:37 am | |
| bravo lolo noi nu avem nici unu esti o fericita eu abia astept sa scap de etapa asta |
|
 | |
lolo

Numarul mesajelor: 251 Varsta: 30 Localizare: buc Data de inscriere: 22/05/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Vin Aug 08, 2008 12:03 pm | |
| si eu abia astept sa scapam de balute(e ca un robinet gurita lui) si de marait |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13635 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Vin Aug 08, 2008 12:32 pm | |
| am trecut si noi prin asa Lolo,numai cu barbita statea |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mier Aug 13, 2008 12:45 pm | |
| OOOO Andrei cred ca si acum ar trebui sa stea cu barbita....saliveaza mereu si a salivat....este un balici mic mai mare acum si cand ii pun barbita si vede ca rad de el trage de ea si tipa sa i-o dau jos |
|
 | |
mamaluivladut

Numarul mesajelor: 382 Varsta: 38 Localizare: iasi Stare de spirit: vesela DESPRE NOI: mama :Gabriela;tata Catalin;copii: Ionut si Vladut Data de inscriere: 31/07/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Dum Aug 17, 2008 11:00 pm | |
| uf....si la mine gurita lui e cascada........are 4 luni si jumatate....cred ca mai avem de asteptat, dupa cum vad... |
|
 | |
Iony

Numarul mesajelor: 9590 Varsta: 24 Localizare: aproape de marea mediterana/Craiova Joburi/Distractii: plimbarile/studierea Bibliei Stare de spirit: mereu binedispusa/optimista DESPRE NOI: mami IONY, bb FABIO, bb2 ANTONIO
 Data de inscriere: 07/06/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Dum Aug 17, 2008 11:16 pm | |
| mai aveti de asteptat putin lui fabio i-au iesit la 10 luni desi ii durea d p la 3 luni acolo si saliva _________________ "Ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu"(Luca 18:27)
|
|
 | |
gianninna

Numarul mesajelor: 387 Varsta: 33 Localizare: spania DESPRE NOI: mama-gianina,tati-catalin.bebe mario-catalin Data de inscriere: 15/07/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Dum Aug 17, 2008 11:50 pm | |
| asa e.si al meu varsa salivuta parca e rau gurita lui si isi tine pumnisorii toata ziua in gura mai nou a inceput sa suga si degetul mare si abia pe 21 implineste 4 luni |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Joi Aug 21, 2008 1:18 pm | |
| Andrei avea balute mereu la gurita si tot asa staea cu manuta in gurita......dar de cum iau aparut primii dintisori dr stomatolog ne-o zis ca-i putem da cu putina pasta de dinti fara fluor pe dintisori,sa bag degetul in putina apa calda sa-l dezinfectez si sa-i masez dintisoruii usor... |
|
 | |
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Spalarea dintisorilor - la ce varsta? Mier Oct 01, 2008 8:21 am | |
| Fetelor am auzit ca bebelasii trebuie sai spalam pe dintisori de cum iau iesit. Al neu are 2 dintidori jos, dar cum sa il tin si cum sa il spal ca are doar 7 luni. Si inca ceva daca reusesc sal spal cum il clatesc in gurita? _________________  |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mier Oct 01, 2008 3:41 pm | |
| |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Joi Oct 02, 2008 7:32 am | |
| Am vazut Am intrat Dar nu am vazut ce ma intereseaza _________________  |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Joi Oct 02, 2008 1:25 pm | |
| Poti intreba acolo fetele cu fac ele! :flower: |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14082 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Joi Oct 02, 2008 3:00 pm | |
| andreea,barbatul meu l-a intrebat pe dentist ce trebuie sa facem cu igiena dintilor.raspuns: pana nu-i ies mai toti dintii cu un tifon,ceva steril si apa curatati pe cat posibil.nimic mai mult aopi cu periuta cand e in stare sa se clateasca singur si sa scuipe.prima vizita la dentist la 3 ani _________________   |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mar Oct 07, 2008 8:09 am | |
| Multumesc tania pt raspuns _________________  |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14082 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mar Oct 07, 2008 8:36 am | |
| pt nimic andreea _________________   |
|
 | |
laura_s

Numarul mesajelor: 184 Varsta: 31 Localizare: suceava DESPRE NOI: copilul anda mama laura tata andy Data de inscriere: 31/07/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Lun Dec 15, 2008 2:58 pm | |
| pe mine nu ma lasa sa o spal pe dinti adica nu ma lasa sa o ating |
|
 | |
etinc3lle

Numarul mesajelor: 6554 Varsta: 34 Localizare: targoviste Joburi/Distractii: profesor Stare de spirit: vesnic indragostita DESPRE NOI: mami luminita tati sabin, bebe mult asteptat annya mihaela si bb2 luca naum Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mar Sept 15, 2009 9:59 am | |
| tania, merci de sfat, eu vroiam sa-i cumpar o periuta degetar, dar cred ca e mai bine asa.  |
|
 | |
tania

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Mar Sept 15, 2009 10:07 am | |
| i-am luat la ari periuta electrica dar nu sta i e frica de zgomot.in plus intreband dentistul e mica pt asa ceva _________________   |
|
 | |
etinc3lle

Numarul mesajelor: 6554 Varsta: 34 Localizare: targoviste Joburi/Distractii: profesor Stare de spirit: vesnic indragostita DESPRE NOI: mami luminita tati sabin, bebe mult asteptat annya mihaela si bb2 luca naum Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Vin Dec 11, 2009 3:17 pm | |
| i-am luat nenedent, pentru c avem deja o gramada de dintisori. nenedent are o periuta degetar de silicon si o pasta de dinti pentru varsta lor. e haioasa tare cand o spal pe dinti  ii place |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Sam Dec 12, 2009 5:34 am | |
| O,esti o fericita Lumi1!! Isa nici acum nu prea sta! |
|
 | |
etinc3lle

| Subiect: Re: SUGAR Ingrijirea primilor dintisori Sam Dec 12, 2009 10:40 am | |
| pai o masez si la gingiute, si cum ne chinuie al 7-lea dintisor... e tare fericita  |
|
 | |
| | SUGAR Ingrijirea primilor dintisori | |
|