| | 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada | |
|
| Autor | Mesaj |
|---|
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:08 pm | |
| Indiferent cat de grijulie esti cu copilul tau, s-ar putea ca intr-o imprejurare sau alta sa te trezesti ca l-ai scapat din ochi si din mana si s-a pierdut prin multime.
Asadar ar fi foarte bine sa-ti inveti fetita sau baietelul cum sa se descurce de unul singur daca, Doamne fereste, va fi nevoie.
Daca va sti aceste cateva lucruri, relativ usor de tinut minte, si va tine cont de sfaturile tale, cu siguranta va reusi sa faca fata cu brio unei astfel de incercari.
1. Tine-l aproape de tine! Atunci cand iesi cu copilul la plimbare, invata-l sa stea cat mai aproape de tine, sa nu-ti fuga din mana si sa nu se joace cu obiecte pe care le poate pierde in mijlocul strazii. Cu o paza buna depasim primejdia rea si-l putem feri pe micut de necazuri.
2. Verifica-i prietenii! De la varste foarte mici, copiii au tendinta normala de a socializa intre ei. In consecinta, tu va trebui sa iei o serie de decizii importante in aceasta directie, pentru ca la varste atat de fragede copiii nu au discernamant.
Este preferabil sa alegem prichindelului nostru un mediu de joaca si un cerc de prieteni care sa fie pe cat posibil adecvat. Un mediu pozitiv, creat impreuna cu alti parinti dornici sa-si creasca copiii cat mai bine.
3. Sa nu vorbeasca cu strainii! Povete vechi de cand lumea ne sfatuiesc sa-i invatam pe cei mici sa nu intre in vorba cu strainii, sa nu se lase momiti cu acadele, jucarioare sau cine stie ce alte trucuri ieftine. Este adevarat, vorbele acestea isi au intelepciunea lor, dar, din nefericire, in ultima perioada de timp din ce in ce mai multe cazuri de molestare si abuz al copiilor se petrec in cercuri de cunoscuti.
In plus, ar fi indicat sa-l sfatuiesti pe prichindel sa-ti povesteasca tot ce i se intampla. Daca vei reusi acest lucru, vei putea sa simti la timp cand ceva nu este in regula si sa iei masuri in consecinta.
4. Fereste-l de smecheri si persoane dubioase! Invata-l pe copilul tau sa spuna "Lasa-ma in pace!" sau "Eu nu discut cu persoane care vorbesc asa!", dupa care sa-si vada de drum. E bine sa evite orice schimb de replici cu persoana care l-a acostat. Indiferent de varsta, acesti adevarati pradatori sunt atrasi de victimele care le intra in joc.
Daca un coleg de gradinita, mama sau tatal acestuia il ameninta pe copilul tau, sfatuieste-l sa-ti spuna imediat despre ce a fost vorba, pentru a putea interveni.
5. Strada se traverseaza pe zebra si pe verde! Daca piciul tau a ajuns pe la cinci-sase anisori, atunci s-ar putea sa inceapa sa-si manifeste usor, usor tendintele "separatiste" - si va incerca sa-si "obtina independenta". Pentru a-l lasa sa creada ca este cu adevarat o persoana in toata firea, explica-i cateva lucruri ca pentru cei mari.
Abordeaza un ton convingator si spune-i ca oamenii mari traverseaza numai pe culoarea verde si pe trecerea de pietoni. S-ar putea sa nu-l pacalesti si, in cel mai rau caz, sa-l amuzi. Dar, cu siguranta, va tine minte pe unde se traverseaza strada!
7. Animalele blande "zgarie rau"! Invata-l pe micut sa nu dea impresia ca vrea sa ia mancarea din gura unui animal sau sa nu se apropie de acesta prin spate. Chiar si atunci cand este vorba despre un animal care a fost intotdeauna bland, reactia lui poate fi imprevizibila. Daca e vorba de un caine, este bine ca acesta sa-l vada pe copil si sa-l miroasa inainte de a-l lasa sa puna mana pe el - altfel puiul tau risca sa fie muscat.
De asemenea, la fel de periculoase sunt si trasul de coada, de urechi sau incercarea de a lua un obiect din gura animalului (este de preferat utilizarea comenzii "Lasa!" sau crearea unei mici diversiuni prin care sa-i distraga atentia). 8. Atentie la joaca de-afara! Cand gasca de pusti iese din scara si incepe sa se joace de-a v-ati ascunselea, sa se ia la cate o intrecere cu obstacole sau sa traga un fotbal, s-ar putea sa ajunga cu mingea in strada, sa dea o tura rapida, pe nestiute, in jurul blocului, sa se ascunda care mai de care pe unde apuca, de-i cauta toata lumea pana la asfintit.
Pentru a evita astfel de situatii invata-ti copilul sa nu stea pe strada, pe portiunea circulata de masini, sa nu se ascunda sub masini, sa nu se catere prin copaci, sa nu se joace cu copii pe care nu-i cunoaste si sa nu plece din zona pe care o stie.
9. Invata-l sa respecte proprietatea celorlalti! Respectarea proprietatii private este un prim semn de civilizatie. Copiii trebuie sa inteleaga ca exista obiecte care nu le apartin si gesturi care nu pot fi facute, pentru ca afecteaza o proprietate privata.
Copilul tau trebuie sa stie ca nu are voie nici sa ia papusa, nici sa sparga geamul cu prastia pentru ca nici unul dintre aceste bunuri nu-s ale lui. In schimb daca vrea sa deseneze flori pe balon, n-are decat, fiindca balonul este al lui.
10. Nu-l proteja excesiv! Fii aproape de el pentru a-l scoate din dificultati, dar nu-l cocolosi prea tare. Odata si odata, tot o sa fie nevoit sa se descurce de unul singur, iar tu nu vei putea sa stai nonstop alaturi de el.
Nu poti sa-ti protejezi copilul in fiecare clipa, dar poti sa-l inveti sa fie responsabil, atent la ce se petrece in jur, sa te anunte atunci cand problemele il depasesc, sa faca distinctie intre a se face de ras, a fi las si a fi inteligent - mai viclean decat cei care vor sa-i faca rau. |
|
 | |
CLAUDYA si DAYANA

Numarul mesajelor: 318 Varsta: 39 Localizare: BAYA- MARE Joburi/Distractii: SINT MAMICA.-A-4 COPILASI.TOATE DISTRACTIILE POSIBILE Stare de spirit: O MAMA IMPLINITA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.POPULARA DISTRACTIVA SI GLUMEATA. DESPRE NOI: MAMICA CLAUDYA si copilasii:RAUL-MARE. ALEX. RAUL-MIC. DAYANA. Data de inscriere: 12/07/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:15 pm | |
| ce frumoase si bune sfturi ai marinela_marin esti tare astea chear sint bune pt. toata lumea si ca ai copii si ca nai ,copii. sint valabile pt.toti. felicitari.Marinela-marin |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:19 pm | |
| ma bucur claudia cati plac leam considerat inetresante si mam gandit sa le vedeti si voi pupicei si sanatate la bebei :23: |
|
 | |
CLAUDYA si DAYANA

Numarul mesajelor: 318 Varsta: 39 Localizare: BAYA- MARE Joburi/Distractii: SINT MAMICA.-A-4 COPILASI.TOATE DISTRACTIILE POSIBILE Stare de spirit: O MAMA IMPLINITA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.POPULARA DISTRACTIVA SI GLUMEATA. DESPRE NOI: MAMICA CLAUDYA si copilasii:RAUL-MARE. ALEX. RAUL-MIC. DAYANA. Data de inscriere: 12/07/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:27 pm | |
| da mersi mult chear ca is de folos pt toti . multumim frumos . sa fi yubyta.la maxim |
|
 | |
marinela_marin

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:29 pm | |
| multumesc la fel si tu sa fi iubita de cei dragi :pig: :pig: :pig: |
|
 | |
CLAUDYA si DAYANA

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:30 pm | |
| ok yubyta la fel si tie :23: :23: :23: |
|
 | |
marinela_marin

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:33 pm | |
| IMI PARE RAU DAR VAD CA NU ESTE ASA LAM GASIT :queen: |
|
 | |
CLAUDYA si DAYANA

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:35 pm | |
| |
|
 | |
marinela_marin

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Sam Iul 19, 2008 11:40 pm | |
| |
|
 | |
stoicadana

Numarul mesajelor: 7757 Varsta: 29 Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare Stare de spirit: mai mereu optimista...... DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT Data de inscriere: 23/03/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Lun Sept 08, 2008 11:05 am | |
| foarte interesant subiectul tau. felicitari. |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mar Sept 09, 2008 3:53 pm | |
| E interesant subiectul si chiar e adevarat |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mar Sept 09, 2008 6:47 pm | |
| foarte foarte bune sfaturi Chiar merita citita si bagata la cap si desigur invatati copii |
|
 | |
stoicadana

Numarul mesajelor: 7757 Varsta: 29 Localizare: TIMISOARA sannicolau-mare Stare de spirit: mai mereu optimista...... DESPRE NOI: mami DANA
tati GELU
fetita MINOLA--ADRIANA
fratiorul ROBERT Data de inscriere: 23/03/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Joi Sept 25, 2008 8:44 pm | |
| asta asa este degeaba citim noi daca nu ii invatam pe copii. |
|
 | |
simona

Numarul mesajelor: 244 Varsta: 29 Localizare: valcani Joburi/Distractii: forum DESPRE NOI: simona,sot bogdan,fetitele timeea si maya !!! Data de inscriere: 27/03/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mier Oct 01, 2008 6:22 pm | |
| eu am inceput sa o las pe timi singura pew strada...si stie prea bine ce are de facut ...e interesant topikul!! |
|
 | |
teodoraion

Numarul mesajelor: 957 Varsta: 29 Localizare: pamant..cu gandul la CER!! DESPRE NOI: mama-teodora,ffirst love-BIANCA bebe mic-LARISA,tati-gabi
 Data de inscriere: 17/10/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Lun Noi 03, 2008 7:40 pm | |
| a mea..nu s-ar descurca si daca nu ma vede incepe sa planga...o sa citesc cu atentie sfaturile si sa va poate au efect |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14083 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Dum Feb 28, 2010 12:47 am | |
| miemi-ar fi frica sa o las singur pana ajungem acolo mai e clae lunga _________________   |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Dum Feb 28, 2010 8:47 pm | |
| o si mie ,cu totul ca stie unde se vine acasa de la gradi ,stie unde lucrez si cum se ajunge acolo ,dar nici nu baga in seama masinile nu totul ca tot timp atentionez |
|
 | |
Anca

Numarul mesajelor: 13591 Varsta: 34 Localizare: jud. Brasov Joburi/Distractii: cadru didactic DESPRE NOI: mama Anca si fetita Sara Data de inscriere: 16/05/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Lun Sept 12, 2011 1:57 pm | |
| eu inca nu o las singura pe Sara pe strada, cred ca dupa ce va intra la scoala o sa am curaj sa o las neinsotita. deocamdata e mica la 4 ani si jumatate. eu nu stiu cum au incredere unele mamici sa isi lase copiii singuri pe afara. la Sara in grupa sunt 2 gemeni de 5 ani si inca 2 fratiori de 5 si 4 ani si toata ziua ii vad singurei pe langa bloc. mie mi-ar fi teama! |
|
 | |
Miky

Numarul mesajelor: 8616 Varsta: 33 Localizare: aproape de voi Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: mama MIKY , tati MARIAN, copii MARCO , LORENZO si GABRIELE Data de inscriere: 22/03/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Lun Sept 12, 2011 3:12 pm | |
| eu cred ca nu ii voi lasa pana vor face 18 ani . la cate se aud imi e si frica |
|
 | |
riana

Numarul mesajelor: 18305 Varsta: 31 Localizare: Sibiu City Joburi/Distractii: plafar Stare de spirit: intotdeauna e loc si de mai bine DESPRE NOI: mami Anamaria, tati Marian si printesa Alexandra Data de inscriere: 06/08/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Lun Sept 12, 2011 4:21 pm | |
| ale mai iese singura afara, in spatele blocului si ne uitam noi dupa ea, sau merge la magazin dupa una alta..am incredere in ea si imi place ca se vrea independenta. la scoala nu pot sa o las sa mearga singura, pt ca e foarte departe, dar pe viitor, prin clasa a 3-a, a 4-a, cand se va descurca sa mearga cu autobuzul sigur se va descurca..ea cunoaste adresa unde locuim si stie cu ce autobuz se poate ajunge in oras sau la parintii mei. |
|
 | |
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mar Sept 13, 2011 7:03 pm | |
| nici eu pe Alex nu am curaj sa il las acum o saptamana am inceput sa il mai las pana la magazinul din colt, care e la 4 case de noi. dar stau fara pana vine inapoi. ii dau 1 leu si isi ia suc _________________  |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mar Sept 13, 2011 7:51 pm | |
| eu una abia acuma il las in curte ,e totul inchis dar saracul il stresez,il chem din 5 in 5 minute |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mier Sept 14, 2011 8:39 am | |
| curtea e inchisa si la moi in gradina nu merge ca sunt cainii si ii este frica la strada nu iese ca nu poate deschide poarta sioricum nu sta el in curte fara mine _________________  |
|
 | |
mami_de_gemeni

Numarul mesajelor: 1391 Varsta: 31 Localizare: Bucuresti Joburi/Distractii: sa fiu cu puiutii mei,plimbarile si iesirile la iarba verde Stare de spirit: o mamica implinita DESPRE NOI: Parinti-Mihaela si Florin,copii-Andreea Simona si Silviu Costin Data de inscriere: 05/05/2009
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mier Sept 14, 2011 3:06 pm | |
| Nici eu nu cred ca o sa ii las prea curand singuri afara...la cate se intampla...La tara i-am lasat in voia lor,au plecat si prin vecini :) ...dar la oras e altceva... |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mar Sept 27, 2011 9:47 am | |
| la mama nici eu nu il las singur pe afara. nici macar pe scara acasa eu alceva... stam la tara _________________  |
|
 | |
chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008
 | Subiect: Re: 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada Mar Sept 27, 2011 10:39 am | |
| Nici eu nu am lasat-o singura afara si nici nu am sa o fac prea curand,e prea mica inca. |
|
 | |
| | 3-6 ani 10 sfaturi cand este singur pe strada | |
|