| | | Autor | Mesaj |
|---|
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: VARSATURILE LA BEBELASI Joi Iul 17, 2008 10:19 am | |
| De ce vomita bebelusul meu si ce pot sa fac in legatura cu acest lucru? Varsaturile la copii pot aparea din mai multe cauze. Enumeram in cele ce urmeaza sapte din cele mai frecvente cauze si ce puteti face voi:
Problemele de alimentatie din primele luni Varsaturile sunt probabil datorate supraalimentatiei, indigestiei sau unei alergii la proteinele din laptele tau. Poti spune in mod sigur ca vomita atunci cand se elimina o cantitate mare sau chiar tot ce a mancat copilul (uneori si prin mai multe eforturi consecutive).. Atunci cand cantitatea eliminata este mica, este vorba de regurgitatie. Varsatura il poate speria pe copil asa ca probabil acesta va plange Ce sa faci incearca sa-l hranesti mai des si in cantitate mica. Evita sa te joci cu el imediat dupa masa si tine-l in pozitie verticala (intr-un scaunel de masina sau intr-un scaun cu spatar) aproximativ o jumatate de ora dupa de a mancat, ca sa-si faca digestia
Regurgitatia Daca bebelusul tau este sanatos dar imediat dupa ce mananca sau “din senin” vomita , exista sansa sa ca de vina sa fie refluxul gastroesofagian. Refluxul apare atunci cand muschiul dintre esofagul si stomacul copilului tau nu functioneaza corect, permitand continutului stomacului sa “navaleasca” inapoi in gat. Copilul nu-ti poate spune dar s-ar putea sa-l doara burtica si sa simta o arsura sau o iritatie in gat si in piept. Aceasta problema va dispare probabil dupa primul an de viata, atunci cand muschii se vor dezvolta. Ce sa faci pe un bebelus poti incerca sa-l tii intr-un scaun semiinclinat cel putin 30 de minute dupa ce mananca si-l poti pune sa doarma in acelasi scaun. Daca il tii intr-o pozitie perfect verticala presiunea care se va exercita asupra stomacelului sau il poate face sa vomite din nou. Nu-l legana pe genunchii tai si nici nu-l lasa sa fie prea activ dupa ce mananca. La unii copii care au tendinta de a vomita, aceasta se manifesta mai putin daca sunt asezati pe burtica sau pe partea stanga la un unghi de 30 de grade fata de pat. Consulta-te cu doctorul tau inainte sa incerci aceste metode deoarece aceste pozitii de somn sunt asociate cu un risc crescut de moarte subita. Va trebui deci sa discuti argumentele pro si contra acestei startegii. Daca refluxul gastric nu dispare la copilul tau in primul an de viata, spune-i pediatrului. Acesta poate duce la scaderea in greutate, deshidratare si la alte probleme de sanatate. Pediatrul iti poate recomanda o interventie chirurgicala care sa rezolve problema.
Plansul sau tusea excesiva Plansul sau tusea prelungita pot stimula reflexul de a vomita. Asta se intampla daca iti lasi copilul sa planga in exces ( de exemplu daca vrei sa-l inveti sa adoarma singur si nu te duci la el chiar daca acesta plange mult). Nu-l lasa sa planga mult pana ce nu implineste 3-4 luni deoarece bebelusii au nevoie sa fie impacati imediat daca ii supara ceva. Ce sa faci Desi poate fi dificil pentru amandoi, daca vomita in timpul unei crize prelungite de plans, asta nu-i afecteaza cu nimic sanatatea. Atunci cand inceteaza sa verse, spala-l repede, pune-l la loc in patut si incearca sa nu-l lasi sa te impresioneze. A-i da mai multa atentie dupa ce vomita inseamna a-l invata ca a gasit o tehnica buna in a obtine ceea ce doreste
Substantele otravitoare Copilul tau poate vomita deoarece a inghitit medicamente, plante toxice sau chimicale. Ce sa faci Daca banuiesti ca a inghitit ceva toxic cheama imediat medicul sau du-l imediat la spital. Daca banuiesti ce a inghitit - de exemplu daca gasesti o cutie goala de medicamente – spune-i medicului
Infectiile sau bolile mai grave Uneori varsaturile pot semnala prezenta unei infectii a sistemului respirator, tractului urinar sau a urechilor. Varsatura poate fi de asemenea un simptom al pneumoniei, meningitei sau sindromului Reye (in cazuri rare). Daca copilul pare foarte bolnav sau are oricare din simptomele mentionate anterior, poate fi un semnal ca este foarte bolnav Ce sa faci Cheama imediat doctorul
Raceala sau alte infectii respiratorii Cogestionarea sau alte infectii respiratorii pot provoca de asemenea varsaturile, deoarece se acumuleaza mucus in exces. Ce sa faci Incearca sa-l impiedici sa acumuleze mucus in exces, curatandu-i nasul cu o pompita aspiratoare. Intreaba-l pe medicul pediatru daca ii poti da copilului un descongestionant pentru a reduce cantitatea de mucus produsa. _________________  |
|  | | MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13637 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Joi Iul 17, 2008 12:29 pm | |
| o singura data mi-a vomat,asta acum 2 saptamani cand voma indiferent ce papa |
|  | | MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4796 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Joi Iul 17, 2008 6:05 pm | |
| pina acuma nu mi_a vomat niciodata |
|  | | chry1

Numarul mesajelor: 14738 Varsta: 34 Localizare: SIBIU Stare de spirit: Mereu pusa pe glume,incerc sa fiu mereu optimista. DESPRE NOI: Eu sunt Cristina,tati Cristian,si printesa Eliza.

Data de inscriere: 03/06/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Sam Iul 19, 2008 11:12 am | |
| La mine a vomat,cand am avut probleme cu dintisorii,si mi-a facut rosu in gat, |
|  | | Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Sam Iul 19, 2008 11:20 am | |
| Isa varsa una doua! Isi face scraba singura.Cat a fost micuta nu a varsat nici un strop.Acum si daca plange varsa. |
|  | | Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Dum Iul 20, 2008 1:22 am | |
| Cand poti spune ca este ceva foarte serios: Varsatura poate fi un semnal al unei foarte serioase probleme de sanatate. Cheama doctorul pediatru daca copilul vomita si are unul din simptomele urmatoare:
- un abdomen umflat si moale. Acesta poate fi un semnal a blocarii intestinelor, a retinerii fluidelor sau gazelor sau al altor probleme ale tractului digestiv.
- convulsii. Acestea apar datorita cresterii impulsurilor electrice la nivelul creierului. Pot fi rezultatul unei febre mari, unei infectii sau epilepsiei.
- varsaturi severe si persistente care continua mai mult de 24 de ore. Daca copilul are episoade frecvente, regulate si violente de voma dar nu are nici un alt simptom de boala, poate fi un semn ca sufera de epilepsie. Daca vomita de obicei atunci cand intra in contact cu anumite persoane sau anumite locuri – cum ar fi la cabinetul medical sau la cresa – este un semn al stresului.
- Semne de deshidratare, inclusiv scaderea cantitatii de urina , buzele si gura sunt uscate, plange fara lacrimi (precizare: lacrimile apar dupa 3-4 saptamani de viata), are ochii afundati in orbite, somnolenta excesiva si o deprimare a fontanelei (zona moale de pe cap)
- Sange sau o substanta verzuie (bila) in voma. Un pic de sange in voma nu are de ce sa va ingrijoreze. Aceasta se poate intampla cand presiunea regurgitatiei rupe vasele mici de sange (capilarele) care “captusesc” esofagul. Voma copilului poate fi rosiatica si daca a inghitit sange provenit de la o rana din gura sau dintr-o sangerare nazala produsa in ultimile 6 ore. Cheama doctorul daca copilul continua sa prezinte sange in voma sau daca creste cantitatea de sange. Sangele poate fi rosu stralucitor sau poate semana cu zatul de cafea. Doctorul probabil ca va dori sa vada o mostra de voma ce contine sange sau bila; oricat ar fi de neplacut trebuie sa pastrezi o mica cantitate din aceasta. Bila (substanta verde) poate indica blocarea intestinelor, o problema ce trebuie rezolvata imediat
- Varsaturi violente si persistente intr-un interval de o jumatate de ora dupa masa. Acestea se pot datora unei stenoze pilorice, o boala rara care poate debuta atunci cand bebelusul are cateva saptamani dar poate sa dispara oricand dupa varsta de 4-5 luni. Bebelusii cu stenoza pilorica vomita atunci cand muschii care controleaza valva dintre stomac si intestine s-au ingrosat atat de mult incat aceasta nu se poate deschide suficient pentru a permite mancarii digerate sa treaca. Aceasta problema este usor de rezolvat chirurgical, dar trebuie semnalata imediat medicului
- Copilul este palid, absent, nu raspunde la stimulii obisnuti, este ametit, are momente de pierdere a cunostintei, sau dimpotriva, este agitat, plange sau tipa fara sa se poata opri si are dureri intense. Cu toate ca se intampla foarte rar, ambele stari (letargie sau iritare) in legatura cu varsaturile pot semnala otravirea. Pediatrul va recomanda analize medicale pentru confirmarea diagnosticulul.
|

| Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Dum Iul 20, 2008 1:23 am | |
| eu m-am speriat tare de tot acum vreo luna de zile,cand pitica a luat raceala de la mine;incepuse sa verse si sa sa-si piarda puterile.nici ochii nu mai reusea sa si tina deschisi. de-aia am si fugit cu ea la spital :( pfff...prin ce-am trecut si atunci...dar am scapat |
|  | | julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Dum Iul 20, 2008 4:14 pm | |
| noi am varsat de cateva ori ,minca prea mult mai ales in primele luni |
|  | | marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Joi Iul 24, 2008 12:21 am | |
| cu tania nu prea am avut probleme mia varsat rar si bine de 4 ori pana acum adica varsa tot ce papa dar atuni cand era bolnavioara sau facea febra |
|  | | lolo

Numarul mesajelor: 251 Varsta: 30 Localizare: buc Data de inscriere: 22/05/2008
 | Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Mier Aug 06, 2008 1:27 pm | |
| si noi am avut o perioada, cand au inceput dintii p la 5 luni cand la masa de dimineata dedeam cate un jet pe mami. si se mai intamp0la si acum cand mai papam cu pofta si pe nerasuflate lapticul |

| Subiect: Re: VARSATURILE LA BEBELASI Mier Aug 13, 2008 12:39 pm | |
| Andrei varsa pana la 1 an ...dar inainte de masa ii dadeam mereu metroclopamid |
|  | | |
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| | www.minichic.ro |  |
| www.vanzaremargele.com |  |
| www.happy-toys.ro |  |
| www.reteauasociala.ro |  |
| Calendare personalizate |  |
|