| | VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR | |
|
|
| Autor | Mesaj |
|---|
Andreea

Numarul mesajelor: 15007 Varsta: 25 Localizare: Arad DESPRE NOI: mama:Andreea
bebe:Alexandru-Andrei
Data de inscriere: 08/07/2008
 | Subiect: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Iul 17, 2008 10:06 am | |
| In mare majoritatea a cazurilor, primii dintisori de lapte care erup, sunt cei doi incisivi centrali inferiori, in jurul varstei de 6-8 luni. Restul dintilor incep sa erupa pe rand, iar in jurul varstei de 2 ani si jumatate, dentitia de lapte ar trebui sa fie definitivata. In jurul varstei de 1 an, copilul poate avea intre 6 si 8 dintisori, de regula 4 inferiori si 2-4 superiori. La unii copii primul dinte isi face aparitia abia acum, sau chiar mai tarziu. Nu trebuie sa-ti faci griji decat daca bebe are mai mult de 18 luni si nu i-a aparut niciun dinte; altfel nu ai motive de ingrijorare, pentru ca fiecare copilas creste si se dezvolta in ritmul sau. Iata varsta medie si ordinea de aparitie a dintisorilor de lapte: • Incisivi centrali inferiori 6-8 luni • Incisivi centrali superiori 7-10 luni • Incisivi laterali inferiori 8-12 luni • Incisivi laterali superiori 9-13 luni • Primul premolar inferior 12-14 luni • Primul premolar superior 16-18 luni • Caninii inferiori 16-18 luni • Caninii superiori 18-20 luni • Al doilea premolar inferior 20-22 luni • Al doilea premolar superior 24-30 luni _________________  |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Iul 24, 2008 12:44 am | |
| noua nu nea erupt nici unu tie ca aveai probleme cu alex? noi avem deja 9 luni jumate si e cheala in gurita |
|
 | |
laura_s

Numarul mesajelor: 184 Varsta: 31 Localizare: suceava DESPRE NOI: copilul anda mama laura tata andy Data de inscriere: 31/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Aug 05, 2008 12:04 pm | |
| noi avem 6 luni jum si ne chinuie gingia asta fd ii cresc dintii in gingie saliveaza ft mult si e maraita |
|
 | |
laura_s

Numarul mesajelor: 184 Varsta: 31 Localizare: suceava DESPRE NOI: copilul anda mama laura tata andy Data de inscriere: 31/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Aug 07, 2008 12:13 pm | |
| ASEARA S-A TREZIT INTR-UN RACNET MAMA MAMA TOT BLOCUL CRED CA A AUZIT :?: MA MIR CA NU NE-AU BATUT IN TEAVA SA FIE DE LA DINTI NU STIU ORICUM NE APROPIEM DE APARITIE SI CRED CA ESTE FT SENSIBILA PRINTESA MEA DE URLA ASA DE TARE |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13635 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Aug 07, 2008 12:36 pm | |
| | marinela_marin a scris: | | noua nu nea erupt nici unu tie ca aveai probleme cu alex? noi avem deja 9 luni jumate si e cheala in gurita |
stai linistita ca or sa iasa,la al meu i-a iesit la 9 luni primul si acum are 6 dinti si 2 maselute |
|
 | |
marinela_marin

Numarul mesajelor: 535 Varsta: 30 Localizare: CONSTANTA Data de inscriere: 09/06/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Aug 08, 2008 11:36 am | |
| bravo mihaitza noi pe 11 facem 10 luni si pauza dar e agitata mama mama |
|
 | |
MIHAITZA29

Numarul mesajelor: 13635 Varsta: 33 Localizare: Turnu Magurele Stare de spirit: fericita ca am un baietel superb DESPRE NOI: mami Mihaela,tati Catalin si minunea noastra Cosmin Andrei Data de inscriere: 04/04/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Aug 08, 2008 12:34 pm | |
| | marinela_marin a scris: | mihaitza noi pe 11 facem 10 luni si pauza dar e agitata mama mama |
inseamna ca se apropie,nu ramane ea fara dinti! :face: |
|
 | |
iassmyna

Numarul mesajelor: 70 Localizare: Bucuresti Data de inscriere: 29/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Aug 08, 2008 2:42 pm | |
| noi avem 10 dintisori si 4 maselute !!! mai sunt 2 dintisori pe drum !!!primul a aparut la 5 lunitze, acum avem 1.4 ani !!!iata-ne ! e cam de o luna facuta... va pup si va dorim sa va iasa dintisorii fara durere si alte nebunii !!! |
|
 | |
laura_s

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Aug 08, 2008 8:28 pm | |
| anda asa plange cand isi da seama ca nu sunt cu ea in cam incat stau doar cu ea in brate asa de agitata este sper sa-i iasa mai repede ca ma dispera |
|
 | |
julia22

Numarul mesajelor: 7641 Varsta: 31 Localizare: cluj napoca Joburi/Distractii: mamici active Stare de spirit: mereu aproape de tine:)) DESPRE NOI: mama IULIA tati CRISTIAN si piticul TONY-CRISTIAN Data de inscriere: 02/04/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Aug 08, 2008 8:37 pm | |
| Noi le avem pe toate deja ,e destul de greu cu dinti astea ,noi am facut si febra chiar la 39 am ajuns |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4790 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Aug 08, 2008 9:13 pm | |
| primii 2 jos la 4 luni si o saptamina la 7 luni alti 4 iesiti impreuna sus la 9 luni alti 2 iesiti impreuna jos acuma ne asteptam la alti,noi nu ne incurcam cu cite un dinte,la noi ies de la 2 deodata in sus |
|
 | |
andrra19

Numarul mesajelor: 1835 Varsta: 24 Localizare: tulcea si norvegia Joburi/Distractii: distractia si copii Stare de spirit: copii sunt fericirea mea iar sotul meu este visul devenit realitate DESPRE NOI: eu alexandra,claudia(6 ani)eli-marie(2 ani) Data de inscriere: 30/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Sam Aug 09, 2008 10:05 pm | |
| eli-marie are 8 luni si nu are nici un dinte,dar si ea este foarte agitata si noaptea plage de nu se mai opreste.si nu o poti convinge cu nimic sa-si scoata manutele din gurita.si se mai musca uneori si iar plange.la claudia nici nu am simtit cand i-au iesit dintipt ca la ea credeam ca nu o sa mai iasa.cu 6 zile inainte sa faca un an a facut putina febra si i-a iesit primul dintisor dar fara maraiala sau balute chiar nici un semn |
|
 | |
mamaluivladut

Numarul mesajelor: 382 Varsta: 38 Localizare: iasi Stare de spirit: vesela DESPRE NOI: mama :Gabriela;tata Catalin;copii: Ionut si Vladut Data de inscriere: 31/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Dum Aug 10, 2008 8:17 pm | |
| al meu are 4 luni si jumatate si saliveaza intr-una......si tot ce prinde in mana duce direct in gurita si musca din el......oare sa ne asteptam la dinti? |
|
 | |
analis

Numarul mesajelor: 2456 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Vesela...! DESPRE NOI: mami Carla /tati Adrian/Andra-Analis/Antonio Gabriel Data de inscriere: 05/04/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Aug 11, 2008 9:26 am | |
| Antonio are 2 luni si doctorita ne-a spus ca are gingiile inflamate.Stiu ca nu o sa-i iasa acum ,dar ma gandesc ca la Analis i s-au inflamat gingiile pe la 5 luni prima data.Deci o sa-i iasa mai repede. |
|
 | |
Vizitato Vizitator

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Aug 12, 2008 11:53 am | |
| Analis se pot inflama de la 2 luni dar cred ca va mai dura pana sa-i plesneasca |
|
 | |
MIHAELA 73

Numarul mesajelor: 4790 Varsta: 39 Localizare: Tirgu-Neamt Roma Italy Stare de spirit: tot ceea ce este frumos DESPRE NOI: mama Mihaela,tati Cristi,copii:Mihai si Mario Cristian Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Aug 12, 2008 12:19 pm | |
| | mamaluivladut a scris: | | al meu are 4 luni si jumatate si saliveaza intr-una......si tot ce prinde in mana duce direct in gurita si musca din el......oare sa ne asteptam la dinti? |
poti sa te astepti,incep sa iasa dintisorii |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 9:02 am | |
| Pe noi de chinuie de pe la vreo 4 luni si ceva Acum are aproape 6 luni si nimica. Are tot gingiuta umflata. _________________  |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 9:51 am | |
| lasa Andreea cu cat ii ies mai tarziu cu atat mai bine |
|
 | |
lolo

Numarul mesajelor: 251 Varsta: 30 Localizare: buc Data de inscriere: 22/05/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 12:15 pm | |
| noua ne iese al 5-lea dintisor si e jale mare...maraiala si iar maraiala |
|
 | |
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 12:17 pm | |
| of lolo stiu cum e..noi avem 8 dintisori dar acum iasa o masea sau 2...una langa alta.inca nu stiu ca e ft rosu si umflat loculsi se vad niste varfuri de masea.........eu tot sper sa fie doua ca la ce plansete are saracuta cred c-o doare ingrozitor..e asa de cateva zile bune.....iar de mancat mai mult nu decat da........... |
|
 | |
lolo

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 1:02 pm | |
| de jumate de ora dc nu mai bine ne chinuim sa ne culcam si ii tragem cu plansul intr-una....nici macar pe picioare nu pot sa il cul pt ca nu e obisnuit si nu ii place |
|
 | |
cornelia.matyas

Numarul mesajelor: 3699 Varsta: 33 Localizare: cluj-napoca Stare de spirit: fericita DESPRE NOI: mama:cornelia, tati:robert, fetita:alexia-roxana Data de inscriere: 15/04/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 1:04 pm | |
| alexia o ora a plans pana am adormit-o i-am dat nurofen si s-a mai calmat.incerca sa-i dai si tu nurofen sau panadol sau cu ceva gel.poate tine un pic de durere |
|
 | |
lolo

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Aug 13, 2008 1:23 pm | |
| i-am dat si gel, acum 5 min i-am dat si eferalgan...... :geek: si se vede p el ca moare de somn, dar parca expre nu vrea sa doarma..... |
|
 | |
alinavlasa

Numarul mesajelor: 1 Varsta: 30 Localizare: Ocna Mures DESPRE NOI: Alina Vlasa si Florin(sotul) si minunea vietii noastre, Gabriel Alexandru Data de inscriere: 27/10/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Oct 27, 2008 5:49 pm | |
| buna fetele. Eu sunt noua pe aici. Am si eu un puiut de 3 luni si jumatate si avem deja doi dintisori |
|
 | |
gianninna

Numarul mesajelor: 387 Varsta: 33 Localizare: spania DESPRE NOI: mama-gianina,tati-catalin.bebe mario-catalin Data de inscriere: 15/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Oct 27, 2008 6:57 pm | |
| felicitari pt dintisori! noi avem 6 luni si o saptamana,si aseara am vazut primii doi mugrasi de jos,,,,,,,,,uraaaaaaaa!!!!!!!!! |
|
 | |
raruta

Numarul mesajelor: 176 Varsta: 31 Localizare: Piscu Joburi/Distractii: Sunt bibliotecar scolar Stare de spirit: sunt o fire deschisa si foarte vesela DESPRE NOI: PETREA ANA-MARIA-mama PETREA RARES-VALENTIN-copil Data de inscriere: 06/09/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Oct 27, 2008 7:05 pm | |
| Noi avem 8 luni si avem 2 dintisori. Dintisorii ne-au aparut la 7 luni. Dar ce am patit pana au iesit....! |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Oct 28, 2008 11:07 am | |
| Wow Gabriel,deja 2 dintisori? Bravo! |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Oct 31, 2008 12:43 pm | |
| Avem si noi 2 dintisori jos si acum se zareste si unul sus _________________  |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Oct 31, 2008 1:35 pm | |
| felicitari pentru dintisor Alex! sa iasa repede si fara durere! |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Dum Noi 02, 2008 10:15 am | |
| Multumim Miha Sper si eu sa nu fie cu durreri mari ca alfel ma ia si pe mine durerea de cap _________________  |
|
 | |
Stefytza

Numarul mesajelor: 16254 Varsta: 32 Localizare: Constanta Stare de spirit: Foarte fericita!!!!! DESPRE NOI: Stefy mamica de Isabela-Ioana. Data de inscriere: 24/03/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Noi 03, 2008 5:10 am | |
| Andreea,cu dintisori e mai usor.nu toti fac febra,unii doar sunt mai maraiti,agitati.Isa are 4 masele si 7 dinti.Primul dinte a iesit la 10 luni. |
|
 | |
ingerasulseby

Numarul mesajelor: 1892 Varsta: 33 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: sa-mi plimb ingerasul Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mami Violeta, tati Cosmin si bebe Seby Data de inscriere: 19/10/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Noi 03, 2008 11:43 pm | |
| Noi la 10 luni avem 4 dintisori, 2 jos si 2 sus. Primii au aparut la 6 luni jumate, chiar daca l-au mancat gingiile de la 3 luni |
|
 | |
mamaluivladut

Numarul mesajelor: 382 Varsta: 38 Localizare: iasi Stare de spirit: vesela DESPRE NOI: mama :Gabriela;tata Catalin;copii: Ionut si Vladut Data de inscriere: 31/07/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Noi 04, 2008 11:44 pm | |
| eu ieri noapteam dormit...vreo 3 ore...adunate......a urlat vladut o gura...... si azi pediatra mi-a zis ca-i gingia umflata bine......ne ies primii dintisori....indata!!!!..avem 7 luni si o saptamana.....astazi i-am pus un supozitor, l-am dat cu calgel.....sa vedem ce-o sa fie!!! :?: |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Noi 05, 2008 6:32 am | |
| Doamne ajuta sa iasa cu bine si fara dureri dintisorii Vladut! |
|
 | |
MIHAITZA29

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Noi 05, 2008 12:48 pm | |
| | mamaluivladut a scris: | eu ieri noapteam dormit...vreo 3 ore...adunate......a urlat vladut o gura...... si azi pediatra mi-a zis ca-i gingia umflata bine......ne ies primii dintisori....indata!!!!..avem 7 luni si o saptamana.....astazi i-am pus un supozitor, l-am dat cu calgel.....sa vedem ce-o sa fie!!! :?: |
off puisor mic si frumos ce te mai chinuie dintisorii! sa iasa repede! |
|
 | |
mamaluivladut

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Noi 05, 2008 2:41 pm | |
| multumim de urari.....o sa trecem si peste asta......si asta noapte s-a trezit plangand......doar de 2 ori...... :§: |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14082 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mier Noi 05, 2008 3:00 pm | |
| si eu sunt disperata.raceala de o luna jumate si acum si maselutele....offff i-a iesit un coltisor.azidimineata l-am vazut.desi suntem foate in intarziere cu dintii.are abia 4 jos si 3 sus.al 4-lea acum ii iese.si maselele toate odata.nu doarme deloc ingerul meu si face si putina febra _________________   |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Noi 06, 2008 8:36 am | |
| Noi acum avem 3 dintisori :face: _________________  |
|
 | |
tania

Numarul mesajelor: 14082 Varsta: 27 Localizare: ancona-satu mare DESPRE NOI: mama:tania tata:simone bebe:arianna si melissa Data de inscriere: 25/03/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Noi 06, 2008 9:36 am | |
| i-a ieist si al 4-lea sus.asteptam cealata masea bravo lui.noi la 8 luni n-am stiut cum arata dintii _________________   |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Noi 06, 2008 5:28 pm | |
| O Tania,la fel ca la Isa.Masele 3 deodata acum si a 4 a.Imi pare rau ca face si febra,Isa nu a facut. Andrea,au iesit fara probleme? |
|
 | |
tania

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Noi 06, 2008 7:35 pm | |
| nicfi ari n-a facut mare lucru dar e tare agitata.ingerasi mici sa le i9asa odata toti sa scapam.desi pe cand scap eu cu arianna tre sa incep de la cap cu cealata :() _________________   |
|
 | |
mamaluivladut

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Joi Noi 06, 2008 10:50 pm | |
| tania....sa-i dai nurofen...sau supozitor pt calmare...mie asa mi-a zis pediatra...ca are dureri groaznice......iar local cu calgel.....
noi am avut 2 nopti nedormite...dar dintisori.....nu :() |
|
 | |
tania

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Vin Noi 07, 2008 9:29 am | |
| i-am zis mamei sa-mi trimita calgel da n-a gasit in satu mare la nici o farmacie decat dentinox gel.supozitor i-am pus.acum parca a dormit mai bine azi noapte.se trezeste ea de o gramada de ori dar deja m-am obisnuit ca de la 8 luni face asa.numai ca este cate-o noapte ca nu te lasa nici 20 minute sa dormi fara intrerupere lasa gabriela ca-i vor iesi si lui incetisor dintisorii si sper,fara prea multe probleme _________________   |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Sam Noi 08, 2008 11:02 am | |
| Tania,parca am eu un calgel daca il vrei,ca Isa nu il suporta in gurita. |
|
 | |
tania

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Sam Noi 08, 2008 12:01 pm | |
| mersi iubita da pana ajunge la mine.....e mai scump trimisul decat gelul...lasa ca oricum mare lucru nu-i face nici un gel si nu prea ma lasa sa-i umblu in gurita mersi mult mult!:23: _________________   |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Dum Noi 09, 2008 5:00 am | |
| |
|
 | |
Andreea

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Dum Noi 09, 2008 8:34 am | |
| | Stefytza a scris: | | Andrea,au iesit fara probleme? |
Doar la primul dintisor am avut probleme, adica a facut putina febta in rest nimica este putin marait dar atata_________________  |
|
 | |
Stefytza

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Lun Noi 10, 2008 12:55 pm | |
| Asa si Isa,doar la primul febra,apoi maraiala :() |
|
 | |
ingerasulseby

Numarul mesajelor: 1892 Varsta: 33 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: sa-mi plimb ingerasul Stare de spirit: o mamica fericita DESPRE NOI: mami Violeta, tati Cosmin si bebe Seby Data de inscriere: 19/10/2008
 | Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Noi 18, 2008 1:46 pm | |
| Ne ies trei dintisori odata, 2 sus si unul jos. Putina maraiala, balute cat cuprinde si muscam tot ce prindem |
|
 | |
tania

| Subiect: Re: VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR Mar Noi 18, 2008 4:36 pm | |
| tipic vio...cam asa fac toti _________________   |
|
 | |
| | VARSTELE APARITIILOR DINTISORILOR | |
|