Mamici active

Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

3-6 ani Invata-l regulile de igiena

Impartiti

marinela_marin
    Mamica incepatoare

feminin
    Numarul mesajelor: 535
    Varsta: 29
    Localizare: CONSTANTA
    Data de inscriere: 09/06/2008

3-6 ani Invata-l regulile de igiena

Mesaj Scris de marinela_marin la data de Sam Iul 19, 2008 11:14 pm

Cand ai un copil, igiena trebuie sa devina un lucru primordial pentru tine. De ce, o sa te intrebi. Ei bine, desi majoritatea oamenilor cred ca stiu totul despre igiena lor si a familiei, majoritatea bolilor apar din cauza lipsei de… igiena.

Te-ai intrebat vreodata de ce un copil e mai tot timpul "racit", in vreme ce altul nu a luat nici macar un paracetamol? De ce unii copii au viermisori, sunt nervosi, slabi si apatici, iar altii sunt rumeni in obraji si au pofta de viata? Sa vedem impreuna cum poti sa ai un copil curat si cum il inveti sa ramana asa.

Ce face omul cu mana lui
    Dupa un an, mama se considera o persoana cu experienta. Relaxarea permite aparitia greselilor. De pilda, cam atunci incepe sa-i dea copilului sa bea din paharul ei. Si apoi se mira de unde i-a aparut micutului "rosu in gat", cand nimeni din casa nu e bolnav. Totusi, principalul inamic incepand din aceasta perioada este murdaria de pe maini si de sub unghii. Diareea, hepatita, viermisorii intestinali sau chiar boli infectioase grave se transmit prin mainile murdare.

Micutul explorator isi foloseste mainile pentru a descoperi lumea din jur, dar si ca amortizoare atunci cand cade. Masurile de igiena din primul an devin insuficiente, pentru ca raza lui de actiune a crescut mult. Cea mai mare problema o reprezinta spalatul pe maini, de fiecare data cand micutul revine de la joaca. Simpla clatire nu este o solutie valabila. E obligatorie spalarea cu sapun.
    Puterea exemplului
    Cum sa convingem rebelul in miniatura ca mai intai trebuie sa treaca pe la baie si abia apoi poate pune mana pe prajitura? Ca si in cazul baitei, are nevoie de o recompensa: "Daca te speli, poti baga manuta in frisca sau inghetata." Oricum el isi folosea degetelul pe post de lingurita, asa ca, practic, nu i-ai oferit mare lucru.

Copiilor le place sa-i imite pe adulti, asa ca lasa-l sa vada cum te speli pe maini, pe dinti sau pe fata. Isi vor dori sa aiba si ei parte de o experienta similara. Cand te intorci cu copilul de la "nisip", du-te tu prima la chiuveta. Nu-l forta sa se spele, nu-i spune: "Acum trebuie sa mergi la baie." El se va opune, din principiu. Mai eficient este sa-i spui: "Abia astept sa ma spal pe maini."

Daca micutul tau se amuza privind reclamele la pasta de dinti, n-ar fi rau sa profiti si sa explici cum poate avea dinti la fel de frumosi ca si personajele pe care le admira. Oricum periajul perlelor din gura lui trebuie sa inceapa inca de la un an. Scopul nu e neaparat prelungirea vietii dintilor de lapte, cat deprinderea copilului cu spalatul pe dinti. Cam la fel se pune problema si cu parul.

Unghiile si nasucul
    Unghiile se taie de doua ori pe saptamana si se curata zilnic cu periuta de unghii. Testul "unghiilor" e foarte bun ca sa vezi cat de buna este gradinita la care merge puiul tau. Trimite copilul intr-o zi cu unghiile murdare. Daca nu ti se face observatie, inseamna ca si asistenta-igienista si educatoarele nu dau mare atentie curateniei. Deci te poti astepta ca alti copii murdari sau bolnavi sa vina in contact cu al tau.

Simpla impunere de norme nu are mari sanse de reusita. Prefa-te ca iti stergi nasul de zece ori pe zi, asigurandu-te ca micutul te vede folosind servetelul si aruncandu-l la cos. Intreaba-te daca, pe cand era nou-nascut, i-ai curatat zilnic narile cu ser fiziologic si apoi cu un tampon de vata (e valabil si pentru urechi, minus serul fiziologic). Daca da, atunci "nu se va suporta" cand ii misuna ceva pe la nasuc fara sa se stearga.

Asigura-te ca are la indemana un servetel si motiveaza-l sa-l foloseasca ("asa fac oamenii mari"). Altfel, va avea intotdeauna o maneca la dispozitie. Daca totusi foloseste maneca, nu-l certa. Pentru inceput, e bine sa se invete cu evacuarea "reziduurilor", nu cu inghitirea lor. Abia dupa ce stersul devine regula, introdu servetelul.

Vizitato
    Vizitator

Re: 3-6 ani Invata-l regulile de igiena

Mesaj Scris de Vizitato la data de Vin Aug 15, 2008 10:51 am

f utile sfaturi
    chiar merita sa citeasca toata lumea
    Deocamdata pe Mario u il spal pe maini si pe dinti dar cel mare deja se descurca desigur singur
    si ce e mai bucurator,ca nu suporta mizeria
    cum vine din curte cum se spala pe maini,cum mananca cum se spala pe dinti
    daca a fost la toaleta se spala pe maini
    este foarte important

simy24
    Mamica noua
     Mamica noua

feminin
    Numarul mesajelor: 9
    Varsta: 28
    Localizare: arad
    Joburi/Distractii: pc, muzica, filme, jocuri
    Stare de spirit: distractiva
    Data de inscriere: 30/08/2008

Mesaj Scris de simy24 la data de Lun Sept 01, 2008 8:04 pm

si jr meu se spala pe manute si pe dintisori. vine si ne cere periuta si pasta sa se spele. merge la baie isi pune ligheanul sa ajunga la chiuveta si se spala pe maini si pe gurita. si cand venim de la gradinita si dupa ce mananca :cyclops:

Vizitato
    Vizitator

Mesaj Scris de Vizitato la data de Lun Sept 01, 2008 8:43 pm

f bine,bravo
    cat timp are juniorul tau

simy24
    Mamica noua
     Mamica noua

feminin
    Numarul mesajelor: 9
    Varsta: 28
    Localizare: arad
    Joburi/Distractii: pc, muzica, filme, jocuri
    Stare de spirit: distractiva
    Data de inscriere: 30/08/2008

Mesaj Scris de simy24 la data de Mar Sept 02, 2008 8:40 am

are 3 ani si 4 luni, al tau?

stoicadana
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 7757
    Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare
    Stare de spirit: mai mereu optimista......
    DESPRE NOI: mami DANA
    tati GELU
    fetita MINOLA--ADRIANA
    fratiorul ROBERT
    Data de inscriere: 23/03/2008

Mesaj Scris de stoicadana la data de Lun Sept 08, 2008 11:01 am

felicitari si minola face la fel.
    si imi si spune: mami vezi ca mi se termina pasta mea de dinti sa imi cumperi alta. :suspect: trebuie sa execut.

wolf's angel
    Mamica noua
     Mamica noua

feminin
    Numarul mesajelor: 360
    Varsta: 30
    Localizare: TULCEA
    Stare de spirit: foarte buna
    DESPRE NOI: georgiana mami de Anamaria si Mina
    Data de inscriere: 01/12/2008

Mesaj Scris de wolf's angel la data de Joi Dec 11, 2008 12:17 pm

aici stam bine...amandoi au invatat sa se spele pe manutze si pe dinti...de restul ne ocupam noi cei mari.

laly
    Mamica invatata

feminin
    Numarul mesajelor: 2545
    Varsta: 35
    Localizare: New Berlin - USA
    Joburi/Distractii: pictura, fotografia
    Stare de spirit: happppppyyyyyyy
    DESPRE NOI: mami laly, tati gabi si cele doua iubiri ale noastre Alex si Bella

Data de inscriere: 17/02/2009

Mesaj Scris de laly la data de Mar Mai 05, 2009 7:20 am

si alex se spala pe maini si pe dinti, chiar ii place

Anca
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 13370
    Varsta: 33
    Localizare: jud. Brasov
    Joburi/Distractii: cadru didactic
    DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara
    Data de inscriere: 16/05/2008

Mesaj Scris de Anca la data de Sam Noi 27, 2010 3:00 pm

sara s-a invata deja: cand intram in casa, primul lucru, ne spalam pe mani la baie, cu sapun, si apoi ne luam hainute de casa. avem o problema cu spalatul pe dinti, ca nu ma lasa sa o spal eu si ea singura nu prea reuseste...

Adriana
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 9399
    Varsta: 32
    Localizare: bucuresti
    Stare de spirit: implinita si cu chef de viata
    DESPRE NOI: mami adriana tati marian si baietelul nostru scump denis emil

Data de inscriere: 09/08/2009

Mesaj Scris de Adriana la data de Dum Noi 28, 2010 7:07 am

si la noi la fel anca !spalat pe maini cand intram in casa si schimbat si daca s ar putea spalat pe dinti de 10 ori pe zi hihi

Anca
    Mamica activa

feminin

Mesaj Scris de Anca la data de Dum Noi 28, 2010 10:16 am

bravo denis!
    sara se spala cu placere pe dinti cand trebuie, dar vrea singura, sa nu o ajut si nu prea poate.

Adriana
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 9399
    Stare de spirit: implinita si cu chef de viata
    DESPRE NOI: mami adriana tati marian si baietelul nostru scump denis emil

Data de inscriere: 09/08/2009

Mesaj Scris de Adriana la data de Dum Noi 28, 2010 10:19 am

eee cateodata si el mai facea figuri cand incercam sa l spal eu dar am schimbat metoda ma spal si eu de cate ori se spala el sii arat de fiecare data cum se tine periuta sa dea si sus si jos si la masele peste tot si face si el ca mine si uite asa reusim impreuna !

eva_26
    Mamica activa

feminin
    Numarul mesajelor: 7561
    Localizare: istanbul/turcia
    Stare de spirit: fericita ca am o familie minunata
    DESPRE NOI: eu eva sotul adnan copii deniz ºi melisa
    Data de inscriere: 03/04/2009

Mesaj Scris de eva_26 la data de Dum Ian 09, 2011 10:44 am

ºi deniz dimineata merge la baie cu adnan ºi se spala amındoi trebuie sa ai cumpar ceva pe jos sa ajunga ºi el bine la chiuveta ca tare rau ajunge tot se uda

erikaeva3
    Mamica invatata

feminin
    Numarul mesajelor: 4054
    Localizare: Ungaria, Zalaegerszeg
    DESPRE NOI: Fulop Eva -mama
    Lorand-tata
    Fulop Eniko- 2ani
    Fulop Beata- 8 ani
    Data de inscriere: 14/01/2010

Mesaj Scris de erikaeva3 la data de Dum Ian 09, 2011 11:32 am

La noi la cresa o invata deja cum sa spele pe manute si deja si dintisorii, a trebuit sa duc pasta de dinti si periuta, si eni se uda la bluzita daca nu trage sus maneca

Anca
    Mamica activa

feminin

Mesaj Scris de Anca la data de Dum Ian 09, 2011 11:40 am

bravo copii!
    si eu ma bucur ca de fiecare data cand folosim wc-ul ne-am obisnuit sa ne spalam pe maini, si nu numai atunci, ci si cand venim de afara sau dupa ce mancam.

chira
    Mamica experta

feminin
    Numarul mesajelor: 5383
    Varsta: 35
    Localizare: Bucuresti
    DESPRE NOI: mama Mariana, tata Vali si printesa Chira Elena

Data de inscriere: 03/12/2008

Mesaj Scris de chira la data de Dum Ian 09, 2011 3:47 pm

da si noi ne spalam pe maini, si cand venim de afara, cand mergem la toaleta, inainte de masa...ne spalam pe dinti, si acum stie ca trebuie sa se spele dimineata si seara, si se spala si singura...Chira se urca pe cantar , e sub chiuveta si sta intr-o parte, nu in fata chiuvetei, asa ajunge sa dea drumul singura la apa, si de cele mai multe ori nu se uda...
    stie care e prosopul ei, nu se sterge cu altul pt nimic in lume, in cazul in care nu are, ca l-am spalat si nu am apucat sa pun altul, sau suntem in vizita, ma intreaba cu ce se sterge...

Noxa_Kitty
    Mamica invatata

feminin
    Numarul mesajelor: 4493
    Varsta: 24
    Localizare: Constanta
    Stare de spirit: Free your mind and your ass will follow ;))
    DESPRE NOI: Elena, mamica Alesiei - Stefania si a lui Darius - Gabriel
    Data de inscriere: 05/04/2008

Mesaj Scris de Noxa_Kitty la data de Dum Ian 09, 2011 4:51 pm

bravo copii

Si matulina mea maine poimaine face 3 ani si se spala singura pe dinti si pe maini, si eu trebuie sa ii cumpar un scaunel sa ajunga mai bine sa nu se ude, mai avem de exersat dar suntem pe drumul cel bun...

mara_p
    Mamica noua
     Mamica noua

feminin
    Numarul mesajelor: 13
    DESPRE NOI: mara si Luca
    Data de inscriere: 02/10/2011

Mesaj Scris de mara_p la data de Mier Noi 02, 2011 3:41 pm

noi nu am avut probleme cu spalatul pe dinti, pe maini, am invatat repede ca asa tb sa facem. mai dificil a fost cu spalatul pe cap, dar am reusit sa ne imapacam cu ideea ca trebuie si asta :))

Anca
    Mamica activa

feminin

Mesaj Scris de Anca la data de Mier Noi 02, 2011 8:45 pm

mara_p a scris:noi nu am avut probleme cu spalatul pe dinti, pe maini, am invatat repede ca asa tb sa facem. mai dificil a fost cu spalatul pe cap, dar am reusit sa ne imapacam cu ideea ca trebuie si asta :))

bravo, cat are baiatul tau, mara? bine ati venit! dertg

Acum este: Mier Feb 08, 2012 4:53 am