Mamici active
Bine ai venit pe forumul '' Mamici active'' .
V-ati inregistrat? Serios vorbind, trebuie sa va inregistrati pentru a va conecta. Ati fost exclus din forum (un mesaj va apare pentru a va indica acest lucru) ? Daca da, ar trebui sa contactati adminstratorul forumului pentru a afla motivul. Daca sunteti inregistrat si nu sunteti exclus si tot nu va puteti conecta, atunci verificati foarte bine numele de utilizator si parola. De obicei, aceasta este problema. Daca nici aceasta nu este solutia, luati legatura cu administratorul forumului pentru ca forumul ar putea fi incorect configurat.

Mamici active

AcasaAcasa  FARA CEARTAFARA CEARTA  GalerieGalerie  CautareCautare  ConcursConcurs  Povestile lui JesterPovestile lui Jester  ParteneriParteneri  ConectareConectare  InregistrareInregistrare  

Impartiti | 

RAHITISMUL

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Andreea
Moderator

feminin
Numarul mesajelor: 15007
Varsta: 25
Localizare: Arad
DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei

Data de inscriere: 08/07/2008

MesajSubiect: RAHITISMUL   Joi Iul 17, 2008 10:16 am

Ce este rahitismul?
Rahitismul este o afectiune provocata de carenta de vitamina D - acea vitamina necesara pentru mineralizarea tesutului osos. Rahitismul este, de regula, boala primilor doi ani de viata si debuteaza la numai câteva saptamâni de la nastere dar poate fi preîntâmpinat prin administrarea unor doze suplimentare de vitamina D
La ce copii poate apare rahitismul?
Rahitismul se poate manifesta la toti copiii care traiesc in zonele temperate sau nordice - in general mai putin insorite sau - ca particularitate: cu rata mare de poluare.
Cind poate aparea si diagnostica rahitismul?
Rahitismul apare si se poate diagnostica la varsta de 3 - 6 luni, evoluind pina la varsta de 2 ani. Dupa varsta de 2 ani se poate vorbi in special despre concecintele si sechelele rahitismului.
Predominanta de vârsta: Mai susceptibili sunt primii 2 ani de viata, dar boala poate afecta orice perioada a copilariei. La adult, în formele avansate ale carentei vitaminei D se instaleaza osteomalacia.

Prevenirea rahitismului
Rahitismulse poate preveni.
In Romania, o tara temperata, poluata - in mod practic, toti copiii pot dezvolta rahitismn. De aceea, exista opolitica nationala de prevenire a bolii - care prevede administrarea de vitamina D bebelusului inca din ziua a 7a dupa nastere. Administrarea vitaminei D se continua pina la varsta de 2 ani si jumatate. Administrarea se face pe cale orala - prin picaturi.

Profilaxia se bazeaza pe suplimentarea vitaminei D, sub forma de preparate medicamentoase.
Profilaxia trebuie sa fie începuta antenatal, prin administrarea de vitamina D 1000 - 1200 UI/ zi si preparate de calciu în ultimul trimestru de sarcina.
Suplimentarea cu vitamina D continua din primele zile dupa nastere si la nou-nascutul alimentat natural si la cel artificial, timp de 18-24 luni continuu, apoi pâna la vârsta de 5 ani în timpul rece al anului.
500 - 800 UI vitamina D zilnic. (P. Mogoreanu recomanda 1200-1500 U.I. vil. D zilnic);

Prevenirea rahitimului la prematuri
La prematuri, la cei nascuti cu greutate mica, 160 UI/kg masa/zi vitamina D, zilnic; prematurii sunt mai susceptibili la aparitia rahitismului si necesita doze crescute de vit. D pâna în trimestrul al treilea de viata, timp necesar pentru refacerea stocului de calciu.
La prematuri si sugari care primesc mai putin de 400 ml de lapte pe zi se impune adausul de calciu, 50 mg/kg/zi.

feminin
Numarul mesajelor: 535
Varsta: 30
Localizare: CONSTANTA
Data de inscriere: 09/06/2008

MesajSubiect: Re: RAHITISMUL   Joi Iul 24, 2008 12:40 am

am avut o prietena care sa confruntat cu problema asta dar a trecut cica ii dadea vigantol cand isi aducea amine si din cauza asta ma rog eu nu uit sau cel putin e primul lucru care il fac si ma duc periodic cu tania la dr sa nu avem probleme
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: RAHITISMUL   Mier Aug 13, 2008 12:07 pm

Si nepotica mea sa confruntat cu rahitismul asta...si acum este slabuta....si cred ca este si din cauza ca a fost nascuta prematur
Sus In jos
mamaluivladut
Mamica noua
 Mamica noua

feminin
Numarul mesajelor: 382
Varsta: 38
Localizare: iasi
Stare de spirit: vesela
DESPRE NOI: mama :Gabriela;tata Catalin;copii: Ionut si Vladut
Data de inscriere: 31/07/2008

MesajSubiect: Re: RAHITISMUL   Dum Aug 17, 2008 10:42 pm

marinela_marin a scris:
am avut o prietena care sa confruntat cu problema asta dar a trecut cica ii dadea vigantol cand isi aducea amine si din cauza asta ma rog eu nu uit sau cel putin e primul lucru care il fac si ma duc periodic cu tania la dr sa nu avem probleme

ce semne avea......cum a stiut ca are bebe rahitism?
Sus In jos

RAHITISMUL

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mamici active :: COPIII NOSTRI :: COPIII NOSTRI :: BEBE (0-1 ANI )-